-
Χαιρετώ τους φίλους!
Μια ερώτηση:
Από όσους έχουν κάνει το 1o service ή άλλα service, σας έχουν περάσει το τελευταίο software update; Είχα διαβάσει σε γερμανικό forum ότι από τον περασμένο Νοέμβριο υπάρχει μια νέα έκδοση που επιτρέπει στο cruise control να αλλάζεις ταχύτητα χωρίς να χάνει τη ρύθμιση της ταχύτητας κίνησης.
Επίσης τι κόστος είχε το 1ο service (στα 30000 χλμ ή έτος); -
Γεια σας και από εμένα. Επειδή πλησιάζουν οι μέρες που θα επισκεφθώ την αντιπροσωπεία για το πρώτο, ετήσιο σέρβις στο meriva, αν και έχει λίγα χλμ, σχεδόν 8.000, υπάρχει κανείς που να έχει κάνει και να μπορεί να μας πει τι να περιμένουμε και πόσο του έφθασε;
-
Ο χρήστης nikgl έγραψε:
Χαιρετώ τους φίλους!
Μια ερώτηση:
Από όσους έχουν κάνει το 1o service ή άλλα service, σας έχουν περάσει το τελευταίο software update; Είχα διαβάσει σε γερμανικό forum ότι από τον περασμένο Νοέμβριο υπάρχει μια νέα έκδοση που επιτρέπει στο cruise control να αλλάζεις ταχύτητα χωρίς να χάνει τη ρύθμιση της ταχύτητας κίνησης.
Επίσης τι κόστος είχε το 1ο service (στα 30000 χλμ ή έτος);Εγώ δεν έχω κάνει servis. Το έχω τέσσερις μήνες και έχω κάνει 5.000km. Πάντως όταν αλλάζω σχέση στο κιβώτιο, το cruizer δεν χάνει την ρύθμιση του.
Και μιας και μιλάμε για το cruizer, να αναφέρω ότι μια φορά που έφευγα απο χιονοδρομικό κέντρο (σε χαμηλές θερμοκρασίες) και όταν βγήκα σε κεντρικό δρόμο (έπειτα απο 10 λεπτά οδήγησης) το cruizer δεν 'κούμπωνε' παρά τις επανειλημμένες προσπάθιες μου. Πάνω που το πήρα απόφαση ότι υπάρχει πρόβλημα, ξαφνικά σε νέα δοκιμή μου 'κούμπωσε'. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο που ίσως σχετίζεται με χαμηλές θερμοκρασίες?Επίσης, με αφορμή που μου 'κάηκε' η μια σκάλα απο λυχνία των πίσω φώτων (21/4W) , θέλω να ρωτήσω εαν κάποιος έχει προμηθευτεί οικονομικό σετάκι με λυχνίες και εαν ναι, απο πού?
-
Ο χρήστης MonteCristo έγραψε:
Γεια σας και από εμένα. Επειδή πλησιάζουν οι μέρες που θα επισκεφθώ την αντιπροσωπεία για το πρώτο, ετήσιο σέρβις στο meriva, αν και έχει λίγα χλμ, σχεδόν 8.000, υπάρχει κανείς που να έχει κάνει και να μπορεί να μας πει τι να περιμένουμε και πόσο του έφθασε;Καλησπέρα ,
Στις 15.000km πρώτη αλλαγή λαδιών (σερβις στα 30,000) φίλτρου και γενικός έλεγχος κόστος 58 ευρόπουλα ,απλή και γρήγορη διαδικασία.Σήμερα μετά από έναν χρόνο και 14 μέρες έχω 28.900 χλμ. κάποιος που να μας πει την λυπητερή φια το σέρβις των 30.000 ?? -
Ο χρήστης bolinari έγραψε:
Χαιρετώ τους φίλους!
Μια ερώτηση:
Επίσης τι κόστος είχε το 1ο service (στα 30000 χλμ ή έτος);Εγώ δεν έχω κάνει servis. Το έχω τέσσερις μήνες και έχω κάνει 5.000km. Πάντως όταν αλλάζω σχέση στο κιβώτιο, το cruizer δεν χάνει την ρύθμιση του.
Και μιας και μιλάμε για το cruizer, να αναφέρω ότι μια φορά που έφευγα απο χιονοδρομικό κέντρο (σε χαμηλές θερμοκρασίες) και όταν βγήκα σε κεντρικό δρόμο (έπειτα απο 10 λεπτά οδήγησης) το cruizer δεν 'κούμπωνε' παρά τις επανειλημμένες προσπάθιες μου. Πάνω που το πήρα απόφαση ότι υπάρχει πρόβλημα, ξαφνικά σε νέα δοκιμή μου 'κούμπωσε'. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο που ίσως σχετίζεται με χαμηλές θερμοκρασίες?Μάλλον έχει να κάνει με τη θερμοκρασία ,μου έτυχε και εμένα δύο-τρεις φορές σε χαμηλές θερμοκρασίες νομίζω ότι είναι από αυτό .Μη ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία γιατί θα σε μπερδέψουν περισσότερο (σιγά να μην ξέρουν)
-
Καλησπέρα ,
Την Τετάρτη σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Ιταλία νοίκιασα αυτοκίνητο από Avis και συμπτωματικά μου δώσανε ένα καινούργιο (923 χλμ.) Meriva στην έκδοση 1.3 Diesel cosmo.Η σύντομη εμπειρία μου μετά από 5 μέρες και 895 χλμ. είναι η εξής : Κατανάλωσε 85 ευρώ για 895 χλμ. (1.75ευρώ / λίτρο το απλό πετρέλαιο ) με μεικτή οδήγηση πόλη-αυτοκινητόδρομο .Νομίζω ότι είναι ''ψόφιο'' ψηλά αλλά με καλή ροπή χαμηλά κάτι που βοηθά στην κίνηση στην πόλη .Ο κινητήρας δεν ακούγεται καθόλου στο εσωτερικό σαν diesel ,όταν όμως είσαι έξω τον αισθάνεσαι.Όλη η υπόλοιπη συμπεριφορά του η γνώριμη σε όλους μας.
Παρατήρηση : Στο Μιλάνο το αυτοκίνητο κάνει θραύση.Μέτρησα τουλάχιστο 35 ,όλα diesel 1.3 εκτός από 1 με τα 120 άλογα.
Σημείωση ότι έχω το 1.4 140 PS και πιθανόν γι'αυτό να μου φάνηκε ψόφιο. -
Ο χρήστης bolinari έγραψε:
... Πάντως όταν αλλάζω σχέση στο κιβώτιο, το cruizer δεν χάνει την ρύθμιση του.
Φαίνεται πως έχεις ήδη τη νέα έκδοση.
...
Παρατήρηση : Στο Μιλάνο το αυτοκίνητο κάνει θραύση.Μέτρησα τουλάχιστο 35 ,όλα diesel 1.3 εκτός από 1 με τα 120 άλογα.
...Το Μιλάνο ήταν και θα είναι πάντα μπροστά σε μοντέρνα άποψη! Βέβαια δεν έχουν φάει και την κρίση στη μάπα όπως εμείς.
Στην πατρίδα μας πάντως παραδοσιακά αγοράζουμε σπορ αυτοκίνητα για οικογενειακά για να μη μας δείχνουν οι γείτονες με το δάχτυλο -
Στην πατρίδα μας πάντως παραδοσιακά αγοράζουμε σπορ αυτοκίνητα για οικογενειακά για να μη μας δείχνουν οι γείτονες με το δάχτυλο >
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ
-
Ο χρήστης kehmemo έγραψε:
Καλησπέρα ,
Στις 15.000km πρώτη αλλαγή λαδιών (σερβις στα 30,000) φίλτρου και γενικός έλεγχος κόστος 58 ευρόπουλα ,απλή και γρήγορη διαδικασία.Σήμερα μετά από έναν χρόνο και 14 μέρες έχω 28.900 χλμ. κάποιος που να μας πει την λυπητερή φια το σέρβις των 30.000 ??58 ευρώ... Όχι κι άσχημα, νομίζω. Ευχαριστώ!
Αναφορικά με το 1,3 diesel, το έχω οδηγήσει και όντως είναι 'ψόφιο', αλλά επειδή είναι πολύ πιο χαμηλόροπο ταριάζει καλύτερα στις μετακινήσεις πόλης. Εγώ, που επίσης διάλεξα την βενζινοκίνητη έκδοση με τα 140 άλογα, και ως πρώην οδηγός Alfa Romeo, 'υποφέρω' εντός πόλης με το 6τάχυτο κιβώτιο και την απροθυμία του αυτοκινήτου στις χαμηλές στροφές, αλλά αισθάνομαι αρκετά καλά όταν αρχίζει να αναπτύσσει ταχύτητα το αυτοκίνητο ή όταν το φορτσάρω για κάποια προσπέραση.
Όπως και να έχει, ό,τι κι αν διαλέξει κανείς, φαίνεται πως το meriva δεν έχει βγάλει κάποια σημαντικά ελαττώμματα μέχρι τώρα, αν και εφόσον είχαν κυκλοφορήσει περισσότερα αυτοκίνητα θα είχαμε πολύ καλύτερη άποψη.
-
Καλημέρα,
Σέρβις των 30,000χλμ στην αντιπροσωπεία(Σίνις).Αλλαγή λαδιών ,φίλτρου λαδιού,φίλτρου αέρος,φίλτρου καμπίνας και ένας γενικός ψιλοέλεγχος ,κόστος μαζί με την κάρτα καυσαερίων (υποχρεωτική μετά το πρώτο έτος) 54,80 με δικά μου τα φίλτρα και λάδια.Μου προτάθηκε αλλαγή μπουζί (ο κατασκευαστής δεν το επιβάλει) αλλά ύστερα από ερώτησή μου εάν είναι επιβεβλημένη δεν αλλάχθηκαν.Χρόνος 45 λεπτά.Νομίζω μια χαρά,επίσης στην ερώτηση εάν υπάρχει αναβάθμιση με Ελληνικά στο μενού πήρα αρνητική απάντηση και μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον. -
Ο χρήστης kehmemo έγραψε:
Καλημέρα,
Σέρβις των 30,000χλμ στην αντιπροσωπεία(Σίνις).Αλλαγή λαδιών ,φίλτρου λαδιού,φίλτρου αέρος,φίλτρου καμπίνας και ένας γενικός ψιλοέλεγχος ,κόστος μαζί με την κάρτα καυσαερίων (υποχρεωτική μετά το πρώτο έτος) 54,80 με δικά μου τα φίλτρα και λάδια.Πόσο σου κόστισαν τα λάδια, φίλτρα? Ξέρεις και πόσο τα χρέωναν στον Σίνις? Τί λάδι έβαλες?
-
Τα λάδια είναι Κορεάτικα ZIC με τις προδιαγραφές βέβαια της OPEL .Η γυναίκα μου δουλεύει στην εταιρεία που τα εισάγει όπως και τα φίλτρα,δεν ρώτησα για το πόσο κοστίζουν.Στις 15,000 που άλλαξα λάδια και φίλτρο κόστισε 58 ευρώ δεν θυμάμαι όμως το κόστος τους,μπορεί να μη μου χρεώσανε κόστος εργασίας.
-
kalimera.skeftomai gia agora to meriva 1,3 diesel ecoflex me tous 95 ippous.to exei kaneis na mou pei entypwseis? euxaristw.
-
Ο χρήστης aras έγραψε:
kalimera.skeftomai gia agora to meriva 1,3 diesel ecoflex me tous 95 ippous.to exei kaneis na mou pei entypwseis? euxaristw.Γραφε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι με greeklish [mod]
-
παιδια αξιζει το οπελ μεριβα με τον ντιζελ κινητηρα 1,3 εκοφλεξ 95 ιππων? ειναι αξιοπιστο? το εχει κανεις? καιει οντως λιγο?
-
Επαναλαμβάνω προηγούμενό μου post
Την Τετάρτη σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Ιταλία νοίκιασα αυτοκίνητο από Avis και συμπτωματικά μου δώσανε ένα καινούργιο (923 χλμ.) Meriva στην έκδοση 1.3 Diesel cosmo.Η σύντομη εμπειρία μου μετά από 5 μέρες και 895 χλμ. είναι η εξής : Κατανάλωσε 85 ευρώ για 895 χλμ. (1.75ευρώ / λίτρο το απλό πετρέλαιο ) με μεικτή οδήγηση αρκετά χιλιόμετρα μέσα σε πόλη-αυτοκινητόδρομο .Νομίζω ότι είναι ''ψόφιο'' ψηλά αλλά με καλή ροπή χαμηλά κάτι που βοηθά στην κίνηση στην πόλη .Ο κινητήρας δεν ακούγεται καθόλου στο εσωτερικό σαν diesel ,όταν όμως είσαι έξω τον αισθάνεσαι.Όλη η υπόλοιπη συμπεριφορά του η γνώριμη σε όλους μας.
Σημείωση ότι έχω το 1.4 140 PS και πιθανόν γι'αυτό να μου φάνηκε ψόφιο.΄Όσον αφορά την υπόλοιπη συμπεριφορά και παρατηρήσεις διάβασε προηγούμενα post !!
Και μια παρατήρηση στις 5/5/2012 με 32.500 χλμ μου χάλασε ο μηχανισμός του ηλεκτρικού παραθύρου του συνοδηγού.Παραγγέλθηκε και θα αλλαχθεί φυσικά δωρεάν (εντός της 2ετούς εγγύησης).
-
αλλες γνωμες? χωρουν ανετα 3 ενηλικες πισω?
-
Αυτό είναι πολύ υποκειμενικό. Εξαρτάται τι ενήλικες. Στα πόδια ναι ακόμα και για ψηλούς. Στο πλάτος εξαρτάται αν κάποιος είναι αρκετά φαρδύς. Αυτό όμως ισχύει ακόμα και στα μεγάλα αυτοκίνητα.
Προσωπικά οι χώροι πίσω μου φαίνονται υπέρανετοι. Ακόμα και σε σχέση με τα διάφορα γνωστά Crossover της αγοράς που έτυχε να δω.
Αν δε μπεις όμως ότι και να σου πει κανείς είναι περιττό.
Τέλος, μη σε προβληματίζουν οι ράγες στα πόδια του 3ου μεσαίου επιβάτη που υπάρχουν στις εκδόσεις edition και cosmo. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν κάθεται με τα πόδια ολόκλειστα! -
στις εκδοσεις με τις ραγες 3ος δεν χωρα με τιποτα.......εκτος και αν βαλει τα ποδια του πανω στους διπλανους και για οση ωρα χρειαστει να μην τα κουνισει ρουπι!
-
Μια σύντομη ερώτηση :
Έχω την έκδοση edition με το cd400. Εκτός του γενικού χιλιομετρητή, έχω και εναν 'ελεγχόμενο' χιλιομετρητή (trip 1) με δυνατότητα reset ώστε να μετράς αποστάσεις διαδρομών κλπ. 2ο 'ελεγχόμενο' δεν έχω. Εϊναι αυτό σωστό ή δεν έχω καταφέρει να τον βρώ?
Opel Meriva 2010