-
Πού και με ποιο τρόπο κάνατε την καταγγελία σας;...
Ήταν στον συνήγορο του Καταναλωτή; και αν ναι, ακολουθήσατε την πρέπουσα διαδικασία;...
Αν ναι, έχω την εντύπωση και εγώ, χωρίς να είμαι σίγουρος, πως θέλει κάποιο χρονικό διάστημα... -
Ακριβώς εκεί ,θα δείξει πάντως πως θα πάει ,είχε κανείς εδώ μέσα εμπειρία με το Γαρδέλη ;
-
Το ζητημα μου φαινεται σημαντικο και καλυτερα ηταν ως ανεξαρτητο θεμα !
-
Αυτή τη γνώμη έχω και γω ,θα τους πάρω πάλι πριν αλλάξει ο μήνας να τους πω να τα βάλουν πριν παραλάβουν τη καταγγελία γιατί μετά θα πάμε στα δικαστήρια και δε ξέρω τι μελλει γεννεσθαι
Στάλθηκε από το Nexus 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
*Πτώση πάνω από 45% σημειώνουν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο πρώτο 15νθήμερο Φεβρουαρίου καθώς το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ δεν έχει ακόμη παραταθεί με αποτέλεσμα καμία σχεδόν εισαγωγική να μην εκτελωνίζει καινούρια αυτοκίνητα.
Όσον αφορά στη στάση της τρόικας σχετικά με το αίτημα του οικονομικού επιτελείου για παράταση του μέτρου της απόσυρσης μέχρι τα τέλη Ιουνίου ακόμη δεν έχει εγκριθεί περιορίζοντας περαιτέρω τα χρονικά περιθώρια ισχύς του μέτρου αν λάβει το «πράσινο φως» καθώς στην καλύτερη περίπτωση θα ισχύσει από τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου και για μόλις 4 μήνες.
Την ίδια στιγμή η αγορά έχει «βουλιάξει» και σύμφωνα με πληροφορίες στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου οι συνολικές πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ανήλθαν σε μόλις 983 μονάδες τη στιγμή που το αντίστοιχο διάστημα του 2015 οι πωλήσεις νέων ΙΧ είχαν ξεπεράσει τα 1.800 αυτοκίνητα.
Παράλληλα οι πρόωρες εξαγγελίες της κυβέρνησης για φορολογικές αλλαγές στα αυτοκίνητα αποτελούν ακόμη ένα βασικό παράγοντα «παγώματος» της αγοράς καθώς οι ιδιώτες καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής μέχρι να οριστικοποιηθούν οι όποιες αλλαγές πραγματοποιηθούν από τον οικονομικό επιτελείο.
Επίσης ακόμη ένας βασικός παράγοντας που θα «βυθίσει» τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τόσο από φέτος όσο και τις επόμενες χρονιές έχει να κάνει με την απόφαση του οικονομικού επιτελείου για παράταση της «ζωής» των οχημάτων ενοικίασης από τα 5 στα 12 χρονιά.*
-
Με τετοια αφραγκια και τα 983 πολλα μου φαινονται.
-
Αυτό το πράγμα, να τοποθετούνται εμπόδια (πάσης φύσεως) σε όποια οικονομική δραστηριότητα πάντως, με ξεπερνάει...
-
Παραφράζοντας ελαφρώς το παραπάνω...αυτό το πράγμα να έχουμε καταντήσει να παίρνουμε άδεια από την τρόικα ακόμα και για να πάμε στην τουαλέτα,με ξεπερνάει
-
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/pr ... 24119.html
-
Αν δε κάνουν εξτρα εκπτώσεις οι αντιπροσωπείες τώρα που λογικά τελειώνει η απόσυρση, δε βλέπω να κινηθεί τίποτα. Ασε που θα γεμίσουμε σαπάκια στους δρόμους. Ποοιος θα αποσυρει, και αυτές οι εταιρίες τί θα κάνουν...?
-
Πάντως από συζητήσεις με υπαλλήλους από αντιπροσωπείες έχω μάθει ότι ούτως ή άλλως το μέτρο της απόσυρσης πλησίαζε σε αδιέξοδο διότι τόσα χρόνια αποσύρθηκε ό,τι μπορούσε να αποσυρθεί και πλέον δεν έβρισκαν αμάξια να αποσύρουν! Συνεπώς, όποιος ήθελε να αποσύρει αμάξι το έκανε, οι άλλοι που κυκλοφορούν με παλιά δεν μπορούν ούτως ή άλλως να τα αποσύρουν γιατί δεν έχουν λεφτά για πιο καινούριο!
Από την άλλη πλευρά η έκπτωση είναι αρκετές φορές σημαντική για τους αγοραστές και ενδεχομένως θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα αν δεν αντικατασταθεί - που δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα - από κάποιο άλλο κίνητρο!
Για αμάξια όμως μέχρι 20.000 ευρώ το ποσό της απόσυρσης δεν ξέρω πόσο καθοριστικό μπορεί να είναι για να αγοράσεις ένα αμάξι ή όχι. Θέλω να πω, εάν θέλεις ένα αμάξι που κάνει π.χ. 15.000 ευρώ και με την απόσυρση πρόκειται να το πάρεις 14.000 (εντελώς χοντρικά μιλάω...), το ότι πλέον θα σου κοστίσει 1000 ευρώ παραπάνω είναι λόγος για να μην το πάρεις; Θα δουλέψεις 1-2 μήνες παραπάνω και θα το πάρεις πιστεύω...
Εσείς τι λέτε;
Προφανώς για τα ακριβά αυτοκίνητα που το όφελος ξεπερνά ακόμη και τα 2000-2500 ευρώ η διαφορά είναι σαφώς μεγαλύτερη. Αλλά και εκεί, όταν κάποιος δίνει 30.000-35.000 ευρώ για αμάξι, πόσο πιθανό είναι να κολλήσει στα 2.000-2.500 ευρώ διαφορά; -
Υπαρχει διαφορα. Ακομα και 1000 ευρω ειναι σημαντικο ποσο.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Υπαρχει διαφορα. Ακομα και 1000 ευρω ειναι σημαντικο ποσο.Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι...διαφωνούμε λοιπόν!
-
Που διαφωνουμε? το κοστος αγοράς ενος αυτοκινητου ειναι μονο ενα μερος του κοστους του. Υπαρχουν φοροι, τελη, βενζινη και συντηρηση πολυ ακριβη, επισης αξεσουαρ κλπ αν θεωρεις οτι 1000 πανω 1000 κατω δεν εχουν διαφορα σε λιγα χρονια θα το σκοτωσεις γιατι δεν θα μπορεις να το πληρωνεις. Νομιζω ειναι το πρωτο σου ακριβο αυτοκινητο...δεν γνωριζεις ακομα που εχεις μπλεξει.
-
Απόσυρση τέλος λόγω δανειστών;
http://www.autoblog.gr/2016/02/24/aposyrsh-telos-logw-daneistwn/ -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Που διαφωνουμε? το κοστος αγοράς ενος αυτοκινητου ειναι μονο ενα μερος του κοστους του. Υπαρχουν φοροι, τελη, βενζινη και συντηρηση πολυ ακριβη, επισης αξεσουαρ κλπ αν θεωρεις οτι 1000 πανω 1000 κατω δεν εχουν διαφορα σε λιγα χρονια θα το σκοτωσεις γιατι δεν θα μπορεις να το πληρωνεις. Νομιζω ειναι το πρωτο σου ακριβο αυτοκινητο...δεν γνωριζεις ακομα που εχεις μπλεξει.Δεν ξέρεις με ποιον έχεις μπλέξει!! Αρκεί να πω πως με μένα υπουργό οικονομίας θα είχαμε πλεόνασμα 10% ακόμη και με τίμημα τη ζωή των μισών Ελλήνων!!! Χαχα!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Που διαφωνουμε? το κοστος αγοράς ενος αυτοκινητου ειναι μονο ενα μερος του κοστους του. Υπαρχουν φοροι, τελη, βενζινη και συντηρηση πολυ ακριβη, επισης αξεσουαρ κλπ αν θεωρεις οτι 1000 πανω 1000 κατω δεν εχουν διαφορα σε λιγα χρονια θα το σκοτωσεις γιατι δεν θα μπορεις να το πληρωνεις. Νομιζω ειναι το πρωτο σου ακριβο αυτοκινητο...δεν γνωριζεις ακομα που εχεις μπλεξει.
Δεν ξέρεις με ποιον έχεις μπλέξει!! Αρκεί να πω πως με μένα υπουργό οικονομίας θα είχαμε πλεόνασμα 10% ακόμη και με τίμημα τη ζωή των μισών Ελλήνων!!! Χαχα!
Nαι και θα τα δινουμε στην BMW, λιγα χρονια θα με θυμηθείς...
-
Έχω κάνει τα κουμάντα μου πασά μου...μη φοβάσαι...
-
Οριστικό τέλος στην απόσυρση Ι.Χ.
Γιατί η τρόικα δεν θεωρεί αποτελεσματικό το μέτρο
Αρνητικές είναι οι εξελίξεις που φέρνει στην αγορά αυτοκινήτου η μη συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης και για το 2016, στην οποία καταλήγει η κυβέρνηση κατ' υπόδειξη των δανειστών.Τα κλιμάκια τους εξέφρασαν ανοιχτά τις επιφυλάξεις τους για την αποδοτικότητα του μέτρου στις επαφές που είχαν πρόσφατα με την ελληνική πλευρά. Το κουαρτέτο έχει πλέον αποφασίσει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ότι είναι περιττή η συνέχιση του μέτρου επικαλούμενο τους εξής λόγους:
-Δεν είναι σίγουρο ότι θα αποδώσει τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα
-Υπό τις παρούσες συνθήκες η αγορά των αυτοκινήτων θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα το 2016
-Η εφαρμογή του μέτρου δεν είναι σωστή
-Η απόσυρση δεν θα συμβάλλει στην ουσιαστική ανάβαθμιση της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2148458/oristiko-telos-stin-aposirsi-i-ch?ref=pop -
Να το δούμε και λίγο από μια άλλα σκοπιά:
Ο κακός γερμανοτσολιάς whatever σαμαροβενιζελικός υπουργός έστρωσε τον απαυτό του και απέδειξε στην τρόικα με νούμερα και την έπεισε ότι το κράτος κερδίζει και ότι η απόσυρση συμφέρει. Ο καλός επαναστάτης whatever συριζαίος υπουργός, επειδή έχει και μια εγγενή απέχθεια στα νούμερα, πήρε τα @@ του και μαζί όλοι όσοι δεν πρόλαβαν να επωφεληθούν του μέτρου. Μην τα φορτώνουμε όλα στην τρόικα, σε λίγο θα μας πούνε ότι φταίει και για την σκόνη από την Αφρική...
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016