-
Εννοείται το δεύτερο! Κι εγώ τα λατρεύω τα αυτοκίνητα από μικρό παιδάκι. Όχι όμως για χάρη τους να ρίξουμε το καράβι έξω επειδή προεκλογικά ανακοινώθηκε και άρχισε να εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα-φούσκα, θνησιγενές για όποιον μπορούσε να κρίνει σε κάποιο βάθος τα πράγματα...
Μακάρι να φτιαχτούν άλλες 5 γραμμές μετρό, να απαγορευτεί εντελώς η κίνηση στο κέντρο-κέντρο και να μεγαλώσει ο δακτύλιος άλλο τόσο, μπας και δούμε 'άσπρη' μέρα στο κέντρο της Αθήνας. Εντάξει, όσοι μένουν 'εντός' να εφοδιαστούν με ειδικές κάρτες, τις οποίες θα επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο και οι οποίες φυσικά θα δικαιολογούν την παρουσία τους στην περιοχή 'από το σπίτι μέχρι τα όρια' και ΟΧΙ 'από το σπίτι προς το κέντρο...' -
Οι συναλλαγες με το δημοσιο πρεπει να ειναι σαν το χρηματηστηριο.
Βλεπεις την ευκαιρια και την αρπαζεις.Αμα ειναι να περιμενεις τι θα γινει και τι θα αποφασισουν οι καρεκλοκενταυροι...παει...πεταξε το πουλακι.
Τα πραγματα ηταν απλα.
3-4 μερες πριν τις εκλογες , με φανερα σημαδια πως η Ν.Δ. δεν θα ειναι κυβερνηση ξεκιναει η αποσυρση.
Κανει μπαμ απο χιλιομετρα οτι ειναι ενα δελεαρ να μοιρασουν 1000ρικα μπας και κερδισουν κανα ψηφο.
Οποτε να η ευκαιρια που επρεπε να εκμεταλευτουμε.
Μηπως δεν ξεραμε οτι ειναι ανεφικτο να πληρωθουν τοσος κοσμος ?
Το ξεραμε , αλλα αμα εχεις εντολη πληρωμης στα χερια σου...ειναι σαν επιταγη,τελος.
Γιαυτο και ανακοινωσαν οτι ναι μεν καταρηγειτε η αποσυρση , αλλα οσοι προλαβαν , θα πληρωθουν
Εγω ετσι το αντιληφθηκα και αρπαξα την ευκαιρια.
Τωρα το οτι ειναι λαμογια , απατεωνια και οτι αλλο θες....δεκτο.
Δυστυχως 'αυτοι' ειμαστε και 'εμεις' τους ψηφιζουμε (οχι οι εσκιμωοι)Ο Αριστοτελης ειχε πει καποτε : Οι λαοι αξιζουν τους ηγετες τους.
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Το κράτος έχει κάποια λεφτά να δώσει. Μπορεί να τα δώσει στους Γερμανούς-Ιταλούς-Γάλλους και Ιάπωνες ή να τα δώσει στον Άκτωρα για μια νέα γραμμή Μετρό. Τι λέτε να μας συμφέρει;Αυτο ειναι μια οπτικη για τα υποτιθεμενα 400 εκ. Μια αλλη οπτικη ειναι αυτα και αλλα τοσα θα καουν σε ζημιες του ΟΣΕ που ο μεγιστος Ρεππας ειπε οτι θα ανακοινωσει τι θα κανει σε οκτω μηνες. Τοσο θα του παρει να σκεφτει τη δικη του λυση ο απιστευτος οδοντιατρος που εγινε αφεντικο των υποδομων στην Ελλαδα. Βεβαια, για να απορριψει το σχεδιο των προηγουμενων του πηρε μηδεν χρονο περιεργως. Αυτα αγαπητοι για την πρεμουρα των 400 εκ.
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Εντάξει, όσοι μένουν 'εντός' να εφοδιαστούν με ειδικές κάρτες, τις οποίες θα επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο και οι οποίες φυσικά θα δικαιολογούν την παρουσία τους στην περιοχή 'από το σπίτι μέχρι τα όρια' και ΟΧΙ 'από το σπίτι προς το κέντρο...'Μήπως να μας βάλουν και τσιπάκια πάνω μας κύριε Οργουελ ?
Τέλος πάντων επειδή η συζήτηση πολιτικοποιείται και από ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ , κάποιοι προσπαθουν να την περάσουν σαν πολιτική άποψη και λένε άσχετα θέματα , εγώ σταματάω να απαντώ σε πολιτικούς απολογητές .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν χαρακτήρισα κανένα , υπόθεση έκανα .
Οπως θα δείτε στα σχόλια μου δεν γράφω στα πολιτικά θέματα , γιατί τα θεωρώ ανούσια .
Αλλά δεν αντέχω να διακαιώνεται η άνω των 70 ετών μάνα μου που μου έλεγε εδώ και 2 μήνες να το αποσύρω το ρημάδι το φορτηγάκι του 1989 . Εγώ της απαντούσα , κάτσε να δούμε έχουμε χρόνο , πιστεύοντας ότι ζούμε στον 21ο αιώνα και το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια . Αλλά φαίνεται ότι μάλλον στο 1960 είμαστε , γι' αυτό και είχε δίκιο η μάνα μου . Της θύμιζε τα νιάτα της η φάτσα της ψευτο-μπιρμπίλως .+1. Ο πατέρας μου είχε στο γκαράζ, το πρώτο μου αυτοκίνητο Starlet85 σε πολύ πολύ καλή κατάσταση. Την 1η μέρα που ανακοινώνεται η απόσυρση τον βλέπω να μαζεύει τα χαρτιά κτλ.... Κάτσε ρε πατέρα του λέω η απόσυρση είναι μέχρι το 2012 . Ευτυχώς που δεν με άκουσε και την επόμενη μέρα το απέσυρε.
Το αυτοκίνητο αυτό, έκανε 2 βόλτες το χρόνο στα χτήματα και μόνο. -
Είδες τελικά που η πείρα των μεγάλων είναι αναντικατάστατη , ενω εμείς που το παίζουμε Ευρωπαίοι , δεν καταλαβαίνουμε ότι ζούμε στην Ουγκάντα .
-
Ουτως ή αλλως τα λεφτα της αποσυρσης θα μας τα παρει το καλο κρατος με 1002 αλλους εμμεσους φόρους πάλι πισω
Οποτε μονο η ψευδαισθηση της απολαβης θα μας εχει μεινει μόνοΓια την ιστορια....η κα.Μπιρμπιλη , που το παιζει vigilante και ηθικο κοριτσι , προσληφθηκε στο δημοσιο μεσω ΑΣΕΠ επι κυβερνησεως Ν.Δ.
Ταυτοχρονα ομως ηταν και στελεχος - συμβουλος στο πολιτικο γραφειο του νυν προθυπουργου Γ.Παπανδρεου.
Οπως καταλαβαινετε δεν θα μπορουσε να προσληφθει ποτε υπο αυτες τις συνθηκες.
Οποτε για χαρη της δημοσιας θεσουλας , αποχωρησε απο το πολιτικο γραφειο του μεντορα της , μπηκε στο δημοσιο μαζι με τα γαλαζια παιδια , και ξαναεπεστρεψε τωρα ,ασφαλης πια , στην κομματικη αγκαλια που την και τους στηριζε.
Δεν υπαρχουν ηθικες αξιες στην πολιτικη. -
Καλά να πάθω ο μακάκας που το κωλοβάρεσα τόσο καιρό.
Έδωσα το αυτοκίνητο (σημ του πεθερού μου) για απόσυρση το Σάββατο 31/10
στον αντοπρόσωπο. Τελικά δεν προλάβαμε ούτε την μεταβίβαση στο όνομα μου να κάνουμε
(τις είχαν παγώσει μου είπε την Δευτέρα το πρωί).
Εντάξει δε λέω, ασ το εξετάζανε και ασ περιόριζαν τα χρηματικά οφέλη της απόσυρσης.
Μου φένεται αδυανόητο όμως να καταργείς ένα μέτρο με ορίζοντα 3ετίας
Άλλωστε η χρηματοδότηση για το μέτρο αυτό δεν βγαίνει από την αύξηση των τελών?
Περιττό να ΄πω ότι θα τον πιει άγρια ο κλάδος εμπορίας αυτοκινήτων -
Ο χρήστης Portishead έγραψε:
Δεν υπαρχουν ηθικες αξιες στην πολιτικη.Έτσι είναι φίλε portihead στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. BTW εξαιρετικό συγκρότημα οι portishead
Μια ερώτηση ρε παιδιά. Κάποιος που είχε ένα παλιό αυτοκίνητο σχεδίαζε να το αποσύρει παίρνοντας το πριμ των 1000 π.χ. ευρώ. Δλδ το κράτος θα του έδινε 1000 ευρώ. Με το τέλος ταξινόμησης πινακίδες κλπ δεν θα έμπαιναν στα κρατικά ταμεία πολλαπλάσια ενώ τώρα τα χάνει?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Οπως θα δείτε στα σχόλια μου δεν γράφω στα πολιτικά θέματα , γιατί τα θεωρώ ανούσια .
Αλλά δεν αντέχω να διακαιώνεται η άνω των 70 ετών μάνα μου που μου έλεγε εδώ και 2 μήνες να το αποσύρω το ρημάδι το φορτηγάκι του 1989 . Εγώ της απαντούσα , κάτσε να δούμε έχουμε χρόνο , πιστεύοντας ότι ζούμε στον 21ο αιώνα και το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια . Αλλά φαίνεται ότι μάλλον στο 1960 είμαστε , γι' αυτό και είχε δίκιο η μάνα μου . Της θύμιζε τα νιάτα της η φάτσα της ψευτο-μπιρμπίλως .+1. Ο πατέρας μου είχε στο γκαράζ, το πρώτο μου αυτοκίνητο Starlet85 σε πολύ πολύ καλή κατάσταση. Την 1η μέρα που ανακοινώνεται η απόσυρση τον βλέπω να μαζεύει τα χαρτιά κτλ.... Κάτσε ρε πατέρα του λέω η απόσυρση είναι μέχρι το 2012 . Ευτυχώς που δεν με άκουσε και την επόμενη μέρα το απέσυρε.
Το αυτοκίνητο αυτό, έκανε 2 βόλτες το χρόνο στα χτήματα και μόνο.Θα πάρει καινούργιο αυτοκίνητο?
-
Καλημέρα.
Όσοι έχουν καταθέσει ήδη τα χαρτιά τους για απόσυρση (π.χ. 20 Οκτώβρη), αλλά δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους το χαρτί ότι το αυτοκίνητο καταστράφηκε, λόγω του ότι με τις πολλές αποσύρσεις το σύστημα δουλεύει με αργότερους ρυθμούς, δικαιούνται της επιδότησης των 1000 ευρώ, ή δε δικαιούνται τίποτα?
Jacob
-
Όσοι έχουν παραδώσει αμάξι, θα πάρουν τα λεφτά της απόσυρσης. Αν θα πάρουν τα λεφτά της επιδότησης για αγορά καινούργιου δεν είμαι σίγουρος...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Όσοι έχουν παραδώσει αμάξι, θα πάρουν τα λεφτά της απόσυρσης. Αν θα πάρουν τα λεφτά της επιδότησης για αγορά καινούργιου δεν είμαι σίγουρος...Αυτο οντως δεν εχει διευκρινιστει...το πριμ θα το παρουμε ?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το αυτοκίνητο αυτό, έκανε 2 βόλτες το χρόνο στα χτήματα και μόνο.Θα πάρει καινούργιο αυτοκίνητο?
το αυτοκίνητο αυτό μετά από 300.000χλμ υπήρχε μόνο και μόνο για να μεταφέρει τα λιπάσματα 2 φορές το χρόνο στα χτήματα, μιας και ο πατέρας μου λυπόταν να βάζει στα χώματα την corolla του 2002. Βρισκόταν σε κλειστό παρκιγκ και δεν ενοχλούσε κανέναν. Πλήρωνε κανονικά τα ΤΕΛΗ ασφάλειες και πέρναγε κανονικότατα ΚΤΕΟ. Επιτέλους που ψυχολογικά το πήρε απόφαση και το απέσυρε ... Οχι δεν θα πάρει καινούριο.
-
Πως δουλευει αντιστοιχο μετρο στην Αγγλια
The vehicle discount scheme – money off your new vehicle
*The vehicle discount or 'scrappage' scheme is a voluntary scheme for motor dealers. If a dealer joins they’ll give you £2,000 off a new vehicle if you let them scrap your old one. The scheme will run from mid May 2009 to February 2010, depending on whether its fixed budget runs out sooner.
How to take advantage of the vehicle discount scheme
Contact your local dealer to see if they have joined the vehicle discount scheme. They will check that your vehicle and the new vehicle you want to buy both meet the rules of the scheme. When the sale is agreed, the dealer will sort out the paperwork and arrange for your vehicle to be scrapped.
The discount is deducted from the price you pay for the new vehicle and will be shown on your invoice when you take delivery of your new vehicle.
* -
1.Kαλώς έπραξε η κυβέρνηση και κατήργησε το μέτρο της απόσυρσης.
2.Δεν γίνετε εν μέσω οικονομικής κρίσης και ειδικά σε μια χώρα όπως τη δική μας που δεν παράγει ούτε κλωστές για βελόνες (ανεξαστήτου οικονομικής κρίσης....δηλ πάντα!!) να πριμοδοτεί τους ιθαγενείς για το νέο τους πουλ μουρ τη στιγμή που υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα διαβίωσης και που πρέπει να συνεισφέρει το κράτος.
Και για να το καταλάβω,οι περισσότεροι που απέσυραν τα αυτοκίνητά τους (και μάλιστα έχουν φύγει και πολύ καλά αμάξια) έχουν διαθέσιμα τα 23 χιλιάρικα αλλά τους λείπει το ενάμιση?
Α ρε νεοέλληνα
Δε θα μιλήσω για τα συμφέροντα των Γερμανών που θέλουν να ξεπουλάνε σε τρίτες χώρες όπως η δική μας.
Αυτή η πρακρική όμως του αυτοκινητιστικού καταναλωτισμού και οι δυσανάλογες αγορές σε σχέση με το μέσο εισόδημα του έλληνα είναι μια απ τις βασικότερες αιτίες που απ τις επιλογές του η αγορά τείνει να αφανιστεί αλυσιδωτά.
Εισόδημα 1000 ευρώ το μήνα,αγορά Α4,παζάρια στο service,βενζίνη με το δελτίο,τρόφιμα απ το Lidl και γενικά πλήρη αδυναμία για ουσιαστική στήριξη κι ανάπτυξη της αγοράς σε βασικά είδη.
Οποιος έχει χρήμα σαφώς και να πάρει τρίλιτρο και τετράλιτρο και πενηντάλιτρο,αλλά να πληρώσει και τα ανάλογα τέλη ειδικά όταν αυτά κήτη κυκλοφορούν σε πόλεις όπως η Αθήνα όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί μείζον θέμα,άφήστε που κανονικά για το θέμα των ρύπων νκαι μόνο(αν θέλουμε να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον)θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία τους εντός πόλης.
Στο θέμα του κυκλοφοριακού πάλι το βλέπω ανώφελο να έχει κάποιος δίλιτρο και να τρομάζει να παρκάρει,πόσο μάλλον για το ίδιο το αμάξι που κινείτε με ταχύητες ποδηλάτου.
Ε ως πότε πιά ο νεοέλληνας θα επιλέγει με βάση τη μούρη κι όχι με βάση τις ανάγκες του?
Μα είναι δυνατόν όλη η ζωή του νεοέλληνα και τα ιδανικά του να είναι ένα αμάξι?Εγώ αν ήμουν υπουργός πάνω από 1600cc αμάξια θα τα ξεπάτωνα στο φόρο κι απο 1200 και κάτω πλήρη απαλαγη τελών και φόρων/τεκμηρίων.
Προέχει το συμφέρον του ελληνικού κράτους κι όχι των Γερμανων.EDIT προς τους οπαδούς της αντιπολίτευσης.
Οσο αναφορά το έλλειμα μιας αντιπαραγωγικής χώρας δεν σας ενδιαφέρει από που θα αντλήσει το κράτος τα χίλια μύρια για να πληρώνει στον καθέναν μας εναμισάρια της απόσυρσης προκειμένου να μη θιχτούν τα συμφέροντα των Θεοχαράκηδων και των αυτοκινητοβιομηχανιών της Ευρώπης.
Για τα υπόλοιπα σας ενδιαφέρει.... -
άντε πάλι με τα κυβικά .......
-
Το lidl πάντως το προτιμώ όπως και πολλοί γνωστοί μου έχοντες
-
Συμφωνώ με αυτά που λέει ο μάκης, με την ένσταση στα κυβικά.
Το τελευταίο πράγμα εν μέσω κρίσης που χρειάζεται να επιδοτήσει το κράτος είναι το αυτοκίνητο.
Έλεος δλδ, και καλά που λέει, κάποιος που θα δώσει 20-30 χιλιάρικα του έλειψε το 1??
Αρκετά δε φάγανε οι μαντράδες και οι μεταπωλητές σε αυτή τη χώρα τελοσπάντων? Ας δωθούν λεφτά σε κάτι παραγωγικό (λέμε τώρα...) -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ε ως πότε πιά ο νεοέλληνας θα επιλέγει με βάση τη μούρη κι όχι με βάση τις ανάγκες του?
Εσαη !!! Εις τον αιωνα τον απαντα.
Εκτος κιαν εμεις οι ιδιοι , δωσουμε σωστες αρχες και παιδεια στα παιδια μας , τους αυριανους πολιτες αυτης της χωρας.
Για τους υπαρχοντες κατοικους....μην το συζητας...καμμενο χαρτι.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016