-
ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τέλος,
A4, 1.8 TFSI: 1.410kg, 160hp, 0-100: 8.6
BMW 320i: 1.445, 170hp, 0-100: 8.2Πάμε και στην ....πράξη
Α4 1.8Τ - 320ι
0-100: 8,5 - 8,9
0-1000m: 29,7 - 30,180-110
με 3η
4,6 - 5
με 4η
6,2 - 7,4
με 5η
8,4 - 9,7
με 6η....σεξ
10,6 - 13120-140 με 6η
7,9 - 10,3Ομοίως Α3 1,8Τ - 120i
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12031Τέλος.-
-
Εγώ πριν πάρω το Audi έλεγα κάπου ανάμεσα σε Audi και BMW είμαι και ήξερα ότι από την μια το υποψήφιο Audi ήταν αυτό που τελικά πήρα (Α4 2.0T Avant Quattro) και πήγα να δώ το αντίστοιχο BMW τετρακίνητο station.............. δεδομένου πάντα ότι μέχρι τότε (πριν από 1 χρόνο) η BMW δεν είχε λανσάρει μέχρι τότε τόσο πολύ την τετρακίνηση της ενώ από την άλλη εδώ και μια δεκαετία είχα βαρεθεί να ακούω για για το πολυδιαφημισμένο Quattro.
Πήγα στην αντιπροσωπεία της BMW και κατάλαβα ότι είμαι κάπου ανάμεσα σε 325ix και 330ix στεισον ενώ ο πωλητής επέμενε για X3 η οποία δεν μου άρεσε!!!!Κάνοντας λίγο περισσότερη έρευνα κατέληξα ότι 330ix station είναι το αμάξι που μου έκανε την 'δουλειά' αλλά ήταν αρκετό στενό στις πίσω θέσεις δεν μου άρεσε και τόσο εμφανησιακά και το σημαντικότερο από όλα ήταν αισθητά πιο ακριβό από το Audi ενώ με τα extra που ήθελα η τιμή εκτοξευόταν!!!!
Τελικά είπα να σώσω λίγο χρήμα καθώς θεώρησα η σχέση τιμής απόδοσης στο Audi ήταν καλύτερη!!!
Τέλος κάτι άλλο που παίζει ρόλο στην επιλογή όσο ωμό και να είναι.......... είναι σε τι κύκλο βρίσκεται ή διάθεση κάθε προϊόντος για παράδειγμα τώρα μπορείς να πάρεις μια σειρά 3 sedan εύκολα ή να βρείς την καινούργια C της Merc ενώ σε Αudi A4 Quattro ακόμα δεν ξέρεις τίποτα για το πότε θα υπάρχει και σε τι τιμή και με τι παράδοση!!!!
Οπότε η BMW αυτή την χρονική στιγμή κερδίζει πόντους -
Σε κανένα BMW δεν υπάρχει το 1.6Τ. Μόνο στα Μίνι υπάρχει. Συνεπώς, δε μοιράζεται μοτέρ.
O νεος 1,600 με τους 122 ιππους δεν προερχεται απο την συνεργασια με την Peugeot?
Παντως ο παλιος με τους 116 ιππους προερχοταν απο συνεργασια με την Chrysler και μαλιστα φτιαχνοταν στο εργοστασιο της Chrysler στην Βραζιλια.
http://www.prnewswire.com/cgi-bin/stori ... 083&EDATE=
-
μεγαλη μαχη...
τουρμπο εναντιον ατμοσφαιρας, εμπρος εναντια στη πισω κινηση...
τελειως υποκειμενικα γιατι βαριεμαι να φερνω παραδειγματα νομιζω οτι η αουντι εχει κανει καποια βηματα εμπρος στον εξωτερικο σχεδιασμο και τα αυτοκινητα της δεν ειναι τοσο αστεια κουτια οσο ηταν καποτε...οχι φυσικα οτι τα σχεδιασε ο ντα βιντσι αλλα εκανε βηματα εμπρος ολο το γκρουπ...
εσωτερικα η ποιοτητα ειναι συνηθως κλικ παραπανω απο bmw αλλα ο σχεδιασμος τα μπουκωνει ολα θυμιζοντας ετ2, υενεδ και παει λεγοντας...
μεγα προσον των αουντι οι τουρμποκινητηρες...μια ο 20vt, μια ο 2λιτρος ΤFSI καταφερνουν και κινουν πολυ σβελτα τα 1,5Τ αμαξωματα συνηθως χωρις μεγαλα προβληματα και καψιμο λαδιων.. σου δινουν μεγαλη σιγουρια στο ταξιδι σε οτι κατασταση και αν βρεθεις...
οδικη συμπεριφορα.. κρατανε κρατανε μεχρι που φευγουν προς τα μπρος και τοτε καταλαβαινεις οτι δεν εχει τπτ το σπουδαιο..
εδω μπαινει το 2ο μεγαλο προσον των ακριβων εκδοσεων το κουατρο που δινει το κατι παραπανω εναντια στην αδιαφορια αλλα και, προσθετικα, στην ασφαλεια...
συμπερασμα! δε θα παρεξηγουσα κανεναν οικογενειαρχη που θα παιρνε ενα αουντι τουρμπο για να καλυπτει αποστασεις, να πουλαει και λιγο μουρη με τη προυποθεση οτι δε θα διαμαρτυρεται για καποια σερβισακια κτλ κτλ...
BMW
μου ειχαν αρεσει οι μπανγκλιες μεχρι που βγηκε η νεα 3αρα και το τελικο σοκ ηταν αυτο το πραμα που εχει τον κωδικο x6...
αμα θελει να μας ξαποστειλει ας το πει...η νεα 3αρα σενταν ειναι ο ορισμος του συντηρητισμου κατα τη ταπεινη μου αποψη...η κουπε απο την αλλη θυμιζει τζορτζ μπους και superb στο καλυτερο του...as american as it gets...δε με χαλαει τοσο οσο η σενταν..
5αρες, 7αρες ωραιες και τεραστιες με 25κυλινδρα συνολα!
επιμενει στην ατμοσφαιρα και καλα κανει ως ενα σημειο ενω εχει προσθεσει και τετρακινηση πλεον την οποια δε ξερω ποσοι θα προτιμησουν σε σχεση με το κουατρο..
η πισω κινηση των μπιμερς ειναι θελγητρο για τους απανταχου λατρεις της οδηγησης και το οτι διατηρειται εστω μια παραδοση ειναι κατι θετικο!
μεγαλο προσον πλην της πισω κινησης και της μουρης ειναι η εναλλαγη τεχνικων μερων απο ενα ανωτερο μοντελο της γκαμας σε ενα κατωτερο..η μετατροπη δηλαδη φαινεται οτι ειναι πανευκολη ακομα και για μας τους φτωχους ελληνες..
2ο προσον των μπιμερς ειναι το φανατικο κοινο τους που κοντευει να ομοιασει με εκεινο των αλφα! δε περιμενα οτι μια προπελα θα ειχε τοσους οπαδους ισως επειδη κατα την αποψη μου ειναι πιο χλιαρα αμαξια αποσο περιμενα με τα τοσα που ακουγα!
δε ξερω κατα ποσο μπορει να γινει καποια συγκριση γιατι ειναι σχεδον σιγουρο οτι ο προπελακιας δυσκολα θα παει προς τη μερια της αουντι να κοιταξει ενω ο μεσος αγοραστης αουντι ειναι πιο αληθωρος..
νομιζω οτι η προπελα μπορει να παρει ενα μαθημα ποιοτητας απο την αουντι και η αουντι θα πρεπε να κοιταξει να αρχισει ο κοσμος να τη σεβεται και σαν παροχο οδηγικης απολαυσης... -
Ο νέος 1600 είναι της BMW αφού παρέχει και το εκπληκτικό πακέτο EfficientDynamics.
-
Και ομως η 3η επιλογη ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα...
Εδω και καμια 30αρια χρονια η BMW χρησιμοποιουσε μια πετυχημενη συνταγη. Κλασσικα διπλα φαναρια μπροστα, ενα ωραιο εξακυλινδρο μοτερ στη μεση και πισω κινηση φυσικα. Οτι αμαξι και να διαλεγες τελοσπαντων μπορουσες να δεις οτι η εταιρεια εβαζε την οδηγικη απολαυση πανω απ ολα.
Και ξαφνικα βρισκομαστε στο τωρα οπου εμφανιστηκαν κατι τετρακινησεις, μια μεγαλη πληθωρα απο diesel και κατι cabrio τα οποια φτιαχνονται στην Αμερικη συν το γεγονος οτι επικεφαλης σχεδιασμου μπηκε ο κυριος Bangle. Φυσικα και εχει τον απολυτο σεβασμο μου διοτι προσπαθει να δωσει ενα καινουργιο image στην εταιρεια μαζι με την σχεδιαστικη του ομαδα και πλεον τον Ολλανδο Van Hooydonk στο τιμονι.
Πλεον καποια σχεδιαστικα στοιχεια εχουν χαθει και τα αυτοκινητα παρολο που φαινονται cool και ομορφα επι χαρτου, στον πραγματικο κοσμο δεν φαινονται καν μοντερνα αλλα βλακωδες
Φυσικα τωρα θα μου πει καποιος τι σημασια εχουν ολα αυτα εφοσον το σηματακι στο καπω ειναι κυανολευκο και δεν θα εχει και αδικο, παντα οι BMW ηταν μιας κοπης παραπανω απο το μεσο ορο. Αυτο βεβαια μεχρι την ελευση της σειρας 1 (...) που εδειξε του τι μελλει γεννεσθε. Ενα αμαξι το οποιο μπορει να εχει καποια κλασσικα στοιχεια οπως την καμπυλη του Hoffmeister αλλα σαν συνολο μοιαζει περισσοτερο σαν βαν παρα σαν hatch...Μην μιλησουμε καν για την τιμη (ναι ναι ξερω η πισω κινηση κοστιζει) αλλα δεν βλεπω καποιο λογο καποιος να μην προτιμησει το Golf GTi για παραδειγμα εναντι της 1 που αντικειμενικα ειναι και καλυτερο αμαξι...
Τωρα φυσικα καποιος αλλος θα πεταχτει να μου πει, οτι το σχεδιο ειναι υποκειμενικο κλπ κλπ αλλα αν το παμε ετσι και με αυτη τη λογικη και η οδηγικη απολαυση υποκειμενικο θεμα ειναι
Δεν χρειαζεται να εισαι και κανας σουπερ fashion director για να καταλαβεις οτι αυτη τι στιγμη οτι μοντελο βγαζει η BMW ειναι ασχημο (περα ισως απο τη Ζ4 που καπως γλιτωνει) εκτος και αν ολοι μας ειμαστε τυφλοι. Το μονο που εχει μεινει στις μπεμπες πλεον ειναι η πισω κινηση και τα ατμοσφαιρικα μοτερ (αλλα απ οσο ξερουμε επαναφερανε το τουρμπο..)Απο την αντιπερα οχθη η Audi τουλαχιστον εχει κανει βηματα μπροστα. Και σιγουρα σχεδιαστικα τα αυτοκινητα τους δεν ειναι κουτια (da silva). Εμενα τουλαχιστον πιο επιθετικα και ομορφα μου φαινονται. Εχουνε μεινει πιστοι στην παραδοση του quattro, βγαλανε και το R8 και γενικως φαινεται οτι εχουν κερδισει ποντους σε ολα τα σημεια Τελικα ολη αυτη η τεχνογνωσια που εχουν αποκομισει απο το group δεν τους εχει κανει κακο. Το αντιθετο θα ελεγα.
Για την BMW ολα τελειωσαν στην E46, για την Audi ολα ξεκινησαν με το R8 (ισως και πιο πισω...).
-
Ψήφισα την πρώτη επιλογή.
Η BMW είναι μια εταιρεία με φοβερή ιστορία στην αυτοκίνηση, ακόμα θυμάμαι την βόλτα με την πρώτη M3 που με είχε πάει ο θείος μου σε ηλικία 10 ετών μέχρι που έβγαλα ό,τι είχα φάει Από τότε είχα έναν σεβασμό για τις μπέμπες. Τώρα πια η κατάσταση έχει φτάσει να είναι τραγική στην BMW.
Ενώ θεωρείται σχετικά σπορ προσανατολισμού εταιρεία το πιο φτηνό τους μοντέλο η σειρά 1 είναι κλάσσεις κατώτερη στην συμπεριφορά, τον κινητήρα (122 άλογα vs σχεδόν 200) και ακόμα και στους χώρους (!!!) από ένα Mazda Rx-8 που κοστίζει τα ίδια χρήματα. Για να μη μιλήσω για την X5 που ειλικρινά την θεωρώ εκτρωματική από την πρώτη στιγμή που είδα, χειρότερο μπαούλο με ρόδες δεν έχει υπάρξει (δεύτερη στη σειρά η Cayenne ) ενώ και για την τετρακίνησή της δεν ακούγονται και τα καλύτερα.Η Audi αντίθετα στην πιο οικονομική της κατηγορία (Α3) βρήκε τον δρόμο της μέσα από τους κινητήρες TSI, όπου ο 1.8 και ακόμα και ο 1.4 ρίχνουν στα αυτιά στη Σειρά 1 αντίστοιχου κόστους.
Το νέο Α4 ειδικά σε εκδόσεις με quattro δεν αφήνει ελπίδες στις οικογενειακές εκδόσεις της 3άρας, ενώ από την 3άρα Coupe η μόνη ενδιαφέρουσα έκδοση είναι η 335 που και αυτή την αφήσανε λειψή χωρίς μπλοκέ.
Για μεγάλη κατηγορία δεν μπορώ να μιλήσω καθώς δεν έχω μπει καν μέσα, πάντως τα S6, S8 τα θεωρώ πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα από την M5 ή τη σειρά 7.
Το R8 είναι σαφώς πιο επιτυχημένο από την καινούρια M3 και αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού από την πλευρά της Audi και επίδειξης τεχνολογίας με φιλοσοφία 'κοιτάξτε τι μπορούμε να κάνουμε έστω και σαν πρωτάρηδες όταν εσείς παλεύετε τόσα χρόνια να βελτιώνετε τη M3'.
Και όλα αυτά τη στιγμή που η Audi έχει πάρει το προβάδισμα σε ποιότητα υλικών και φινίρισμα, ενώ κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της με αρκετά μικρότερο κόστος εξέλιξης λόγω κάποιων κοινών μηχανικών μερών με τον υπόλοιπο όμιλο.
Το να πει κανείς ότι η Audi ξεπέρασε τη ΒΜW είναι ίσως υπερβολικό, γιατί η BMW κερδίζει σε κύρος στη συνείδησή μας μόνο και μόνο από το πολυβραβευμένο παρελθόν της και το όνομα της μπέμπας που όπου ακουστεί προσδίδει μια άλλη φινέτσα στον κάτοχό της (ελλαδιστάν)
Πάντως είναι πολύ κοντά αυτή τη στιγμή και αν κάποιος δεν έχει φάει κόλλημα με το 'πάθος', τις 'οδηγικές αρετές' και τη... μούρη της προπέλας, δεν έχει λόγο να μην προτιμήσει το αντίστοιχο Audi
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Δεν χρειαζεται να εισαι και κανας σουπερ fashion director για να καταλαβεις οτι αυτη τι στιγμη οτι μοντελο βγαζει η BMW ειναι ασχημο (περα ισως απο τη Ζ4 που καπως γλιτωνει) εκτος και αν ολοι μας ειμαστε τυφλοι.Αντικειμενικά μιλώντας πάντα
-
Μαλλον υποκειμενικα ειναι αυτα.Εμενα η Ζ4 δε μου αρεσει καθολου...
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Φυσικα τωρα θα μου πει καποιος τι σημασια εχουν ολα αυτα εφοσον το σηματακι στο καπω ειναι κυανολευκο και δεν θα εχει και αδικο, παντα οι BMW ηταν μιας κοπης παραπανω απο το μεσο ορο. Αυτο βεβαια μεχρι την ελευση της σειρας 1 (...) που εδειξε του τι μελλει γεννεσθε. Ενα αμαξι το οποιο μπορει να εχει καποια κλασσικα στοιχεια οπως την καμπυλη του Hoffmeister αλλα σαν συνολο μοιαζει περισσοτερο σαν βαν παρα σαν hatch...Μην μιλησουμε καν για την τιμη (ναι ναι ξερω η πισω κινηση κοστιζει) αλλα δεν βλεπω καποιο λογο καποιος να μην προτιμησει το Golf GTi για παραδειγμα εναντι της 1 που αντικειμενικα ειναι και καλυτερο αμαξι...Εξαρτάται τι θες αγαπητέ. Οι επιλογές μου ήταν το GTI DSG, το Α3 1.8TFSI και η 120i που τελικά πήρα. Ξέρεις τι με έκανε να πάρω τη BMW? Το στήσιμο, η πίσω κίνηση, η θέση οδήγησης και το συνολικό feel του αυτοκινήτου...αυτή η στιβαρότητα. Το GTI βάζει φωτιά στην άσφαλτο...αλλά αυτό δεν είναι πάντα το ζητούμενο, γιατί η απάντηση θα ήταν πολύ απλά το OPC. Είναι διαφορετικό αν θες γκάζια...ή αν θες οδηγική ευχαρίστηση. Μόνο όταν οδηγήσεις και τα δύο θα καταλάβεις. ...και βεβαίως το GTI δε παύει να είναι ένα Golf των 35000 ευρώ.
Αντικειμενικά, υπάρχουν και καλύτερα αυτοκίνητα από το GTI και πάντα πιο γρήγορα. Αν το ζητούμενο είναι η ταχύτητα...πάω πάσο. Αν όμως είναι η συνολική αίσθηση, αλλάζουν τα πράγματα.
Διαφωνώ ότι η BMW δεν έχει κρατήσει τη παράδοση. Διατηρεί τα ηνία στα μοτέρ (6κύλινδρα και μη), είναι από τις πρώτες εταιρίες στις τεχνολογικές πρωτοπορίες (Efficient Dynamics, Internet σε αυτοκίνητα, νέες τεχνολογίες στη κατασκευή αυτοκινήτων κ.α.) διατηρεί τα διπλά φώτα μπροστά, τα νικελωμένα νεφρά στη μάσκα, τη καμπύλη Hoffmeister και βεβαίως τη πίσω κίνηση. Δεν έχει χάσει τον προσανατολισμό της...και θεωρώ ότι το design είναι όσο τολμηρό όσο πρέπει. Άλλωστε, μη ξεχνάς ότι το μακρύ καπώ σε όλες της BMW είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί η τοποθέτηση του κινητήρα κατά τον διαμήκη άξονα και κατ'επέκταση το 50/50 ζύγισμα. Αυτό, σε όποιον αρέσει και εκτιμά τον λόγο που γίνεται το παίρνει, διαφορετικά το χλευάζει.
Είναι σε μερικά σημεία η Audi μπροστά από τη BMW, αλλά όχι σε αυτά που λες πιστεύω. Γενικά έχω πάντως πολύ respect στην Audi...και είχαμε στην οικογένεια το Α6 1.8Τ, το οποίο ήταν σκυλί και fun to drive. Όταν όμως έβαλε τα ηλεκτρικά τιμόνια...μας τα χάλασε πολύ!
-
εγω πιστευω οτι γενικοτερα οι κινητηρες της bmw δεν παιζονται οπως και το στησιμο των Μ3,5,6 οπου τα αντιστοιχα rs ειναι εξισου καλα αλλα δεν τα βλεπεις στο δρομο και τοσο συχνα. αλλα σε σχεδιασμο και εσωτερικο τα audi ειναι ανωτερα..
στους diesel πιστευω δεν υπαρχει αντιπαραθεση καν με την audi να ειναι ετη φωτος μακρια... -
Ειναι λογικο οτι αν εχεις χρηματα μπορεις να φτιαξεις και R8 και Veyron και οτι αλλο γουσταρεις...
Αν η BMW επιμενει να βαδιζει μονη της σε αρκετους τομεις τοτε λογικα η Audi καποια στιγμη θα θεωρειται πιο μπροστα απο ολους.
Η Μερσεντες απο την αλλη εκανε καποιες συμμαχιες οι οποιες της εδωσαν καποια χρηματα και την κρατουν στο παιχνιδι μια χαρα.
Θεωρω οτι μια συνεργασια BMW με καποιον αλλον μεγαλο θα της δωσει οτι χρειαζεται για να παει μπροστα.
Τωρα οτι τα εσωτερικα των Audi ειναι καλυτερα των BMW ειναι τελειως υποκειμενικο γιατι εμενα μου φαινεται καθαρα θεμα γουστου -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
εγω πιστευω οτι γενικοτερα οι κινητηρες της bmw δεν παιζονται οπως και το στησιμο των Μ3,5,6 οπου τα αντιστοιχα rs ειναι εξισου καλα αλλα δεν τα βλεπεις στο δρομο και τοσο συχνα. αλλα σε σχεδιασμο και εσωτερικο τα audi ειναι ανωτερα..
στους diesel πιστευω δεν υπαρχει αντιπαραθεση καν με την audi να ειναι ετη φωτος μακρια...???? χωρις στοιχεια δε σε πιστευω! (πρεπει να το διαπιστωσεις μονος σου οτι κανεις λαθος!)
-
Ναι, η καημένη η AUDI μοιράζεται τα μοτέρ της με την ταπεινή VW και την SEAT (για θυμίστε μου οι εύκολα αφορίζοντες ποια εταιρεία κοιτάει στα ίσια την BMW στο WTCC με...diesel?) ενώ η BMW έχει την τιμή να μοιράζεται τα μοτέρ της...με την Peugeot....εντάξει... 3 πουλάκια κάθονταν...
Η Audi υπολείπεται σε ορισμένους τομείς της BMW, ενώ σε κάποιους την έχει φτάσει, αν όχι ξεπεράσει. Επίσης είναι πάντα θέμα του ΤΙ θες από ένα αυτοκίνητο. Σε πολλούς ανθρώπους πλέον ένα Audi, κάνει μεγαλύτερη αίσθηση από μια BMW για ένα λόγο...316...Θα μου πεις δεν έχει 16άρια η Audi? Ε, για τη φιλοσοφία της BMW και για το όνομα που θέλει να προβάλλει, αυτά τα 16άρια μοτέρ όσα efficiency dynamics και όσα ευχέλαια και να τα κάνουν, δεν παύουν να είναι ατμο 16άρια που πάνε να σηκώσουν 1,5+ τόννο... Για να συμφωνήσω με πολλούς προλαλήσαντες, BMW από τρίλιτρο και πάνω, μέχρι εκεί πληρώνεις υπερβολικά πολλά τους έλεγχους ποιότητας και τα μονωτικά υλικά...
Η BMW θα αργήσει να χάσει το όνομα και την αίγλη της πολλά χρόνια, πολύ πιθανώς ποτέ, απλά εκεί ψηλά έχει πλέον παρεούλα και την Audi...
Σε κανένα BMW δεν υπάρχει το 1.6Τ. Μόνο στα Μίνι υπάρχει. Συνεπώς, δε μοιράζεται μοτέρ.
Η Audi έχει το βασικό πρόβλημα συνολικής αίσθησης σαν αυτοκίνητο...από το άθλιο ηλεκτρικό τιμόνι που έχει. Επίσης, 1600άρια υπάρχουν και στην Audi...αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι στην Αθήνα δεν επιτρέπεται το diesel. Να δεις τότε πως θα πούλαγε ένα 318d το οποίο πηγαίνει πολύ καλά. Γενικότερα τα 1600άρια μοτέρ δεν πουλάνε στο εξωτερικό.
Τέλος, η 2λτ 320i με τα 170 άλογα, πηγαίνει πολύ καλύτερα από το παλιό 2.0 FSI Α4.
το 1600αρι μοτερ της 116 που εβαλαν σχετικα προσφατα με τα 120 αλογα δεν ειναι απο το cooper το οποιο ειναι αυτο που εφτιαξαν μαζι psa/bmw?παντως μερχρι τα 3000 κυβικα η bmw δεν εχει να πει τιποτα στην audi(με εξαιρεση το 3λιτρο twin turbo το οποιο εχει να πει παρα πολλα!!) οι V8 τους ειναι παρομοιοι σε επιδοσεις(μεχρι να βγει το rs5) και στους V10 τους το rs6 περασε πολυ πιο μπροστα απο τη Μ5...
τελος αν ειναι να παρεις α3 ή α4 πιστευω οτι αξιζουν τα οποια παραπανω χρηματα για τις υπερτροφοδοτουμενες εκδοσεις...αξιζουν το α3 1,4Τ το α4 1,8Τ 'η ο,τι μπορει να διαθεσει ο καθενας(αλλα απο τη στιγμη που επιλεγει αυτες τις μαρκες πρεπει να χει παρει αποφαση οτι θα τα σκασει)....
στη bmw πληρωνεις μια περιουσια για να παρεις μια 316,με την οποια θα σε περναει ολος ο κοσμοςοπως και με το 1,6 α4,το θεμα ειναι οτι στην περιπτωση της αουντι εχεις την επλογη να παρεις ενα σχετικα γρηγορο μοντελο με καποια λογικα χρηματα και οχι να χρειαστει να φτασεις στα 50000 για να παρεις μια 325 η οποια δεν ειναι και τοσο γρηγορη....και να μη λενε καποιοι οτι δεν τους ενδιαφερουν τα γκαζια αλλα η χαρα της οδηγησης και αλλα κουλα γιατι νομιζω οτι εχουμε βαρεθει να ακουμε τετοιες μ@λ@κιες εδω μεσα...δεν ειπαμε το γκαζι και τα αλογα να ναι αυτοσκοπος αλλα με μια 116 την οποια πρεπει να ξεζουμισεις για να καταλαβεις οτι ειναι πισωκινητη και να πεταξεις κανα κωλαρακι τι χαρα οδηγησης μπορεις να αποκομισεις???εδωσες 30000 και πηρες μια κουραδα για να σκεφτεσαι το βραδυ πριν κοιμηθεις οτι οδηγας πισωκινητο...χαμενα λεφτα ειναι και για μενα το 1600αρι α3 αλλα τουλαχιστον με αυτο δεν θα πας ποτε να το παιξεις θιασωτης της πισω κινησης και της σπορ οδηγησης μεσα απο ενα αυτοκινητο το οποιο εχει σχημα παπουτσι γιατι θα εμπαινε λεει,καποτε μεσα ενας τριλιτρος εξακυλινδρος σε σειρα με vanos αλλα τα λεφτα δε φτασανε και εμεινα με το παπουτσι στο χερι και ο τυπας με το gollf με περασε απο πανω αλλα εχω κατανομη 50/50 και αν φτασουμε σε καμια κλειστη φουρκετα,θα του δειξω εγω του μπροστοβαρου αυτου -
Οι συγκρίσεις είναι άτοπες γιατί οι δύο εταιρίες έχουν διαφορετικές προτεραιότητες στα αυτοκίνητα-προϊόντα τους. Τις γνωστές.
Επιχειρηματικώς, η Χιουντάι είναι καλύτερη απ' όλες, γιατί ξέρει που απευθύνεται, και απευθύνεται άψογα εκεί που απευθύνεται και βγάζει παράδες (γι' αυτό το τελευταίο υπάρχουν οι εταιρίες κι όχι για να τους απονείμουν το κύπελλο-παπάρι τα πάσης φύσεως διαδικτυακά φόρα).
Τώρα, με βάση τις προτεραιότητες της Άουντι, η εταιρία έχει αυτοακυρωθεί προ πολλού, αφού τα ίδια και καλύτερα αγαθά τα απολαμβάνει ο αγοραστής πολύ φθηνότερα στις άλλες μάρκες του γκρουπ, με τεχνογνωσία δική της.
Αν πάλι ο αγοραστής θέλει premiumness και μόνον, και είναι άσχετος οδηγικώς, ΟΚ για Άουντι, αλλά τότε γιατί να μην πάρει και Μερκ;
-
Qsis vts , couldnt agree more σε οτι αφορα την σειρα 1 κ 3. Η Ζ4 και οι Μ κρατανε πιο ψηλα ακομα την bmw
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Οι συγκρίσεις είναι άτοπες γιατί οι δύο εταιρίες έχουν διαφορετικές προτεραιότητες στα αυτοκίνητα-προϊόντα τους. Τις γνωστές.Επιχειρηματικώς, η Χιουντάι είναι καλύτερη απ' όλες, γιατί ξέρει που απευθύνεται, και απευθύνεται άψογα εκεί που απευθύνεται και βγάζει παράδες (γι' αυτό το τελευταίο υπάρχουν οι εταιρίες κι όχι για να τους απονείμουν το κύπελλο-παπάρι τα πάσης φύσεως διαδικτυακά φόρα).
Τώρα, με βάση τις προτεραιότητες της Άουντι, η εταιρία έχει αυτοακυρωθεί προ πολλού, αφού τα ίδια και καλύτερα αγαθά τα απολαμβάνει ο αγοραστής πολύ φθηνότερα στις άλλες μάρκες του γκρουπ, με τεχνογνωσία δική της.
Αν πάλι ο αγοραστής θέλει premiumness και μόνον, και είναι άσχετος οδηγικώς, ΟΚ για Άουντι, αλλά τότε γιατί να μην πάρει και Μερκ;
πες μου τα ιδια και καλυτερα αγαθα εκτος του gti...επισης τι σε κανει να πιστευεις οτι ο ασχετος οδηγικα θα παρει το αουντι και ο σχετικος τη μπεμπα για οι περισσοτεροι και απο τις δυο πλευρες πανε κοτουλες και τελος ξερεις τα οικονομικα των εταιρειων για να μιλας για το οτι η huyndai τα γ@μαει ολα??το vag εβγαλε τη veyron για επιδειξη ισχυος εβγαλε R8για να εχει και η αουντι το supercar της...η hyundai τι εβγαλε??? το καινουριο κουπε που ολοι περιμενουμε με ανυπομονησια η κι αλλα καραβια στα ναυπηγεια της..??
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Qsis vts , couldnt agree more σε οτι αφορα την σειρα 1 κ 3. Η Ζ4 και οι Μ κρατανε πιο ψηλα ακομα την bmwγια τις Μ δε νομιζω οτι μπορει κανεις να κανει πολλες επικρισεις,αλλα πιστευεις οτι η Ζ4 ειναι καλυτερη απο το καινουριο ΤΤ??ειδικα στο τι πληρωνεις και τι παιρνεις..
-
Ο νέος 1600 είναι της BMW αφού παρέχει και το εκπληκτικό πακέτο EfficientDynamics.ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΊ ΜΕ ΤΟΝ 1.4Τ
γιατι στα 1.8τ η μπάλλα κάπου ...χάνεται ,όσο για τα 2.0Τ εκεί πλέον κάπου ζαλίζομαι...Λοιπόν αυτή τη στιγμή η audi είναι μπροστά απο την bmw σε όλα..
Δεν είναι παράξενο που σε προσφατο ταξίδι μου στη γερμανία επιβεβαιώθηκε αυτό μια και δεν βρίσκαμε α3-α4 φθηνότερο από 320 για τον ίδιο εξοπλισμό και hp ,εσύ απλά κάνε μια βόλτα απο το Mobile.de να δεις τι παίζει
Τώρα όσο για τη σειρά 1 εγω απλά δεν είδα τιποτε απ'αυτό έξω ,ξερω γω τι να πω μήπως εδώ είναι είδος εν αφθονία...
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες???