-
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες με βάση τα σημερινά δεδομένα??????
Για να δούμε...
-
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες με βάση τα σημερινά δεδομένα??????
Για να δούμε...
-
Για να δούμε...
-
Ποιον τομέα αφορά η σύγκριση?
-
Την πριμιουμοσύνη...
-
Σε οτι αφορα την οδικη συμπεριφορα ειναι ακομα δυσκολα τα πραγματα για την audi. Σε ιματζ πανω κατω τα ιδια ειναι. Νομιζω οτι η πισω κινηση της bmw αλλα κ οι κινητηρες της την κρατανε ακομα μακρια απο την audi
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ποιον τομέα αφορά η σύγκριση?Overall εννοώ....Γι΄αυτό ρωτάω 'συνολικά' και δεν το εξειδικεύω σε κάποιο συγκεριμμένο τομέα που θα έκανε τα πράγματα πιο πολύπλοκα. Θεωρώ αυτονόητο οτι σε διάφορους επιμέρους τομείς, η μία προηγέιται της άλλης, αλλα δε μπάινω σε αυτού του είδους τη σύγκριση....
-
Προσωπικά δεν κρίνω εταιρίες αλλά συγκεκριμένα μοντέλα...
Όταν έψαχνα για αυτοκίνητο δοκίμασα και την 325 αλλά και το Α4 2.0T Quattro. Το δεύτερο θεωρώ ότι ήταν καλύτερο (ή απλά μου ταίριαζε καλύτερα) οπότε και το αγόρασα.
Υποτίθεται πως οι BMW λόγω πίσω κίνησης είναι πιο διασκεδαστικές, αλλά αυτό έχει να κάνει καθαρά με το πακέτο συνολικά και όχι με το που μεταδίδεται η κίνηση οπότε αυτό δεν πιστεύω ότι ισχύει.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Προσωπικά δεν κρίνω εταιρίες αλλά συγκεκριμένα μοντέλα...Πολύ σωστό αυτό και θεωρώ οτι γενικότερα ισχύει για όλα τα καταναλωτικά αγαθά. Παρόλα αυτά ομως δεν νομίζω οτι θα συγκρίναμε (τουλάχιστο τώρα που μιλάμε) τη BMW με την KIA πχ.... Εκτός αυτού ακόμα υπάρχει η αντίληψη, εστω απο παλιά και ίσως στην πλειοψηφία των καταναλωτών, οτι τουλάχιστο στα Γερμανικά η σειρά έχει ως εξής....
No1 MERCEDES
No2 BMW
No3 AUDI
No4 VW
No5 OPEL
Σιγουρα οι νεότεροι αλλα και οι πιο ψαγμένοι δεν αντιλαμβάνονται ετσι τα πράγματα. Ομως μην μπούμε στην διαδικασία αξιολόγησης της παραπάνω κατάταξης, γιατι ο στόχος μου είναι μονον οι 2 εταιρίες που αναφέρω στη δημοσκόπηση...
-
Αν ηταν καπως ετσι η σειρα , σιγουρα η vw θα ταν πιο πανω απο την opel για να μην πω οτι θα ταν μαζι με την audi...
-
Σωστά, σωστά, .... απλά απο κεκτημένη ταχύτητα δεν την έβαλα, μάλλον γιατι υποσυνείδητα τη θεώρησα εφάμιλλη ( ) της AUDI....Kάνω edit λοιπόν...
ΕDIT κι εδω, γιατι το 'υποσεινήδητα', υποσυνείδητα το δολοφόνησα...
-
Α3 1.4 TSI DSG
A4 2.0T Avant Quattro
RS4 Avant
RS6 Avant
R8330 Cabrio
M3
M5
750
X5 -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Α3 1.4 TSI DSG
A4 2.0T Avant Quattro
RS4 Avant
RS6 Avant
R8330 Cabrio
M3
M5
750
X5Αν η λίστα είναι 1 προς 1 τότε υπολόγισε και το Q7 σε αντιστοιχία με την Χ5.
-
Σyνολικά την BMW την θεωρώ καλύτερη από την Audi....αλλά είναι ρπσωπική άποψη με βάση τα κριτήρια που θέτω εγώ για την αξιολόγηση ενός αυτοκινήτου ή εταιρίας. Δεν μπορώ να πω ότι η Audi δεν είναι καλή προς Θεόυ...απλά δεν έχει φτάσει την BMW στα θέματα που δίνω εγώ βαρύτητα.
-
Τιμόνι...της Audi είναι απλά χωρίς αίσθηση, της BMW πλησιάζει το τέλειο για εμένα.
-
Κινητήρες: Η Audi έχει το προβάσισμα μέχρι τα 2.000cc. Μετά απλά η BMW φτιάχνει τους καλύτερους κινητήρες ευρείας παραγωγής. Αλλά εφόσον πλέον τα κυβικά δεν έχουν σημασία στο τεκμήριο, τότε στα ίδια λεφτά προτιμώ τα 6κύλινδρα διαμάντια.
-
Σχεδίαση μέσα-έξω. Εσωτερικό υπέρ της BMW...της Audi μου φαίνεται πιο σοβαρό. Εξωτερική σχεδίαση, ανάλογα με το μοντέλο...50/50.
-
Ποιότητα κατασκευής ισάξια.
-
Οδική συμπεριφορά και φρένα, ισάξια θα έλεγα με βάση τα όσα Audi/BMW έχω οδηγήσει.
-
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα....δυστυχώς η Kosmocar αδικεί το Group VAG σε εξυπηρέτηση και τιμές ανταλλακτικών/service.
-
-
Kατα την αποψη μου:
1- Σχεδιασμος
Ξεκαθαρη επικρατηση Audi , βλεπε ΤΤ , Α5 κτλ.
Η BMW εχει μερικα ομορφα αμαξια σαν την Χ5 αλλα τα περισσοτερα ειναι αμφιλεγομενα εως ασχημα οπως σειρα 5 , σειρα 7 κτλ.2- Ποιοτητα κατασκευης/αξιοπιστια
Περιπου στα ιδια επιπεδα αν και τα πλαστικα της Audi και η συναρμολογηση ειναι λιγο καλυτερα.
3- Οδικη συμπεριφορα
Για το μεσο οδηγο τα Αudi λογω οτι ειναι εμπροσθοκινητα η τετρακινητα ειναι πιο ευκολα στην οδηγηση και πιο ασφαλη.
Για τους 'πυροβολιμενους' , αυτους που θελουν να 'πηγαινουν με τις πορτες' τα BMW ειναι πιο καταλληλα.
Βεβαια πολλοι νομιζουν οτι ειναι καλοι οδηγοι και εχουν καταλληξει στα χαντακια η κατω απο νταλικες με BMW αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια4- Κινητηρες/μεταδοση
Περιπου στα ιδια επιπεδα. Ειδικα στους τετρακυλινδρους η Audi εχει πλεονεκτημα αλλα οι εξακυλινδροι εν σειρα της BMW ειναι κορυφη.
Με λιγα λογια θεωρω τις εταιρειες ισαξιες αλλα θα αγοραζα και παλι Audi (ειχα το Α4 παλιοτερα) καθαρα λογω σχεδιασμου επειδη δεν θα μπορουσα να οδηγαω ενα αυτοκινητο που μου φαινεται ασχημο.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Α3 1.4 TSI DSG
A4 2.0T Avant Quattro
RS4 Avant
RS6 Avant
R8330 Cabrio
M3
M5
750
X5Αν η λίστα είναι 1 προς 1 τότε υπολόγισε και το Q7 σε αντιστοιχία με την Χ5.
Όχι δεν είναι 1 προς 1 ... είναι τα μοντέλα που μου κάνουν κλικ από κάθε εταιρεία!!!!
Το Q7 το θεωρώ απαίσιοΟ 3λιτρος της BMW θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους κινητήρες που υπάρχουν
-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
3- Οδικη συμπεριφοραΓια το μεσο οδηγο τα Αudi λογω οτι ειναι εμπροσθοκινητα η τετρακινητα ειναι πιο ευκολα στην οδηγηση και πιο ασφαλη.
Για τους 'πυροβολιμενους' , αυτους που θελουν να 'πηγαινουν με τις πορτες' τα BMW ειναι πιο καταλληλα.
Βεβαια πολλοι νομιζουν οτι ειναι καλοι οδηγοι και εχουν καταλληξει στα χαντακια η κατω απο νταλικες με BMW αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστοριαΣωστό μέχρι ένα σημείο. Τι εννοώ?
-
Οι περισσότερες BMW είναι ουσιαστικά ουδέτερες (πολύ καλή ανάρτηση σχεδιαστικά) και για να προκαλέσεις υπερστροφή θα πρέπει ή να έχεις πολύ δύναμη (και OFF τα ηλεκτρονικά) ή να το κάνεις εσκεμένα. Σε καθημερινή οδήγηση το αυτοκίνητο δεν συμπεριφέρεται σαν πισοκίνητο, εκτός και εάν θες.
-
Μπορείς να πάρεις 4κινητη BMW (σειρά 3 και 5)...έχουμε μια στην οικογένεια (330xi E46) και επειδή είχαμε και ένα Α4 TQ, μπορώ να πώ ότι είναι στα ίδια επίπεδα η 4κίνηση.
-
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Α3 1.4 TSI DSG
A4 2.0T Avant Quattro
**RS4 Avant
RS6 Avant
R8330 Cabrio
M3
M5
750
X5**....απλες καθημερινες επιλογες....
η αποψη μου ειναι οτι με τα αυτοκινητα αυτα οι εταιριες χτιζουν τη φημη τους. αλλου πρεπει να αναζητηθη η ουσια τις καθε μιας. σε καθημερινα αυτοκινητα. Γιατι αν ειναι να συγκρινουμε εταιριες με βαση ειδικες ακριβες κατασκευες...ΖΗΤΩ η NISSAN
-
Μετά από πολλά έτη προσπαθειών, θεωρώ ότι η Audi σήμερα κοιτάει στα ίσια τη BMW, παντού! Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο κάτω, σε άλλες πιο πάνω.
Είναι τρομερά δύσκολο για μια αυτοκινητοβιομηχανία, να μπεί ανάμεσα στους δύο κορυφαίους κατασκευαστές (BMW-Mercedes),
και αυτό σήμερα προέκυψε μετά από πολλές πολλές προσπάθειες της Audi,
επί εποχής 1992/1994 και μετά.Μην υποτιμά κανείς όμως τη Μerc! Ξεπροβάλλει απ' το πουθενά!
-
Εγω τις θεωρω ισαξιες.Καποια μοντελα της AUDI μου αρεσουν περισσοτερο απο της BMW και το αντιστροφο.
Μερικες φορες ειναι δυσκολο να διαλεξεις...
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες???