-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Πάντως έβλεπα κάποια βίντεο και ξαναλέω: Η Ρενώ έχει φτιάξει και πάλι, αν όχι το καλύτερο, ένα σασί που δεν υστερεί πουθενά. Θυμάστε την πανέξυπνη πατέντα - κόλπο με το μετακινούμενο βάρος εμπρός? Θα έβαζα στοίχημα ότι κάποιο 'μαγικό' έχουν ξαναβρει γιατί το αμάξι στρίβει και φρενάρει απίστευτα.
Δεν έχω ακόμα το onboard του αγώνα. O Alonso γενικά είχε πάντα προτίμηση σε μπροστά μέρος-καρφί και ήταν και θέμα σετάπ. Είδες κάτι από Piquet που ενισχύει την παρατήρηση?
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Πάντως έβλεπα κάποια βίντεο και ξαναλέω: Η Ρενώ έχει φτιάξει και πάλι, αν όχι το καλύτερο, ένα σασί που δεν υστερεί πουθενά. Θυμάστε την πανέξυπνη πατέντα - κόλπο με το μετακινούμενο βάρος εμπρός? Θα έβαζα στοίχημα ότι κάποιο 'μαγικό' έχουν ξαναβρει γιατί το αμάξι στρίβει και φρενάρει απίστευτα.
Δεν έχω ακόμα το onboard του αγώνα. O Alonso γενικά είχε πάντα προτίμηση σε μπροστά μέρος-καρφί και ήταν και θέμα σετάπ. Είδες κάτι από Piquet που ενισχύει την παρατήρηση?
Ακριβώς αυτό. Το εμπρός μέρος πολύ σταθερό. Τον Πικέ λίγο τον είδα, αλλά μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που πέρναγε το γρήγορο σικέιν: σχεδόν ίδιος με του Αλόνσο, ενώ σε άλλα onboard στα γρήγορα σικέιν άφηνε γκάζι στην είσοδο πιο νωρίς σε σχέση με τον Αλόνσο. Το σασί της Ρενώ μου φαίνεται πιο 'εύκαμπτο' από της Φερράρι πχ. Ίσως να είναι θέμα μόνο ανάρτησης (η Ρενώ να είναι πιο μαλακή) αλλά δεν εξηγείται έτσι η σταθερότητα στα σικέιν (και αλλαγές πορείας). εκεί σκληρή ανάρτηση με 'ενδοτικό' σασσί μάλλον δουλεύει καλύτερα από μαλακή ανάρτηση με 'άκαμπτο' σασί.
Και μιας και τα λέμε, κάποτε το racing engineering το περιοδικό (ή κάπως έτσι) είχε απίστευτες αναλύσεις. Μεγάλο σχολείο! Ο Χοιδάς πχ στο R&D έχει πάρει πολλές.... ιδέες για αρθογραφία από εκείνο. πολύ θα ήθελα να ξέρω εάν υπάρχει κάποιο ανάλογο και σήμερα
μόνο τέτοια περιοδικά δίνουν πληροφορίες για τους πιο τρελαμένους. -
Εμενα μου εκανε μεγαλη εντυπωση οτι δεν αναφερθηκε καθολου στο Hamilton που ηταν σαν να μην υπηρχε στη πιστα!Αν ηταν στη θεση του ο Kimi θα τον ειχαν φαει!!!Γενικα δεν τον εχουν κ πολυ σε εκτιμηση τον Kimi στον Alpha!Κ μπορει κ εγω να συμφωνω μαζι τους αλλα αυτη η σταση που τηρουν δε μπορω να πω οτι μου αρεσει....
-
Ρε παιδια ο ΤΑΚΗΣ ειναι παρα πολυ καλος παρουσιαστης και ξερει πραματα. Διαφωνω και εγω για αυτο που ειπε για το υπερστροφικο στυλ του Χαμιλτον, ΑΛΛΑ ο Κιμι δε δουλευει και δε λειτουργει ως επαγγελματιας. Αρα λογικο δεν ειναι να το σχολιαζουν. Περισυ οταν το πηρε το πρωταθλημα ειπανε τα καλυτερα. Φετος που ο τυπος ξυνεται λενε αρνητικα σχολια. ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ουτε ο ΤΑΚΗΣ ουτε ο ΠΑΝΟΣ.
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
xa xa xa .... Hamilton and Raikkonen’s Fuji clash - the penalty they got wrong (Video) .... sto F1fanatic .... περιγραφη απο ΠΟυρνα ....Τι ακριβως ειναι αυτο? παταω και δε δειχνει κατι σχετικο. Εξηγησε μου αν μπορεις
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Καλογραμμένο, οπωσδήποτε, και θα έλεγα ότι γενικά συμφωνώ με το σχόλιο του για τον Τάκη.
Καλοπροέραιτη κριτική, αν και γενικά κι εγώ πιστεύω ότι ο Τάκης για τη δουλειά που καλείται να κάνει και με τα διαθέσιμα μέσα είναι ικανοποιητικότατος. Όχι βέβαια ότι δε χρειάζεται βελτίωση!
Η κριτική παραήταν απαλή... Φιλική, συναδελφική και όχι εποικοδομητή όπως θα έπρεπε...
Για εμένα μόλις που περνάει τη βάση ο ΤΠ. Για να αναβαθμιστεί χρειάζεται κάποιον πολύ καλό δίπλα του, διαβασμένο και με άποψη, και όχι τη Σταυρούλα που τον κάνει ακόμη χειρότερο - και τραγελαφικό σχολιαστή gossip...
Του λείπει ο ανταγωνισμός...Για ποια κριτικη μιλαμε ακριβως που κανε ο Τακης?
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ακριβώς αυτό. Το εμπρός μέρος πολύ σταθερό. Τον Πικέ λίγο τον είδα, αλλά μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που πέρναγε το γρήγορο σικέιν: σχεδόν ίδιος με του Αλόνσο, ενώ σε άλλα onboard στα γρήγορα σικέιν άφηνε γκάζι στην είσοδο πιο νωρίς σε σχέση με τον Αλόνσο. Το σασί της Ρενώ μου φαίνεται πιο 'εύκαμπτο' από της Φερράρι πχ. Ίσως να είναι θέμα μόνο ανάρτησης (η Ρενώ να είναι πιο μαλακή) αλλά δεν εξηγείται έτσι η σταθερότητα στα σικέιν (και αλλαγές πορείας). εκεί σκληρή ανάρτηση με 'ενδοτικό' σασσί μάλλον δουλεύει καλύτερα από μαλακή ανάρτηση με 'άκαμπτο' σασί.
Και μιας και τα λέμε, κάποτε το racing engineering το περιοδικό (ή κάπως έτσι) είχε απίστευτες αναλύσεις. Μεγάλο σχολείο! Ο Χοιδάς πχ στο R&D έχει πάρει πολλές.... ιδέες για αρθογραφία από εκείνο. πολύ θα ήθελα να ξέρω εάν υπάρχει κάποιο ανάλογο και σήμερα
μόνο τέτοια περιοδικά δίνουν πληροφορίες για τους πιο τρελαμένους.http://automoto365.com' target='_blank' target='_blank - Fuji Spy Report (Members version):
Alonso thinks that he is lacking 4 to 5 tenths to Ferrari and McLaren under normal circumstances.
'But now we are able to fight for a podium on our own strength, which was unthinkable at the start of the season.'
The biggest step Renault made this year came in Barcelona with an improvement of 0.65 seconds.
'Three tenths from the introduction of the new inertia dampers, three and a half from the aero side,' Symonds estimates.
It was mainly detail work that later improved the performance as well as a better understanding on how to set up the car in order to get the most out of the tyres. Step by step adjustments to the front wing, the front suspension geometry and the weight distribution made the front tyres work better. In Singapore **a new frontwing **delivered more stable downforce when the car was cornering. Renault also added more weight to the front and the understeer is gone and the drivers feel more confident because their car is more predictable. This helps Nelson Piquet. In Singapore he already had the speed for the top ten and had there not been a late setup change before qualifying he probably would have made it there as well. In Fuji everything went according to plan except for Q2, when twice he lost time in the last two corners. However, in the race he had a similar pace to Fernando with their best race laps only 0.098 seconds apart.
Μιλάνε για αλλαγές που έγιναν νωρίτερα, όχι στο Fuji, αλλά είναι σχετικό το άρθρογιατί προφανώς αυτές οι αλλαγές αφορούν τη συνολική συμπεριφορά του μονοθεσίου και όχι μόνο τις ειδικές ανάγκες της κάθε πίστας. Και πάλι, όλα αυτά έχει νόημα να τα εξετάσουμε για τον Piquet περισσότερο, γιατί τα σετάπ του Alonso πάντα ήταν λίγο μπερδευτικά στο μάτι.
-
Αρχίσαμε...μόλις πριν λίγο ο Σέίτ: 'σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές της Κίνας'
-
Θεϊκό το διπλό νιαούρισμα του Πούρνα λίγο πριν τα φώτα της εκκίνησης.. Το μεσημέρι θα το ηχογραφήσω κ θα το κάνω ringtone.
Αυτό και το 'βόηθησε' , αν το πει...
-
Είχε αναφερθεί ότι στις 14:30 δε θα δείξουν τον αγώνα, αλλά μόνο μια σύνοψη;
-
Ναι μιλησε για περιληψη γιατι μετα θα εχει την superleague formula.
-
Ο χρήστης radomer έγραψε:
xa xa xa .... Hamilton and Raikkonen’s Fuji clash - the penalty they got wrong (Video) .... sto F1fanatic .... περιγραφη απο ΠΟυρνα ....
Τι ακριβως ειναι αυτο? παταω και δε δειχνει κατι σχετικο. Εξηγησε μου αν μπορεις
το βιντεακι που υπαρχει στο blog ηταν απο την μεταδοση του alpha μετα το βγαλανε ομως.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ναι μιλησε για περιληψη γιατι μετα θα εχει την superleague formula.Αυτό το άκουσα κι εγώ στην πρωινή μετάδοση είχε αναφερθεί κάπου στο πρόγραμμα όμως; Κάποιος που δεν είδε την πρωινή μετάδοση και προγραμμάτιζε να δει τη μεσημεριανή προγραμματισμένη, το γνώριζε;
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ε, ναι όμως δε μιλάμε για το αν συγκρίνουμε δύο οδηγούς μεταξύ τους, αλλά για ανεξάρτητο σχολιασμό οδηγικού στυλ κάποιου συγκεκριμένου. Ας περιμένουμε όμως, την άποψη του kpsig.
OK, με προκαλείς.
θα πω τη δική μου άποψη.
Οδηγά σα να έχει στα χέρια του ένα μεγάλο καρτ με αεροδυναμικά βοηθήματα όμως. Στρίβει νωρίς, φορτίζοντας πολύ το εμπρός μέρος, αφού μπαίνει με αρκετά υψηλή ταχύτητα στη στροφή. Μένει επάνω στο γκάζι για περισσότερο χρόνο και δεν το αφήνει να ξεθυμάνει μέσα στη στροφή, όπως πχ κάνει ο Κοβαλάινεν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ζεστάνει τα εμπρός ενωρίτερα και να τα φθείρει ενωρίτερα, κάτι που επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τον τρόπο που φρενάρει (κοφτά, πολύ δυνατά, τελευταία στιγμή, για λίγο χρόνο - δες και τον Valentino στα MotoGP και την ικανότητά τους να μην μπλοκάρουν τους τροχούς τους). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ανάλογα με το setup της ανάρτησης και κυρίως των αντιστρεπτικών (το μπλοκάρισμα του εμπρός εσωτερικού οφείλεται σε μαλακή πίσω αντιστρεπτική που γίνεται για λιγότερη υπερστροφή), να επιτρέπει υποστροφική συμπεριφορά -που για να επιτευχθεί με 'ζεστα' εμπρός λάστιχα σημαίνει υψηλότερη ταχύτητα εξόδου από την αναμενόμενη- (αν και αυτό ελέγχεται από τη ρύθμιση της εμπρός αεροτομής - αλλά μόνο στις ανοιχτές καμπές) στο άνοιγμα του γκαζιού σε ανοιχτές καμπές κυρίως ή σε ηθελημένη υπερστροφική που προκαλεί ο Χάμιλτον προκειμένου να καταπολεμήσει την υποστροφή. Η ικανότητά του να οδηγεί στα όρια της πρόσφυσης + εκτός από αυτά, ΛΙΩΝΟΝΤΑΣ τα λάστιχα του και πλαγιολισθαίνοντας, όποτε είναι απαραίτητο, για να βγει στην έξοδο της στροφής στο ιδανικό σημείο και με την ταχύτητα εξόδου που επιθυμεί είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει. Αποδεδειγμένα, εάν οδηγούσε υπερστροφικά σε πίστες όπως το Silverstone ή το Spa, απλά θα έχανε χρόνο.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όταν ο Χάμιλτον οδηγεί υπερστροφικά, απλά 'μαζεύει' την υποστροφή που έχει προκληθεί ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ από τον ίδιο για τους λόγους που προανέφερα.
Κάπως έτσι οδηγεί ο Loeb στο WRC. Όποτε κάνει ανάποδο (σπανίως σε σχέση με τους άλλους) το κάνει για να ανοίξει την τροχιά του (όσο τον παίρνει) χωρίς να χάσει ταχύτητα.Αυτή η ικανότητα του Χάμιλτον είναι που στο βρεγμένο του επιτρέπει να 'πετάει', ενώ ο Μάσσα να πελαγοδρομεί (ο οποίος οδηγεί ουδέτερα, πολύ πολύ γρήγορα αλλά δεν τον έχω προσέξει πάρα πολύ). Η ίδια ικανότητα επίσης του επιτρέπει να κάνει εξαιρετικά και ενίοτε απίστευτα προσπεράσματα, γλιστρώντας, μπλοκάροντας κλπ κλπ.
Ε, τα είπα όπως τα βλέπω, συγχωρέστε με, τώρα ας τσακωθούμεΣήμερα άκουσα τον ΤΠ να λέει για το στύλ οδήγησης του Χαμιλτον.... Όπως το περιγράφει ο Ιάπωνας τεχνικός της Bridgestone...
Μου φαίνεται έπεσα τελείως μέσα -
γιατί ρε φούστη μου σαββατιάτικα 00:00 μαγνητοσκοπημένα τα δοκιμαστικά;
η κανονική ώρα είναι 18:00 το απόγευμα.
ΥΓ. μην χάσουμε την ματσάρα Λεβαδειακός-Πανσεραικός;....ΕΛΕΟΣ!
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατί ρε φούστη μου σαββατιάτικα 00:00 μαγνητοσκοπημένα τα δοκιμαστικά;η κανονική ώρα είναι 18:00 το απόγευμα.
ΥΓ. μην χάσουμε την ματσάρα Λεβαδειακός-Πανσεραικός;....ΕΛΕΟΣ!
Όσο και να μη θέλεις να το δεχτείς, η... 'ματσάρα' θα έχει υψηλότερη τηλεθέαση!
-
Ειστε ωραιοι εκει στον αλφα!!!
-
Που μπορω να δω τα δοκιμαστικα στο ιντερνετ?
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Που μπορω να δω τα δοκιμαστικα στο ιντερνετ?
Τηλεοπτική Μετάδοση Πρωταθλήματος F1 2008