Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Αν πηγαίνω με 90 και μου πεταχτεί ένας σκύλος, ή σε μια στροφή ανήλια ξαφνικά βρεθώ μπροστά σε κομμάτι πάγου (όπως συνέβη στο πατέρα μου το 92 και βγήκε έξω από το δρόμο ενώ όλη η διαδρομή ήταν στεγνή) ή χώμα ή λάδια και ξαφνικά αρχίσει το αυτοκίνητό μου να γλιστρά εκεί δεν βοηθάει το esp?
Όχι. Δεν βοηθάει εκεί το ESP, γιατί για να βοηθήσει πρέπει να υπάρχει πρόσφυση (έστω και λίγη)... Αν η πρόσφυση είναι μηδενική πως ακριβώς θα την βρει το ESP;;;
απλα για τα 1600αρια το esp το θεωρω υπερβολη
Τοτε το golf της μανας μου 1.4 90ps τι να πει που εχει ASR
To ΕΣΠ θα επρεπε να ειναι στανταρντ γιατι ολα τα αυτοκινητα εχουν μαζα και υπακουουν στους νομους τις φυσικης.Η μεταβλητη ειναι ο οδηγος
Μα, ακριβώς το ESP δρα στα πλαίσια αυτών των νόμων. Δεν μπορεί να τους ξεπεράσει (δεν θα καταργήσει η Bosch τον Νεύτωνα!!!!! )
Και για τον λόγο αυτό είναι πολλές καταστάσεις που το ESP ΔΕΝ μπορεί να κάνει τίποτα. Παράδειγμα: Έντονη υποστροφή αδράνειας σε προσθιοκίνητο (=εμπροσθόβαρο). Κάθε προσθιοκίνητο αυτοκίνητο με περίπου 60+% του βάρους του μπροστά έχει τηνκατανομή βάρους μιας βαριοπούλας. Εάν μπει σε μία στροφή με 'τρελή' ταχύτητα, η φυσιολογική αντίδραση είναι να υποστρέψει. Και κανένα ESP δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το έχω δοκιμάσει (ακούσια) όταν παρόλο που το λαμπάκι του ESP άναβε συνέχεια το αμάξι (Α3) κινούσε προς το χαντάκι... Αν δεν ήταν ανηφόρα (=> έχασα ταχύτητα από την ανηφορική κλίση του οδοστρώματος) θα είχα επανασχεδιάσει το αμάξι...
Το χειρότερο ήταν ότι το ESP αδρανοποίησε τελείως την ουρά στερώντας μου οποιαδήποτε δυνατότητα διόρθωσης... Μετά από αυτό προσωπικά (και χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου 'χερά') είμαι φανατικά κατά του ESP, ιδίως αν δεν απενεργοποιείται...
Από τη (μικρή το δέχομαι) εμπειρία μου με το σύστημα, αυτό δρα ουσιαστικά εντός πολύ στενών ορίων βοηθώντας τον άπειρο οδηγό όταν το αυτοκίνητο χάσει την πρόσφυση (κυρίως στον πίσω άξονα) λόγω αδράνειας, εφόσον η ταχύτητα παραμένει σε λογικά πλαίσια. Εκεί που η ταχύτητα ξεφεύγει (και άρα ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος) το ESP δεν κάνει τίποτα. Άρα πολύ βαβούρα για το τίποτα... Προσωπική άποψη βέβαια...