Πριν μια βδομάδα αγόρασα το Νοκια Ε71 (σε σκούρο γκρί) το οποίο αντικαθιστά το Ε61i μου (και το οποίο είχε αντικαταστήσει το ορίτζιναλ Ε61 - ειμαι φάν, τι να κάνουμε :Ρ)
Μπορώ με σιγουριά να πω πως ειναι η καλύτερη συσκευή κινητής τηλεφωνίας που έχω χρησιμοποιήσει (δηλαδή οχι μονο απο αυτές που είχα αλλα και που έχω χειριστεί σε καταστήματα, απο φίλους κλπ).
Η ποιότητα κατασκευής ειναι αλλού (μέταλλο κυρίως και πλαστικό), το μέγεθος τέλειο (δεν ακούω πλέον σχόλια για την παντόφλα που έχω στο αυτί μου :Ρ), το πληκτρολόγιο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ (καλύτερο απ του Ε61 κατα τη γνωμη μου... ειναι μεν μικρότερο αλλα λόγω σχεδιασμού γράφω αρκετά πιο γρήγορα απ το Ε61), οθόνη σχετικά μικρή μεν αλλα άψογημ απο πλευράς ποιότητας και απο features έχει τα πάντα.
Αυτό που προκαλεί έκπληξη ειναι η ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται όλες οι λειτουργίες του τηλεφώνου... Για την ακρίβεια ειναι το 1ο smartphone που έχω χρησιμοποιήσει που έχει την αμεσότητα στα μενού και στην γενικότερη χρήση των απλών, παλιών κινητών (δηλαδή κάνεις κλικ στο joystick και το μενού εμφανίζεται με το πάτημα και όχι μισό δευτερόλεπτο+ αργότερα). Τα 369MHz φαίνονται απ τα πρώτα λεπτά χρήσης.
Στην συσκευασία εκτός απο φορτιστή η Νόκια δίνει μια συμπαθητική δερμάτινη θηκούλα, ενα ζευγάρι ακουστικά με χειρηστήριο, ενα lanyard και μια microSD 2GB με το Nokia Maps μέσα.
Την μέρα μετά που το πήρα έφυγα για διακοπές στις οποίες το κινητό υπέστη 'βιασμό' χωρίς να κάνει κιχ... Σε σχέση με το Ε61 ειναι βελτιωμένη η γενικότερη λήψη, το ακουστικό ειναι τουλάχιστον 3 φορές πιο δυνατό (επιτέλους ακούς τον συνομιλητή σου σε χώρο με φασαρία) και το wireless φαίνεται να πιάνει πιο πολλά δίκτυα και με καλύτερο signal...
Οι βελτιώσεις σε λεπτομέρειες δείχνουν οτι η Νόκια άκουσε τους ιδιοκτήτες - συγκεκριμένα, πλέον υπάρχει θύρα mini usb με προστατευτικό κάλυμα για τη σκόνη, η κάρτα μνήμης βγαίνει χωρίς να χρειαστεί να βγεί το κάλυμα της μπαταρίας κλπ.
Απο πλευράς λογισμικού, έχουν γίνει μικρά tweaks στο S60 3rd Edition FP1 - π.χ. μπορείς να φτιάξεις profiles για την Home Screen ρυθμίζοντας τα active apps, τα shortcuts και τα notifications οπως ακριβώς τα θέλεις, το contact list έχει γίνει πολύ πιο εύχρηστο, οταν αρχίσεις να πληκτρολογείς γράμμα αντι για νούμερο στο home screen το κινητό ψάχνει στα contacts και σου βγάζει σχετικά ονόματα κατευθείαν χωρίς να χρειαστεί να ανοίγεις contacts, η camera ειναι πολύ εύχρηστη και με άπειρες επιλογές για πείραγμα κλπ
Του πέρασα τα must προγράμματα που χρησιμοποιούσα και στα Ε61 μου και δεν έχω συναντήσει κάποιο θέμα συμβατότητας.
Αυτά ως πρώτο 'report'. Αν καταφέρετε να το βρείτε σε κατάστημα και ψάχνετε smartphone μη διστάσετε...