-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μήνυμα προς την Εκκλησία
Καθησυχάζει τους μητροπολίτες ο υπουργός Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244' target='_blank
*
Καθησυχαστικό μήνυμα προς τους μητροπολίτες, που διαφωνούν με τις αλλαγές που αναμένονται στο μάθημα των Θρησκευτικών εξέφρασε από την Κέρκυρα ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.Ο υπουργός, βέβαια, χαρακτήρισε «εύλογη» την ανησυχία των μητροπολιτών, της ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου, τόνισε όμως ότι «η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μιλά με σαφήνεια και να μιλά συγκεκριμένα. Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέμε και δεν νομίζω ότι επιδέχεται περαιτέρω παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις».*
2008, helloooooooooooooooo?
Good Wines...
Το μάθημα αυτό μαζί με ενα δυο άλλα, έχουν 'καταργηθεί' εδώ και κάτι χρόνια λόγω φόρτου ύλης.
Φυσικά η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ όντας στην καρακοσμάρα της δεν ξέρει τι της γίνεται και ...'καθησυχάζει' τους παπάδες.
Οι 'τοπικοί άρχοντες' (=προϊστάμενοι Γραφείων και Δ/νσεων) νοιάζονται μόνο για το πώς θα είναι αρεστοί στους ανωτέρους τους, χέστηκαν για το οτιδήποτε άλλο.Στο ίδιο μήκος και οι ΣΣ , πάνε καμια βόλτα για να δικαιολογήσουν τα 'εκτός έδρας' να πάρουν κανένα φράγκο και άστα τα υπόλοιπα.
Είμαστε μια ωραία ατμοσφαιρα ...είμαστε
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σε χώρες όπου ο κλήρος ασκεί τόσο μεγάλη επιρροή στον λαό, καλό είναι οι όποιες αλλαγές και πολιτικές δηλώσεις να γίνονται με γνώμονα το τελικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση μας, προτιμότερο να γίνονται έστω και μικρά βήματα προσεκτικά υπολογισμένα ώστε να εγείρουν τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις, παρά να υπάρξει κατά μέτωπο επίθεση η οποία στην τελική μπορεί να εκτροχιάσει την όποια προσπάθεια να βγει το εκπαιδευτικό σύστημα από τον θρησκευτικό μεσαίωνα.Συμφωνώ με την προσέγγιση που περιγράφεται παραπάνω. Κάλλιο αργά (όχι να μας πάρει κι η νύχτα βέβαια) παρά ποτέ. Δε νομίζω ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για ριζικές αλλαγές που θίγουν τα δήθεν* θρησκευτικά πιστεύω του. Μία τέτοια απόπειρα θα ενεργοποιούσε αντανακλαστικά μάζας.
*: Απ' όσους δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι (ή Χρ. Καθολικοί/κτλ), έχω την εντύπωση ότι λίγοι έχουν πραγματική επαφή με το Θεό (όπως την εννοεί τουλάχιστον η εκάστοτε θρησκεία) ή ζουν βάσει των διδαχών της θρησκείας των. (Στην καλύτερη περίπτωση) Οι περισσότεροι πάνε στην Εκκλησία Χριστούγεννα/Πάσχα, κάνουν μηχανικά το σταυρό τους όταν περνούν έξω από την Εκκλησία και τον υπόλοιπο καιρό είναι παραπάνω από διατεθειμένοι να κλέψουν/κοροϊδέψουν/εξαπατήσουν τον πλησίον τους, να κοιτάξουν αποκλειστικά το συμφέρον τους εις βάρος του κοινού καλού, κτλ.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
...λόγω φόρτου ύλης...Παίρνοντας αφορμή από αυτό (όχι δεν θα σχολιάσω τη δημοσίευσή σου κόβωντας ένα κομμάτι... ) να πω ότι πιστεύω ακράδαντα πλέον ότι ο μόνος στόχος του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι η πλήρης αποβλάκωση! Η αδερφή της γυναίκας μου (με την οποία έχουν 13 χρόνια διαφορά) τέλειωσε πέρισυ την 3η γυμνασίου... Η ύλη που έχουν ήταν σχεδόν η ύλη που κάναμε εμείς για τη δέσμη στην 3η Λυκείου (σχολικό έτος 1997 - 1998)!!!!
Δηλαδή σε 15 χρόνια που η δικιά μου κόρη θα πηγαίνει 3η γυμνασίου, τι σκατά ύλη (δεν) θα διδάσκεται;;;; Θα τους μαθαίνουν την απόδειξη της θεωρίας των υπερχορδών;;;;
Και όσο σκέφτομαι ότι όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο έμαθα ότι στη Γερμανία δεν είχαν κάνει καν τις παραγώγους!!!
Φυσικά η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ όντας στην καρακοσμάρα της δεν ξέρει τι της γίνεται
Χρόνια τώρα...
Οι 'τοπικοί άρχοντες' (=προϊστάμενοι Γραφείων και Δ/νσεων) νοιάζονται μόνο για το πώς θα είναι αρεστοί στους ανωτέρους τους, χέστηκαν για το οτιδήποτε άλλο.
Επίσης, χρόνια τώρα...
Είμαστε μια ωραία ατμοσφαιρα ...είμαστε
Επίσης, χρόνια τώρα...
Τι ακριβώς ελπίζει να πετύχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα με την υπερφόρτωση μικρών παιδιών με άχρηστες πληροφορίες αν όχι την πλήρη αποχαύνωσή τους;;;; Ο μόνος στόχος του είναι το να θησαυρίσουν τα φροντιστήρια;;;; Σε τι ακριβώς θα χρειαστεί ένα 15χρονο παιδί τη δεύτερη παράγωγο της f(x) = 3x3+75x6 *;;; Εδώ εγώ σε οικονομική σχολή σπανίως τα χρειάστηκα αυτά και στη δουλειά μου ποτέ (ίσως τα χρειαστώ αν ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα)
- Τα μικρά είναι οι δυνάμεις, δεν ξέρω πως βάζουμε εκθέτες στο φόρουμ (αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα)
-
παράγωγο και ολοκλήρωμα πρέπει να μαθαίνουν όλοι ΙΜΗΟ.(και δεν μάθαιναν όταν πήγαινα εγώ σχολείο δεν ξέρω τώρα)
άμα είναι να μαθαίνουμε οτι χρειαστούμε τότε να καταργηθούν τα αρχαία και να μπουν πορτογαλλικά ή κινέζικα.τα θρησκευτικά μπορούν να πάρουν το πούλο βεβαίως βεβαίως. αρκεί που σαν κοινωνία περιμένουμε ένα θαύμα και κάποιον άλλο να μας βγάλει το φίδι απο τη τρύπα. δεν χρειάζεται και 5-6 θρησκείες για να διαλέγουμε τελετουργικό κατά το δοκούν.
η σύμβαση για δυνάμεις είναι α^χ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
«Μπαλάκι» οι ευθύνες
Κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244' target='_blank
*
«με τη λήξη της αρχικής κοινοτικής χρηματοδότησης από το Γ΄ΚΠΣ να δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα σε τόσους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και που βασίζονται στη στήριξη και στις υπηρεσίες των δομών αυτών και να τίθεται σε κίνδυνο το δικαίωμα εργασίας χιλιάδων εργαζομένων σε αυτά».*Δεν ξέρω ποιοι ευθύνονται, αλλά είναι πραγματικά ΗΛΙΘΙΟΙ. Ένα πραγματικά αξιολογό και χρήσιμο πρόγραμμα κινδυνεύει να βρεθεί στα σκουπίδια. Και φυσικά η χώρα αποδεικνύει ότι μόλις τελειώσουν τα λεφτά της ΕΕ θα επιστρέψει εκεί που ανήκει: στον πάτο του βόθρου.
Αφού δεν καταλήξαμε σε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα στο άλλο ζήτημα, το άχρηστο, περί θρησκευτικών, μπορώ να σου πω αρκετά πράγματα για το 'Βοήθεια στο Σπίτι'. Θες να τα μάθεις ή όχι;
-
ακολουθει πολιτικως ορθη δημοσιευση
εχουν τα παιδια και οι γονεις τους το δικαιωμα να μην τους γινει κατηχηση; ναι και ολοι σχεδον συμφωνουμε. αλλα ομως τιθεται ενα θεμα. τι θα κανουν ακριβως τα παιδια τις ωρες που τα αλλα παιδια θα κανουν θρησκευτικα; διαβασα καπου οτι θα κανουν φιλοσοφια-ηθικη ή κατι τετοιο. θα γινει ομως; γιατι μπορει τα θρησκευτικα να ειναι η ωρα του παιδιου, ή εστω η ευκαιρια να διαβασει κανεις τα μαθηματα που του χρειαζονται για τις πανελληνιες, αλλα αν καποια παιδια μπορουν να μην συμμετεχουν στο μαθημα και καποια αλλα δεν μπορουν να μην συμμετεχουν ακομα και αν δεν θελουν (γιατι οι γονεις τους δεν γουσταρουν στην τελικη), τοτε προφανως μιλαμε για αδικια. καποια παιδια θα ειναι κλεισμενα σε μια ταξη που ειναι βαρετο ακομα και αν παιζεις τριλιζα σε καταληψη, και καποια αλλα θα παιζουν ποδοσφαιρο, μπουγελο, θα καπνιζουν και θα κανουν σεξ στις τουαλετες. αδικια; you bet.
@markvag. το θεμα που πιανεις ειναι πραγματικα τεραστιο και σηκωνει εξισου τεραστια κουβεντα. οταν μαλιστα αυτη γινεται εδω μεσα απο ανθρωπους ημιμαθεις οπως εμεις πανω στο θεμα του τι ειναι σωστο να μαθαινει το παιδι και ποτε... καταλαβαινεις...
η ταπεινη μου αποψη συνοπτικα: τα σημερινα παιδια ειναι λογικο να ειναι σε θεση να μαθουν πραγματα που εμεις δεν μπορουσαμε για πολλους λογους (πχ να κανουν σε νηπιακη ηλικια αυτα που καναμε στη δευτερα δημοτικου ). απο την αλλη σαφως το συστημα σημερα οδηγει σε μονομερεια τους μαθητες (οχι αποχαυνωση που λες, ειναι αλλο πραγμα...)
τελικα το αν τα παιδια θα εχουν ελλιπη παιδεια ή οχι ειναι θεμα σχεδον αποκλειστικα των γονεων οποτε... -
...οπότε την γ@μήσαμε και ψόφησε.
Γιατί εσύ είσαι φιλόσοφος και το παιδί σου θα γίνει αστέρι κι ο άλλος είναι λ7ς και θα πλερώσει και θα κάνει αστέρι και το δικό του.
Τα δικά μου, που είμαι μαλάκας και φτωχομπινές, είναι καταδικασμένα. Κι αν υπολογίσεις ότι εσύ ο χάι σκάι θα κάνεις ένα (άντε δύο) κι εγώ εφτά (δεν έχω να πάρω τιβι με νόβα), η κοινωνία θα πάει να γ@μηθεί μονοκόμματη.Ελπίζω να κατάλαβες τι χαζομάρα έγραψες: Η **παιδεία **ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι θέμα των γονέων.
-
Αδικία υπάρχει και είναι τεράστια αλλα εντοπίζεται σε ένα και μόνο σημείο : στο ποιοί σου έλαχαν ως γονείς...Κοιτάς πολλές φορές ένα ζευγάρι και αναρωτιέσαι : αυτά τα 2 'πλάσματα' θα μεγαλώσουν και θα διαπαιδαγωγήσουν παιδί ? Η απάντηση είναι ένα ξερό ΝΑΙ...Και η ζωή συνεχίζεται...
-
Δυστυχώς τα ζευγάρια που θα διαπαιδαγωγήσουν ένα παιδί σωστά είναι το πολύ 5% του συνόλου.
Σε χωριστή κατηγορία εντάσσονται τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τα οποία προκρίνονται χωρίς αγώνα. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Η αδερφή της γυναίκας μου τέλειωσε πέρισυ την 3η γυμνασίου...Ημουν ετοιμος (μαζι με τον Λαππα και μερικα ακομα ρεμαλια εδω μεσα) να σε προτεινω για προεδρο του φορουμ, γιατι υπολογιζα 3-4 χρονια διαφορα, αλλα εβαλες και τη διευκρινιση...
(με την οποία έχουν 13 χρόνια διαφορά)
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...οπότε την γ@μήσαμε και ψόφησε.
Γιατί εσύ είσαι φιλόσοφος και το παιδί σου θα γίνει αστέρι κι ο άλλος είναι λ7ς και θα πλερώσει και θα κάνει αστέρι και το δικό του.
Τα δικά μου, που είμαι μ@λ@κ@ς και φτωχομπινές, είναι καταδικασμένα. Κι αν υπολογίσεις ότι εσύ ο χάι σκάι θα κάνεις ένα (άντε δύο) κι εγώ εφτά (δεν έχω να πάρω τιβι με νόβα), η κοινωνία θα πάει να γ@μηθεί μονοκόμματη.Ελπίζω να κατάλαβες τι χαζομάρα έγραψες: Η **παιδεία **ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι θέμα των γονέων.
συγχεεις το πρεπει με το ειναι. δεν εγραψα τι πρεπει. εγραψα τι ειναι. και σε παρακαλω μην μου λες οτι γραφω χαζομαρες γιατι αγχωνομαι.
επισης δεν θα εκανα ποτε παιδια. θα υιοθετουσα αν ηταν. θεωρω απιστευτα εγωιστικο και primitive συμπλεγμα να κανει κανεις παιδια με τις υπαρχουσες συνθηκες.
-
Ποιες συνθήκες δηλαδή;
-
Ποιές συνθήκες βρε skye?!
Δηλαδή, στον Μεσαίωνα δεν έπρεπε να γεννάει κανείς?!?!
Η τεκνοποίηση είναι το μέσον διαιώνισης του είδους. Δεν έχει σχέση με συνθήκες. Η ανατροφή των παιδιών ήταν/είναι/θα είναι δύσκολη υπόθεση, ανεξάρτητα από 'συνθήκες'. Η διαπαιδαγώγηση δεν έχει να κάνει με συνθήκες αλλά με ηθικές αξίες και δυνατότητα ανέλιξης ενός ανθρώπου!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
συγχεεις το πρεπει με το ειναι. δεν εγραψα τι πρεπει. εγραψα τι ειναι. και σε παρακαλω μην μου λες οτι γραφω χαζομαρες γιατι αγχωνομαι.Εσύ, αγχώνεσαι; Ε όχι, αυτό δεν το 'αγοράζω'.
Έγραψες ίσως (γιατί η δημοσίευσή σου είναι 'ανοικτή' σε ερμηνείες) τι είναι κι όχι (έστω) αν συμφωνείς ή τι θα ήθελες να είναι. Κι αυτό σηκώνει παρερμηνείες, εξ ου και η απάντησή μου.
Και δεν έχει ΚΑΜΙΑ διαφορά αν πήδηξες εσύ για να γεννηθεί παιδί. Το παιδί σου θα είναι δικό σου, αφού εσύ θα το αναθρέψεις.
Εκτός και υιοθετήσεις 20++χρονο. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εκτός και υιοθετήσεις 20++χρονη. -
Α, το 'έπιασες' κι εσύ ότι εκεί το πάει, έ;
-
λογοι για να μην κανετε παιδια και να υιοθετησετε:
γιατι οι ανθρωποι κανουν παιδια στην ελλαδα σημερα; το ανθρωπινο ειδος σιγουρα δεν χρειαζεται τα παιδακια σου για να επιβιωσει. για την ακριβεια, περισσοτερο βλαβερο θα ειναι συνολικα για τον ανθρωπινο πληθυσμο περισσοτερα παιδακια, καθως υπαρχει ηδη υπερπληθυσμος και τα ενεργειακα αποθεματα δεν φτανουν να καλυψουν την τοσο μεγαλη ζητηση -As of July 2008, the world's population is estimated to be just over 6.684 billion .
Professor Emeritus at Cornell University, has stated that 'With the imbalance growing between population numbers and vital life sustaining resources, humans must actively conserve cropland, freshwater, energy, and biological resources. There is a need to develop renewable energy resources. Humans everywhere must understand that rapid population growth damages the Earth’s resources and diminishes human well-being.'-ποσο εγωιστικο αραγε ειναι να κανει κανεις σημερα παιδια, οταν υπαρχουν τοσα χωρις καμια ελπιδα να επιβιωσουν και θα μπορουσαμε ευκολα να υιοθετησουμε καποιο αμβλυνοντας ταυτοχρονα και τις αντιθεσεις που υπαρχουν;
ας περασουμε ομως στους λογους που κανουμε παιδια αντι να υιοθετησουμε ενα:
α. 'πρεπει να νιωσω την μητροτητα -χτυπαει το βιολογικο μου ρολόι'
β. 'γιατι ολοι το κανουν'
γ. 'για να εχω καποιον να με φροντιζει οταν γερασω'
δ. 'για να μπορω να φαω λεφτα απο τον πλουσιο ανδρα μου και να κατοχυρωσω την σχεση μου'
συμπερασμα: σημερα, οι ανθρωποι κανουν παιδια επειδη ειναι απιστευτα ΕΓΩΙΣΤΕΣ και το κανουν για τον εαυτο τους. ειναι η αποθεωση της συμπεριφορας κατωτερων ειδων που υπαρχει ακομα σε καποιο βαθμο στον ανθρωπο, γιατι οι ριζες του ειναι τετοιες.
ο καθε ανθρωπος, στις υπαρχουσες συνθηκες θα μπορουσε ευκολα να υιοθετησει ενα παιδι αντι να φερει ενα ακομα παιδι σ'εναν κοσμο που δυσκολευεται να ανταπεξελθει ετσι και αλλιως στο μεγεθος του πληθυσμου του.
η μειωση του πληθυσμου κρινεται απαραιτητη. ιδανικες θα ηταν οι μαζικες υιοθεσιες καθως με αυτον τον τροπο θα μειωθουν και οι αντιθεσεις φτωχων-πλουσιων. και ας μου πει εστω ενας οτι δεν ειναι καθαρα θεμα εγωιστικο. ολοι θελουν να διαιωνισουν τα γονιδια τους και το κανουν με προφαση την διαιωνιση του ειδους. λαθος. οι περισσοτεροι περιμενουν εναν μικρο 'εγω'. αυτο ειναι ολο το παιχνιδι. να κανουμε ενα παιδι για να καλυψουμε το γεγονος οτι ειμαστε ανασφαλη οντα και ανικανα να δουμε την πραγματικοτητα. αφηστε και το γεγονος οτι σημερα, οπως ειναι ο τροπος ζωης μας, δεν ειμαστε καν καταλληλοι για να φερουμε στον κοσμο παιδια λογω των παθησεων και των ψυχολογικων που τους κληρονομουμε.
η ανθρωπινη συμπεριφορα πρεπει να βασιζεται στη σωστη κριση και αυτοσυγκρατηση. δεν πρεπει να αφηνουμε ανοητα πρωτογονα ενστικτα (της μητροτητας) ή ανασφαλειες (γηρατεια) να μας εμποδιζουν να παιρνουμε τις σωστες αποφασεις.
εν ολιγοις κουκ, το ανθρωπινο ειδος δεν κινδυνευει καθολου να αφανιστει στις παρουσες συνθηκες αν σταματησουν οι ανθρωποι να κανουν παιδια οταν δεν ειναι απαραιτητο. το ανθρωπινο ειδος αντιθετα αντιμετωπιζει πολλα δεινα γιατι ειμαστε εγωιστες και φερνουμε παιδια στον κοσμο που δεν ειναι απαραιτητα. αν μας ενδιαφερει τοσο πολυ το ανθρωπινο ειδος (προσωπικα δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα καθως το θεωρω κατωτερο) τουλαχιστον ας κανουμε τις σωστες κινησεις. αλλιως ας ειμαστε ειλικρινεις και να παραδεχομαστε για ποιο λογο κανουμε παιδια, αντι να λεμε ψεματα σε αλλους και σε εμας τους ιδιους.
περιμενω λογικα αντιδρασεις, καθως τιθεται θεμα τοσο groupthink οσο και υπερασπισης προσωπικων επιλογων. δειχνω απειρη κατανοηση και στα δυο. -
Θα τα δεχόμουν αυτά που γράφεις ΜΟΝΟ αν μιλάς για υιοθεσία παιδιού από τον τρίτο κόσμο (κάτι σαν αυτό που έκανε η Angelina Jolie). Στην Ελλάδα έχουμε υπογεννητικότητα, όχι υπερπληθυσμό. Θα υιοθετούσες λοιπόν τον μικρό Αριγκμπάμπουε ή τον Τσον Λη; Ή θα πήγαινες να διαλέξεις σε κάποιο ορφανοτροφείο το όμορφο/έξυπνο/υγιές/γαλανομάτικο πιτσιρίκι (όπως κάνουν οι περισσότεροι);
Εγωιστικό πάντως δεν είναι το να κάνεις παιδιά. Αποτελεί έναν από τους βασικότερους αρχέγονους λόγους ύπαρξης του ανθρώπου και συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη και προσπάθεια. Μπορώ να γράψω τεράστια σεντόνια για το θέμα, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
-
skye ειναι πολυ σωστες σκεψεις αυτες που κανεις αλλα δεν εχουν καμια σχεση με το πραγμα που λεγεται ανθρωπος...
ειναι ουτοπικες...σωστες αλλα ουτοπικες καργα..
υγ.πως λεμε κομμουνισμος, κοινοκτημοσυνη, παγκοσμια ειρηνη σε καλλιστεια κτλ κτλ
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...εν ολιγοις κουκ, το ανθρωπινο ειδος δεν κινδυνευει καθολου να αφανιστει στις παρουσες συνθηκες αν σταματησουν οι ανθρωποι να κανουν παιδια οταν δεν ειναι απαραιτητο. το ανθρωπινο ειδος αντιθετα αντιμετωπιζει πολλα δεινα γιατι ειμαστε εγωιστες και φερνουμε παιδια στον κοσμο που δεν ειναι απαραιτητα. αν μας ενδιαφερει τοσο πολυ το ανθρωπινο ειδος (προσωπικα δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα καθως το θεωρω κατωτερο) τουλαχιστον ας κανουμε τις σωστες κινησεις. αλλιως ας ειμαστε ειλικρινεις και να παραδεχομαστε για ποιο λογο κανουμε παιδια, αντι να λεμε ψεματα σε αλλους και σε εμας τους ιδιους...Κάνεις λάθος, εξετάζοντας το θέμα μόνο από την πλευρά της σύγχρονης Δυτικής κοινωνίας. Ο υπερπληθυσμός ειναι πραγματικότητα αλλά θα αντιμετωπισθεί από την φύση. Όπως γίνεται πάντα.
Παιδιά δεν κάνουν οι άνιρωποι από εγωιστικούς λόγους. Μάλλον δεν θα έκαναν για να μην έχουν τα 'βάσανα' της ανατροφής. Οι άνθρωποι κάνουν παιδιά για δύο λόγους. Κοινωνικούς και λόγω ενστίκτου. Ακόμα.
Τα παιδιά ΠΑΝΤΑ είναι απαραίτητα. Μέσω των παιδιών, και των ανατροπών που θα φέρουν όταν μεγαλώσουν, μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Αλλιώς δεν υπάρχει πρόοδος.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]