-
N97;
Από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της ΝΟΚΙΑ στη μεγάλη κλάση κινητών.
Το λένε και οι πωλήσεις του παγκοσμίως...
Ένα σωρό μτχ πωλούνται σκοτωμένα. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
N97;Από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της ΝΟΚΙΑ στη μεγάλη κλάση κινητών.
Ένα σωρό μτχ πωλούνται σκοτωμένα.*Nokia sells two million N97 units in three months!
*
http://www.intomobile.com/2009/09/07/no ... onths.htmlΟυτε το Golf τοσα
-
Θελω προταση για κινητο με:
-Χαμηλο SAR
-Καλη καμερα
-Μεγαλη αυτονομια
-Να μην ειναι συρομενο (slide)
-Τιμη μεχρι 400 €Προτιμησεις σε εταιριες κατα σειρα:
Sony Ericsson (απλα και ευκολα, πολυ ευχαριστημενος απο Κ750 και Κ800)
Νokia (μεγαλη και σιγουρη )
Samsung (ειχα, μου αρεσαν, αλλα με μπερδευουν)
LG (αγνωστος Χ για μενα)
Motorola => OXIΤωρα εχω ενα Ν95 8GB, το οποιο μου χαρισε φιλος, αλλα δεν μπορω να συνηθισω την αργη (= ) αποκριση στις εντολες και την κακη μπαταρια και θα το προωθησω στον brother, που χρειαζεται το wlan.
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
N97;
Από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της ΝΟΚΙΑ στη μεγάλη κλάση κινητών.
Ένα σωρό μτχ πωλούνται σκοτωμένα.*Nokia sells two million N97 units in three months!
*
http://www.intomobile.com/2009/09/07/no ... onths.htmlΟυτε το Golf τοσα
Πολλά είναι για ΝΟΚΙΑ? Αναλογίσου τί ποσοστό έχει χάσει στα smartphones (εδώ είναι το Ν97),
και τα κακώς κείμενα για τα buggs του Ν97 από την πλειοψηφία των reviews.Engadget mobile: Nokia posts $834 million quarterly loss, smartphone share down to 35%
Reviews
http://www.phonearena.com/htmls/Nokia-N ... 1-p_5.html
http://reviews.cnet.com/smartphones/nok ... =mncol;lst
http://www.phonedog.com/cell-phone-rese ... a-n97.aspx -
Εγώ πάντως δεν βλέπω λόγο να ξαναπάρω Νόκια. Καμία 8άρα συσκευές έχουν περάσει από τα χέρια μου, τα τελευταία 9 χρόνια, ανάμεσα τους πρωτοπορειακές όπως 7650, 9500 αλλά βλέπω μείωση της ποιότητα:
-Το λογισμικό όλο και έχει περισσότερα bugs (έκανα αναβάθμηση firmware στο Ε65 μου και τώρα καμιά φορά πατάω να πάρω τηλ και δεν παίρνει μέχρι να φάει επανεκίνηση, γαμάτο...),
-Η ποιότητα κατασκευής χειροτερεύει (όλοι λίγο πολύ έχουν δει κάποιο 3310 τι σαβούρες έτρωγε και δεν έφευγε ούτε μπογίτσα...)
-Οι απαιτήσεις του λογισμικού αυξάνονται οι επεξεργαστές των κινητών όχι (ίσως και να μειώνονται, δεν ξέρω)
-Η κάμερα -
Εγώ είχα να πάρω Nokia πολύ καιρό (από το τέλειο σε όλα 6310i) και από τον περασμένο Μάη έχω το 5800. Εντάξει είναι μουράτο και φτηνό για αυτά που προσφέρει αλλά πολλά προβλήματα ρε παιδί μου και ποιότητα μέτρια. Μάλλον είναι το τελευταίο Nokia που παίρνω. Τα τελευταία χρόνια είχα SE (P900, k600i, k800i) και δεν είχα κανένα παράπονο, μάλλον το επόμενο θα είναι το satio
-
εγω παντως ειχα μεινει ευχαριστημενος μονο απο νοκια αυτα τα χρονια..ειχα ενα σονι εριξον κ δεν εσπασον,το οποιο δεν θυμαμαι πλεον πως λεγεται(ηταν το κλασσικο μαυρο που ειχε γινει σουπα οταν πρωτοβγηκε 4-5 ετη πριν,2μπ καμερα κ υποδοχη για καρτα μνημης..αν αυτο μπορει να σας διαλευκανει..)..αστα να πανε..ειχα σαμσουνγ 1-2 ετη πριν(ενα πολυ λεπτο συρταρωτο,3,2μπ καμερα)με πληκτρα αφης,λυπομουν το κεφαλι στο οποιο θα το πετουσα..
κ το κινητο που εχω τωρα ειναι το samsung sgh-d880 duos..τιποτα ιδιαιτερο περα απο μπαταρια που εδω κραταει μια εβδομαδα με ελαχιστη χρηση κ 5-6 μερες με κανονικη χρηση..στην ελλαδα η μπαταρια δυστυχως κραταει 2-3 μερες(λογικα φταιει το χειροτερο δικτυο.. )κ φυσικα οτι εχει υποδοχη για 2 σιμ(σημαντικοτατο για μενα..)
κ ακομα δεν εχω βρει καποιο κινητο που να πω οτι με εντυπωσιασε..απλως με τα δικα μου κριτηρια το καλυτερο ηταν το ομνια..βεβαια,οπως προειπα,οταν ερθει η ωρα,θα δοκιμασω κ τον αη-φονια κ αλλα κινητα κ θα δω..παντως πολλα τα λεφτα ρε σεις..δεν ξερω,ισως μεινω οπως ειμαι.. -
Σκεφτομαι να παρω ενα iPhone 3GS απο Cosmote. Πιος συνδυασμος συμβολαιου και αρχικο κοστος συσκευης βγαινε πιο φθηνα συνολικα για 12 μηνες η 18 μηνες; Δεν με ενδιαφερουν τα λεπτα ομιλιας και τα ΜΒ και 250 ισως να μου φθανουν οποτε κοιταω τα φθηνα προγραμματα. Για διαθεσιμοτητα δεν υπαρχουν τα 16 GB;
Για τον Λαππα, ακομα και αν βγαινει τον Ιουλιο καινουριο μεχρι τοτε ειναι 8 μηνες, γιατι να μην χαρεις το γκατζετακι;
Παντως ειναι πολυ ακριβο.
Παρατηρω επισης στην Αγγλια οτι τα Νοκια Ν95/Ν97 εχουν εξαφανιστει απο τους δρομους παροτι στην αρχη ειχανε πολλοι και τα βαζανε απεναντι στα αρχικα μηλοφωνα. Τωρα ολοι αυτοι τα αλλαξανε για μπλακμπερυ η καινουρια μηλοφωνα!!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Παρατηρω επισης στην Αγγλια οτι τα Νοκια Ν95/Ν97 εχουν εξαφανιστει απο τους δρομους παροτι στην αρχη ειχανε πολλοι και τα βαζανε απεναντι στα αρχικα μηλοφωνα. Τωρα ολοι αυτοι τα αλλαξανε για μπλακμπερυ η καινουρια μηλοφωνα!!
Ακριβώς. Πολύ κόσμος έχει δυσαρεστηθεί από την τελευταία ναυαρχίδα της ΝΟΚΙΑ.
-
Πολλά είναι για ΝΟΚΙΑ? Αναλογίσου τί ποσοστό έχει χάσει στα smartphones (εδώ είναι το Ν97),
και τα κακώς κείμενα για τα buggs του Ν97 από την πλειοψηφία των reviews.Engadget mobile: Nokia posts $834 million quarterly loss, smartphone share down to 35%
Reviews
http://www.phonearena.com/htmls/Nokia-N ... 1-p_5.html
http://www.phonedog.com/cell-phone-rese ... a-n97.aspxΤι ακριβως αποδεικνυει αυτο το ποστ? To smartphone segment της Nokia αντιπροσωπευεται μονο απο το Ν97? Η χασουρα υπολογιζεται συνολικα απο τις επενδυσεις και τα κερδη και οχι λαμβανοντας υποψιν μια συσκευη.Η κατρακυλα της Νοκια ειναι δεδομενη αλλα οχι φυσικα εξ'αιτιας του Ν97.
Στην αρνητικη παγκοσμια οικονομικη συγκυρια,και με την Apple να εχει κολλησει στον τοιχο(με την πλατη) τους υπολοιπους κατασκευαστες 'smartphones',με την αγορα των smartphones να ειναι οριακα αναπτυσσομενη(κι αυτο παλι χαρις στην Apple), με την περιορισμενη εκπροσωπηση της Νοκια στην αγορα της Αμερικης,ειναι μαλλον ρεκορ οι πωλησεις του Ν97(μαζι με το 5800) με δεδομενη και την τιμη του.Ενα ρεκορ που τηρουμενων των αναλογιων συγκρινεται με αυτο του Ν95.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα αποτυχιας μπορει να θεωρηθει π.χ το Xperia X1,αλλα το N97?Μαλλον οχι.
Αδυναμιες κι ελλειψεις εχουν ολες οι συσκευες,Στην περιπτωση της Νοκια,αυτες συχνα λυνονται(αργα ή γρηγορα)με αναβαθμισεις.Αλλα οι υψηλες πωλησεις ενος ακριβου προιοντος με ψεγαδια μαλλον θα πρεπει να θεωρειται τιμη για το Ν97
-
Αντιπροσωπεύεται κυρίως από το Ν97, ναυαρχίδα της ΝΟΚΙΑ.
Τα μεγαλύτερα sites αυτό αναφέρουν, πως η χασούρα στο μερίδιο οφείλεται στην όχι τόσο θερμή ανταπόκριση του κόσμου.
Επίσης, αυτό που μετράει είναι το μερίδιο στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπου η ΝΟΚΙΑ έχει χάσει μεγάλα ποσοστά, ενώ -παρά την οικονομική κρίση- οι Apple/RIM σκίζουν σε πωλήσεις, διπλασιάζοντας σχεδόν τα ποσοστά τους στην κατηγορία των smartphones. -
Πολύ σωστά ειπώθηκε ότι εκτός του φοβερού ανταγωνισμού οι μειωμένες, ίσως, πωλήσεις του Ν97 να προέρχονται από την τιμή του! Είναι σχεδόν διπλάσια από ενός βασικού Iphone που είναι και της μόδας. Κατά τα άλλα για κάποιον που βολεύεται με symbian και του αρκούν οι λειτουργίες του είναι αξιοπρεπέστατο κινητό όπως ήταν και το Ν95 8gb που είχα πριν καθώς και το Ν70 παλιότερα. Και είναι αρκετά πιο ντιζαινάτο από τις περισσότερες smartphone συσκευές, πλην του Iphone ίσως, που κι αυτό πουλάει λόγω του εκπληκτικού του marketing και της φοβερής εταιρίας που βρίσκεται πίσω του!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Θελω προταση για κινητο με:
-Χαμηλο SAR
-Καλη καμερα
-Μεγαλη αυτονομια
-Να μην ειναι συρομενο (slide)
-Τιμη μεχρι 400 €Προτιμησεις σε εταιριες κατα σειρα:
Sony Ericsson (απλα και ευκολα, πολυ ευχαριστημενος απο Κ750 και Κ800)
Νokia (μεγαλη και σιγουρη )
Samsung (ειχα, μου αρεσαν, αλλα με μπερδευουν)
LG (αγνωστος Χ για μενα)
Motorola => OXIΤωρα εχω ενα Ν95 8GB, το οποιο μου χαρισε φιλος, αλλα δεν μπορω να συνηθισω την αργη (= ) αποκριση στις εντολες και την κακη μπαταρια και θα το προωθησω στον brother, που χρειαζεται το wlan.
BlacKBerry Bold?
-
To bold δεν έχει καλή κάμερα, απλά μέτρια.
Τα άλλα, οκ είναι κοντά στα 400€ (το παλιό, γιατί έρχεται καινούριο)pik, με τί κινητό είσαι εφοδιασμένος αυτό το διάστημα?
-
Επίσης, αυτό που μετράει είναι το μερίδιο στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπου η ΝΟΚΙΑ έχει χάσει μεγάλα ποσοστά, ενώ -παρά την οικονομική κρίση- οι Apple/RIM σκίζουν σε πωλήσεις, διπλασιάζοντας σχεδόν τα ποσοστά τους στην κατηγορία των smartphones.
Προφανως δε γινεται να χανουν ολοι.Αφου η αγορα των smartphones παραμενει σταθερη και οριακα αναπτυσσομενη καποιοι θα πρεπει να κερδιζουν.
Οπως και να χει εγω θεωρω αυτα τα νουμερα για τις πωλησεις του Ν97,εντυπωσιακα(προσωπικα περιμενα να παει απατο).Το οτι ειναι μια μετρια συσκευη ειναι αδιαφορο,αν υπολογισεις τους οπαδους & φανατικους καταναλωτες της φινλανδικης εταιρειας.
-
Να φανταστείς ότι το Ν900 που έρχεται Ελλάδα σε λίγες μέρες θα κοστίζει περίπου 550 ευρώ.
Και δέν τίθεται σύγκριση...
Maemo rules..... -
Τα άλλα, οκ είναι κοντά στα 400€ (το παλιό, γιατί έρχεται καινούριο)pik, με τί κινητό είσαι εφοδιασμένος αυτό το διάστημα?
εχω ενα 3GS 32GB ασπρο και δοκιμαζω και το Pre...
αν θελετε να μαθετε ρωτηστε με...
αυτα ειναι δικα μου τηλεφωνα.περιμενω να δω απο κοντα και το Milestone σε 2 εβδομαδες...
επισης κολληταρι παιρνει το HD2... -
Ευτυχής κάτοχος από χτες ενός μαύρου iPhone 3gs 32GB.Το τηλέφωνο για την χρήση που το θέλω είναι παρα πολύ καλο,τουλάχιστον αυτό λένε οι πρώτες εντυπώσεις ενώ το touch του είναι πραγματικά εξαιρετικό
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
εχω ενα 3GS 32GB ασπρο και δοκιμαζω και το Pre...
αν θελετε να μαθετε ρωτηστε με...
αυτα ειναι δικα μου τηλεφωνα.περιμενω να δω απο κοντα και το Milestone σε 2 εβδομαδες...
επισης κολληταρι παιρνει το HD2...Αίσθηση από το Pre;
Το Milestone μου φαίνεται ασχημούλικο και έχω κόλλημα με την εικόμα του κινητού (είναι και..motorola )@mirage
με γειά το κινητό! -
mirage well done...
palm pre...
kaλο ειναι αλλα ακομα θελει το λογισμικο δουλεμα κολλαει πολυ και ειναι σε αρχικο σταδιο...
επισης δεν μου αρεσε το πισω καπακι πολυ γυαλιστερο....το slide δεν ειναι και το καλητερο...θα το δωσω αμμεσα δεν αξιζει τα χρηματα του.
εγω το Palm Pixi θελω!!!!!
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]