Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Κάτι άκουσα ότι δεν θα δοθούν μέσα στο 2010...
Εγώ δεν θα πω τι άκουσα, αλλά θα παραθέσω μερικά πραγματικά γεγονότα. Την προηγούμενη εβδομάδα μου τηλεφώνησε ο αρμόδιος προιστάμενος της ΝΑ Θεσ/νίκης για να με ενημερώσει ότι μετά από τον έλεγχο που έκαναν στα δικαιολογητικά που υπέβαλα, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου καταθέσεων.
Πρόκειται περί μεγάλης πατάτας, γιατί:
- Στην σχετική YA δεν αναφέρεται ως απαιτούμενο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου,
- Η αίτηση μου ήταν γραμμένη σε Η/Υ με 12άρια γράμματα, και ανέφερε το ΙΒΑΝ του λογαριασμού μου πεντακάθαρα με 16άρια bold , ώστε να το βλέπουν ακόμη και τυφλοί.
- Δεν έχω βιβλιάριο καταθέσεων... Ο λογαριασμός τηρείται ηλεκτρονικά και παίρνω μηνιαίως ενημέρωση για τις κινήσεις.
- Η προϊσταμένη της υπηρεσίας που υπέβαλα την αίτηση την έκανε αμέσως αποδεκτή όταν τις εξήγησα τους παραπάνω λόγους.
Για να μη πολυλογώ, επειδή δεν βγάζεις άκρη με τις δημόσιες υπηρεσίες και για να μη βρούν άλλες δικαιολογίες, έβγαλα βιβλιάριο μόνο και μόνο για να τους πάω το φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας, στο οποίο βέβαια ο ΙΒΑΝ μετά βίας διακρινόταν από τον dot matrix εκτυπωτή της τράπεζας...
Με ενημέρωσαν λοιπόν ότι ο έλεγχος από την ΝΑΘ είναι εξονυχιστικός γιατί** ΔΕΝ **θα γίνει περαιτέρω έλεγχος στα δικαιολογητικά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Υποθέτω λοιπόν ότι οι καταθέσεις θα γίνουν βάσει των συγκεντρωτικών καταστάσεων, όπως άλλωστε προβλέπεται από την ΥΑ. Έως την προηγούμενη Παρασκευή οι καταστάσεις ΔΕΝ είχαν προωθηθεί ακόμη από την ΝΑΘ και ΔΕΝ γνωρίζουν πότε θα ολοκληρώσουν τον έλεγχο των 7.500 αιτήσεων ώστε να τις προωθήσουν. Διέκρινα ότι καταβάλουν φιλότιμη προσπάθεια για να τις ξεφορτωθούν, αλλά μιλάμε για έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί ουσιαστικά από ένα άτομο...
Να σημειώσω ότι αναφέρομαι στην πρώτη αίτηση για το κίνητρο της απόσυρσης που κατέθεσα τον περασμένο Δεκέμβριο, και όχι στην αίτηση για το κίνητρο αγοράς νέου οχήματος.
Για την δεύτερη αίτηση οι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι μάλλον θα πρέπει να οπλιστούμε με αρκετή υπομονή...