-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Παλι ερωτηση? Παραπονιαρη!!
Έχετε να μου προτείνετε κάτι πάνω σε αυτό; Να το πάω αλλού για ευθυγράμμιση και ακτινολόγηση ή να περιμένω και να το πάω εκ νέου στη ΒΕΛΜΑΡ μετά τις 11 Γενάρη ; Μπορούν να μου το φτιάξουν άμα πάω σε απλό βουλκανιζατέρ, ή έχει κανένας να μου προτείνει κάτι άλλο; Κάθε άποψη δεκτή!
Εξαρταται το κατα ποσο ενημερωμενο ειναι το μηχανημα του εκαστοτε βουλκανιζατερ. Οχι οτι αλλαζουν συχνα τα νουμερα, αλλα ειχε γινει μια αλλαγη περυσι αν θυμαμαι καλα...αν δεν καιγεσαι περιμενε να το φτιαξουν και πας. Ζητα και και το χαρτι με τα νουμερα...Γιατι τετοια αποκλιση ομως? Το χτυπησες καπου?
...............πολύ πολύ καλός ευθυγραμμιστάς ο Πουπάκης
ειναι λεωφορο δημοκρατιας 136 μενιδι
εξοδο 7 αττικη οδοειναι 100μετρα απο την εξοδο προς Αχαρναί
τηλ επικοινωνιας 210 2478977
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=13592
εκτός από σύγκληση μπροστά, στα Volvo μπορούμε να ρυθμίσουμε και τίποτα άλλο ? πχ κάμπερ ?
μονο συγκλιση εμπρος και πισω ....νομιζω ρυθμιζεται στα δικα μας(C30/S40/V50)....τα καμπερ ειναι σταθερα....
-
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Φίλε μου τι λες; Το αυτοκίνητό μου είναι,δόξα το Θεό, ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ! Δεν έχω ακουμπήσει σε άλλο αμάξι ούτε καν σε παρκάρισμα! Δε γνωρίζω πώς μπορεί να συνέβει αυτή η μ@λ@κί@...Ίσως να έπεσα σε καμία λακούβα με δύναμη και να έγινε αυτό;
Δεν είναι ότι φεύγει πολύ από το δρόμο απλά το τιμόνι όταν πηγαίνω ευθεία, είναι ένα κλικ αριστερά! Λες να παίζει τίποτα άλλο;
Κάτι ακόμα!Μήπως πρέπει να κάνω και ζυγοστάθμιση; Όταν πηγαίνω ευθεία στην εθνική με μεγάλη ταχύτητα κάνει λίγο δεξιά-αριστερά σαν να φυσάει πολύς αέρας! Είναι θέμα ζυγοστάθμισης λες, ή λάθος πίεσης αέρα στους τροχούς;ξεκίνα με έλεγχο στις πιέσεις, μετά ζυγοστάθμιση, και μετά ευθυγράμμιση .....
@dgrgtc, κρίμα ήθελα λίγο πιο αρνητικό caber μπροστά .....
-
Χρόνια Πολλά σε όλους , και στις οικογένειές σας, με Υγεία!!! Ότι επιθυμείτε να το δείτε πραγματικότητα!
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!!@ Jim_c30
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!
Μόλις έγινα και εγώ μέλος στο γκρουπάκι! -
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Δεν είναι ότι φεύγει πολύ από το δρόμο απλά το τιμόνι όταν πηγαίνω ευθεία, είναι ένα κλικ αριστερά!Όταν πηγαίνεις το αμάξι για ευθυγράμμιση, μπλοκάρουν το τιμόνι στην ευθεία και μετά ρυθμίζουν από κάτω.
Πρέπει να προσέξουν και να το στερεώσουν ακριβώς στη θέση της ευθείας αλλά είναι τόσο μ@λ@κες που δεν ασχολούνται σοβαρά με τη θέση του τιμονιού.
Έτσι έχεις ένα αμάξι που το τιμόνι δεν είναι ακριβώς στην ευθεία, δεν επηρεάζει κάτι σημαντικά αλλά ο οδηγός αισθάνεται άσχημα καθώς οδηγάει το αυτοκίνητο. -
Καλη χρονια με υγεια και περισσοτερα λεφτα για ολους!Ας επλισουμε το τελος του 2010 να φερει λιγοτερα τελη και φτηνοτερη βενζινη!!!
@johnkyr
Τα λαδια που μου εβαλαν ειναι 5w40-Α3.Το ζητησα εγω.Στην αλλαγη που εκανα στα 10000χλμ η οποια δεν προβλεποταν απο το προγραμμα συντηρησης εβαλα 0w30-A3.Ισως ειναι καλυτερα για υπερτροφοδοτουμενο κινητηρα τα 5w40.Θα δειξει στην αλλαγη των 30000χλμ.
@volvozeus
Θα ηθελα και τη δικη σου γνωμη για τα λαδια που εβαλα.Εχεις περισσοτερη εμπειρια με το συγκεκριμενο μοτερ.
@jimc30
Ισως να μην ειναι και απο λακκουβα.Εμενα εχει πεσει σε κατι ταφρους αστα να πανε και δε χαμπαριαζει τιποτα.Μου το ειπαν και στο service.Αυτο που επαθες μπορει να συμβει για παρα πολλες αιτιες.Πηγαινε να το δουνε για να μην επεκταθει σαν προβλημα.Μην εχει σπασει τιποτα στην κρεμαγιερα και κλαιμε ολοι.Στο θεμα του facebook θα δειξει.Βγηκα πριν 1χρονο και κατι και το ειχα σχεδον 2χρονια πριν.Εχουν κανει απο την παρεα μια ομαδα για να γυρισω στο facebook!Αμα θελετε σας τη στελνω με ΠΜ!Προς το παρον θα βαλω μελος στην ομαδα τη δικια μας τη γυναικα και μετα θα δω κι εγω!
@sprsk
Με το που ερθει το νεο S60 στην Ελλαδα θα πας να το σολαρεις???Να με παρεις κι εμενα μαζι,ετσι???Εκλεισε απο τωρα!!!
Να ειστε παντα καλα ολοι!Μακια!!! -
Kαλησπερα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κι απο μενα.
Σας δίνω μόνο δυο ευχές για τον καινούργιο χρόνο πάμπλουτοι να 'στε στη χαρά και πάμφτωχοι στον πόνο!Αντε, καλα και ασφαλη χιλιομετρα με τα καμαρια μας.
-
Ααα, ακουστε κι αυτο:
ΧΘΕΣ (1η του μήνα!) παρατηρησα το εξης στο αυτοκίνητό μου. Σε καποια στιγμη του ταξιδιου μου ενεργοποίησα τον κλιματισμό και διαπίστωσα οτι η δεξια ζώνη του κλιματισμού (δηλαδη ο δεξιος αεραγωγος (απο τους 2 κεντρικους) και του συνοδηγου) ήταν 'κολλημένη' στην πιο ζεστη θερμοκρασια. Δηλαδή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο τη ρύθμιση που ειχα στο κλιματιστικο, παντα η δεξια ζώνη έφερνε καυτο αερα.
Δοκιμασα να πειράξω ΜΟΝΟ την δεξια ζώνη, 'παίζοντας' με την θερμοκρασία (έφτσα και στο lo) αλλα τίποτα. Απενεργοποίησηα τους αεραγωγούς, τους ξαναενεργοποίησα και πάλι τιποτα.
Να μην τα πολυλογω, μετα από ώρες και επανεκκίνηση του αυτοκινητου, επανηλθε παλι. ΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟ VOLVO μου το νεο χρονο! Μυστηρια πράγματα.
Ααα, και κατι ακομη. Ακουω ενα τριγμο υψίσυχνο (κατι όπως το σακουλάκι από τα γαριδάκια), εντονο και συνεχη σε (οχι και ιδιαίτερα) κατσαρο οδόστρωμα. Την περιοχη την εντοπίζω πίσω από τους αεραγωγούς-ραδιο-cd. Δεν πρέπει να προέρχεται από τη ενωση της μεταλλικης κονσόλας με το ταμπλο. Την έπαιξα με το χέρι μου την κοσνολα και ειναι καλα στην θεση της. Εχει ακουσει κανεις συμ-φορουμίτης τριγμο από συγκεκριμενο σημειο? Ειναι πολυ σπαστικο οταν κατα τ'αλλα επικρατει πληρης ηρεμια.
-
Καλή Χρονιά και από εμένα.
Ο χρήστης kkkostas έγραψε:
Ααα, και κατι ακομη. Ακουω ενα τριγμο υψίσυχνο (κατι όπως το σακουλάκι από τα γαριδάκια), εντονο και συνεχη σε (οχι και ιδιαίτερα) κατσαρο οδόστρωμα. Την περιοχη την εντοπίζω πίσω από τους αεραγωγούς-ραδιο-cd. Δεν πρέπει να προέρχεται από τη ενωση της μεταλλικης κονσόλας με το ταμπλο. Την έπαιξα με το χέρι μου την κοσνολα και ειναι καλα στην θεση της. Εχει ακουσει κανεις συμ-φορουμίτης τριγμο από συγκεκριμενο σημειο? Ειναι πολυ σπαστικο οταν κατα τ'αλλα επικρατει πληρης ηρεμια.Τριγμό στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχω παρατηρήσει στο δικό μου. Έχω όμως:
-
Τριγμό που φαίνεται ότι προέρχεται από την πόρτα του οδηγού και ακούγεται σαν να χτυπούνε μεταξύ τους μεταλλικά αντικείμενα. Αυτός ο τριγμός υπάρχει από καινούργιο και ακούγεται όταν πέφτω σε λακκούβες (μικρές και μεγάλες). Θα το αναφέρω όταν το πάω για αλλαγή λαδιών ή στο service αν και πολύ φοβάμαι ότι αν ανοίξουν την ταπετσαρία θα είναι γίνει χειρότερος. Δεν ακούγεται πολύ αλλά είναι ενοχλητικός.
-
Κάτω από ορισμένες συνθήκες (που προσπαθώ ακόμα να εντοπίσω) ακούγεται ένας ελαφρύς συντονισμός στο πλαστικό μεταξύ τιμονιού και ταμπλό. Ο συντονισμός αυτός υπάρχει από καινούργιο. Δεν είναι πολύ ενοχλητικός.
-
-
Καλή Χρονιά σε όλους κι από τη μεριά μου.
Εμένα ακούγεται αρκετά ο αέρας από το παράθυρο του οδηγού.
Η αλήθεια είναι ότι οι καθρέπτες είναι μεγέθους φορτηγού, οπότε μπορεί να είναι φυσιολογικός ο ήχος.Σήμερα, πήγαμε 3 άτομα στην Ονειρούπολη, στη Δράμα. Άνετο το ταξίδι, έκανα 1ώρα και 50 λεπτά από την Αλεξάνδρεια, μη ξεπερνώντας τις 3500 σαλ. σε καμμιά περίπτωση. Μέση κατανάλωση, 6,8 Lit/100km σύμφωνα με το trip.
Πολλά τα volvo στο δρόμο, βρήκα κι ένα διδυμάκι, ολόιδιο το δικό μου...
-
Hello!! Εγω είχα παει Λαμία Καρπενήσι κλπ κλπ,εκανα 800 χιλιομετρα ωραια και ξεκουραστα.το trip ελεγε 10,4 και εγω τα υπολόγισα γύρω στα 11,5 lit/km. Αυτή η κατανάλωση επετευχθη με πολλη κόπο και οικονομική οδήγηση!επιβεβαίωσα ενα στέλεχος τις ford που μου είχε πεί μην περιμένεις να δείς κατω απο 10 λιτρα απο τον t5, παρόλο που είναι απο τους πιο οικονομικούς 2,5 κινητήρες.βεβαια το c70 δεν είναι και ελαφρυ,ειναι 1700 κιλά.anyway, το ταξιδι ήταν απολαυστκό και σε ευθείες και σε στροφιλίκια αλλα έχω κάποιες ενστάσεις μερικές φορές.Δεν μαρέσει το κράτημα η ίσως η αίσθηση το τιμονιου όταν στρίβω - αλλάζω λωρίδα στην εθνική με 140-150 km, το νιώθω να στρίβει απότομα!Μέσα σε τρείς μήνες έχω κάνει 5000 km και δεν λέω να το χορτάσω το αμαξάκι.thanx και για τις φωτογραφιες παίδες!Ο Γιώργος απο Πάτρα παρόλο που στην κατανάλωση ειναι και συμβάλει στην αύξηση του θερομοκηπίου παρόλο που έχει 1,8 και οχι 2,5 , σαν φωτογράφος μας έβαλε τα γυαλιά!!
-
καλή χρονιά σε όλους και από μένα.
6000km με το αμάξι και κανένα προβλημα.
Κάθε μέρα μου αρέσει και περισσότερο.
Ελπίζω στην επόμενη συνάντηση που θα κάνετε να αξιωθώ να έρθω κι εγώ. -
Ο χρήστης deadp έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι οι καθρέπτες είναι μεγέθους φορτηγού, οπότε μπορεί να είναι φυσιολογικός ο ήχος.Και σε εμένα ακούγεται ένας αεροδυναμικός θόρυβος κάπου από την πόρτα - παράθυρο - καθρέπτη του οδηγού. Αν ο θόρυβος αυτός είναι φυσιολογικός, πρέπει:
1ον Τα το κάνει σε όλα τα μέλη του forum με το ίδιο αυτοκίνητο
2ον Να το κάνει και από την πλευρά του συνοδηγού. Επειδή με έβαλες σε σκέψεις, θα το ελέγξω κάποια στιγμή. -
Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι οι καθρέπτες είναι μεγέθους φορτηγού, οπότε μπορεί να είναι φυσιολογικός ο ήχος.Και σε εμένα ακούγεται ένας αεροδυναμικός θόρυβος κάπου από την πόρτα - παράθυρο - καθρέπτη του οδηγού. Αν ο θόρυβος αυτός είναι φυσιολογικός, πρέπει:
1ον Τα το κάνει σε όλα τα μέλη του forum με το ίδιο αυτοκίνητο
2ον Να το κάνει και από την πλευρά του συνοδηγού. Επειδή με έβαλες σε σκέψεις, θα το ελέγξω κάποια στιγμή.Σε εμενα δεν κανει τιποτα....αλλα ειναι και μοντελο 2005....οποτε μπορει να υπαρχουν διαφορετικα τμηματα,λαστιχα,καθρεπτης....κ.λ.π.....
-
τα MY2010, έχουν πιο μεγάλο καθρέπτη νομίζω .... το δικό μου ΜΥ08 νομίζω κάνει έναν αεροδυναμικό θόρυβο κάπου στα 180+χαω
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα MY2010, έχουν πιο μεγάλο καθρέπτη νομίζω .... το δικό μου ΜΥ08 νομίζω κάνει έναν αεροδυναμικό θόρυβο κάπου στα 180+χαωΕγώ δεν έχω ξεπεράσει τα 140, μη μου τα γράφεις αυτά Γιάννη, το στρώνω ευλαβικά, ζορίζομαι να μην πατήσω το γκάζι.
Κι όντως, τα 2010 έχουν τεράστιους καθρέπτες, αυτό που είχα κάνει test-drive είχε μικρότερους.
Η συνοδηγός δε μου έχει κάνει παράπονο, ενώ όταν οδήγησε κι αυτή το αμάξι μου είπε ότι κάνει κάποιο θόρυβο ίσως από την τσιμούχα του παραθύρου, βέβαια, σε σχέση με το 307 της, το S40 είναι τάφος (αν δεν είχε κι αρκετό θόρυβο κύλισης)! -
Ο χρήστης deadp έγραψε:
...... βέβαια, σε σχέση με το 307 της, το S40 είναι τάφος (αν δεν είχε κι αρκετό θόρυβο κύλισης)!Δεν κατάλαβα τι εννοείς; Ότι το S40 έχει αρκετό θόρυβο κύλισης; Ποιο έχει πιο πολύ θόρυβο κύλισης, το 307 ή το s40; Το 307 είναι 1.6;
Πάντως πριν μερικές ημέρες οδήγησα ένα OPEL Zafira 1.8 μοντέλο 2003 ενός φίλου και μου φάνηκε πιο γρήγορο από το V50.
-
Ναι, στο S40 ακούγονται πολύ τα λάστιχα ιδιαίτερα όταν το αυτοκίνητο κυλά σε κατσαρό οδόστρωμα.
Μου το παρατήρησε κι ο βενζινάς ότι τα Energy Saver θα κάνουν θόρυβο.
Θυμίζει πολύ το Focus 2ης γενιάς ενός φίλου (δεν είναι τυχαίο βέβαια), αλλά εκείνο φορά τα κορυφαία για μένα Conti Premium Contact 2.
Μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι ο κινητήρας είναι ήσυχος (εξ' ου και το τάφος).
Στο 307 1.4 (75ΗΡ) ακούγονται άλλα πράγματα, παρότι έχει λίγα χιλιόμετρα για την ηλικία του (2002 - 70.000).Όσο για τις επιδόσεις, ε, δεν είναι τόσο ζωντανό σε επιταχύνσεις.
Βγαίνοντας όμως από Θεσσαλονίκη, στις ανηφόρες της Εγνατίας, είχα πιάσει αριστερή λωρίδα και μόνο ένα X6 με πέρασε, χωρίς να πατήσω παραπάνω γκάζι και να χάσω από τα 120 και τις 3500σαλ. Καλό τράβηγμα λοιπόν. -
@ dd_surfer
Καλησπέρα και καλή χρονιά! Ο τριγμός στο τιμόνι είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλα τα Volvo και δε χρειάζεται να ανησυχείς! Το είχαμε συζητήσει με τα παιδιά στην πρώτη μας συνάντηση και το παρουσιάζει στους περισσότερους από εμάς! Στο δικό μου εμφανίζεται ο θόρυβος αυτός όταν παίρνω στροφή σε ανώμαλο οδόστρωμα! Όπως είχε παρατηρήσει πολύ εύστοχα και ο φίλος VolvoZeus αυτό συμβαίνει χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να σε ανησυχεί!
Αναφορικά με τον ήχο από την πόρτα, υπάρχει περίπτωση να μην είναι από την πόρτα αλλά από το σύστημα whips το οποίο υπάρχει μέσα στην πλάτη του καθίσματος! Εγώ το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου γρασάρανε το whips και από τότε ηρέμησα...Πάντως αμα θέλεις να ξέρεις σε όσους από την παρέα έχουμε MY08 έχουν παρατηρηθεί ήχοι από το κάθισμα του οδηγού, σε στροφές κυρίως όταν το σώμα μετακινείται πάνω στο κάθισμα! Μην τρελαίνεσαι λοιπόν φίλε μου...Στο δικό μου αυτοκίνητο π.χ, δεν μπορούσα να εντοπίσω από πού προέρχεται ο ήχος αυτός...Τέλος καλό πάντως, όλα καλά...Όσο για την ποιότητα κύλησης των αυτοκινήτων μας είναι απίστευτα καλή! Το δικό μου αν και 1,6 είναι πολύ αθόρυβο και είναι σκέτη απόλαυση η οδήγηση σε αυτό το αυτοκίνητο.
Ο θόρυβος από τον αέρα είναι φυσιολογικός καθώς κάθισα συνοδηγός ενώ οδηγούσε η αρραβωνιαστικιά μου και παρατήρησα το ίδιο και στο παράθυρο του συνοδηγού! Απλά παιδιά, όταν έχουμε πολύ καλή ηχομόνωση σε όλο το αυτοκίνητο κι έχουμε συνηθίσει την αθόρυβη οδήγηση είναι φυσιολογικό να μας φαίνεται παράξενο οτιδήποτε άλλο ακούγεται, το οποίο υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες θα ήταν φυσιολογικό!
Και κάτι ακόμα...Όσο περισσότερο ψείρες είμαστε με τα αυτοκίνητά μας, τόσο περισσότερους θορύβους θα ακούμε! Ας χαλαρώσουμε λοιπόν όλοι και ας απολαύσουμε τη μαγεία που ονομάζεται VOLVO! -
@Jim_c30
Για μια στιγμή νόμιζα ότι ήμουν στο forum της Jaguar. Αλήθεια......'Μοναδική μου ένσταση είναι ένας μικρός συρριγμός αέρα από το παράθυρο του οδηγού με ταχύτητες 100+... Είναι άραγε φυσιολογικό ή έχει κανένα θέμα το παράθυρό μου; Πραγματικά ανησυχώ! Zeus έχεις κάτι να πεις; Κανένας άλλος καμία γνώμη;'
Εσύ δεν το έγραψες αυτό;@dd-surfer
Όντως, το ψυρίζουμε το θέμα, το αυτοκίνητο είναι αρκετά αθόρυβο, αλλά ο ήχος από το παράθυρο ή τον καθρέπτη υπάρχει. Και δεν είναι η ιδέα μας νομίζω. Κι επειδή κάτι παρουσιάζεται σε περισσότερα από ένα αυτοκίνητα δε σημαίνει ότι είναι φυσιολογικό...Τέλος πάντων...
-
@vrestas
Φιλε δεν ξερω τι σου ειπαν παντως εγω Κολωνια-Γλυφαδα μαζι με βολτα στο Κομο, μπες βγες στο φερυ, εγραψα 9.7...Σε ολο το δρομο πηγαινα σταθερα με 140 (στην Γερμανια ακομη και με χιονοπτωση), εκτος απο μερικα ανοιγματα, τις προσπερασεις απο Πατρα-Αθηνα (με 6η βεβαια) και την κινηση μετα τα Μεγαρα (1 ωρα σταματα-ξεκινα) τα οποια αντισταθμιζουν σε καταναλωση τα 100-120 και σε μερικα μικρα κοματια 80 της Ελβετιας λογω αρκετου χιονιου! Και ολα αυτα 2 ατομα + αυτες τις αποσκευες
Μετα λοιπον απο 3500km, κανονιζω ηδη την επομενη μεγαλη εξορμηση...το αυτοκινητο ειναι οδοστρωτηρας-χιλιομετροφαγος, σκετη απολαυση
Στα περι θορυβου τωρα που αναφερεστε, απο τη στιγμη που δεν ακουγετε καποιο σφυριγμα, αλλα ενα φυσιμα ειναι απολυτα φυσιολογικο....μην ξεχνατε οτι προκειται για ενα παραθυρο 3.85mm (αληθεια τι παχος εχουν τα αλλα μοντελα ? ), και αφου ολοι οι αλλοι θορυβοι ειναι ελαχιστοποιημενοι (κυλιση-μηχανη) αυτος που βρισκετε και διπλα στο αυτι σας μεγιστοποιειται.
Μπορει λοιπον να μην ειναι Jag, αλλα τα αυτοκινητα εχουν την καλυτερη ηχομονωση στην κατηγορια, και τα πιο αναπαυτικα (και ορθοπεδικα) καθισματα....Οσο για την ευθυγραμμιση, στα P1 ρυθμιζεται μονο η συγκλιση οπως ανεφερε και ο Γιαννης.
VOLVO FORUM