-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Συμβολή των οδών Κόκκαλη - Β. Σοφίας.Περιπολικό XSARA με δύο όργανα της τάξης.
Ο οδηγός της κατηγορίας των 130+. Στο αυτί το καλώδιο του τηλεφώνου (ήταν BLUETOOTH). Ζώνη ούτε για αστείο. Βλέμα αγελάδας κατά το πρωινό ξύπνημα και το χέρι έξω από το παράθυρο. Εκκίνηση και το χέρι μένει έξω από το παράθυρο ως μία μορφή ιδιότυπης ψύξης του οδηγού.
Τί το μεπτό στην παραπάνω εικόνα δηλαδή ;;;;
To χέρι έξω από το παράθυρο, το βλέμμα του οδηγού, κάτι άλλο ;;;; -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Σήμερα το βράδυ 'θυμήθηκα' γιατί δε θέλω να προσπερνάω από δεξιά... πέραν του παρανόμου της υπόθεσης.
Κινούμενος επί της Λ. Μαραθώνος πριν από καμια ώρα η κίνηση ήταν ελάχιστη έως μηδενική. Φτάνοντας πίσω από αυτοκίνητο που εκινείτο στην αριστερή λωρίδα και μένοντας για 2-3 δευτερόλεπτα σε απόσταση 30-40 μέτρων δεν είδα να έχει διάθεση να κάνει δεξιά, οπότε για να μην το παίζω τυπικός έβγαλα φλας βγήκα δεξιά και πήγα να τον περάσω. Ε την ώρα που ήμουν στο ύψος του πίσω δεξιού φτερού του άρχισε να κινείται προς τα δεξιά θέλοντας να αλλάξει λωρίδα. Φώτα, φρένα, ξαναπήγε απότομα αριστερά, δεν αγκαλιαστήκαμε και πέρασα λίγο πιο κάτω από αριστερά αφού πλέον είχε πάει δεξιά χωρίς παρατράγουδα.
Μερικοί άνθρωποι δεν την παλεύουν καθόλου. Μένουν αριστερά χωρίς λόγο, θεωρούν όμως και ότι δε μπορεί να υπάρχει κάποιος που κινείται πιο γρήγορα από αυτούς οπότε κάνουν και δεξιά χωρίς να κοιτάξουν καν τον καθρέφτη τους. Εγώ πήγαινε με ~80 όταν πήγαινα να περάσω και εκείνος με ~60.Παίζει να μην σε είχε πάρει καν χαμπάρι όταν άρχισε να κάνει δεξιά, το σημείο που βρισκόσουν είναι τυφλή γωνία συνήθως.
Μπήκα δεξιά από τα 20-30 μέτρα πίσω. Σε καμία περίπτωση δεν ήμουν στην τυφλή του γωνία, απλά δεν κοίταξε...
-
Zώο ο πανηλίθιος με το 'ξερο' που έκανε σφήνες με σβηστό φώς μέσα στο τούνελ της Περιφερειακής
Ζώο ο πανίβλακας με το κόκκινο Grande Punto που παραβίασε το Stop στον κόμβο του Αγίου Παύλου ενώ ήμουν στα 20 μέτρα από αυτόν ( φρένα, κόρνες κτλ ) και στην συνέχεια παραβίασε και το επόμενο Stop ( φρένα, κόρνες κτλ απο άλλο οδηγό) για κάτι τέτοιους θα ήθελα να οδηγώ Leopard ένας βλάκας λιγότερος στους Ελληνικούς δρόμους... -
Ζώο η οδηγός του Λάντα Νίβα στο Βραχάτι!
Κατά την προσφηλή συνήθεια της πλειοψηφίας είχε παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο...
Μάλιστα είχε παρκάρει διαγώνια, βάζοντας τον εμπρός δεξιά τροχό 'πιο μέσα' και έκλεινε όλο το πεζοδρόμιο. Περπατώντας εκείνη τη στιγμή, σταμάτησα μπροστά στο Λάντα για να περάσει ένας πατέρας με το μωρό του σε καροτσάκι, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν η ευτραφής κυρία μόλις είχε αγοράσει τη ζαμπονοτυρόπιτά της και έιχε μπει στ αμάξι.Ο δε πατέρας προσπαθούσε να χωρέσει το καροτσάκι απ τον ελάχιστο χώρο μεταξύ του τοίχου και του προφυλακτήρα του Λάντα κι εγώ τον περίμενα. Τη στιγμή που είχε περάσει το μισό καροτσάκι και απέμεναν οι πίσω τροχοί του να περάσουν, μοσχάρα έβαλε μπρος!!!Φυσικά τρόμαξε πάρα πολύ το μωράκι, εδώ τρόμαξα εγώ! Ομολογώ οτι ήταν η πρώτη φορά που έβρισα με τέτοιο τρόπο στη ζωή μου και δη γυναίκα! Μέσα σε όλο το βρίσιμο, το βασικό νόημα ήταν απλό: 'ΜΩΡΗ ΑΣΧΕΤΗ, ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΛΙΓΟ;;ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΣΑ, ΘΑ ΤΟ ΕΛΙΩΝΕΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ;;'
Ο πατέρας ταραγμένος, το μόνο που είπε ήταν κα΄τι σαν: 'Φύγε γιατί αν αρχίσω εγώ δε θα βρίζω μόνο'
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Συμβολή των οδών Κόκκαλη - Β. Σοφίας.
Περιπολικό XSARA με δύο όργανα της τάξης.
Ο οδηγός της κατηγορίας των 130+. Στο αυτί το καλώδιο του τηλεφώνου (ήταν BLUETOOTH). Ζώνη ούτε για αστείο. Βλέμα αγελάδας κατά το πρωινό ξύπνημα και το χέρι έξω από το παράθυρο. Εκκίνηση και το χέρι μένει έξω από το παράθυρο ως μία μορφή ιδιότυπης ψύξης του οδηγού.
Τί το μεπτό στην παραπάνω εικόνα δηλαδή ;;;;
To χέρι έξω από το παράθυρο, το βλέμμα του οδηγού, κάτι άλλο ;;;;Το γεγονός ότι το όργανο της τάξης που θα έπρεπε να είναι vigilant ήταν στη φάση της χώνεψης της Αστακομακαρονάδας για 2 (που έφαγε μόνος του) και μισό ως 1 κιλό ρετσίνας, ήταν χωρίς ζώνη και ο τρόπος οδήγησης είναι παράνομος (βάσει του ΚΟΚ).
Το πρώτο σημαίνει οδήγηση υπό επίρρεια αλκοόλ, το 2ο ότι είμαι ο Γαμάω και δεν φοράω ζώνη σαν και εσάς ζώα και το 3ο ότι γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου τον ΚΟΚ και οδηγώ όπως θέλω.
Αυτός ο άνθρωπος δίνει κατά τα άλλα το παράδειγμα και θα σου ζητήσει α) να μην πίνεις β) να φοράς ζώνη και γ) να έχεις τα χέρια στο τιμόνι και να οδηγείς σαν άνθρωπος.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σήμερα το βράδυ 'θυμήθηκα' γιατί δε θέλω να προσπερνάω από δεξιά... πέραν του παρανόμου της υπόθεσης.Διάβασε το άρθρο 17, παράγραφος 8 του ΚΟΚ βρε άνθρωπε μου!
EDIT: αυτό που σου συνέβει οφείλεται στο ότι δεν περιμένει ο άλλος να του έρθει κάποιος ταχύτερος από τα δεξιά. Είναι καθαρά δικό του σφάλμα που οδηγούσε στον κόσμο του (σε λάθος λωρίδα και χωρίς να ελέγχει καθρέφτες). Απλά πρέπει να το έχεις υπόψη σου.
Στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης όλοι οδηγούν με το κυπριακό σύστημα (στοιβάζονται αριστερά) οπότε συνήθως (όλο και σπανιότερα πια, καθώς αυξάνουν οι ώρες που έχει συμφόρηση) η δεξιά λωρίδα είναι ελεύθερη, στην οποία και κινούμαι ταχύτερα απ'όλους. Προσέχω όμως συνεχώς όποιον πλησιάζω στη μεσαία λωρίδα για να μην κάνει αυτό που έπαθες, επίτηδες δεν έχω μεγάλη διαφορά ταχύτητας (συνήθως μέχρι +20Km/h) και έχω υπόψη μου να μην χωθεί κάποιος απότομα από τις εισόδους μπροστά μου ή κάποιος που θέλει να βγει, να βρει φρακαρισμένη την έξοδο και να σταματήσει/καθυστερήσει στη δεξιά λωρίδα.Zώο ο πανηλίθιος με το 'ξερο' που έκανε σφήνες με σβηστό φώς μέσα στο τούνελ της Περιφερειακής
Ζώο ο πανίβλακας με το κόκκινο Grande Punto που παραβίασε το Stop στον κόμβο του Αγίου Παύλου ενώ ήμουν στα 20 μέτρα από αυτόνΚαλά, στο τούνελ μόνο εγώ και όσοι έχουν DRL περνάμε με αναμένα φώτα...
Ποιό στοπ εννοείς; -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σήμερα το βράδυ 'θυμήθηκα' γιατί δε θέλω να προσπερνάω από δεξιά... πέραν του παρανόμου της υπόθεσης.
Διάβασε το άρθρο 17, παράγραφος 8 του ΚΟΚ βρε άνθρωπε μου!
EDIT: αυτό που σου συνέβει οφείλεται στο ότι δεν περιμένει ο άλλος να του έρθει κάποιος ταχύτερος από τα δεξιά. Είναι καθαρά δικό του σφάλμα που οδηγούσε στον κόσμο του (σε λάθος λωρίδα και χωρίς να ελέγχει καθρέφτες). Απλά πρέπει να το έχεις υπόψη σου.
Στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης όλοι οδηγούν με το κυπριακό σύστημα (στοιβάζονται αριστερά) οπότε συνήθως (όλο και σπανιότερα πια, καθώς αυξάνουν οι ώρες που έχει συμφόρηση) η δεξιά λωρίδα είναι ελεύθερη, στην οποία και κινούμαι ταχύτερα απ'όλους. Προσέχω όμως συνεχώς όποιον πλησιάζω στη μεσαία λωρίδα για να μην κάνει αυτό που έπαθες, επίτηδες δεν έχω μεγάλη διαφορά ταχύτητας (συνήθως μέχρι +20Km/h) και έχω υπόψη μου να μην χωθεί κάποιος απότομα από τις εισόδους μπροστά μου ή κάποιος που θέλει να βγει, να βρει φρακαρισμένη την έξοδο και να σταματήσει/καθυστερήσει στη δεξιά λωρίδα.Zώο ο πανηλίθιος με το 'ξερο' που έκανε σφήνες με σβηστό φώς μέσα στο τούνελ της Περιφερειακής
Ζώο ο πανίβλακας με το κόκκινο Grande Punto που παραβίασε το Stop στον κόμβο του Αγίου Παύλου ενώ ήμουν στα 20 μέτρα από αυτόνΚαλά, στο τούνελ μόνο εγώ και όσοι έχουν DRL περνάμε με αναμένα φώτα...
Ποιό στοπ εννοείς;Κι εγώ τα ανάβω τεσπά.
Εννοώ το Stop που έχουν όσοι στρίβουν απο Περιφερειακη ( στο ρεύμα προς Καλαμαριά ) στον κόμβο για Άγιο Παύλο και το δεύτερο που ύπαρχει στην διασταύρωση πριν τον ζωολογικό κήπο. -
Τι λέει το άρθρο 17, παράγραφος 8?
-
Παρκάρω έξω από εστιατόριο, δίπλα από ένα beetle (με χάρτινες πινακίδες , ποιός το πήρε; ) που είχε αναμμένα τα φώτα ομίχλης μαζί με τα μεσαία. Από εξω 35αρης να βοηθάει την γκόμενά του να παρκάρει. Του λέω 'φίλε, τα ομίχλης σας έχουν κάποιο πρόβλημα'. Αααα, ευχαριστώ μου λέει, και σκύβει μπροστά να δει τι παίζει. 'Μααα, ανάβουν και τα δύο', λέει. 'Ε ναι, αυτό λέω και εγώ, τυφλώνουν κιόλας.' Κάτι μουρμούρισε στο σημείο αυτό, αλλά επειδή η κοπέλα που με συνόδευε είχε αρχίσει να κοκκινίζει την έκανα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κι εγώ τα ανάβω τεσπά.
Εννοώ το Stop που έχουν όσοι στρίβουν απο Περιφερειακη ( στο ρεύμα προς Καλαμαριά ) στον κόμβο για Άγιο Παύλο και το δεύτερο που ύπαρχει στην διασταύρωση πριν τον ζωολογικό κήπο.Άλλος ένας! Πάμε σε κανένα σύνδεσμο φιλάθλων του Ηρακλή να γραφτούμε...
Στο δεύτερο στοπ που λες, δεν έχω δει κανέναν όχι να σταματάει, αλλά ούτε καν να κόβει. Κι εγώ κάθε φορά τελευταία στιγμή το θυμάμαι, και η διασταύρωση δεν έχει καν καλή ορατότητα. Φταίει ΙΜΟ το ότι πολύ σπάνια θα πετύχεις κάποιον να έρχεται από τον κάθετο δρόμο και νομίζεις ότι είναι καμιά ξεχασμένη 'ραντεβουδότρυπα' στο δάσος. Κι εγώ τυχαία ανακάλυψα μια φορά ότι εκεί βγαίνεις από 40 εκκλησιές.Τι λέει το άρθρο 17, παράγραφος 8?
Βράσε στο ζουμί σου Κάβουρα!
http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf' target='_blank -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κι εγώ τα ανάβω τεσπά.
Εννοώ το Stop που έχουν όσοι στρίβουν απο Περιφερειακη ( στο ρεύμα προς Καλαμαριά ) στον κόμβο για Άγιο Παύλο και το δεύτερο που ύπαρχει στην διασταύρωση πριν τον ζωολογικό κήπο.Άλλος ένας! Πάμε σε κανένα σύνδεσμο φιλάθλων του Ηρακλή να γραφτούμε...
Στο δεύτερο στοπ που λες, δεν έχω δει κανέναν όχι να σταματάει, αλλά ούτε καν να κόβει. Κι εγώ κάθε φορά τελευταία στιγμή το θυμάμαι, και η διασταύρωση δεν έχει καν καλή ορατότητα. Φταίει ΙΜΟ το ότι πολύ σπάνια θα πετύχεις κάποιον να έρχεται από τον κάθετο δρόμο και νομίζεις ότι είναι καμιά ξεχασμένη 'ραντεβουδότρυπα' στο δάσος. Κι εγώ τυχαία ανακάλυψα μια φορά ότι εκεί βγαίνεις από 40 εκκλησιές.Να σου πει ο corsair ποιός εχει το παρατσούκλι DRL εδώ πάνω.
hint: οδηγεί μπλε γαλλικό κουβά.
-
έβρασα αλλά άκρη δε βρήκα.
λέει για κίνηση σε στοίχους...εδώ ο άλλος ο κάγκουρας (aserf ) κινιόταν στην αριστερή και προσπέρασε από δεξιά
Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Του λέω 'φίλε, τα ομίχλης σας έχουν κάποιο πρόβλημα'. Αααα, ευχαριστώ μου λέει, και σκύβει μπροστά να δει τι παίζει. 'Μααα, ανάβουν και τα δύο', λέει.H ατάκα της χρονιάς!
Ντίνο: 307 κουβά;
Κάβουρα, αυτό ακριβώς λέει, ότι όταν έχεις δρόμο με πολλές λωρίδες είναι σαν να πρόκειται για παράλληλους ανεξάρτητους δρόμους και η έννοια της προσπέρασης δεν ορίζεται καν. Φυσικά και επιτρέπεται να περάσεις κινούμενος ταχύτερα (δεν γράφω 'προσπεράσεις'! ) από δεξιά του άλλου σε αυτές τις συνθήκες.
-
Ρε συ, sorry που το τραβάω κι άλλο το θέμα, αλλά:
αν αλλάξεις λωρίδα (έστω και 6-7m από τον μπροστινό σου) και τον περάσεις από δεξιά, αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της προσπέρασης τότε ποιός είναι?
Άλλο το κινούμαι ούτως ή άλλως στη δεξιά λωρίδα και ένας ή πολλοί στην αριστερή λωρίδα κινούνται πιο αργά (πχ γιατί έκοψε κάποιος από τους μπροστινούς του) και άλλο το αλλάζω λωρίδα (από αριστερά στη δεξιά λωρίδα) και περνάω κάποιον από δεξιά. -
Πριν κάνα 3μηνο πηγαίνω στη Μαραθώνος στην μεσαία λωρίδα και ξαφνικά θέλω να βγω δεξια για να στρίψω στο φαναρι. Βγαζω φλας κοιταζω καθρεπτη, και ρίχνω και μια ματιά πάνω από τον ώμο μου. Ξεκινάω να αλλάζω λωρίδα και πέρνει το μάτι μου μια κίνηση πίσω δεξιά οπότε κόβω ξανά αριστερα. Ήταν ένας τυπας με ενα 207rally και με προσπέρασε με 200 από δεξιά. Μιλάμε ένιωσα το ρεύμα αέρα.. τόσο κοντά πέρασε.
Τον προλαβαίνω στα φανάρια .. του λέω τι κάνεις, θα μας σκοτώσεις. Και αρχίσει να βρίζει και να ειρωνεύεται.. Του κατεβάζω καντήλια..
Ξαφνικά κοιτάζει προς το φανάρι , βαζει πρώτη και κάνει να φύγει και το ίδο κάνω και εγώ. Βλέπω τελευταία στιγμή- αφού είχα κάνει 2μέτρα ότι το φανάρι ήταν ακόμα κόκκινο και το εκανε για να φύγω να σκοτωθώ. Μετά κοροιδευε . Μιλάμε τα είχα πάρει τόσο άσχημα που πιάνω το λοστό που κλειδώνω το τιμόνι και πάω να κατέβω... Με πρόλαβε ευτυχώς το φανάρι και έφυγε ,αλλιώς το 207 και αυτός θα είχαν πρόβλημα. -
Ο χρήστης n4speed έγραψε:
Τον προλαβαίνω στα φανάρια .. του λέω τι κάνεις, θα μας σκοτώσεις. Και αρχίσει να βρίζει και να ειρωνεύεται.. Του κατεβάζω καντήλια..
Ξαφνικά κοιτάζει προς το φανάρι , βαζει πρώτη και κάνει να φύγει και το ίδο κάνω και εγώ. Βλέπω τελευταία στιγμή- αφού είχα κάνει 2μέτρα ότι το φανάρι ήταν ακόμα κόκκινο και το εκανε για να φύγω να σκοτωθώ. Μετά κοροιδευε . Μιλάμε τα είχα πάρει τόσο άσχημα που πιάνω το λοστό που κλειδώνω το τιμόνι και πάω να κατέβω... Με πρόλαβε ευτυχώς το φανάρι και έφυγε ,αλλιώς το 207 και αυτός θα είχαν πρόβλημα.1)Οι κινήσεις σου πρέπει να παραμείνουν στη χειρότερη στο επίπεδο του βρισίματος.Από τη στιγμή που ο άλλος κατεβαίνει από το αμάξι, όχι μόνο χάνει το δίκιο του για μένα, αλλά γίνεται και μεγαλύτερο ζώο από τον άλλο που του έκανε το οτιδήποτε στο δρόμο.Ό,τι και να σου έκανε, ούτε μάνα σου έβρισε, ούτε τίποτε άλλο. Στην χειρότερη, ρουφάμε το αυγό μας, τρώμε την πίτα μας (κι δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) και πάμε παρακάτω. Ας ωριμάσουμε λίγο!Δεν είμαστε 1η δημοτικού να λύνουμε τις διαφορές μας (όπου χάνουμε) με το ξύλο. Έλεος πια!
2)Ποτέ δεν κοιτάμε αν πάει να ξεκινήσει ο άλλος στο φανάρι αλλά πάντα κοιτάμε αν άναψε πράσινο.
Έχω δει τρακάρισμα που έγινε έτσι.Ξεκίνησε και έσφαξε το φανάρι ο πρώτος που στεκόταν στη δεξιά λωρίδα (δεν ξέρω με ποιά λογική - μάλλον χωρίς λογική) και ξεκίνησε και ο μπροστά μου ('αφού ξεκίνησε ο άλλος, είναι πράσινο' ) και τράκαρε πάνω σε μία νταλίκα που περνούσε κάθετα.Μετά κάτσαμε εκεί για 1 ώρα μέχρι να έρθει τροχαία και γερανός για αμάξι και νταλίκα. χ2
Δε λέω...ο τύπος νόμιζε ότι ξεχάστηκε και άρχισαν να φεύγουν οι άλλοι και δεν ήθελε να μας καθυστερήσει άλλο (άργησε που άργησε να ξεκινήσει στο φανάρι που άναψε πράσινο), αλλά είπαμε τελικα κατέληξε να τον κοιτάμε μέσα από τα αμάξια μας για καμια ώρα.Καλά μας λένε (χαριτολογώντας) πρόβατα ώρες-ώρες οι μπάτσοι.Αν πέσει ο μπροστά μας στο γκρεμό, θα πέσουμε κι εμείς.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
έβρασα αλλά άκρη δε βρήκα.
λέει για κίνηση σε στοίχους...εδώ ο άλλος ο κάγκουρας (aserf ) κινιόταν στην αριστερή και προσπέρασε από δεξιά
Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα.Κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει την κίνηση σε στοίχους, η οποία αφορά κίνηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και ΟΧΙ σε συνθήκες ανοιχτού δρόμου.
Πέραν τούτου η Λ. Μαραθώνος σε πολλά σημεία έχει όριο + 20 χλμ/ώρα στην αριστερή λωρίδα σε σχέση με τη δεξιά, άρα είναι ένας δρόμος που προβλέπεται αυτός που κινείται αργά να κινείται δεξιά και αυτός που κινείται γρήγορα να κινείται αριστερά. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κι εγώ τα ανάβω τεσπά.
Στο δεύτερο στοπ που λες, δεν έχω δει κανέναν όχι να σταματάει, αλλά ούτε καν να κόβει. Κι εγώ κάθε φορά τελευταία στιγμή το θυμάμαι, και η διασταύρωση δεν έχει καν καλή ορατότητα. Φταίει ΙΜΟ το ότι πολύ σπάνια θα πετύχεις κάποιον να έρχεται από τον κάθετο δρόμο και νομίζεις ότι είναι καμιά ξεχασμένη 'ραντεβουδότρυπα' στο δάσος. Κι εγώ τυχαία ανακάλυψα μια φορά ότι εκεί βγαίνεις από 40 εκκλησιές.Λες να μην το ξέρω, χρόνια πολεμάω να μου φτιάξει κάποιος την πίσω αριστερή πόρτα
Εγώ πάντως σταματάω α) γιατί έχει στοπ και β) γιατί πρέπει να στρίψω αριστερά για να πάω σπίτι μου -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πέραν τούτου η Λ. Μαραθώνος σε πολλά σημεία έχει όριο + 20 χλμ/ώρα στην αριστερή λωρίδα σε σχέση με τη δεξιά, άρα είναι ένας δρόμος που προβλέπεται αυτός που κινείται αργά να κινείται δεξιά και αυτός που κινείται γρήγορα να κινείται αριστερά.Άλλο όριο η αριστερή και άλλο όριο η δεξιά λωρίδα?Πρέπει να το δω αυτό...
(ή να μου ανεβάσεις μια φωτογραφία τέτοιας ταμπέλας _
Ως και σήμερα τέτοια ταμπέλα (που μάλιστα ανεφέρεται για την ελάχιστη ταχύτητα ανά λωρίδα και όχι μέγιστη) έχω δει μόνο στην Εθνική οδό στην κακιά σκάλα μετά τα τούνελ -
Θα βγάλω μια τέτοια ταμπέλα φωτογραφία και θα την ανεβάσω...
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............