-
κανενα νεοτερο υπαρχει?
-
Γειά σε όλους, είμαι καινουργιος εδώ. Παίζει να έχει αναφερθεί και προηγουμένως αλλά σε 5-6 σελίδες που κοίταξα δεν βρηκα κάτι.
Έχετε ακούσει αν θα ξαναβγεί το μέτρο για την απόσυρση και σε τι μορφή? Δηλαδή θα κόβουν τα τέλη ταξινόμησης από καινούργιο αυτοκίνητο αν έχεις αποσύρει το παλιό σου (το οποίο δεν με συμφέρει διότι λόγω πολυτεκνικού δεν πληρώνω ούτως η άλλως τέλη ταξινόμησης) ή θα κόβουν όπως και πριν 1000-2500 ευρώ από την αγορά καινούργιου?
Αν ξέρει κανείς έστω και την μικρότερη πληροφορία θα με βοηθούσε πολύ διότι είμαι κοντα στην αγορά καινούργιου και θέλω να γίνει πριν αυξηθεί ο ΦΠΑ όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης joestrummer έγραψε:
Γειά σε όλους, είμαι καινουργιος εδώ. Παίζει να έχει αναφερθεί και προηγουμένως αλλά σε 5-6 σελίδες που κοίταξα δεν βρηκα κάτι.Έχετε ακούσει αν θα ξαναβγεί το μέτρο για την απόσυρση και σε τι μορφή? Δηλαδή θα κόβουν τα τέλη ταξινόμησης από καινούργιο αυτοκίνητο αν έχεις αποσύρει το παλιό σου (το οποίο δεν με συμφέρει διότι λόγω πολυτεκνικού δεν πληρώνω ούτως η άλλως τέλη ταξινόμησης) ή θα κόβουν όπως και πριν 1000-2500 ευρώ από την αγορά καινούργιου?
Αν ξέρει κανείς έστω και την μικρότερη πληροφορία θα με βοηθούσε πολύ διότι είμαι κοντα στην αγορά καινούργιου και θέλω να γίνει πριν αυξηθεί ο ΦΠΑ όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.
Ευχαριστώ.
Με το μπαρδόν δηλαδή αλλά αν σου απαντήσει κάποιος, θα τον πιστέψεις;
Επίσης, από ποιόν 'ανακοινώθηκε πρόσφατα' η αύξηση του ΦΠΑ και δεν την πήραμε χαμπάρι;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Έχετε ακούσει αν θα ξαναβγεί το μέτρο για την απόσυρση και σε τι μορφήεσύ πιστεύεις ότι και να βγάλουν νέα αποσηρση θα πάρεις λεφτά η εστω να κοψουνε κατι απο νεο αυτοκινητο(τελη)???? γιατί εμείς εδώ και 3 και βάλε μήνες ακόμα τα περιμένουμε.....δεν υπάρχει 'σάλιο'...εγω να φανταστείς τα εχω ξεγραμενα.... κ κάτι οφφτοπικ σε πολυτεκνικο οσο περισοτερα κυβικά τόσο μεγαλύτερή έκπτωσή λαμβάνεις συμπεριλαμβανομενου και των εξτρα!!+ na έχεις υπόψιν σου ότι όταν περάσει πενταετεια δικαιούσαι και δεύτερο πολυτεκνικο αρκεί το μεγαλύτερο παΐδι να είναι κάτω τον 18!!!το λέω γιατί την πάτησα στο δεύτερο!!
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Επίσης, από ποιόν 'ανακοινώθηκε πρόσφατα' η αύξηση του ΦΠΑ και δεν την πήραμε χαμπάρι;Χωρίς παρεξήγηση αλλά όλος ο τυπος και η τηλεοραση το αναφέρουν ... και ο λαός προσωπική επικοινωνία με τους υπουργούς/βουλευτές δεν έχει για να το επικυρώσει!
ΥΓ. Ισως ατυχής ο όρος 'ανακοινώθηκε' που δίνει μια βαρύτητα και επισημοποίηση. Καλύτερα ... 'συζητιέται', 'ακούγεται' να ήταν ορθότερος, αλλά γενικά ... πολλές φορές διάφορα 'μέτρα' πέρασαν στον λαό απο ... συζητήσεις, φημες, λόγια και επιβεβαιώθηκαν!
...εγω να φανταστείς τα εχω ξεγραμενα....
+1
'Ευκαιρίες' σαν την πρόσφατη δεν νομίζω να ξαναυπάρξει! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Επίσης, από ποιόν 'ανακοινώθηκε πρόσφατα' η αύξηση του ΦΠΑ και δεν την πήραμε χαμπάρι;
Χωρίς παρεξήγηση αλλά όλος ο τυπος και η τηλεοραση το αναφέρουν ... και ο λαός προσωπική επικοινωνία με τους υπουργούς/βουλευτές δεν έχει για να το επικυρώσει!
ΥΓ. Ισως ατυχής ο όρος 'ανακοινώθηκε' που δίνει μια βαρύτητα και επισημοποίηση. Καλύτερα ... 'συζητιέται', 'ακούγεται' να ήταν ορθότερος, αλλά γενικά ... πολλές φορές διάφορα 'μέτρα' πέρασαν στον λαό απο ... συζητήσεις, φημες, λόγια και επιβεβαιώθηκαν!
Αγαπητέ μου φίλε cosneo, δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης, κουβεντούλα κάνουμε. Συμφωνώ με το υστερόγραφό σου, διαφωνώ όμως με τα περί τηλεόρασης και προσωπικής επικοινωνίας. Θα μου επιτρέψεις επίσης να προσθέσω ότι αν πιστέψω όσα ξεστομίζουν οι κάφροι της τηλεόρασης, τότε μάλλον έχουμε ήδη βγεί από την ΟΝΕ, το νόμισμά μας είναι η παλιά καλή δραχμούλα και τον ερχόμενο μήνα δεν έχει δώρο Πάσχα...
Σαφώς δεν έχουν οι υπουργοί προσωπική επικοινωνία με τον καθένα μας, αλλά οι αποφάσεις τους 'ανακοινώνονται' επισήμως και εγγράφως και δημοσιεύονται στην ΕΤΚ. Μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχουμε καμία τέτοια ανακοίνωση από μέλος της κυβέρνησης, αλλά έχουμε και δηλώσεις περί του αντιθέτου. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει την περίπτωση αύξησης του ΦΠΑ, αλλά είναι κομματάκι μακρυά από το 'ανακοινώθηκε'.
'Ευκαιρίες' σαν την πρόσφατη δεν νομίζω να ξαναυπάρξει!
Συμφωνώ απολύτως! Άσε που όπως λέει ο iROC ακόμη περιμένουμε τα χρήματα του αυτοκινήτου που καταστρέψαμε τον Οκτώβριο.
Δεν θα τα χάσουμε, αλλά δεν ξέρω αν θα τα πάρουμε σε Ευρώ ή σε Δραχμές... -
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο αλλά πολλές φορές κάποια θέματα που 'θιγουν' τον λαό έχουν περάσει ... πιο εύκολα και ανώδυνα ... απο 'ψίθυρους', διαρροές και σχόλια απο τους δημοσιογραφους αρχικά πριν γίνει το 'Μπαμ'!
Και επειδή στην Ελλάδα φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να είναι κάποια πράγματα οριστικά και ξεκάθαρα ... αρκούμαστε στο: 'Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ ... '(απο το http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=61484) ... και περιμένουμε!
Οσο για τα λεφτά της απόσυρσης ... έχει μια δόση χιούμορ το ότι υπάρχει κόσμος ... να λαμβάνει απο το κρατος ... όταν το κράτος μόνο ζητάει!
Κανονικά έπρεπε μαζικά να κινηθούν δικαστικά εναντίον του για την καθυστερηση, όταν στην αντιθετη περίπτωση (από τον κόσμο προς το κρατος δηλαδή) η καθυστερηση καταβολής ... εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ, ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΕΒΕ, καταβολής φόρων, τελών και ΦΠΑ έχουν και πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οσο για τα λεφτά της απόσυρσης ... έχει μια δόση χιούμορ το ότι υπάρχει κόσμος ... να λαμβάνει απο το κρατος ... όταν το κράτος μόνο ζητάει!
Κανονικά έπρεπε μαζικά να κινηθούν δικαστικά εναντίον του για την καθυστερηση, όταν στην αντιθετη περίπτωση (από τον κόσμο προς το κρατος δηλαδή) η καθυστερηση καταβολής ... εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ, ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΕΒΕ, καταβολής φόρων, τελών και ΦΠΑ έχουν και πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ!Τι να λέμε τώρα... Εδώ έχουν παγώσει την επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις. Οι λίγες επιχειρήσεις που μας μείνανε και κάνουνε ακόμη εξαγωγές, πνίγονται γιατί από την μια οι τράπεζες περιόρισαν τις χρηματοδοτήσεις, από την άλλη το κράτος δεν τους επιστρέφει το ΦΠΑ. Να μη σου πώ ότι από την άλλη την απόσυρση, αυτή των κλιματιστικών του Ιουλίου 'ΑλλάζωΚλίμα' τα μαγαζιά που συμμετείχαν ακόμη δεν πληρώθηκαν...
Στο θέμα μας τώρα. Για όσους δεν είναι από την Θεσσαλονίκη, ίσως αυτό να φανεί αστείο. Επιτέλους η Νομαρχία Θεσσαλονίκης άρχισε από αυτήν την βδομάδα να δέχεται αιτήσεις για την απόδοση του οικονομικού κινήτρου για την αγορά νέου αυτοκινήτου.
Πάντα πρωτοπορεί η ΝΑ Θεσσαλονίκης. Κάνει αυτό που έκαναν οι ΝΑ όλης της Ελλάδας, αλλά με καθυστέρηση τριών μηνών...
-
Γεια σας και απο εμενα.Ειμαι απο τους....ατυχους που προλαβαν την αποσυρση...Βεβαια χρηματα πουθενα ακομη...Μετα απο ερωτηση στο μηχανολογικο της Πατρας(σε πολυ γνωστο μου υπαλληλο) σχετικα με το ποτε θα δωθουν τα χρηματα μου ειπε 'καλο καλοκαιρι'.Ξερει κατι καποιος αλλος τυχερος-ατυχος?
-
Ας δωθούν το καλοκαίρι και πάλι καλά θα λέμε, γιατί προσωπικά δε βλέπω ΟΥΤΕ το καλοκαίρι να τα παίρνουμε .. Ώρες ώρες λυπάμαι που το δώσαμε γιατί το έιχαμε σε πολύ καλή κατάσταση. Ελπίζω τουλάχιστον να πάρουμε τα χρήματα και να μην τα φάνε ή τα μειώσουν ή δεν ξέρω και γώ τι άλλο σκαρφιστούν
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Ας δωθούν το καλοκαίρι και πάλι καλά θα λέμε, γιατί προσωπικά δε βλέπω ΟΥΤΕ το καλοκαίρι να τα παίρνουμε .. Ώρες ώρες λυπάμαι που το δώσαμε γιατί το έιχαμε σε πολύ καλή κατάσταση. Ελπίζω τουλάχιστον να πάρουμε τα χρήματα και να μην τα φάνε ή τα μειώσουν ή δεν ξέρω και γώ τι άλλο σκαρφιστούνΚάτι άκουσα ότι δεν θα δοθούν μέσα στο 2010...
-
Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Κάτι άκουσα ότι δεν θα δοθούν μέσα στο 2010...Εγώ δεν θα πω τι άκουσα, αλλά θα παραθέσω μερικά πραγματικά γεγονότα. Την προηγούμενη εβδομάδα μου τηλεφώνησε ο αρμόδιος προιστάμενος της ΝΑ Θεσ/νίκης για να με ενημερώσει ότι μετά από τον έλεγχο που έκαναν στα δικαιολογητικά που υπέβαλα, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου καταθέσεων.
Πρόκειται περί μεγάλης πατάτας, γιατί:
- Στην σχετική YA δεν αναφέρεται ως απαιτούμενο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου,
- Η αίτηση μου ήταν γραμμένη σε Η/Υ με 12άρια γράμματα, και ανέφερε το ΙΒΑΝ του λογαριασμού μου πεντακάθαρα με 16άρια bold , ώστε να το βλέπουν ακόμη και τυφλοί.
- Δεν έχω βιβλιάριο καταθέσεων... Ο λογαριασμός τηρείται ηλεκτρονικά και παίρνω μηνιαίως ενημέρωση για τις κινήσεις.
- Η προϊσταμένη της υπηρεσίας που υπέβαλα την αίτηση την έκανε αμέσως αποδεκτή όταν τις εξήγησα τους παραπάνω λόγους.
Για να μη πολυλογώ, επειδή δεν βγάζεις άκρη με τις δημόσιες υπηρεσίες και για να μη βρούν άλλες δικαιολογίες, έβγαλα βιβλιάριο μόνο και μόνο για να τους πάω το φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας, στο οποίο βέβαια ο ΙΒΑΝ μετά βίας διακρινόταν από τον dot matrix εκτυπωτή της τράπεζας...
Με ενημέρωσαν λοιπόν ότι ο έλεγχος από την ΝΑΘ είναι εξονυχιστικός γιατί** ΔΕΝ **θα γίνει περαιτέρω έλεγχος στα δικαιολογητικά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Υποθέτω λοιπόν ότι οι καταθέσεις θα γίνουν βάσει των συγκεντρωτικών καταστάσεων, όπως άλλωστε προβλέπεται από την ΥΑ. Έως την προηγούμενη Παρασκευή οι καταστάσεις ΔΕΝ είχαν προωθηθεί ακόμη από την ΝΑΘ και ΔΕΝ γνωρίζουν πότε θα ολοκληρώσουν τον έλεγχο των 7.500 αιτήσεων ώστε να τις προωθήσουν. Διέκρινα ότι καταβάλουν φιλότιμη προσπάθεια για να τις ξεφορτωθούν, αλλά μιλάμε για έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί ουσιαστικά από ένα άτομο...
Να σημειώσω ότι αναφέρομαι στην πρώτη αίτηση για το κίνητρο της απόσυρσης που κατέθεσα τον περασμένο Δεκέμβριο, και όχι στην αίτηση για το κίνητρο αγοράς νέου οχήματος.
Για την δεύτερη αίτηση οι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι μάλλον θα πρέπει να οπλιστούμε με αρκετή υπομονή...
-
Εδω κόβουν 14ο μισθο , αυξανεται ο Φ.Π.Α. η βενζινη , τα τσιγαρα κλπ κλπ και γενικα κοιταν πως να μαζεψουν λεφτα.....εμεις περιμενουμε και να μας δώσουν ???
koubeast
Ώρες ώρες λυπάμαι που το δώσαμε γιατί το έιχαμε σε πολύ καλή κατάστασηΑυτο ξαναπεστο.
-
Φυσικά όσο περνάει ο καιρός, αυτό είναι προς όφελος του δημοσίου και για άλλους λόγους...
Σε λίγο θα έχουν όλοι υποβάλλει τις νέες φορολογικές δηλώσεις, κάποιοι θα έχουν να πληρώσουν φόρους.
Κάποιοι άλλοι σε αυτό το διάστημα όλο και κάποια απλήρωτη κλήση από την τροχαία θα έχουν.
Για κάποιους άλλους (ειδικά ελεύθεροι επαγγελματίες κτλ) όλο και κάποια παράβαση ή εκκρεμότητα θα έχει βρει η εφορία.
Αποτέλεσμα? Συμψηφισμός αυτών που είναι να δώσουν με αυτά που αυτά που χρωστάει ο καθένας.
Τι χρήματα είπατε πως περιμένατε?
-
μέχρι τέλος απριλιου θα εχουν πάει τα χαρτιά στις εφορίες.. μετά είναι θέμα εφοριών καθαρά.. έτσι άκουσα στον σκαι.... παιδια υπομοπονη..ξεχαστετα καλητερα........ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙ ΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΩ ΣΤΟ ΑΚΑΙΡΕΟ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ..
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
μέχρι τέλος απριλιου θα εχουν πάει τα χαρτιά στις εφορίες.. μετά είναι θέμα εφοριών καθαρά.. έτσι άκουσα στον σκαι.... παιδια υπομοπονη..ξεχαστετα καλητερα........ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙ ΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΩ ΣΤΟ ΑΚΑΙΡΕΟ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ..Και εγω μαζι σου ειμαι φιλε μου....ετσι θα κανω και εγω...για το γ@@@το.....'ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ...ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ'
-
iROC έγραψε:
μέχρι τέλος απριλιου θα εχουν πάει τα χαρτιά στις εφορίες.. μετά είναι θέμα εφοριών καθαρά.. έτσι άκουσα στον σκαι.... παιδια υπομοπονη..ξεχαστετα καλητερα........ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙ ΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΩ ΣΤΟ ΑΚΑΙΡΕΟ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ..Απόσυρση αυτοκινήτων: Θα δοθούν τα χρήματά είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου
[12.01.2010, 10:34]
Ενώ τέλος, ανακοίνωσε ότι όσοι είχαν κάνει απόσυρση θα πάρουν τα χρήματά τους και για τα τέλη κυκλοφορίας συμπλήρωσε πως θα γίνουν διορθώσεις στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και πως θα υπάρξει μείωση.απο 10 φεβρουαριου λεγανε οτι θα τα παρουμε.
απεσυρα 2 παλια 16-18 ετων και πηρα δυο αλλα μικρα.
περιμενω 4500 ευρω και θα τα διεκδικησω με καθε νομιμο τροπο,ακομα και αν χρειαστει εκτος απο δικαστικα μεσα, να παω εξω απο την εφορια με ντουντουκα να λεω για τα χαλια μας τα μαυρα.επρεπε να ντρεπονται λιγο αλλα που φιλοτιμο.
αν εσυ χρωστας,σου βαζουν 1,5% καθε μηνα τοκο.Αυτοι θα μας τα δωσουν εντοκα?????????? ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Πρεπει νομιζω να οργανωθουμε ολοι οι πρωην ιδιοκτητες και να καταθεσουμε ομαδικες αγωγες κατα παντος υπρυθυνου.
ΑΝΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑς ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΞΕΡΟΥΝ. -
Χαμος γινεται....Τα καναλια δεν ξερουν την τυφλα τους.Ακουσα στην tv οτι μεχρι τελος Μαρτιου θα εχουν πληρωθει ΟΛΟΙ οι δικαιουχοι.Αν τα δουμε γραψτε μου.Προσωπικα πιστευω οτι θα δωθουν οταν κανουμε την φορολογικη δηλωση του ετους 2009 και ελεχθουν απο την εφορια τα εισοδηματα μας.Το πιασατε?Δυο δουλειες σε μια.....και εκαθαριση φορολογικων και ελεγχος των χαρτιων της αποσυρσης....Λογικα οταν μας ερθει το εκκαθαρηστικο σημειωμα, σε οσους τυχερους ελεγε [ποσο επιστροφης-καταβολης 0] περυσι, θα λεει φετος [1000 λογω αποσυρσης του ταδε οχηματος]οποιος εχει νεωτερα ας μας δωσει τα φωτα του...
-
Σχετικά με το θέμα της απόσυρσης αυτοκινήτων στο οποίο έπειτα από προτροπή της κυβέρνησης χιλιάδες πολίτες πριν 6 μήνες παραδώσαμε προς καταστροφή το όχημα μας εφόσον είχαμε διαβεβαιώσεις για κάποια οικονομικά κίνητρα,
προτείνω μέσα από αυτή την κοινότητα να μαζευτούμε οι ενδιαφερόμενοι να κουβεντιάσουμε πως μπορούμε να κινηθούμε, σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε και αν χρειαστεί να κινηθούμε νομικά (σίγουρα ανάμεσά μας θα υπάρχουν δικηγόροι να μας συμβουλεύσουν ή να αναλάβουν αν χρειαστεί την εκπροσώπησή μας).Εγινε συνχωνευση με ιδιο παλιοτερο θεμα.[mod]
-
1 S.Nikos
2 jonnakos
3
4
5
6
7
8
9
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016