-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Λοιπον επειδη σε ενα σημειο που ειχα αναφερθει στο οτι ο νεος κινητηρας της 116 ειναι ο ιδιος του cooper,ο οποιος με τη σειρα του ειναι προιον συνεργασιας bmw-psa,και ειχα αμφισβητηθει εχω να πω με σιγουρια οτι ειναι ο ιδιος και ας εχουν διαφορετικη τοποθετηση(ο ενας δηλαδη εγκαρσια και ο αλλος διαμηκη τοποθετηση)..
Αυτα για τις συνεργασιες εταιρειων... οπως επισης θα ηθελα να αναφερω οτι ο προηγουμενος 1600αρης που αντικατασταθηκε απο τον bmw-psa τον προμηθευοταν η bmw απο την εταιρεια τεχνολογικης αιχμης chrysler μιας και η ιδια η bmw δεν παρηγαγε καποιο δικο της κινητηρα στα 1600 αυτα για να ξερουν καποιοι τι αγορασαν....
στη συνεργασια παντως bmw-psa το group psa υποτιθεται οτι εκανε μονο τη προμηθεια υλικων και η bmw το σχεδιασμο αλλα ποιος ξερει...ισως ειναι σαν τη συνεργασια του eurofighter οπου η ελλαδα φτιαχνει μονο τις βιδεςΠως γνωρίζεις ότι είναι σίγουρα ο ίδιος??? Έχεις αποδείξεις??
Σου είπα ότι ΔΕΝ είναι ο ίδιος...μην επιμένεις και μάλιστα παρασύρεσαι σε λάθος συμπεράσματα. Ο κύριος λόγος που δεν είναι ίδιος, πέρα από τη τοποθέτησή του, είναι επειδή ο ένας είναι turbo ο άλλος όχι, και αυτός της 116i έχει το πακέτο Efficient Dynamics δηλαδή auto start/stop στα φανάρια, απευθείας ψεκασμό HPI, ηλεκτρική αντλία νερού και άλλα πολλά. Αλλά κυρίως έχουν διαφορετική συμπίεση, διαφορετική διάμετρο Χ διαδρομή και διαφορετικό κυβισμό.
Δηλαδή, το μοτέρ της 116i
Διάμετρος Χ Διαδρομή: 82.00 mm × 75.60 mm
Κυβικά: 1597 cc
Συμπίεση: 12.00:1
Σχέση διαμέτρου/διαδρομής: 1.08
Χωρητικότητα: 399.25 κ.ε. ανά κύλινδρο
Πηγή: CarfolioMini Cooper S
Διάμετρος Χ Διαδρομή: 77.00 mm × 85.80 mm
Κυβικά: 1598 cc
Συμπίεση: 10.50:1
Σχέση διαμέτρου/διαδρομής: 0.9
Χωρητικότητα: 399.5 κ.ε. ανά κύλινδρο
Πηγή: CarfolioΣυνεπώς, είναι διαφορετικά!
λοιπον επειδη μαλλον δε θες να καταλαβεις,αρχικα να ξερεις πως ο,τι λεω το στηριζω και ασχετο δε θα με πεις ..
προχωρω παρακατω και σου λεω πω εκτος απο το cooper s υπαρχει και το ΑΠΛΟ COOPER το οποιο εχει ακριβως τον κινητηρα της 116 και επειδη μου πετας και το carfolio το οποιο γραφει πολυ συχνα μαλακιες μπορει μεν να λεει διαφορετικες διαδρομες πιστονιων(οι οποιες ειναι ανεστραμενες βασικα..) και διαφορετικες συμπιεσεις αλλα maximum torgue 160Nm βγαζουν και οι 2 κινητηρες στις 4250(τι συμπτωση εεε???) και maximum power 120ps στις 6000rpm!!!! επισης και στα 2 γραφει το πολυ διακριτικο Manufacturer : BMW/PSA το οποιο δεν ξερω αν το προσεξες http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=160105' target='_blank και http://carfolio.com/specifications/mode ... car=148731' target='_blank
επισης το cooper s το οποιο δεν ειναι ατμοσφαιρικο δεν το εβαλα στην κουβεντα μιλησα καθαρα για τα 1.6 των 120 αλογων μοτερ γιατι εννοειται οτι συμπιεση πεφτει σημαντικα οταν μιλαμε για υπερτροφοδοτουμενο..
δε διαφωνω πως θα υπαρχουν καποιες διαφοροποιοησεις αλλα ο βασικος κινητηρας ειναι ο ιδιος παντως και πολυ καλυτερος απο τον προηγουμενο αρα δεν καταλαβαινω προς τι η ενοχληση... -
επισης στο carfolio αν πας να κοιταξεις στο mini cooper του 2001 http://carfolio.com/specifications/mode ... ?car=76956 παλι Bore × stroke 77.00 mm × 85.80 mm λεει,αρα συμφωνα με το αξιοπιστο αυτο site ο κινητηρας παρεμεινε ο ιδιος μπραβο στα παιδια που αντι να ψαξουν να βρουν τα σωστα νουμερα απλως αντεγραψαν τα προηγουμενα,εκτος και αν ποτε δεν μπηκε νεος κινητηρας και η συνεργασια με το psa δεν εγινε ποτε!!!!
-
O 1.6Lt Ν/Α του Cooper έλκει την καταγωγή του από τον θρυλικό TU της Peugeot και ανήκει στη σειρά Prince -oυσιαστική παρέμβαση της BMW σε αυτό το μοτέρ είναι το Valvetronic. Είναι διαφορετικό μοτέρ από το Β16 της σειράς Ν45 της BMW, που τοποθετείται σε 116i και 316i e90.
Το efficient dynamic, όμως, προστέθηκε και στον 1.6 του Μini. -
QsisVTS που διάβασες ότι σε είπα άσχετο?
Παραθέτεις τα επιχειρήματά σου, χωρίς να τα στηρίζεις. Που στηρίζεις ότι είναι ίδιο το μοτέρ? Που είναι τα επιχειρήματά σου? Τόσοι άνθρωποι σου λένε ότι είναι διαφορετικό, δε το καταλαβαίνεις!
Αν ψάξω, θα σου βρω άλλα 5 μοτέρ σε παρόμοια κυβικά από εντελώς διαφορετικούς κατασκευαστές που βγάζουν ίδια ισχύ και ροπή! Τι πάει να πει αυτό, ότι είναι ίδια όλα?
Και τέλος...προφανώς και ο κατασκευαστής είναι η BMW/PSA...το γνωρίζουμε αυτό, αφού αυτή το εξέλιξε σε συνεργασία με τη Peugeot...αλλά ΔΕΝ το φοράει στα αυτοκίνητά της...πως αλλιώς να το πούμε...δεν είναι VAG
-
δεν είναι VAGΘα σας άρεσε,προφανώς
Προσέξτε μη γίνετε στην πορεία
-
To ίδιο αξιοπρεπώς (που λες) λοιπόν μπορεί να κινηθεί και ένα diesel με 40+ κιλά ροπής...αλλά ψηλά είναι ψόφιο!! Βάλε ένα diesel σε πίστα και πες μου. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
To ίδιο αξιοπρεπώς (που λες) λοιπόν μπορεί να κινηθεί και ένα diesel με 40+ κιλά ροπής...αλλά ψηλά είναι ψόφιο!! Βάλε ένα diesel σε πίστα και πες μου.
Δε μιλάμε για supercars...αφού κατάλαβες τι εννοώ...μιλάμε για λογικά αυτοκίνητα.
δεν είναι VAG
Θα** σας** άρεσε,προφανώς
Προσέξτε μη γίνετε στην πορεία
Τώρα τι εννοείς με το μας και σας? Σε κανέναν δεν ανοίκει η εταιρία
Πάντως κανένα μοτέρ της BMW δε μεταφέρεται αυτούσιο σε άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως γίνεται στο VAG...πως να το κάνουμε? Βεβαίως δεν είναι καθόλου κακό αυτό (για τα SKODA π.χ.).
-
-
Εξαιρετικά αφιερωμένο στον ΜWBεράτορα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ BMWΕξαιρετικά αφιερωμένο στον ΜWBεράτορα
-
AUDI
-
Για εμένα η σύγκριση είναι μόνο σε επίπεδο τιμών!Δε θέλω το αυτοκίνητο μου να κοστίζει μια περιουσία και το εσωτερικό του,η μάσκα του,ο κινητήρας του,το πλαίσιο του και άλλα πολλά να είναι copy/paste σε καμιά 30-40 μοντέλα ακόμα!
-
Ο χρήστης monf430 έγραψε:
Για εμένα η σύγκριση είναι μόνο σε επίπεδο τιμών!Δε θέλω το αυτοκίνητο μου να κοστίζει μια περιουσία και το εσωτερικό του,η μάσκα του,ο κινητήρας του,το πλαίσιο του και άλλα πολλά να είναι copy/paste σε καμιά 30-40 μοντέλα ακόμα!Εχεις δίκιο....ξέρεις τι είναι να αγοράζεις ferrari και να βλέπεις πως το ταμπλώ σου διαθέτει αεραγωγούς από autobianchi?
Mεγάλη πίκρα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για εμένα η σύγκριση είναι μόνο σε επίπεδο τιμών!Δε θέλω το αυτοκίνητο μου να κοστίζει μια περιουσία και το εσωτερικό του,η μάσκα του,ο κινητήρας του,το πλαίσιο του και άλλα πολλά να είναι copy/paste σε καμιά 30-40 μοντέλα ακόμα!
Εχεις δίκιο....ξέρεις τι είναι να αγοράζεις ferrari και να βλέπεις πως το ταμπλώ σου διαθέτει αεραγωγούς από autobianchi?
Mεγάλη πίκρα
Και αεραγωγούς από Autobianchi, και χειρόφρενο από Fiat 128. Άσε, χρέπια
-
Ε, είναι σα την πίκρα να αγοράζεις lambo και να βλέπεις χειριστήρια από α4 μέσα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ε, είναι σα την πίκρα να αγοράζεις lambo και να βλέπεις χειριστήρια από α4 μέσα.+1.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εχεις δίκιο....ξέρεις τι είναι να αγοράζεις ferrari και να βλέπεις πως το ταμπλώ σου διαθέτει αεραγωγούς από autobianchi?
Mεγάλη πίκρα
Και αεραγωγούς από Autobianchi, και χειρόφρενο από Fiat 128. Άσε, χρέπια
Yπαρχουν και χειροτερα
το σαλονι ειναι ιδιο με της μπαρκετας -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ε, είναι σα την πίκρα να αγοράζεις lambo και να βλέπεις χειριστήρια από α4 μέσα.Toυλάχιστον αυτά δουλεύουν
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ε, είναι σα την πίκρα να αγοράζεις lambo και να βλέπεις χειριστήρια από α4 μέσα.
Toυλάχιστον αυτά δουλεύουν
-
Hδη απ΄οτι φαίνεται πάντως, η AUDI έχει αρχίσει να παίρνει κάποιες πρωτιές απ΄την ΒΜW...!!!!
http://www.worldcarfans.com/9090119.033 ... in-germany
*'The figures also show a great boost for Audi, with increased sales in Germany, and all of Western Europe.' *
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες???