Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]
    • 1
    • 2
    • 73
    • 74
    • 75
    • 76
    • 77
    • 182
    • 183
    • 75 / 183
    Αντίλογος
    133
    3644
    6471
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      dap last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

.....................................................................................................
      εν ολιγοις κουκ, το ανθρωπινο ειδος δεν κινδυνευει καθολου να αφανιστει στις παρουσες συνθηκες αν σταματησουν οι ανθρωποι να κανουν παιδια οταν δεν ειναι απαραιτητο.

Και ποιος θα κρινει ΠΟΙΟΣ και ΠΟΤΕ πρεπει να κανει παιδια ;Αν ειναι ο γονεας,το κανει και τωρα, αν ειναι καποιος μεγαλος αδελφος.........ωχ

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • I
        ililias last edited by

Εγώ να ξαναπώ οτι δεν έχει καμία σημασία αν γ@μησα εγώ ή άλλος για να βγει το παιδί. Αφού εγώ το ανατρέφω, είναι παιδί ΜΟΥ.
        Και θα (έπρεπε να) βγει να εκπαιδευτεί από ένα σοβαρό εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο δεν θα είχε καμία σημασία το ποιός είμαι εγώ.
        Αυτό ισχύει είτε το παιδάκι είναι από την Αφρική, είτε από την Ρουμανία (Ρουμάνα πούλησε το παιδί της 2.500 Ε μπροστά μου πριν από 10 μέρες σε άτεκνο ζευγάρι Ελλήνων και γύρισε καπάκι να συνεχίσει τη δουλειά στο χωράφι), είτε από την Γερμανία.

Το πρόβλημα είναι ότι μερικοί λύνουμε όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας από τον καναπέ μας και χρησιμοποιούμε το πολύ μυαλό που μας έδωσε η φύση μόνο για να ικανοποιήσουμε το ΕΓΩ μας και τη μαλακία μας.

• W
          wannabe last edited by

τι είναι σοβαρό εκπαιδευτικό σύστημα?

• I
            ililias last edited by

Για μένα, ένα σύστημα που θα εύρισκε τις ιδιαίτερες ικανότητες του κάθε παιδιού και θα τις ανέπτυσσε, δείχνοντας παράλληλα στον γονιό πως πρέπει να φέρεται ώστε να αποκτήσει το παιδί του συνείδηση του τι είναι κ που πηγαίνει.

Τα διδακτορικά για λίγους σ' έναν κόσμο που πεθαίνει από την πείνα και βυθίζεται στην αμάθεια, με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

• W
              wannabe last edited by

τι ιδιαίτερες ικανότητες θα μπορούσε να έχει ένα παιδί? γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν γίνεται

• M
                manosk last edited by

Πολλές. Άλλα παιδιά έχουν έφεση στη μουσική, άλλα στις γλώσσες, άλλα στα μαθηματικά ή στην γραπτή/προφορική έκφραση, στον αθλητισμό, στην καλλιτεχνία. Αυτά φαίνονται συχνά από την προσχολική κιόλας ηλικία. Το να βάζει ένα σύστημα όλα τα παιδιά σε ένα τσουβάλι-μηχανή κιμά, οδηγεί στην παραγωγή πολλών μετριοτήτων.

• C
                  charmak66 last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Αφού δεν καταλήξαμε σε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα στο άλλο ζήτημα, το άχρηστο, περί θρησκευτικών, μπορώ να σου πω αρκετά πράγματα για το 'Βοήθεια στο Σπίτι'. Θες να τα μάθεις ή όχι;

Αν θες! ΓΙατί εγώ έχω εμπειρία μόνο απ την άλλη πλευρά του θέματος και θεωρώ το πρόγραμμα πολύ χρήσιμο. Κάποιοι ηλικιωμένοι θα βρίσκονταν μόνο όταν βρωμούσε το πτώμα τους απ τη σήψη χωρίς τη Βοήθεια. Χώρια τη βοήθεια με φάρμακα κλπ

• C
                    charmak66 last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
                    αλλιως ας ειμαστε ειλικρινεις και να παραδεχομαστε για ποιο λογο κανουμε παιδια, αντι να λεμε ψεματα σε αλλους και σε εμας τους ιδιους.
                    περιμενω λογικα αντιδρασεις, καθως τιθεται θεμα τοσο groupthink οσο και υπερασπισης προσωπικων επιλογων. δειχνω απειρη κατανοηση και στα δυο.

Αδυνατώ να καταλάβω το πως μπορείς να απομονώσεις τα στοιχεία της ασφάλειας από έναν άνθρωπο. Και γιατί τελικά οι μεθοδικές/λογικές ενέργειες είναι οι πιο σωστές; Είμαστε αυτοί που είμαστε, με τις αδυναμίες μας, εκατομμύρια χρόνια τώρα.

Στα περί ειλικρίνειας, συμφωνω

• W
                      wannabe last edited by

ιδιαίτερη ικανότητα είναι τα μαθ/τικά και οι ωραίες εκθέσεις?
                      μήπως κατεβάζουμε πολύ χαμηλά το πήχη? ή μήπως θα ήθελες όταν το παιδάκι σου 'διαγνωστεί' με ειδικές ικανότητες στη μουσική ή τον αθλητισμό να μην μπορεί να λύσει δευτεροβάθμια εξίσωση.
                      αυτά όλα που λέτε οδηγούν στις εξειδικεύσεις που αφορίζετε στην συνέχεια.

• W
                        wannabe last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
                        αλλιως ας ειμαστε ειλικρινεις και να παραδεχομαστε για ποιο λογο κανουμε παιδια, αντι να λεμε ψεματα σε αλλους και σε εμας τους ιδιους.
                        περιμενω λογικα αντιδρασεις, καθως τιθεται θεμα τοσο groupthink οσο και υπερασπισης προσωπικων επιλογων. δειχνω απειρη κατανοηση και στα δυο.

εμένα μου αρέσει η θεωρία του skye, γιατί περίπου σαν την θεωρία των χορδών, ισχύει γιατί δεν μπορεί να διαψευστεί.
                        θα έπρεπε να τεκνοποιούμε - αναθρέφουμε και αυτοκτονούμε, ή κάτι τέτοιο to prove this liberal b@st@rd wrong

• S
                          skye last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                          Θα τα δεχόμουν αυτά που γράφεις ΜΟΝΟ αν μιλάς για υιοθεσία παιδιού από τον τρίτο κόσμο (κάτι σαν αυτό που έκανε η Angelina Jolie). Στην Ελλάδα έχουμε υπογεννητικότητα, όχι υπερπληθυσμό. Θα υιοθετούσες λοιπόν τον μικρό Αριγκμπάμπουε ή τον Τσον Λη; Ή θα πήγαινες να διαλέξεις σε κάποιο ορφανοτροφείο το όμορφο/έξυπνο/υγιές/γαλανομάτικο πιτσιρίκι (όπως κάνουν οι περισσότεροι);

κοιτα δεν θεωρω την επιλογη κακη. το βλεπω οπως να παω σε καποια φιλοζωικη και να παρω ενα αδεσποτο (μην πεσετε να με φατε, το αναφερω για να γινει κατανοητο το concept. δεν πιστευω οτι ειναι το ιδιο σε καμια περιπτωση!). κανω μια καλη και σωστη πραξη. δεν θεωρω λαθος να διαλεξω αυτο που νομιζω οτι ταιριαζει περισσοτερο με την ιδιοσυγκρασια μου.

ειναι ουτοπικες...

υγ.πως λεμε κομμουνισμος, κοινοκτημοσυνη, παγκοσμια ειρηνη σε καλλιστεια κτλ κτλ

το ξερω οτι ειναι ουτοπικες, δικες μου ειναι after all . δε νομιζω οτι ημουν ποτε ιδιαιτερα ρεαλιστης σε τετοια ζητηματα. ομως δεν σημαινει οτι περιμενω οι ανθρωποι να κανουν αυτο που πιστευω εγω σωστο ουτε ζητω να με ακουσουν σε κατι τετοιο. ο μανος με ρωτησε απλα γιατι θεωρω εγωιστικο να κανω παιδι και εγω απαντησα.

Κάνεις λάθος, εξετάζοντας το θέμα μόνο από την πλευρά της σύγχρονης Δυτικής κοινωνίας. Ο υπερπληθυσμός ειναι πραγματικότητα αλλά θα αντιμετωπισθεί από την φύση. Όπως γίνεται πάντα.

ο υπερπληθυσμος βλεπουμε πως ερμηνευεται. καποιοι ζουν εις βαρος αλλων. επισης δεν πιστευω οτι η φυση ειναι τοσο δυνατη οσο ο περισσοτερος κοσμος νομιζει. η φυση ειναι και αυτη ευαλωτη, ποσο μαλλον μπροστα στην πανισχυρη ανθρωπινη βλακεια.

Τα παιδιά ΠΑΝΤΑ είναι απαραίτητα. Μέσω των παιδιών, και των ανατροπών που θα φέρουν όταν μεγαλώσουν, μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Αλλιώς δεν υπάρχει πρόοδος.

ΣΑΦΩΣ και τα παιδια ειναι απαραιτητα για τους λογους που λες. οπως απαραιτητα ειναι και τοσα αλλα ομορφα πραγματα. η βροχουλα. τα δεντρακια. ο ηλιος. ο υπερβολικος ηλιος ομως;

Και ποιος θα κρινει ΠΟΙΟΣ και ΠΟΤΕ πρεπει να κανει παιδια ;Αν ειναι ο γονεας,το κανει και τωρα, αν ειναι καποιος μεγαλος αδελφος.........ωχ

μωρε ο καθενας το κρινει αυτο για τον εαυτο του... δεν τιθεται θεμα και πιστεψε με, ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος που θα εδινε συμβουλες, ποσο μαλλον σε τετοια θεματα ειμαι ο πλεον αναρμοδιος. αλλα η πραγματικοτητα του υπερπληθυσμου δε νομιζω οτι μπορει αμφισβητηθει.

Εγώ να ξαναπώ οτι δεν έχει καμία σημασία αν γ@μησα εγώ ή άλλος για να βγει το παιδί. Αφού εγώ το ανατρέφω, είναι παιδί ΜΟΥ.

oh yes

Το πρόβλημα είναι ότι μερικοί λύνουμε όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας από τον καναπέ μας και χρησιμοποιούμε το πολύ μυαλό που μας έδωσε η φύση μόνο για να ικανοποιήσουμε το ΕΓΩ μας και τη μαλακία μας.

γιατι ειναι προβλημα ηλια; σα λαος εχουμε την παραδοση αυτη απο... αρχαιοτατων χρονων.
                          δεν ξερω αν κανει κανεις οτιδηποτε που δεν εχει εστω ελαχιστη σχεση με την ικανοποιηση του εγω. η ικανοποιηση της μαλακιας μας και παλι δεν βλαπτει. νομιζω.

Πολλές. Άλλα παιδιά έχουν έφεση στη μουσική, άλλα στις γλώσσες, άλλα στα μαθηματικά ή στην γραπτή/προφορική έκφραση, στον αθλητισμό, στην καλλιτεχνία. Αυτά φαίνονται συχνά από την προσχολική κιόλας ηλικία. Το να βάζει ένα σύστημα όλα τα παιδιά σε ένα τσουβάλι-μηχανή κιμά, οδηγεί στην παραγωγή πολλών μετριοτήτων.

νομιζω οτι το ζητημα δεν ειναι η παραγωγη μετριοτητων. ειναι λογικο σε μια κοινωνια η πλειοψηφια των ανθρωπων να ειναι μετριοι. καλο θα ηταν ομως οι μετριοι να ειναι καλοι σε αυτο που κανουν. το προβλημα εδω ειναι οτι συχνα οι μετριοι ειναι κακοι σ'αυτο που κανουν γιατι δεν θα'πρεπε να ειναι μετριοι, και η ελιτ συχνα ειναι κακη στο να ειναι ελιτ επειδη κληρονομησε το δικαιωμα να βρισκεται στην ελιτ.

Και γιατί τελικά οι μεθοδικές/λογικές ενέργειες είναι οι πιο σωστές; Είμαστε αυτοί που είμαστε, με τις αδυναμίες μας, εκατομμύρια χρόνια τώρα.

δυστυχως δεν ξερω την απαντηση στην ερωτηση σου αυτη τη στιγμη, ετσι οπως τιθεται το ερωτημα. μπορω να σου πω ομως, οτι τον ανθρωπινο νου δυο ερωτησεις τον βασανιζουν σε ενα τελικο σταδιο: αυτες ειναι το 'γιατι;' και το 'γιατι οχι;'. ειναι αρκετα πιθανοτερο να απαντησεις στο 'γιατι', αν καταφερεις να απαντησεις στο 'γιατι οχι' απ'οτι αντιστροφως.

• M
                            manosk last edited by

Ο χρήστης charmak66 έγραψε:

Αφού δεν καταλήξαμε σε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα στο άλλο ζήτημα, το άχρηστο, περί θρησκευτικών, μπορώ να σου πω αρκετά πράγματα για το 'Βοήθεια στο Σπίτι'. Θες να τα μάθεις ή όχι;

Αν θες! ΓΙατί εγώ έχω εμπειρία μόνο απ την άλλη πλευρά του θέματος και θεωρώ το πρόγραμμα πολύ χρήσιμο. Κάποιοι ηλικιωμένοι θα βρίσκονταν μόνο όταν βρωμούσε το πτώμα τους απ τη σήψη χωρίς τη Βοήθεια. Χώρια τη βοήθεια με φάρμακα κλπ

Η Βοήθεια στο Σπίτι (ΒΣ) ήταν ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε χονδρικά από το 2000 με το Γ' ΚΠΣ, συχρηματοδοτήθηκε δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό (αναλόγως της περιόδου) 55-75% και το υπόλοιπο κρατική συμμετοχή. Δεν ήταν το μοναδικό πρόγραμμα αυτής της μορφής, αφού υπήρξε και το πρόγραμμα Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας (ΜΚΜ), ίδιας στην ουσία μορφής.
                            Σκοπός αυτών των προγραμμάτων ήταν η στήριξη ηλικιωμένων και ασθενών, ατόμων που δεν μπορούν εύκολα να αυτοεξυπηρετηθούν και στηρίζονται-επιβαρύνουν τις οικογένειές τους. Στο παρελθόν μόνο κάποιοι φορείς, όπως δήμοι ή η εκκλησία ή κάποια ιδρύματα προσέφεραν υπηρεσίες σε τέτοια άτομα, αλλά αυτό ήταν αποσπασματικό και ανεπαρκές. Σε μικρές κοινωνίες βοηθούσαν και οι γείτονες. Δηλαδή τρίχες.
                            Η Ε.Ε. είπε κοντολογίς: προκειμένου να απελευθερωθούν οι συγγενείς, κυρίως γυναίκες (κόρες, νύφες, εγγόνια) από την εξυπηρέτηση ανήμπορων ανθρώπων και να αφιερωθούν στην εργασία τους και στις δικές τους οικογένεις με τη στενή έννοια, δίνω λεφτά για να αναλάβουν επαγγελματικά και σταθερά το συγκεκριμένο έργο ειδικευμένοι εργαζόμενοι, δηλαδή νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί, καθαρίστριες κλπ. ΟΜΩΣ στόχος δεν είναι να απαλλάξω από το σχετικό έξοδο τα κράτη-μέλη, αλλά να μπουν οι εν λόγω υπηρεσίες σε λειτουργία, να τις μάθει ο κόσμος, να μάθουν και οι υπηρεσίες των κρατών-μελών πως λειτουργεί το πράγμα και όταν διακοπεί η χρηματοδότηση το 2007-2008, να αναλάβουν τα κράτη-μέλη το κόστος λειτουργίας των δομών (ΒΣ, ΜΚΜ).
                            Ως φορείς εκτέλεσης των προγραμμάτων επιλέχθηκαν Δημοτικές Επιχειρήσεις των δήμων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Αυτό έγινε γιατί η Ε.Ε. δεν χρηματοδοτεί το κράτος ή τους ΟΤΑ απευθείας, δεν πληρώνει δηλαδή τον δημόσιο τομέα. Έπρεπε να βρεθούν άλλοι φορείς, σχετικά ανεξάρτητοι με δικό τους προϋπολογισμό και προσωπικό.
                            Τα προγράμματα πλήρωναν τα πάντα: προσωπικό, εξοπλισμό, μετακίνηση του προσωπικού, λειτουργικά έξοδα. Οι Δήμοι-Δήμαρχοι δεν έδιναν δεκάρα, εκτός αν ήθελαν να προσφέρουν κάτι επιπλέον στους δημότες τους.

ΤΑ ΚΑΛΑ:

• Οι εργαζόμενοι των μονάδων ΒΣ-ΜΚΜ έκαναν πολύ καλή δουλειά. Καθάριζαν, αγόραζαν και έφερναν τα φάρμακα, εισέπρατταν συντάξεις, χορηγούσαν φάρμακα, προσέφεραν συμβουλευτική σε οικογένειες με προβλήματα, κράταγαν παρέα 1-2 φορές τη βδομάδα. Να σημειωθεί κι αυτό: οι εργαζόμενοι, έχοντας πάντα και το άγχος της ανανέωσης των, κατά κανόνα, ορισμένου χρόνου συμβάσεων εργασίας τους, δεν είχαν τη νοοτροπία του βαριεστημένου δημ. υπαλλήλου - προσέφεραν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε σχέση με τα μέσα που διέθεταν, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερα υψηλές οικονομικές απολαβές.
                            • Ο κόσμος, όχι μόνο οι άμεσα εξυπηρετούμενοι, αλλά και όσοι απελευθερώθηκαν από την άμεση φροντίδα τους, βοηθήθηκε σε σημαντικό βαθμό. Επίσης ΕΜΑΘΑΝ ότι υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες και σίγουρα θα τις ζητάνε στο μέλλον από τις τοπικές δημοτικές αρχές (αυτός ήταν και ο στόχος της Ε.Ε. άλλωστε).

ΤΑ ΚΑΚΑ:

• Αρκετοί Δήμαρχοι χρησιμοποίησαν αυτές τις δομές για να ιδιοποιηθούν πολιτικά οφέλη από τη λειτουργία τους. Δεν έλεγαν στον κόσμο ότι το έργο είναι κοινοτικό, αλλά ότι το πλήρωναν οι ίδιοι. Η Ε.Ε. σκυλιάζει όταν βλέπει τέτοια πράγματα - η δημοσιότητα, η υπενθύμιση δηλαδή στους πολίτες των κρατών-μελών ότι αυτή πληρώνει και όχι το κράτος-μέλος είναι από τις βασικές της απαιτήσεις.
                            • Κανονικά οι Δημοτικές Επιχειρήσεις θα έπρεπε να πληρώνουν από δικά τους έσοδα. Όμως συνήθως δεν έχουν δικά τους έσοδα! Ήταν συχνό λοιπόν το φαινόμενο να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για πολλούς μήνες, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για την εύρυθμη λειτουργία των δομών. Επίσης, με τη λήξη της χρηματοδότησης πολύ απλά δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών αυτών (και άλλων, πχ παιδικών σταθμών). Οι δε Δήμοι συχνά δεν έχουν επαρκή έσοδα ή κάνουν κακοδιαχείριση των δημοτικών εσόδων, ώστε επίσης να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις προβληματικές Δ.Ε., οι οποίες στην πλειοψηφία τους πάνε για χρεωκοπία στο κοντινό μέλλον. Ήδη οι περισσότερες έχουν μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης.
                            • Οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και ίσως και χωρίς δουλειά. Το μέλλον τους, αλλά και το μέλλον των δομών είναι στον αέρα, ΕΚΤΟΣ ΑΝ λειτουργήσει με άλλο τρόπο (υπάρχει πρόβλεψη, να δούμε πως και πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί) η χρηματοδότηση με το Δ' ΚΠΣ.
                            • Υπήρξαν ΠΟΛΛΕΣ ατασθαλίες από δημοτικές αρχές στον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων που καταβάλλονταν από Ε.Ε.-κράτος. Συνέπεια αυτών, οι καμπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ ή και η διακοπή προγραμμάτων και απαίτηση επιστροφής των καταβληθεισών χρηματοδοτήσεων. Πάντα σε ζημία των δημοτών και των ωφελούμενων, αλλά και των εργαζομένων που τρέχουν τώρα δημοτικές αρχές στα δικαστήρια για να εισπράξουν δεδουλευμένα.

Αυτά.

• M
                              markvag last edited by

Ο χρήστης wannabe έγραψε:

η σύμβαση για δυνάμεις είναι α^χ

• K
                                kida last edited by

Ο χρήστης wannabe έγραψε:

Αυτό; (Σε ένα σοβαρό κράτος...)

• M
                                  manosk last edited by

Φοβερό σύστημα, μ' έπιασε μια θλίψη τώρα....
                                  Ιδιαιτέρως σημαντική η τελευταία πρόταση του άρθρου. Κάποτε, μετά από πολλές απεργίες, καταλήψεις, σπασίματα και καψίματα, αυτά θα γίνουν και στην Ελλάδα όσο κι αν σκούζουν μερικοί βαρεμένοι. Ελπίζω...

• T
                                    traveller last edited by

Ο χρήστης kida έγραψε:

Αυτό; (Σε ένα σοβαρό κράτος...)

πολύ σωστά αλλά εκεί υπάρχει - μάλλον- σοβαρή πολιτική ηγεσία και για να σταθεί αυτό το μοντέλο, χρειάζονται αρκετοί πόροι που βεβαίως προβλέπονται και βρίσκονται.

Εδώ προς το παρόν, το ποσοστό επί του ΑΕΠ για την παιδεία μονίμως μειώνεται, και αυτό το χιλιοειπωμένο 5% δεν έχει διατεθεί ποτέ.

Και για να μην τα πολυλογούμε όλα ξεκινούν από αυτό που έχεις υπογραμμίσει. 'Σοβαρό κράτος' vs 'θίασος διεφθαρμένων λαμόγιων'

• A
                                      alexel last edited by

Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
                                      πολύ σωστά αλλά εκεί υπάρχει - μάλλον- σοβαρή πολιτική ηγεσία και για να σταθεί αυτό το μοντέλο, χρειάζονται αρκετοί πόροι που βεβαίως προβλέπονται και βρίσκονται.

Έτσι ακριβώς και μάλιστα να προσθέσω πως πέρα από την σοβαρή πολιτική ηγεσία και τους πόρους που χρειάζονται, είναι αναγκαία και η παρουσία δημόσιων λειτουργών (δάσκαλοι - καθηγητές) και όχι -όπως στην περίπτωση της χώρας μας- δημόσιων τεμπέληδων.
                                      Γιατί στην τελική πως περιμένουμε να λειτουργήσει καλά το κράτος, όταν η βάση του (εμείς οι πολίτες) κοιτάμε πως θα βολευτούμε, πως θα κλέψουμε την εφορία (τον εαυτό μας), πως θα νομιμοποιήσουμε το αυθαίρετό μας στη μέση του δάσους πουλώντας την ψήφο μας (γιατί έπρεπε να έχουμε ένα κωλόσπιτο στο δάσος, μας έτρωγε ο κ@λος...) και γενικά πως θα κάνουμε την πάσα ΛΑΜΟΓΙΑ για να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα και να γκρινιάξουμε στα κανάλια για τους διεφθαρμένους πολιτικούς (για τον εαυτό μας στην ουσία).
                                      Όταν μάθουμε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπό μας, στο κοινωνικό σύνολο και στον εαυτό μας και πόροι θα βρεθούν για οτιδήποτε και σοβαρή πολιτική ηγεσία.

• T
                                        traveller last edited by

Ο χρήστης Alexel έγραψε:

Έτσι ακριβώς και μάλιστα να προσθέσω πως πέρα από την σοβαρή πολιτική ηγεσία και τους πόρους που χρειάζονται, είναι αναγκαία και η παρουσία δημόσιων λειτουργών (δάσκαλοι - καθηγητές) και όχι -όπως στην περίπτωση της χώρας μας- δημόσιων τεμπέληδων.
                                        Γιατί στην τελική πως περιμένουμε να λειτουργήσει καλά το κράτος, όταν η βάση του (εμείς οι πολίτες) κοιτάμε πως θα βολευτούμε, πως θα κλέψουμε την εφορία (τον εαυτό μας), πως θα νομιμοποιήσουμε το αυθαίρετό μας στη μέση του δάσους πουλώντας την ψήφο μας (γιατί έπρεπε να έχουμε ένα κωλόσπιτο στο δάσος, μας έτρωγε ο κ@λος...) και γενικά πως θα κάνουμε την πάσα ΛΑΜΟΓΙΑ για να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα και να γκρινιάξουμε στα κανάλια για τους διεφθαρμένους πολιτικούς (για τον εαυτό μας στην ουσία).
                                        Όταν μάθουμε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπό μας, στο κοινωνικό σύνολο και στον εαυτό μας και πόροι θα βρεθούν για οτιδήποτε και σοβαρή πολιτική ηγεσία.

Πολύ σωστά όλα αυτά που λες. Αρα καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα όπως δεν έχει αλλάξει και όλα αυτά τα χρόνια.

Από ευχολόγια και κριτική καλά τα πάμε , μέχρι εκεί όμως και όχι παραπέρα και (το ξαναλέω) δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει αυτό. Φαύλος κύκλος που ποτέ δε θα 'σπάσει'

• A
                                          alexel last edited by

Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:

Πολύ σωστά όλα αυτά που λες. Αρα καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα όπως δεν έχει αλλάξει και όλα αυτά τα χρόνια.

Από ευχολόγια και κριτική καλά τα πάμε , μέχρι εκεί όμως και όχι παραπέρα και (το ξαναλέω) δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει αυτό. Φαύλος κύκλος που ποτέ δε θα 'σπάσει'

Όσο δεν αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι, φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Εμείς είμαστε οι αυριανοί πολιτικοί, επιστήμονες, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ...κλπ... (όσοι είμαστε νέοι κάτω των 30 εδώ δλδ).
                                          Δυστυχώς μέσα από ένα forum το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επισημάνουμε το πρόβλημα και να προτείνουμε μια λύση. Το πως θα εφαρμοστεί η προτεινόμενη λύση είναι στο χέρι καθενός και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του (αν συμφωνεί βέβαια με τη λύση).
                                          Ας αρχίσουμε από μικρά πράγματα, όπως πχ να είμαστε σωστοί στην δουλειά μας χωρίς να προσπαθούμε να κλέψουμε τον άλλο, να πετάμε τα σκουπίδα μας στον κάδο, να οδηγάμε στον δρόμο με σεβασμό στους άλλους... εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να τα εφαρμόσω αυτά τα απλά πράγματα. Που είναι αυτονόητα νομίζω (σε μια άλλη διάσταση ).

• C
                                            charmak66 last edited by

Aσύρματη πρίζα, το νέο επίτευγμα της Intel
                                            http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
                                            *
                                            «Αρχικά θα καταργήσει τους φορτιστές και τελικά τις μπαταρίες» δήλωσε στο AFP ο αναλυτής Ρομπ Έντερλι του ομίλου Enderle. «Είναι ένα επίτευγμα που δυνητικά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο· είναι ό,τι πλησιέστερο έχουμε δει σε κάτι εμπορικά διαθέσιμο» σχολίασε.

Σύμφωνα με την Intel, έως το 2050 η ασύρματη πρίζα θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να εξαφανίσει όλα τα καλώδια τροφοδοσίας στο σπίτι.*

Οι φαντασιώσεις του μέλλοντος γίνονται πραγματικότητα! 2050 όμως...χλωμό με βλέπω

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 73
                                            • 74
                                            • 75
                                            • 76
                                            • 77
                                            • 182
                                            • 183