-
ε ρε μανια με τα SAR... τελος παντων, θα σας περασει καποια στιγμη... θα βρειτε κατι αλλο να ασχολειστε...
- δεν απευθυνομαι σε σενα προσωπικα v-tec killer
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ε ρε μανια με τα SAR... τελος παντων, θα σας περασει καποια στιγμη... θα βρειτε κατι αλλο να ασχολειστε...- δεν απευθυνομαι σε σενα προσωπικα v-tec killer
o καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες, καλά κάνουν κ κοιτάνε ΚΑΙ το sar.
-
Κων5 , το ιδιο εχω και εγω .
Αν εχεις καποια απορια , μη διστασεις ..
Εχει υψηλο δεικτη sar πραγματι . Προσωπικα και 0.25 w/kg να εχει το αυτι μου ποναει μετα απο 10-20 δ. οποτε θελω - δε θελω , χρησιμοποιω μπλουτουθ ή χαντς φρι
-
Παιδια το Σαββατο θα εχω το C702...Οποτε θα σας πω εντυπωσεις.
-
Δλδ όλα τα SE είναι ψηστήρια?
Πάντως χρησιμοποιώ bt ακουστικό οπότε νομίζω ότι δεν υφίσταται κάποιο αξιόλογο πρόβλημα. -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Πάντως χρησιμοποιώ bt ακουστικό οπότε νομίζω ότι δεν υφίσταται κάποιο αξιόλογο πρόβλημα.έτσι εξηγήται το 'κάψιμο' σου...
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Εχει υψηλο δεικτη sar πραγματι . Προσωπικα και 0.25 w/kg να εχει το αυτι μου ποναει μετα απο 10-20 δ. οποτε θελω - δε θελω , χρησιμοποιω μπλουτουθ ή χαντς φρι
Αυτο λεγεται και αυθυποβολή... It's all in the mind αγαπητέ...
Παντως έχει πλακα... πριν βγαλουν τα SAR, κανενας δεν ασχολουνταν... κανενας δεν ειχε προβληματα. Οταν αρχισαν να τα δημοσιοποιουν, αρχίσαμε τα όργανα... Παντως θα το ξαναπω..., οτι κυκλοφορεί προφανως ειναι within acceptable limits τα οποια limits και παλι ειναι πολυ σχετικα και τιποτα δεν εχει αποδειχτει οπως υπάρχουν και αλλες ασαφειες που ο κοσμακης αντιλαμβανετε λαθος. Χαρειτε το κινητο σας, και απλα φροντίστε να μιλάτε λιγότερο... και στην τσεπη σας καλο θα κάνετε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως χρησιμοποιώ bt ακουστικό οπότε νομίζω ότι δεν υφίσταται κάποιο αξιόλογο πρόβλημα.έτσι εξηγήται το 'κάψιμο' σου...
-
Παντως έχει πλακα... πριν βγαλουν τα SAR, κανενας δεν ασχολουνταν... κανενας δεν ειχε προβληματα. Οταν αρχισαν να τα δημοσιοποιουν, αρχίσαμε τα όργανα... Παντως θα το ξαναπω..., οτι κυκλοφορεί προφανως ειναι within acceptable limits τα οποια limits και παλι ειναι πολυ σχετικα και τιποτα δεν εχει αποδειχτει οπως υπάρχουν και αλλες ασαφειες που ο κοσμακης αντιλαμβανετε λαθος. Χαρειτε το κινητο σας, και απλα φροντίστε να μιλάτε λιγότερο... και στην τσεπη σας καλο θα κάνετε.
μία αρκετά μεγάλη γενιά κινητών δεν είχε τόσο υψηλό sar.
οι τελευταίες σοδειές είναι όλες πάνω από το 1.00 .... -
Αν δεν ήσουν ένας εγκάθετος και φανατικός χρήστης windows και apple-hater, θα συμφωνούσα απόλυτα με όσα έγραψες.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
xenos , οταν λες χαμηλη τιμη ? Ενα Ε71 ας πουμε , σου φαινεται ακριβο ?
Δεν βρισκω ποσο κανει αυτο που λες, παντως με μια ματια δεν μου πολυαρεσει...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν δεν ήσουν ένας εγκάθετος και φανατικός χρήστης windows και apple-hater, θα συμφωνούσα απόλυτα με όσα έγραψες.
Αν συμφωνουσες μαζι μου, να ξερεις πως θα πηγαινα να αυτομαστιγωθω Θα ηταν κατι που ποτε δεν θα μου το συγχωρουσα
-
Νταξ, αφού τα λέει ο μεγάλος επιστήμονας κορσαιρ
Και για τον αμίαντο πριν περάσουν χρόνια και δούμε τα αποτελέσματα δεν λέγαμε τίποτα.
Φυσικά μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλες του dr. Corsair md phd hllpfsfn
-
Επειδή πολλά πράγματα στο Forum τείνουν να γελοιοποιούνται, θέλω να προσθέσω 2-3 πράγματα:
0. Με το sar και την υπόθεση ακτινοβολία των κινητών, ασχολούμαι γύρω στα 7 χρόνια. Έχω παρουσιάσει κάποιες εργασίες σχετικές με το θέμα σε επιστημονικούς χώρους και μη. Τα περί sar και τα περί απορρόφησης από τον ανθρώπινο ιστό δεν αποτελούν μύθο, ούτε προσωπικό κόλλημα. Για κάποιο λόγο υπάρχουν αυτοί οι δείκτες.- Το SAR χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της έκθεσης του σώματος στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από κινητά τηλέφωνα. Πιο συγκεκριμένα, μας δείχνει τον ρυθμό απορρόφησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από μια ηλεκτρονική συσκευή, από τον ανθρώπινο ιστό. Στην Ευρ. Ενωση και στην Ιαπωνία το όριο αυτό έχει θεσπιστεί στα 2 Watt (W) ανά κιλό σωματικού βάρους, ενώ στη Β. Αμερική και στην Αυστραλία το όριο είναι χαμηλότερο και είναι 1,6 W ανά κιλό. Θα μου πείτε γνωστά όλα αυτά γιατί μας τα λες; Μια διευκρίνιση: Όταν λέμε ότι ένα κινητό έχει sar π.χ.0.87 w/kg, εννοούμε ότι αυτή την τιμή sar μας την δίνει μόνο όταν εκπέμπει στην μέγιστη ισχύ του (δλδ. Όταν δεν έχουμε καλό σήμα, όταν βρισκόμαστε πάνω σε μεταφορικό μέσο που κινείται, κτλ.) Όχι συνέχεια. Αυτό συμβαίνει γιατί το επίπεδο της ακτινοβολίας που εκπέμπει ένα τηλέφωνο εξαρτάται άμεσα από την απόσταση που το χωρίζει από την πλησιέστερη κεραία (σταθμό βάσης) του δικτύου.
- Για όλους εσάς που χρησιμοποιείτε Hands free (ασύρματο –Bluetooth- είτε ενσύρματο) και νομίζετε ότι έχετε το κεφάλι σας ήσυχο: (απόσπασμα από εργασία:)
Έστω και μικρή αύξηση της απόστασης του κινητού τηλεφώνου από το σώμα μας μειώνει σημαντικά την έκθεσή μας σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Έτσι, χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα αυτά σίγουρα μειώνουμε την έκθεση του κεφαλιού μας. Αν όμως χρησιμοποιούμε τα εξαρτήματα αυτά έχοντας το κινητό τηλέφωνο κολλημένο στο σώμα μας, όπως σε κάποια τσέπη, το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να μεταφέρουμε την έκθεση από το κεφάλι σε κάποιο άλλο μέρος του σώματός μας. Τα ενσύρματα εξαρτήματα αποδέσμευσης των χεριών επιτρέπουν να περνούν μόνο οι ακουστικές συχνότητες που είναι απαραίτητες για να ακούμε και να μιλάμε. Δεν αναμεταδίδουν δηλαδή τα εξαρτήματα αυτά την ακτινοβολία στο κεφάλι μας. Ακόμα τα ασύρματα εξαρτήματα τεχνολογίας Bluetooth εκπέμπουν πολύ μικρότερη ακτινοβολία απ' ότι ένα κινητό τηλέφωνο, επειδή η απόσταση ανάμεσα στο ακουστικό Bluetooth και το κινητό τηλέφωνο είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την απόσταση ανάμεσα στο κινητό τηλέφωνο και στο σταθμό βάσης. Έτσι, η επιβάρυνση του κεφαλιού από τη χρήση τους είναι πάρα πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτή που θα υπήρχε αν χρησιμοποιούσε απευθείας το κινητό τηλέφωνο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ισχύς εκπομπής των συσκευών Bluetooth είναι της τάξης του 1mW στη συχνότητα των 2,45GHz. Βέβαια σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να έχουμε το κινητό μακριά από το σώμα, τουλάχιστον τριάντα εκατοστά όταν μιλάμε. - Με την έλευση των κινητών 3ης γενιάς, έχει παρατηρηθεί μια περίεργη αύξηση στο sar των αντίστοιχων μοντέλων που την υποστηρίζουν.
- Το πιο σημαντικό είναι ότι κατά 90% παίζει ρόλο η χρήση που κάνουμε στο κινητό (πόση ώρα μιλάμε κάθε μέρα, αν μιλάμε σε περιοχές που έχουμε καλό σήμα ώστε το κινητό μας να εκπέμπει στην χαμηλότερη δυνατή ισχύ, αν χρησιμοποιούμε κάποιου είδους hands free, κτλ.) παρά η ακτινοβολία που εκπέμπει κάθε κινητό ξεχωριστά.
Το κακό είναι ότι στην σημερινή εποχή έχουμε την γνώση στην διάθεσή μας, αλλά τείνουμε να την αγνοούμε.
Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να δείτε την εκπομπή “Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα” που είχε προβληθεί στις 4 Ιουλίου 2006. Με λίγο ψάξιμο θα την βρείτε. Τιτλοφορείται ως: Ο Άνθρωπος Πειραματόζωο. Θα ακούσετε και θα δείτε τρελά πράγματα στο δεύτερο μισό της εκπομπής που αναφέρεται στα κινητά. Αν μετά από όλα αυτά νομίζετε ότι όλα αποτελούν θεωρίες συνομωσίας, εδώ είμαι να μιλήσουμε.
Φιλικά. -
@ vtec killer: γνωστα όλα τα παραπάνω, πάραυτα είναι παρατηρημένο ενα 'SAR crazy' το οποιο τείνει στην υπερβολή. Βρισκουμε το δεντρο και χάνουμε το δάσος...
@ charmak: Ευχαριστω για τα καλα σου λόγια... βέβαια μόλις ενα MSc έχω... δεν είμαι και τόσο δα σπουδαίος Φυσικά ο αμίαντος που αναφέρεις δεν είναι ακριβως το ίδιο πράγμα. Απέτυχες να αντιληφθεις αυτο που λέω εν ολίγοις... πως υπερβάλλουμε και πως αντιλαμβανόμαστε λάθος κάποια πράγματα.
Και επιστρέφοντας στα περι συσκευων, απλά να αναφέρω πως το HTC Diamond με 20 λεπτα surfing over Wifi, 25 λεπτα navigation, 3 SMS, με ολα τα radios ανοιχτα... μετά απο 24 ώρες είναι στο 45% η μπαταρία. Not bad I think τηρουμενων των αναλογιων....
-
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά εκτός από το δάσος πρέπει να βλέπουμε και το δέντρο μιας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του. Όπως και με την ακτινοβολία.
Το HTC Diamond είναι πολύ καλό κινητό, αλλά με το sar να παίζει στο 1.31 w/kg, χμ...εγώ θα το σκεφτόμουν αρκετά πριν προχωρήσω σε ενδεχόμενη αγορά του. -
@ vtec_killer
Η καλύτερη δηλαδή χρήση είναι με κάποιο Hands free έχοντας το κινητο σε απόσταση τουλάχιστον 30 εκατοστά μακριά μας
Και επίσης λές ότι δεν ισχύει ότι τα Bluetooth έίναι καλύτερα από τα ενσύρματα αφού τα ενσύρματα δεν εκπέμπoυν ούτε αυή τη μικρή ακτινοβολία που εκπέμπουν τα buetooth
Iσχύει ότι ένα bluetooth είναι καλό να είναι με καλωδιάκι αφού έτσι και αλλιως την ακτινοβολία θα την πάρεις απλά σε άλλο μέρος του σώματος?? -
It's all in the mind αγαπητέ...Συμφωνω.
Το ιδιο λεω και εγω . Χρησιμοποιω bluetooth διοτι ποναει το αυτι μου αν δεν το κανω .
Αν δε πονουσε δε θα με ενοιαζε .
Τα δυο κινητα μου ειναι 1.10 και 1.37 νομιζω . Ο τελευταιος παραγοντας που θα σκεφτω πριν αγορασω κινητο . Ανησυχω περισσοτερο για τον καπνο απο τα τσιγαρα που αναπνεω καθημερινως .
Ισως ειναι λαθος . Ισως και οχι . -
μηπως ξερει καποιος να μου πει αν εχει κυκλοφορησει το sony c-905 και ποσο κανει?
ευχαριστω. -
το αυτί δεν πονάει απ'την ακτινοβολία αλλά απ'τη μορφή του κινητού και το αν το έχεις κολλημένο πολλή ώρα
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]