-
Θα το φτιάξω και θα βάλω και έναν κερματοδέκτη όποιος ανοίγει το παράθυρο να ρίχνει 50λεπτο...
-
Καλημέρα,
42,000χλμ και αλλάχθηκε ο γρύλλος του παραθύρου του οδηγού φυσικά εντός της εγγύησης.
Ερώτηση : Υπάρχεις κάποιος φίλος από την παρέα που να παρατήρησε σβήσιμο του κινητήρα καποιες φορές σταματώντας σε φανάρι ? -
Καλημέρα και καλό μήνα!
Δεν είχα τέτοια θέματα μέχρι στιγμής.
Αυτό που είχα και με ταλαιπώρησε πολύ στο φτιάξιμό του, ήταν πρόβλημα στο πεντάλ του συμπλέκτη. Σα να έβρισκε κάποιο εμπόδιο στη διαδρομή του και σκάλωνε ελαφρώς και με σχετικό θόρυβο. Προέκυψε πάνω στο χρόνο.
Μετά από 3 επισκέψεις μου στο Σφακιανάκη όπου πάντα διαπιστώνανε το πρόβλημα αλλά δεν το λύνανε (παρά τις προσπάθειές τους) και μετά από μια επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλα, το πρόβλημα λύθηκε. Υπήρχε και συγκεκριμένη οδηγία της opel σχετικά, την οποία έστειλε ο τεχνικός διευθυντής του Σφακιανάκη στο τοπικό σέρβις και τελικά εφαρμόστηκε. Πάντως το πρόβλημα δε λύθηκε την ίδια μέρα αλλά στην πορεία μετά την εφαρμογή της οδηγίας για λίπανση με συγκεκριμένο τύπο γράσσου.
Στις 2 πρώτες μου επισκέψεις πάντως στα Γλυκά Νερά τα πήρα άσχημα γιατί προσπαθούσαν να με βγάλουν παράξενο. Ενώ διαπίστωναν το πρόβλημα μου έλεγαν ότι το αυτοκίνητο δε θα με αφήσει κιόλας!!! Απαράδεκτη αντιμετώπιση για αυτοκίνητο 1 χρόνου.
Πολύ καλή όμως αντιμετώπιση από τον τεχνικό διευθυντή του Σφακιανάκη. -
βρηκα test drive meriva 1.7 diesel, 2011, 36000 χλμ με 17500 ευρω...εχω 2 παιδια.
ποια ειναι η πραγματικη του καταναλωση? ειναι αξιοπιστο? -
δεν θα επερνα αυτοκινητο με αυτο το παρελθον.......
-
πες οτι το αμαξι εξωτερικα ειναι αξεγαδιαστο. (δεν το εχω δει ακομα)
επισης οτι λογω κρισης δεν υπαρχουν αρκετα test drive αμαξια, για να εξυπηρετησουν υπαλληλους που τα κρατουσαν καμια εβδομαδα σπιτια τους, η οτι τα εδιναν σαν αυτοκινητα αντικαταστασης σε καλους πελατες, οπως παλια και οτι τα χιλιομετρα εγιναν οργωνοντας ολη την ελλαδα για να καλυψει τις αναγκες απλων test drive σε διαφορες αντιπροσωπιες.
το συγκεκριμενο εχει αλλα 5 χρονια εγγυηση.
Τι παραπανω μπορω να κανω για να σιγουρευτω οτι δεν θα εχει κουσουρια?
Επισης επειδη εχει glass roof, παιρνει μπαρες για μπαγκαζιερα/σκι στην οροφη, η οχι? -
Ο χρήστης Agiel4 έγραψε:
βρηκα test drive meriva 1.7 diesel, 2011, 36000 χλμ με 17500 ευρω...εχω 2 παιδια.
ποια ειναι η πραγματικη του καταναλωση? ειναι αξιοπιστο?Πόσο έκανε καινούργιο;
-
25000...cosmos version
-
Ο χρήστης Agiel4 έγραψε:
25000...cosmos versionΕπειδή βρίσκομαι σε παρόμοια θέση με εσένα για άλλο αυτοκίνητο και έχω φυσικά τους αντίστοιχους προβληματισμούς, πίεσε τους για καλύτερη τιμή - έχουν περιθώρια και ζήτα η εγγύηση να ισχύει κανονικά Από εκεί και πέρα ένας καλός έλεγχος σε μηχανικό που εμπιστεύεσαι και test drive με τον μηχανικό σου θα σου δώσει μια αμυδρή εικόνα του τι γίνεται. Έχε υπόψιν σου βέβαια ότι ίσως και να έχει 'δημοσιογραφικά' χιλιόμετρα στην πλάτη του το αμαξάκι...από συγκριτικά τεστ κλπ βέβαια αυτό σημαίνει περισσότερη καταπόνηση σε συγκεκριμένα σημεία του αυτοκινήτου όπως δίσκος, αμορτισερ κλπ και εδώ έρχεται να πάιξει τον ρόλο της η εγγύηση Από εκεί και πέρα η επιλογή είναι δική σου....
-
ευχαριστω.
θα σας ενημερωσω οταν αποφασισω -
Καλημέρα σε όλους ,
Μετά από 63.000 χλμ. δεν έχω να κάνω καμιά παρατήρηση,απλά γράφω για να τοποθετήσω τα χιλιόμετρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα,όλα εξαιρετικά όπως από την πρώτη μέρα.Από οδηγικές εμπειρίες με το Meriva πλέον δεν έχω καμιά εκτός από κανένα Σαββατοκύριακο (το παρέδωσα στη γυναίκα μου και οδηγώ-νοίκιασα corsa 1.3 diesel λόγω δουλειάς και πολλών χιλιομέτρων) που το παίρνω να 'ξεκα..β..σω' και να ξεφύγω λίγο από το καθημερινό όργωμα με το 'τρακτέρ'.Η αλήθεια είναι ότι η γυναίκα μου το 'ψιλοσπάει' λίγο και μου παραπονιέται για την κατανάλωση.Τι να κάνουμε φιλινάδα δεν γίνεται 140ps να το πίνεις και να μην καίει...χαχα.
Αυτά για την ώρα. -
με το μεριβα ξε........εις;;;;
-
Τι να κάνω ο άμοιρος,το προηγούμενό μου αυτοκίνητο ήταν το astra 1.6 180ps ,τώρα απλά συμβιβάζομαι
-
καλα μη βιαζεσαι να απαντησεις
-
Καλημέρα σε όλους,
67.500 χλμ και φτάσαμε σε αλλαγή δίσκου πλατό(δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμη πως έγινε αυτό) και στο Σίνη μου είπανε 920€ με τις εκπτώσεις και έπαθα εγκεφαλικό.Επικοινώνησα με το customer care της Opel εξηγώντας τους ότι είναι ανεπίτρεπτο όταν τα 3/4 των χιλιομέτρων έχουν γίνει στην Εγνατία Οδό να βγάζει τέτοιο θέμα,η απάντησή τους είναι ότι απλά δεν τους απασχολεί γιατί είναι φθαρτά μέρη τα οποία δεν καλύπτονται από εγγύηση οπότε προσπάθησαν να με πείσουν ότι είναι αποτέλεσμα κακής χρήσης και όχι αστοχία υλικού.Τα τελευταία 24 χρόνια κάνω 50.000χλμ κάθε χρόνο είναι το 5ο αυτοκίνητο Opel που έχω στην κατοχή μου (τώρα το Meriva το οδηγεί η γυναίκα μου)οδηγώ εδώ και 1,5 χρόνο Corsa Diesel με 69.000χλμ με τον ίδιο τρόπο οδήγησης και μάλιστα το corsa είναι τσιπαρισμένο με racechip 122 PS και 280 κιλά ροπής και δεν έχει το παραμικρό . ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για το Meriva και με τόσο μεγάλο κόστος αλλαγής .
Αναρωτιέμαι μήπως αυτό το σετ δίσκος-πλατό φοριέται στο απλό με τα λιγότερα άλογα και το ίδιο χωρίς να είναι ενισχυμένο καλείται να τα βγάλει πέρα με τα 140 PS πράγμα το οποίο φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να τα υποστηρίξει και έτσι βγάζει θέμα.Με την Opel απλά δεν θα το μάθω ποτέ ούτε θα βγάλω άκρη...ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ με την Opel.Αυτά...τα είπα.
Opel Meriva 2010