-
Στην Αχαρνών έχω δει κι εγώ αλλά πολύ λίγες φορές.Έστελναν όσους ήταν στη ΛΕΑ δεξιά προς Αχαρνών.Θα ήταν δύσκολο να το έκαναν καθημερινά?
-
Ώρες ώρες η ηλιθιότητα ορισμένων με αφήνει άφωνο.
Το πρώτο περιστατικό συνέβη στον δρόμο που μένω. Φορτωμένος μέχρι το μέτωπο, περπατάω προς το αμάξι μου. Στο πεζοδρόμιο φυσικά, όταν βλέπω μπροστά μου μια ασημί κόμπακτ σκαρφαλωμένη κάθετα, με την μούρη κολλητά στις οικοδομές. Ο χώρος που υπήρχε για κανονικό παρκάρισμα παράλληλο προς το πεζοδρόμιο επαρκούσε για 3ξονικό, ενώ παραπάνω υπήρχαν κάπου στα 35 μέτρα ελεύθερων θέσεων. Τα πήρα απίστευτα μιλάμε. Πλησιάζοντας βλέπω πως ο οδηγός (γυναίκα 40αρα milf ) είναι μέσα αραχτός. Φτάνοντας δίπλα της, οπλίζομαι με το καλύτερό μου χαμόγελο και της λέω 'ξέρετε, τα πεζοδρόμια για τους πεζούς είναι, εξάλλου χωράτε και κανονικά'. Και τι γυρνάει και μου λέει ρε παιδιά; 'Δίκιο έχεις, αλλά δεν το άφησα κιόλας το αμάξι, δεν πειράζει.' Eκεί εγώ το έχασα, ακούμπησα τα πράγματα στο καπώ της προσεκτικά, έκανα τον γύρο του αυτοκινήτου από τον δρόμο και τα πήρα από την άλλη.
Στο δεύτερο περιστατικό, φτάνω στον βασιλόπουλο και ετοιμάζομαι να ψάξω για θέση. Στον κεντρικό δρόμο που περνάει μπροστά από το μαγαζί (και είναι μεταξύ αυτού και του πάρκινγκ) τυπάκος με ζαφίρα το παρατάει μέσα στην μέση και βγαίνει έξω με σκοπό να μπει στο μαγαζί. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι διπλης, και κανονικά με το ζόρι 2 αμάξια διασταυρώνονται, καθώς από την μία μεριά παρκάρουν -άλλοι ηλίθιοι)- σε στίχους. Πανικός από τα αμάξια, να μην χωράμε κτλ. Σε κάποια φάση καταφέρνω να προχωρήσω, και του φωνάζω 'φίλε, το πάρκινγκ άδειο είναι, εδώ ενοχλείς από ότι βλέπεις'. Και πάλι έρχεται η απάντηση-κεραμίδι: 'δίκιο έχεις φίλε, το κατάλαβα.'
-
Μα από σχολή έχουν περάσει όλοι αυτοί οι μην πω;;;
Μήπως είναι η νέα μορφή γαϊδουριάς το 'έχεις δίκιο (φακ γιου)';;;Ίδια περίπτωση μ' εμένα, αν και κατέληξε κάπως διαφορετικά, προχθές. Κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Φάληρο μια κοπελιά άφησε το αμάξι της κάθετα ανεβαίνοντας με τον πισινό στο πεζοδρόμιο κι αφήνοντας λίγο χώρο. Για κακή της τύχη βγήκε έξω την ώρα που πέρναγα.
- Ξέρετε αυτό ΔΕΝ είναι παρκάρισμα.
- Εεεε, δεν χώραγα κανονικά.
- Να παρκάρατε τότε 100 μέτρα παρακάτω, όπως έκανα εγώ.
- Σας είπα ότι έχετε δίκιο!
- ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ! Αλλά εσείς εξακολουθείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα. ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ!
Κι έφυγα.
Γύρισα προς τα πίσω ανεβαίνοντας την πεζογέφυρα του ηλεκτρικού και είδα ότι η τύπισσα ξεπάρκαρε και προσπαθούσε να το βάλει κανονικά. Πάλι καλά.
-
Eίναι μάλλον όπως τα λες, προσπαθούν να μας κατευνάσουν και να μας δώσουν χρόνο να την κάνουμε.
-
Ταβέρνα 'Ο γάιδαρος' στην Αγ. Παρασκευή.
Μπροστά από τη ταβέρνα υπάρχει στάση λεωφορείου, αλλά και μόλις ελάχιστα μέτρα μετά μια ράμπα που δείχνει ότι στην αυλή της ταβέρνας υπάρχει χώρος στάθμευσης, αλλά και να μην υπάρχει ο χώρος μπροστά είναι κενός.
Λεωφορείο λοιπόν να κορνάρει σε AX που ήταν σταθμευμένο δεύτερη σειρά (ενώ ο χώρος που προανέφερα ελάχιστα μέτρα πιο κάτω είναι κενός). Μέσα από τη ταβέρνα βγαίνει ένας κύριος κρατώντας κάτι λάμπες σαν θυέλης. Μπαίνει μέσα στο ΑΧ, κάνει ένα μέτρο πιο μπροστά και ελάχιστα δεξιά ίσα ίσα για να περάσει το λεωφορείο. Κατεβαίνει και ξαναμπαίνει μέσα στο 'γάιδαρο' για να συνεχίσει τη δουλειά του.
Οφείλω να ομολογήσω ότι έδειξε χαρακτήρα. Δεν έκλεισε τον κενό χώρο. -
Και η ζωώδης κατάσταση συνεχίζεται...
Είμαι στην Όλγας, δεύτερη από δεξιά λωρίδα (από τις 4) και κινούμαστε χαλαρά... Ξαφνικά, η μπροστινή μου (χαλκιδικιώτισσα ) πλακώνεται στα φρένα και βγάζει δεξί φλας... Εντάξει, κάτι έπαθε λέω, και κόβω... Έλα όμως που συνεχίζει να επιβραδύνει χωρίς να αλλάζει λωρίδα, ώσπου βρισκόμαστε ακινητοποιημένοι στην ίδια ακόμα λωρίδα, με τα αμάξια να περνάνε από αριστερά και δεξιά με 60-70. Ξαφνικά το παίρνει απόφαση, ξεκινάει, και στρίβει στον επόμενο δρόμο δεξιά.Παρακάτω, παππούλης έχει αφήσει το taunus διαγώνια στα αριστερά, κλείνοντας εντελώς τις 2 αριστερές λωρίδες.
Και λίγο παρακάτω, 2 σταματημένοι δεξιά, έχοντας χτυπήσει ο πισινός τον μπροστινό του.
Ωραία περνάμε.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Χθες βράδυ, στο 'αγαπημένο' μου σημείο. Στην Εθνική Οδό, λίγο πριν την Renault, εκει που οι 'πονηροί', πάνε από την ΛΕΑ και χώνονται αριστερά, προκαλώντας το χάος.
Αυτό που κάνω είναι να κάθομαι πάνω στην διαχωριστική γραμμή της ΛΕΑ και να πηγαίνω κανονικά, εμποδίζοντας τους μαλάκες.Το ίδιο κάνω και εγώ.
-
Σήμερα γυρνώντας σπίτι με το αυτοκίνητο βλέπω ξένο αμάξι παρκαρισμένο στη θέση μου στην πιλωτή Κορνάρω για 3-4 λεπτά, τίποτα. Βιαζόμουν εν τω μεταξύ για να πάω σε μια υποχρέωση και πάρκαρα στο πεζοδρόμιο μπροστά στην θέση μου, κλείνοντάς την και έκανα 3 ώρες να γυρίσω Βρήκα τον τυπά απελπισμένο μέσα στο αμάξι του να κορνάρει και μόλις με είδε άρχισε να κατεβάζει καντήλια Του λέω καλά έτσι είσαι; δεν το μετακινώ και θα περιμένουμε την αστυνομία και κάνω κίνηση να βγάλω το κινητό Μετά άρχισε κάτι κλάψες ότι έχει μικρό παιδί στο σπίτι και τον κατέστρεψα γιατί είναι μόνο του και θα έχει ξυπνήσει και μπλαμπλαμπλα οπότε τον άφησα να φύγει γιατί πεινούσα κι όλας για μεσημεριανό
-
Αν είχε παρκάρει στη θέση σου κι εσύ στο πεζοδρόμιο, όσο τραγικό κι αν ακούγεται, εσύ πάρκαρες παράνομα...
Και η αστυνομία δε νομίζω ότι μπορούσε να του κάνει κάτι. Μάλλον απλά θα έγραφε εσένα για παράνομη στάμθευση
Πάντως έμαθε το μάθημά του αυτός. -
Δεν πειραζει ας με εγραφε για στάση μπροστα απο πιλοτη (και οχι για σταθμευση) ο τυπαακος το αμαξι του θα το πεαιρνε μετα απο 1-2 μερες.
Ζωο ενας τυπος γυρω στα 55-60 ο οποιος ειχε παρκαρει κανονικα μπροστα απο γκαραζ σα να μην υπηρχε ραμπα και γκαραζοπορτα. Τυπισα με μερκεντε του κορναρε για να φυγει, και αυτος μιλουσε (εξβ απο το αμαξι) με καποια τυπισα, αφου κορναρανε και οι απο πισω απο το μερκεντε, τους κανει νοημα με το χερι 'μισο λεπτο', η τυπισα απο το μερκεντε κατεβαζει παραθυρο και του λεει αντε ανθρωπε μου μου εχεις κλησει το γκαραζ, ενταξει της λεει τωρα θα φυγω, τι τωρα ρε φιλε το ξερεις οτ ιεχεις παρκαρει παρανομα? Τωρα φευγω μωρε, τι παρανομα, οχι και παρανομα! Εκει η τυπισα τον αρχισε στα γαλλικα. Εγω ειχα λιωσει στα γελια, ευτυχως πεζος.
-
Το χειρότερο το έχω δει (μάλλον το έχω ακούσει) όταν με πήρε τηλέφωνο φίλος που έμενε στο 2ο όροφο πάνω από την είσοδο μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ (ιδιωτικού). Με πήρε τηλέφωνο από το μπαλκόνι του για να ακούσω τα σπασμένα φλας, φώτα, καθρέφτες, υαλοκαθαριστήρες από ένα παλιό αμάξι που ήταν παρκαρισμένο στην είσοδο του πάρκινγκ. Τα έσπαζε με το κλειδί που αλλάζεις λάστιχα μια γυναίκα που ήθελε να φύγει και δεν μπορούσε. Αφού γελάσαμε στο τηλέφωνο, κλείσαμε αλλά με ξαναπήρε σε 10 λεπτά και τότε ακουγόντουσαν ΔΥΝΑΤΑ χτυπήματα. Μου είπε ότι ο τύπος δεν το πήρε ακόμα και αυτή είχε αφηνιάσει. Αφού έσπασε όλα τα μικροπράγματα του αυτοκινήτου, τώρα χτυπούσε με δύναμη το αμάξι γεμίζοντάς το βαθουλώματα (πολλά και σε όλο το αμάξι). Δεν ξέρω τι έγινε στο τέλος, όταν εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και διαπίστωσε ΟΛΙΚΗ καταστροφή.
-
Παίζει η συγκεκριμένη γυναίκα να πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο... και καλά θα της κάνανε.
Ας καλούσε την τροχαία να τον γράψει, ας τον έβριζε όταν ερχόταν να το πάρει, ε αυτή έγινε εγκληματίας για ένα παράνομο παρκάρισμα.
-
Μετα απο εξοδο της Παρασκευης που μας περασε, ημουν αναγκασμενος να κανω 800 μανουβρες και 45 (!!!!) λεπτα για να παρκαρω το αμαξι μου, στο γκαραζ μου....
Γιατι;;;;
Γιατι ο μαλακας γειτονας, με το Nissan Patrol, το παρκαρε εξω απο το γκαραζ μου και δεν ειχα χορο να κανω τις απαραιτητες μανουβρες.
Ο ιδιος μαλακας εχει γκαραζ ΔΙΠΛΑ στο δικο μου.... Και εχει ενημερωθει προφορικα ΠΟΛΛΕΣ φορες οτι εμποδηζει. Του χτυπαγα το κουδουνι και τον κατεβαζα να το παρει απο κει, μεχρι που σε γενικη συνελευση της πολυκατοικιας απο την οποια απουσειαζα, ειπε οτι απειλησα την γυναικα του και οτι την εβρησα και οτι της προξενησα ψυχολογικα προβληματα και και και... Ενω εγω της μιλησα ευγενεστατα.
.... Και οπως ηταν φυσικο.... Δεν εμφανηστικε στην επομενη ΓΣ!Το Μερκ εχει ξησει χαριν αυτουνου, 3 φορες στον απεναντι τοιχο πολυκατοικιας και την γκαραζοπορτα....
Πρωτη ζημια 360Ευ - προφυλακτηρας μπροστα
Δευτερη Ζημια 700Ευ -προφυλακτηρας και πισω φτερο
Τριτη ζημια παλι στον μπροστινο προφυλακτηρα αρα παλι κανα 350αρη....Την επομενη φορα θα φερω γερανο. Αν δεν ερθει, θα κλεισω ολη την πολυκατοικια.
-
Αλέξανδρε δεν έχεις αισθητήρες που να σου δείχνουν την απόσταση στις μανούβρες; Μου κάνει εντύπωση που ακούμπησες ενώ έχει τα μπλιμπλίκια να σε προειδοποιούν
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αλέξανδρε δεν έχεις αισθητήρες που να σου δείχνουν την απόσταση στις μανούβρες; Μου κάνει εντύπωση που ακούμπησες ενώ έχει τα μπλιμπλίκια να σε προειδοποιούνΔεν ακουμπησα εγω.... Ο πατερας μου το ακουμπησε... Και τις τρεις φορες
-
Τα μπιμπλίκια πολλές φορές σε μπερδεύουν ειδικά στις μανούβρες, μιας και ξέρεις ότι από τη στιγμή που αρχίζει να 'τραγουδάει' έχεις ακόμα μερικά εκατοστά, αλλά εάν έχεις φύγει απότομα και πάτησες φρένο τελευταία στιγμή, έχεις μερικά χιλιοστά απόσταση, ε εκεί αν κάνεις κιάλλο μπροστά ή πίσω το έφαγες...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αλέξανδρε δεν έχεις αισθητήρες που να σου δείχνουν την απόσταση στις μανούβρες; Μου κάνει εντύπωση που ακούμπησες ενώ έχει τα μπλιμπλίκια να σε προειδοποιούνΣτην E-Class τουλάχιστον αυτά τα μπιχλιμπίδια χτυπάνε από τόσο μεγάλη απόσταση στην τέρμα ένδειξη (όπου μεγάλη απόσταση βάλε ~30-40 πόντους) που αν πρέπει να μπεις πραγματικά τσίμα τσίμα δε σε βοηθάνε ιδιαίτερα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αλέξανδρε δεν έχεις αισθητήρες που να σου δείχνουν την απόσταση στις μανούβρες; Μου κάνει εντύπωση που ακούμπησες ενώ έχει τα μπλιμπλίκια να σε προειδοποιούν
Στην E-Class τουλάχιστον αυτά τα μπιχλιμπίδια χτυπάνε από τόσο μεγάλη απόσταση στην τέρμα ένδειξη (όπου μεγάλη απόσταση βάλε ~30-40 πόντους) που αν πρέπει να μπεις πραγματικά τσίμα τσίμα δε σε βοηθάνε ιδιαίτερα.
Όχι και έτσι, είπαμε μεγάλη αλλά όχι και μισό μέτρο, 10-15 πόντους να φήνει κενό για αντικείμενο που ίσως προεξέχει σε σημείο που δεν πιάνει ο αισθητήρας!
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Στην E-Class τουλάχιστον αυτά τα μπιχλιμπίδια χτυπάνε από τόσο μεγάλη απόσταση στην τέρμα ένδειξη (όπου μεγάλη απόσταση βάλε ~30-40 πόντους) που αν πρέπει να μπεις πραγματικά τσίμα τσίμα δε σε βοηθάνε ιδιαίτερα.
Όχι και έτσι, είπαμε μεγάλη αλλά όχι και μισό μέτρο, 10-15 πόντους να φήνει κενό για αντικείμενο που ίσως προεξέχει σε σημείο που δεν πιάνει ο αισθητήρας!
Μπάάάά, καλά το λέει.
Πολλά τέτοια συστήματα αρχίζουν να σφυρίζουν παρατεταμένα από τα 20-30+ εκατοστά με αποτέλεσμα αν είσαι πραγματικά χωράς τσίμα τσίμα να μην σε βοηθάνε ιδιαίτερα.
Ποιό πολυ σε αγχώνουν. -
Πήγα εχθές μια επίσκεψη σε έναν ασθενή φίλο στο Λυκόβρυση.
Το πρώτο ζώον της ημέρας είχε πετάξει αναμένο τσιγάρο στη νησίδα της Εθνικής απέναντι από την Renault με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, φύσαγε κιόλας...
Ευτυχώς τη στιγμή που πέργανγα είχε έρθει ένα όχημα της Πυροσβετσικής και έριχνε νερό.Αργότερα στην επιστροφή είμαστε 3 οχήματα στην αριστερή, εγώ τελευταίος.
Πάμε αρκετά γρήγορα αλλά έχουμε φτάσει στην γνωστή στροφή της FORD.
Με το που μπαίνουμε στη στροφή πλακώνονται και οι δύο μπροστινοί στα φρένα.
Κατόπιν ο πρώτος κόβει δεξιά και πάει και κάθεται πάνω στη διαχωριστική γραμμή της δεξιάς-μεσαίας λωρίδας.
Ο δεύτερος κόβει λίγο δεξιά και πάει και κάθεται πάνω στη διαχωριστική γραμμή της μεσαίας-αριστερής λωρίδας.
Φυσικά και οι δύο πήγαιναν πλάι πλάι.Το τρίτο ζώον που ακολουθούσε, εγώ, προσπάθησα να τους περάσω αλλά έτσι όπως έκλεισαν το δρόμο ήταν αδύνατο.
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............