-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
2-
Κάθε δράση έχει και αντίδραση, όπως μάθαμε.
Τί ποιό λογικό λοιπόν να αρχίσουμε να μιλάμε και να αναλωνόμαστε για τις αποσύρσεις που έρχονται, φτάνουν, εδώ απέξω είναι κλπ «ξεχνώντας» την 100%+ αύξηση που ανακοινώθηκε προχθές στα εισιτήρια των ΜΜΕ.Κάτι που αφορά μόνο όσους κάνουν
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
2-
Κάθε δράση έχει και αντίδραση, όπως μάθαμε.
Τί ποιό λογικό λοιπόν να αρχίσουμε να μιλάμε και να αναλωνόμαστε για τις αποσύρσεις που έρχονται, φτάνουν, εδώ απέξω είναι κλπ «ξεχνώντας» την 100%+ αύξηση που ανακοινώθηκε προχθές στα εισιτήρια των ΜΜΕ.Κάτι που αφορά μόνο όσους κάνουν
-
+1
Να προσθέσω μόνο το εξής:
Μακάρι να καλυτερεύσουν πάντως τα ωράρια δηλαδή να είναι πιο συνεπή στο χρόνο που περνά από τη στάση και πιο πυκνά, ακόμα κι αυτά που κινούνται μέσα σε περιοχές-στενάκια.
Μεγάλη κουβέντα αυτό πάντως. -
Αυτή η απόσυρση θα είναι υποχρεωτική; αν ναι την κάτσαμε τη βάρκα
-
Αν η απόσυρση γίνει υποχρεωτική, έχουμε βγει στους δρόμους την επόμενη μέρα.
-
ναι και θα τους κλασουμε τα τσιλιμπιθρονια
-
Αν ισχύσει ανάλογο καθεστώς με την απόσυρση των αρχών του '90 τότε η απόσυρση ΔΕΝ θα είναι υποχρεωτική! Δεν μπορεί κανείς να σε υποχρεώσει να πουλήσεις κάτι από την περιουσία σου άλλωστε ! Το θέμα είναι ότι σου δίνουν 'τυράκια' για να το κάνεις οικειοθελώς. Τα οποία πιστεύω ότι αξίζουν τον κόπο, ΑΝ φυσικά σκέφτεται κάποιος να αγοράσει αυτοκίνητο τα επόμενα 3-4 χρόνια και έχει στην κατοχή του τουτού 15+ ετών.
Στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ είχε ρεπορτάζ για το θέμα οπότε πιστέυω ότι είναι πλέον ψιλοσίγουρο (άσχετα αν δεν αναφερέται από τα άλλα λαμογιοκάναλα). Θα ξεκινήσουν από τ απαλιότερα και θα συνεχίσουν με τα πρώτης γενιάς καταλυτικά.
Προσωπικά τα μέτρο το βρίσκο θετικό. Αφου δεν μπορούν ή δεν θέλουν να μειώσουν φόρους κλπ για να γίνουν κάπως πιο προσιτά τα αυτοκίνητα (τουλάχιστον τα μεγαλύτερα γιατί νομίζω ότι σε κάποιες μικρές κατηγορίες έχουμε σχεδόν ίδιες τιμές με κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης) και επειδή σαφώς έχουμε πολλά 'σάπια' τουτού στους δρόμους, τότε νομίζω αυτή η 'ανταλλάγή' συμφέρει όλους.
Φυσικά αν έχεις S-class του 93 τότε προφανώς δεν σε συμφέρει. Αν όμως έχεις Μιραφιόρι τοθ 80- τότε είναι μια χαρά !
-
Συγνώμη που θα σας χαλάσω με τη γνώμη μου, αλλά νομίζω πως η υποχρεωτική απόσυρση είναι επιτακτική σε κάποιες ομάδες οχημάτων. Δεν είναι μόνο περιουσιακό μας στοιχείο, είναι αντικείμενο που χρησιμοποιείται ΔΗΜΟΣΙΑ! Και ναι, πριν 15-20 χρόνια δεν ενοχλούσε, αυτό? Έλα όμως που έχουν πολλαπλασιαστεί πλέον τα αυτοκίνητα και έλα που και οι οδηγοί έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι νέοι, άπειροι και φυσικά και ηλίθιοι οδηγοί. Τώρα ποιες θα είναι αυτές οι ομάδες? Είναι θέμα βαθιάς συζήτησης! Σίγουρα τα μη καταλυτικά πρέπει να αποσυρθούν, ενώ τα 'κλασικά' να επιβαρύνονται με ειδικά τέλη. Τα αυτοκίνητα 15ετίας είναι ένα θέμα, αφού ο όρος παρωχημένη τεχνολογία δεν είναι και ο πιο εύκολα ορίσιμος. Οι έλεγχοι όμως από μεικτά κλιμάκια και τα ΚΤΕΟ είναι μια χαρά ευκαιρεία για να ελέγχεται η ικανότητα κυκλοφορίας του κάθε οχήματος.
-
Ο χρήστης TheRealTopGunZ έγραψε:
Συγνώμη που θα σας χαλάσω με τη γνώμη μου, αλλά νομίζω πως η υποχρεωτική απόσυρση είναι επιτακτική σε κάποιες ομάδες οχημάτων. Δεν είναι μόνο περιουσιακό μας στοιχείο, είναι αντικείμενο που χρησιμοποιείται ΔΗΜΟΣΙΑ! Και ναι, πριν 15-20 χρόνια δεν ενοχλούσε, αυτό? Έλα όμως που έχουν πολλαπλασιαστεί πλέον τα αυτοκίνητα και έλα που και οι οδηγοί έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι νέοι, άπειροι και φυσικά και ηλίθιοι οδηγοί. Τώρα ποιες θα είναι αυτές οι ομάδες? Είναι θέμα βαθιάς συζήτησης! Σίγουρα τα μη καταλυτικά πρέπει να αποσυρθούν, ενώ τα 'κλασικά' να επιβαρύνονται με ειδικά τέλη. Τα αυτοκίνητα 15ετίας είναι ένα θέμα, αφού ο όρος παρωχημένη τεχνολογία δεν είναι και ο πιο εύκολα ορίσιμος. Οι έλεγχοι όμως από μεικτά κλιμάκια και τα ΚΤΕΟ είναι μια χαρά ευκαιρεία για να ελέγχεται η ικανότητα κυκλοφορίας του κάθε οχήματος.Τι λες φίλε τώρα? Και τα παπούτσια σου είναι αντικέιμενα που τα χρησιμοποιείς δημόσια αλλά δε πρόκειται να σε υποχρεώσει το κράτος να τα αποσύρεις όσο και αν βρωμάνε....
-
Άμα καταφέρω με τα παπούσια μου να πιάνω 100+ χλμ. και να ζυγίζω μερικές εκατοντάδες κιλά δε θα με ενοχλήσει να μου πούνε να τα αποσύρω μετά από 15+ χρόνια
-
Kαλά γενικότερα δεν έχετε καταλάβει ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί!
Δεν ελπίζω σε τίποτα! Φρούδες ελπίδες!!! -
TheRealTopGunZ
Υπάρχουν πολλά καλοσυντηρημένα αμάξια εποχής που την κατάστασή τους θα ζήλευαν πολλά καινούρια αμάξια...
Η υποχρεωτική απόσυρση είναι κάτι που μάλλον σκαρφίζονται ανά καιρούς διάφοροι.
Κανείς δε μπορεί να σε υποχρεώσει να δώσεις το παλιό σου αμάξι.Μπορεί βέβαια να είναι πολύ δύσκολο οικονομικά να το συντηρήσεις σε σχέση με ένα καινούριο (πιο ακριβα τέλη, πιο ακριβός επανέλεγχος κτεο όσο περνάνε τα χρόνια κτλ) και να σου δίνει αρκετά χρήματα (σε σχέση με το πόσα πιάνει στην αγορά-πχ ένα αμάξι που κάνει 1000€, με απόσυρση σου δίνουν 2-3000€), οπότε να είναι αρκετά δελεαστικό να αλλάξεις αμάξι... -
επίσης μπορεί να παίξει κάτι καινούριο για τα δεδομένα της Ελλάδας, το οποίο θα ήταν και πολύ καλό καά τη γνώμη μου, να θεσπιστούν 'πράσινες ζώνες' όπως περίπου ο δακτύλιος όπου θα μπαίνουν μόνο όσα αυτοκίνητα πληρούν προυποθέσεις χαμηλής εκπομπής ρύπων.
έτσι θα γλιτώσουν το κέντρο και απο παλιά ρυπογόνα και απο καινούρια ρυπογόνα (βλέπε τζιπούρες) -
Αποσυρση Αν και Μονο Αν αφορα αντικατασταση του παλιου με υβριδικο αυτοκινητο ή με καποιο οριο εκπομπης ρυπων.
Να λειπει το βυσσινο αν ειναι να γεμισει ο τοπος με τερατωδη suv κλπ ρυπογονα τερατα....
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
επίσης μπορεί να παίξει κάτι καινούριο για τα δεδομένα της Ελλάδας, το οποίο θα ήταν και πολύ καλό καά τη γνώμη μου, να θεσπιστούν 'πράσινες ζώνες' όπως περίπου ο δακτύλιος ....Μονο που οι ρυποι δε γνωριζουν δακτυλιο.Ειτε ρυπαινεις στην Ομονοια ειτε στα Φαρσαλα η ρυπανση παραμενει.
Δε κερδιζεις τιποτα εξαλλου 'μεταθετοντας' την εκπομπη ρυπων (και οχι τους ιδιους τους ρυπους) κατα μερικες εκατονταδες μετρα απο το κεντρο των πολεων στους περιξ αυτου περιφερειακους δρομους. -
υπάρχουν έννοιες όπως η συγκέντρωση ανά κυβικό μέτρο που απαντούν στο επιχείρημα σου
επιπλέον το να μην μπαίνουν τα ΙΧ του είδους που αναφέρω σε κάποιου είδους δακτύλιο ενώ τώρα μπαίνουν σημαίνει οτι και οι οδηγοί τους ή θα χρησιμοποιούν κάποιο καθαρότερα όχημα αντί για αυτά ή ακόμα καλύτερα ΜΜΜ -
[quote='Κάβουρας']TheRealTopGunZ
Υπάρχουν πολλά καλοσυντηρημένα αμάξια εποχής που την κατάστασή τους θα ζήλευαν πολλά καινούρια αμάξια...
Η υποχρεωτική απόσυρση είναι κάτι που μάλλον σκαρφίζονται ανά καιρούς διάφοροι.
Κανείς δε μπορεί να σε υποχρεώσει να δώσεις το παλιό σου αμάξι.Μπορεί βέβαια να είναι πολύ δύσκολο οικονομικά να το συντηρήσεις σε σχέση με ένα καινούριο (πιο ακριβα τέλη, πιο ακριβός επανέλεγχος κτεο όσο περνάνε τα χρόνια κτλ) και να σου δίνει αρκετά χρήματα (σε σχέση με το πόσα πιάνει στην αγορά-πχ ένα αμάξι που κάνει 1000 -
Και ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει τι ειναι σαπάκι και τι είναι ιστορικό όχημα;
Άλλωστε, ελάχιστα είναι τα ιστορικά οχήματα που δεν υπήρξαν σαπάκια και ήταν τέλεια διατηρημένα απο κατασκευής.
Με την απόσυρση ανεβαίνει δραματικά το κόστος συντήρησης ενός ιστορικού γιατί αυτόματα μπαίνει ένα πλαφόν στο κόστος αγοράς ενός αυτοκινήτου δότη/ανταλλακτικών... Το πόσα αυτοκίνητα που άξιζαν χάθηκαν τότε από ιδιοκτήτες που δεν γνώριζαν άσ'το καλύτερα (πλέον δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος... η αγορά έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια).
Παρόλα αυτά, προσωπικά είμαι υπέρ της απόσυρσης αλλά προφανώς όχι της υποχρεωτικής. Η αναλογία σάραβαλων / ιστορικών γέρνει επικίνδυνα προς τα σαράβαλα και δεν έχω καμμία διάθεση να αναπνέω καθημερινά τα καυσαέριά τους, επίσης, όσο και να μου αρέσουν τα ιστορικά!
Καλύτερα όμως, ας υπάρξουν περιορισμοί στην κυκλοφορία, όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, για τα μη καταλυτικά μη-πιστοποιημένα ιστορικά (που και να γίνει μια παρατυπία χ$στηκε η φοράδα στ'αλώνι) να τελειώνουμε μια για πάντα και ανέξοδα... -
Το κατάλαβες μάλλον D-Jet κι από την πρόσφατη συμμετοχή μου στο 'Κλασικά Αυτοκίνητα' πως λατρεύω τα παλιά αυτοκίνητα. Αυτό που δεν λατρεύω είναι οι παππούδες με τα Μησουσβήσει Κάνσερ, σε τέτοια αμάξια αναφέρομαι ως σαπάκια. Μακάρι να μπορεί να γίνει ότι καλύτερο με τα πραγματικά ιστορικά αμάξια και να μπορούν να σωθούν αρκετά από αυτά, αλλά συγχρόνως να γλυτώσουμε και από τα άλλα 'συλλεκτικά κομμάτια', που είτε τα οδηγάνε παππούδες με τα τρία πόδια στο τάφο, είτε πιτσιρίκια για να 'μάθουν'! Όχι ότι είναι το μοναδικό πρόβλημα των ελληνικλών δρόμων, αλλά είναι ένα μεγάλο!
-
Ξέρουμε τελικά αν είναι όντως πιθανό να γίνει η απόσυρση του χρόνου; Ψήνω τον πατέρα μου να διώξει το Sunny (το οποίο έκλεισε 21 χρόνια χωρίς ίχνος ζημιάς) για κάτι ευκολοδήγητο και αναρωτιέμαι αν θα είναι καλύτερα να περιμένουμε για το 2009.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016