-
Παιδιά με τα λεφτά τι έγινε??? Πήρε κανείς τα λεφτά της απόσυρσης???? Ή τουλάχιστον ρώτησε κανείς τις ΔΟΥ?
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=19879146
*Μικρότερα μπόνους για την απόσυρση και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας του 2010 φαίνεται ότι θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των αναθεωρημένων σχεδίων για τα δύο ζητήματα που θα ανακοινώσει ίσως και σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως ανακοίνωσε η Τίνα Μπιρμπίλη μετά τη συνεργασία που είχε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δώσει στη δημοσιότητα τα δύο νέα σχέδια. Αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι θα προβλέπουν:
Στο θέμα της απόσυρσης, θα μειωθούν τα οικονομικά κίνητρα κυρίως για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Έτσι αναμένεται να απαλειφθεί η πρόβλεψη για οποιοδήποτε μπόνους αγοράς οχήματος άνω των 2.000 κ.ε. Αναμένεται να μειωθούν τα μπόνους και στις άλλες κατηγορίες. Ειδικότερα, οι εισηγήσεις είναι αντί των 1.000 ευρώ, η επιδότηση να είναι 500 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου μέχρι 1.400 cc, 300 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου έως 2.000 cc και μηδενική για αγορά αυτοκινήτου πάνω από 2.000 cc.
Επίσης θα προβλέπονται και επιπλέον κίνητρα όπως η παροχή δωρεάν καρτών απεριορίστων διαδρομών για το Μετρό και τα άλλα μέσα μεταφοράς. Πιθανό είναι πάντως, για την περιφέρεια τα μπόνους να παραμείνουν ως έχουν και οι παραπάνω προβλέψεις να ισχύσουν μόνο για την Αττική ή και τη Θεσσαλονίκη.*
Τελικα οι προηγουμενοι ηταν πιο πρασινοι
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Πιθανό είναι πάντως, για την περιφέρεια τα μπόνους να παραμείνουν ως έχουν και οι παραπάνω προβλέψεις να ισχύσουν μόνο για την Αττική ή και τη Θεσσαλονίκη.Μπά!;;; 'Αναβαθμίσθηκε' η Θεσσαλονίκη και δεν το ξέραμε; Από πότε άρχισαν να μας υπολογίζουν ως κέντρο και όχι ως περιφέρεια;
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=19975151 με αυτο που διαβάζω καταλαβαίνω ότι αν αποσύρω αύριο ή τη δευτέρα το αυτοκίνητο θα ισχύει το υπάρχον καθεστώς;; γενικά αυτή τη στιγμή μπορώ να αποσύρω η έχουν σταματήσει;; Αν είναι να πάω Δεύτερα να το παραδώσω.
Επίσης όποιος έχει ήδη αποσύρει όσον αφορά το επιπλέον 1000ρικο της αγοράς παίρνουν κάποιο χαρτι γι΄αυτο ή αν δεν έχουν αγοράσει ακόμα θα πάει με το καινούργιο καθεστώς;; Γιατί θέλω από βδομάδα να παραγγείλω και θα το αναλάμβαναν αυτοί αλλά αν είναι να προλάβω ωστε να πάρω ολόκληρο 1000ρικο αντί 500€ που λένε να το πάω εγώ. Ξέρει κανείς τι παίζει; -
Ο χρήστης pan82 έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=19975151 με αυτο που διαβάζω καταλαβαίνω ότι αν αποσύρω αύριο ή τη δευτέρα το αυτοκίνητο θα ισχύει το υπάρχον καθεστώς;; γενικά αυτή τη στιγμή μπορώ να αποσύρω η έχουν σταματήσει;; Αν είναι να πάω Δεύτερα να το παραδώσω.
Επίσης όποιος έχει ήδη αποσύρει όσον αφορά το επιπλέον 1000ρικο της αγοράς παίρνουν κάποιο χαρτι γι΄αυτο ή αν δεν έχουν αγοράσει ακόμα θα πάει με το καινούργιο καθεστώς;; Γιατί θέλω από βδομάδα να παραγγείλω και θα το αναλάμβαναν αυτοί αλλά αν είναι να προλάβω ωστε να πάρω ολόκληρο 1000ρικο αντί 500€ που λένε να το πάω εγώ. Ξέρει κανείς τι παίζει;Δεν διάβασα τι διάβασες αλλά το υπάρχον καθεστώς (αυτή η τριάδα λέξεων ακούγεται κάπως...) ισχύει μέχρι να ψηφιστεί και να δημοσιευτεί κάτι άλλο Ή να περάσουν οι 40 μέρες ισχύος του χωρίς να κυρωθεί από την παρούσα Βο(υ)λή. Πάντως προβλέπεται μεγάλο νταβαντούρι και στριμωξίδι στα τσαλακωτήρια. 1000ρικο αγοράς παίρνεις την βεβαίωση έκδοσης άδειας από απόσυρση μόλις δηλαδή βγάλεις άδεια στο καινούριο. Άρα προβλέπεται και μεγάλο ξεστοκάρισμα μιας και όλοι για να προλάβουν ημερομηνίες θα πέσουν στα ετοιμοπαράδοτα και στα εκτελωνισμένα. Άρα προβλέπεται μεγάλη κίνηση στις Ε.Ο. από νταλίκες φορτωμένες με αμάξια (άσχετο αλλά έπρεπε να προβλέψω κάτι).
-
... και 2η ερμηνευτική από υπ. μεταφορών... στις 19/10 !
http://www.yme.gr/getfile.php?id=2592
και το υπ. οικονομικών... χτενίζεται... -
πάντως στις μάντρες απόσυρσης γίνεται χαμός... μια στην Ιερα Οδό μου είπε ραντεβού για 9 Δεκεμβρίου (οπότε τρως και τα τέλη του 2010), εκτός αν πάω πολύ πρωί και πετύχω καμια ακύρωση...
-
Ο χρήστης anthonytam3 έγραψε:
Καλησπέρα σας, παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος ο οποίος πουλάει το παλιό του αυτοκίνητο καθώς δεν έχει πρόθεση να αγοράσει καινούργιο ας μου απαντήσει.
Ευχαριστώεγω !
-
Ο χρήστης angeldark έγραψε:
... και 2η ερμηνευτική από υπ. μεταφορών... στις 19/10 !
http://www.yme.gr/getfile.php?id=2592
και το υπ. οικονομικών... χτενίζεται...Σωστός! Να είχαμε και την αντίστοιχη του Υπ. Οικονομικών καλά θα ήταν...
Αντιγράφω από τις Οδηγίες για την εφαρμογή της ΚΥΑ : 'Οι μηχανογραφημένες πράξεις εκδίδονται εις διπλούν, δεν αναγράφεται επί αυτών η χρήση τους και χορηγούνται και οι δυο στους ενδιαφερόμενους.'
Δεν ξέρω αν έχει καμία σημασία (καθώς δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μια και δεν πήρα ακόμη χρήματα) αλλά από την Δνση Μεταφορών της ΝΑ Δυτ. Θεσ/νίκης και τις δύο μηχανογραφημένες πράξεις (απόσυρσης & αγοράς νέου) μου τις έδωσαν σε ένα πρωτότυπο.
Φαίνεται ότι κάθε Δνση Μεταφορών ερμηνεύει όπως θέλει τις ΚΥΑ και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους...
-
Παρέλαβε ο πατέρας μου σήμερα το πιστοποιητικό καταστροφής αλλά όταν πήγε στο Υπ. Μετ. στον Χολαργό για την πράξη οριστικής διαγραφής τον ενημέρωσαν πως δεν έχει βγει και θα είναι έτοιμη στο τέλος της επόμενης εβδομάδας !
Είχα ακούσει ότι κάποιοι είχαν την πράξη διαγραφής αυθημερόν. Ας μου πει κάποιος που την έχει πάρει πόσες μέρες περίμενε. -
Ο χρήστης Stale έγραψε:
Παρέλαβε ο πατέρας μου σήμερα το πιστοποιητικό καταστροφής αλλά όταν πήγε στο Υπ. Μετ. στον Χολαργό για την πράξη οριστικής διαγραφής τον ενημέρωσαν πως δεν έχει βγει και θα είναι έτοιμη στο τέλος της επόμενης εβδομάδας !
Είχα ακούσει ότι κάποιοι είχαν την πράξη διαγραφής αυθημερόν. Ας μου πει κάποιος που την έχει πάρει πόσες μέρες περίμενε.Αυθημερόν δεν νομίζω να πήρε κανείς την πράξη οριστικής διαγραφής. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η Δνση Μεταφορών θα πρέπει να την εκδώσει σε τρεις ημέρες. Εγώ την πήρα σε μία εβδομάδα, αλλά η καθυστέρηση προερχόταν επειδή ήταν από τις πρώτες που εξέδωσαν και περίμεναν την ερμηνευτική. Με την δουλειά που έχει πέσει, μάλλον λογικό ακούγεται το τέλος της άλλης εβδομάδας.
-
Thanks pitt.
Όποιος άλλος πέρασε και αυτό το στάδιο αναμονής ας πει πόσες μέρες περίμενε. -
Παρασκευη πρωι πηγαμε στο τμημα μεταφορων με το πιστ/κο καταστροφης στο χερι,Δευτερα μεσημερι πηγαμε και πηραμε την πραξη οριστικης διαγραφης.
ομως εξαρταται κι απο τον φορτο εργασιας
-
Ότι και να αλλάξουν, ο κόσμος θα τρέχει για να μην πληρώσει τα τέλη του 10. Πιστεύω ότι έτσι που αλλαζουν την νομοθεσία την κάθε στιγμή, 40 μέρες πριν το τέλος της απόσυρσης για το 09, θα ήταν δίκαιο 1 τρίμηνο παράταση χωρίς να πληρωθούν τέλη του 10.
-
thanx MindFresh KilBreeze
α) όταν πήγες στο Υπ. Μετ. τους παρέδωσες το χαρτί της καταστροφής ή κάποιο άλλο χαρτί ? Στον πατέρα μου δεν ζητήσαν τίποτα απλά του είπαν περάστε πάλι τότε....
β) έχει κανείς κάποιο τηλέφωνο της αρμόδιας υπηρεσίας ώστε να ξέρεις αν σου έχουν βγάλει την πράξη διαγραφής για να μην τραβιέσαι τζάμπα μέχρι εκεί ? -
όποιος άλλος θέλει ας γράψει πόσες μέρες περίμενε για να πάρει την πράξη διαγραφής μετά την παραλαβή του εντύπου καταστροφής κι αν του ζητήθηκε να δώσει κάποιο έγγραφο
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1069109
διαβαστε τα παραπανω. εχουν γελιο ειδικα για εμας τις επαρχιας!!
-
Είναι πολύ πιθανόν τα 1.000 ευρώ να μην δοθούν τελικά και να αντικατασταθούν από άλλες μορφές επιδότησης (μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη), όπως οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Δεν λεει κατι για επαρχια, εκτος και αν θεωρεις την θεσσαλονικη επαρχια!
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
Είναι πολύ πιθανόν τα 1.000 ευρώ να μην δοθούν τελικά και να αντικατασταθούν από άλλες μορφές επιδότησης (μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη), όπως οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Δεν λεει κατι για επαρχια, εκτος και αν θεωρεις την θεσσαλονικη επαρχια!
Σε όσους το απέσυραν ήδη πάντως είναι υποχρεωμένοι (τουλάχιστον ηθικά) να τα δώσουν!
-
Ο χρήστης Stale έγραψε:
Είχα ακούσει ότι κάποιοι είχαν την πράξη διαγραφής αυθημερόν. Ας μου πει κάποιος που την έχει πάρει πόσες μέρες περίμενε.Την Πέμπτη πήρα το πιστοποιητικό καταστροφής. Την Παρασκευή το πρωί πήγα στην αρμόδια Δνση Μεταφορών, στον Άλιμο και πήρα επιτόπου την πράξη οριστικής διαγραφής.
Μου έκανε εντύπωση η αμεσότητα αλλά την απέδωσα στο γεγονός πως άργησαν υπερβολικά να μου δώσουν το πιστοποιητικό καταστροφής (έδωσα το αυτοκίνητο στις 6/10 και πήρα το πιστοποιητικό καταστροφής στις 29/10) και στο μεταξύ είχε ετοιμαστεί και η πράξη οριστικής διαγραφής.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016