-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν τον είπε 'παλιοηλίθιο'. Μαλάκα τον είπε
Ο διάλογος είχε ως εξής :
-
Ah non touche moi pas (Α όχι μη με αγγίζεις)
-
Alors casse toi (Τότε σπάε, φεύγα)
-Tu me salis (Με βρωμίζεις)
-Casse-toi alors pauvre con (Κοπάνα τη λοιπόν φουκαρά -κακομοίρη-μαλακάκο)
Το 'con' έχουν την τάση να το μεταφράζουν 'μαλάκα' το οποίο δεν είναι ακριβές 100% (είναι το μουνί εκ του λατ. cunnus)...Είναι όμως μάλλον ο ακριβέστερος παραλληλισμός στα ελληνικά καθώς χρησιμοποιείται ευρύτατα, όσο και το 'μαλάκας', και σημαίνει ηλίθιος-άχρηστος.
ο διαλογος (ακουγεται καθαρα) :
'Ρε κακομοίρη' μου πάει καλύτερα. Στην Ελλάδα αυτό θα έλεγε κάποιος μπροστά σε κόσμο.
Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόοοσο τζέρτζελο. Ο άλλος ο παπάρας πήγε να προσβάλλει μπροστά σε κόσμο, μάλλον επίτηδες βρέθηκε εκεί μάλιστα. Υποθέτω ότι η πολιτικώς ορθή συμπεριφορά θα ήταν ένα χαμόγελο όλο αγάπη .
Αν το έκανε αυτό ο Σαρκοζί, θα έλεγαν 'χα, όλο ψευτοστυλάκι αλα Μπους ο λεχρίτης', τώρα λένε 'ααααααα, κοίτα τον πως φέρθηκε ο λεχρίτης στο ανθρωπάκι'.θα μπορουσε να πει καποια ατακα του στιλ 'μην ανησυχεις, εχω κανει μπανιο'
αλλα σαφως δεν ειναι και γουντι αλλεν στις ατακες ο σαρκο
για καποιο λογο τον σαρκοζι τον εχω στο μυαλο μου σαν ενα κραμα ψωμιαδη, τσιπρα, μπους και χιτλερ -
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Ρε κακομοίρη' μου πάει καλύτερα. Στην Ελλάδα αυτό θα έλεγε κάποιος μπροστά σε κόσμο.
Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόοοσο τζέρτζελο. Ο άλλος ο παπάρας πήγε να προσβάλλει μπροστά σε κόσμο, μάλλον επίτηδες βρέθηκε εκεί μάλιστα. Υποθέτω ότι η πολιτικώς ορθή συμπεριφορά θα ήταν ένα χαμόγελο όλο αγάπη .
Αν το έκανε αυτό ο Σαρκοζί, θα έλεγαν 'χα, όλο ψευτοστυλάκι αλα Μπους ο λεχρίτης', τώρα λένε 'ααααααα, κοίτα τον πως φέρθηκε ο λεχρίτης στο ανθρωπάκι'.Και η διάνοια ο Σαρκοζί έπεσε στη λούμπα... Μπορούσε πολύ ωραία να του πει 'μην ανησυχείς, σκουπίστηκα απ'το χέρι του αλλουνού' και να τον αποστομώσει.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για καποιο λογο τον σαρκοζι τον εχω στο μυαλο μου σαν ενα κραμα ψωμιαδη, τσιπρα, μπους και χιτλερεμένα μου θυμίζει τον koutsan
Γενικά έχει πλάκα ο τύπος (με έναν περίεργο τρόπο). Βγαίνει και λέει τους Γάλλους τεμπέληδες, κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και τον χειροκροτάνε κιόλας. Πολύ θα θελα να κάνω ό,τι και αυτός, αλλά δεν θα θελα να με κυβερνάει.
-
Ακόμα καλύτερα: Θα μπορούσε να του σφίξει το χέρι με το ζόρι και να του πει 'μπορείς τώρα να πας να πλυθείς' Τότε όλοι θα λέγανε τι εξαιρετική καφρίλα έκανε σε κάποιον που πήγε να τον προκαλέσει!
Ο χρήστης skye έγραψε:
για καποιο λογο τον σαρκοζι τον εχω στο μυαλο μου σαν ενα κραμα ψωμιαδη, τσιπρα, μπους και χιτλερΔεν είσαι ο μόνος.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
για καποιο λογο τον σαρκοζι τον εχω στο μυαλο μου σαν ενα κραμα ψωμιαδη, τσιπρα, μπους και χιτλερεμένα μου θυμίζει τον koutsan
Αν έχω δικαίωμα επιλογής στην ομοιότητα προτιμώ το ΧΙΤΛΕΡ
-
Έχω κρατήσει την ορθογραφία όπως ήταν, αφαίρεσα μόνο το όνομα της εταιρίας (το κάνουν πολλές, πάντως):
'Αγαπητέ πελάτη,
Η εταιρία μας, ακόμα μια φορά δίνει λύσεις κατα την περίοδο της απεργίας στα ελληνικά λιμάνια, εισάγωντας και εξάγωντας μέσω Ιταλίας και Βουλγαρίας.
Είτε το φορτίο σας 'περιμένει' σε κάποιο λιμάνι, είτε σχεδιάζετε τα επόμενα φορτία σας, η εταιρία μας μπορεί να σας δώσει την λύση που ψάχνετε.
Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις σε όλες τις μεταφορικές σας ανάγκες. Παρακαλώ δείτε το συνημμένο αρχείο
Επικοινωνείστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες.
Με φιλικούς χαιρετισμους 'Τα λιμάνια που χρησιμοποιούνται είναι της Varna (Βουλγαρία) και Gioia Tauro (Ιταλία).
-
Τα λιμάνια ανήκουν στον 'ελληνικό λαό'. Δεν είναι δικά σου και δικά μου να τους λέμε τι θα κάνουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα λιμάνια ανήκουν στον 'ελληνικό λαό'. Δεν είναι δικά σου και δικά μου να τους λέμε τι θα κάνουν.+1!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τα λιμάνια ανήκουν στον 'ελληνικό λαό'. Δεν είναι δικά σου και δικά μου να τους λέμε τι θα κάνουν.
+1!
Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα είναι τεράστιο. 150 κοπρόσκυλα έχουν 'πιάσει' το λιμάνι και αρμέγουν όλη τη πόλη.
-
Αυτός ο 'ελληνικός λαός' πάντως είναι πολύ πλούσιος, αλλά δεν μπορεί να κάνει χρήση του πλούτου του όπως επιθυμεί - ό,τι ακριβώς ισχύει για έναν ΗΛΙΘΙΟ που έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία και του διόρισε το δικαστήριο κηδεμόνα για να χειρίζεται τις υποθέσεις του.
'Έχει' τα λιμάνια, τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τη ΔΕΗ (χθες το είπε ο αρχισυνδικάλας της στον πρόεδρο της εταιρείας). Όμως κανένας Έλληνας πολίτης δεν έχει το δικαίωμα να πουλήσει ή να ξεφορτωθεί μέρος αυτής της περιουσίας, ακόμα κι αν του δημιουργεί οικονομικό βάρος. Ακόμα κι αν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία Ελλήνων πολιτών με τέτοιο αίτημα, πάλι 'δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα'.
Τελικά προκύπτει ότι ο 'Ελληνικός Λαός' είναι μια συμφέρουσα για ορισμένους έννοια. Δεν έχει φυσική υπόσταση, δεν έχει λόγο, δεν έχει συνείδηση των πραττομένων του και ό,τι κι αν κάνουν κάποιοι, το κάνουν 'για το καλό του'.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
+1!
Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα είναι τεράστιο. 150 κοπρόσκυλα έχουν 'πιάσει' το λιμάνι και αρμέγουν όλη τη πόλη.
Το φανταζομαι φιλε μου.Σε λιγο θα κλεισουν τα λιμανια οπως εκλεισαν οι συνδικαλιστες διαφορες επιχειρησεις οπως την Automekanika...και αλλες.
Στη ΔΕΗ βλεπετε τι γινετε ,οποτε συνεδριαζει το Διοικητικο Συμβουλιο? -
Οι δεκαετιες 1980 κ του 1990 σημαναν την εναρξη ιδιωτικοποιησεων στη λιμενικη βιομηχανια σε παγκοσμιο επιπεδο με στοχο την προσελκυση ιδιωτικων επενδυσεων , την μειωση των κρατικων επιδοτησεων στα λιμανια , την προσαρμογη στις αναγκες του καταναλωτικου κοινου , τη βελτιστη ενταξη των λιμενικων δραστηριοτητων στις εφοδιαστικες αλυσιδες καθως κ τη μειωση του λιμενικου κοστους κ του κοστους εργασιας .
Αν κ παρατηρειται συστηματικη ενισχυση της θεσης των ιδιωτικων κεφαλαιων στη λιμενικη βιομηχανια , το 90% του θαλασσιου εμποριου της ΕΕ διαχειριζεται απο λιμανια στα οποια οι επενδυσεις κ η τιμολογηση των υποδομων αποτελουν ευθυνη του κρατους .
Παρατηρησεις.
Πρωτον . Η αυξηση της ανταγωνιστικοτητας προηλθε κατα κυριο λογο απο τη συμπιεση του κοστους εργασιας
Δευτερον . Η διαχειρηση των λιμανιων απο ιδιωτες δεν οδηγησε στην προσδοκωμενη αυξηση της επενδυτικης δραστηριοτητας .
Τριτον . η ιδιωτικοποιηση περιορισε τον ανταγωνισμο .
Συμπερασμα . υπαρχουν μεγαλα περιθωρια βελτιωσης των οικονομικων επιδοσεων των επιχειρησεων , ακομα κ οταν βασικος μετοχος τους αποτελει το κρατος .
Δεν φταινε οι εργαζομενοι γι'αυτο που συμβαινει στο λιμανι , ειμαι σιγουρος οτι ξερεις την απαντηση
πηγη .
Κεντρο Ερευνων Πανεπιστημιου Πειραιως . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Οι δεκαετιες 1980 κ του 1990 σημαναν την εναρξη ιδιωτικοποιησεων στη λιμενικη βιομηχανια σε παγκοσμιο επιπεδο με στοχο την προσελκυση ιδιωτικων επενδυσεων , την μειωση των κρατικων επιδοτησεων στα λιμανια , την προσαρμογη στις αναγκες του καταναλωτικου κοινου , τη βελτιστη ενταξη των λιμενικων δραστηριοτητων στις εφοδιαστικες αλυσιδες καθως κ τη μειωση του λιμενικου κοστους κ του κοστους εργασιας .
Αν κ παρατηρειται συστηματικη ενισχυση της θεσης των ιδιωτικων κεφαλαιων στη λιμενικη βιομηχανια , το 90% του θαλασσιου εμποριου της ΕΕ διαχειριζεται απο λιμανια στα οποια οι επενδυσεις κ η τιμολογηση των υποδομων αποτελουν ευθυνη του κρατους .
Παρατηρησεις.
Πρωτον . Η αυξηση της ανταγωνιστικοτητας προηλθε κατα κυριο λογο απο τη συμπιεση του κοστους εργασιας
Δευτερον . Η διαχειρηση των λιμανιων απο ιδιωτες δεν οδηγησε στην προσδοκωμενη αυξηση της επενδυτικης δραστηριοτητας .
Συμπερασμα . υπαρχουν μεγαλα περιθωρια βελτιωσης των οικονομικων επιδοσεων των επιχειρησεων , ακομα κ οταν βασικος μετοχος τους αποτελει το κρατος .
Δεν φταινε οι εργαζομενοι γι'αυτο που συμβαινει στο λιμανι , ειμαι σιγουρος οτι ξερεις την απαντηση
πηγη .
Κεντρο Ερευνων Πανεπιστημιου Πειραιως .Σαφώς δεν είναι συμφέρον να πωλούνται δημόσιες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να είναι επικερδείς. Δυστυχώς όμως τα παράλογα συνδικαλιστικά κεκτημένα (σε σχέση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα) αναγκάζουν το δημόσιο να πωλήσει τις επιχειρήσεις του.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Παρατηρησεις.
**Δεν φταινε οι εργαζομενοι γι'αυτο που συμβαινει στο λιμανι **, ειμαι σιγουρος οτι ξερεις την απαντηση
πηγη .
Κεντρο Ερευνων Πανεπιστημιου Πειραιως .Σαφώς δεν είναι συμφέρον να πωλούνται δημόσιες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να είναι επικερδείς. Δυστυχώς όμως τα παράλογα συνδικαλιστικά κεκτημένα (σε σχέση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα) αναγκάζουν το δημόσιο να πωλήσει τις επιχειρήσεις του.
Δυστυχώς, γι΄αυτά που συμβαίνουν στα Ελληνικά λιμάνια τα τελευταία (μια εικοσαριά) χρόνια φταίνε αποκλειστικά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.
Η 'πλάκα' είναι ότι οι υπόλοιποι Έλληνες είμαστε σε ομηρία, εμείς πληρώνουμε και τα σπασμένα (εκτός κι αν πιστεύετε ότι άλλοι πληρώνουν τις επιβαρύνσεις) και ... ζμπούτσαμς.
Για την ιστορία, οι 'κύριοι' δεν απεργούν πλέον. Απλά δουλεύουν δίχως υπερωρίες, δλδ τη μισή μέρα οι μισοί κ την άλλη μισή οι άλλοι μισοί. Ως γνωστόν, βέβαια, για να φορτοξεφορτώσουν τα καράβια πρέπει να δουλεύουν ... όλοι μαζί. -
Δηλαδή να δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα...
Πριν 1-2 χρόνια δεν είχε γίνει θέμα με τις υπέρογκες αμοιβές των λιμενεργατών (100Κ+ ετησίως!!!) και την αντίδρασή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να προσληφθούν επιπλέον εργαζόμενοι, να πάψουν χονδρικά οι υπερωρίες και φυσικά να μειωθούν οι απολαβές τους?
-
Απολυοντας ολους τους εργαζομενους κ αντικαθιστωντας τους με νεους στο λιμανι , ειμαι σιγουρος οτι δεν θα αλλαξεις τιποτα η σχεδον τιποτα , εαν δεν χτυπησεις το κακο στην ριζα του , δηλαδη , την γενεσιουργο αιτια αυτης της νοοτροπιας
Υπαρχουν υπηρεσιες του δημοσιου τομεα που οι εργαζομενοι ειναι παραγωγικοτατοι κ μαλιστα κατω απο δυσκολες συνθηκες αμοιβομενοι δυσαναλογα .Ελληνες εργαζομενοι ειναι κ αυτοι .
βλεπε νοσοκομεια. -
Αυτή η ιδιότυπη μαφία που περιγράφετε στηρίζεται από πολιτικά κόμματα. Μάλιστα.
'Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη'. Του βολεμένου όμως εργάτη. Γιατί ο εργάτης που θα χάσει τη δουλειά του επειδή η εταιρεία του θα κλείσει μη μπορώντας να αντέξει αυτή την κατάσταση ή ο εργάτης που θα μείνει άνεργος γιατί η εταιρεία που θα τον προσλάμβανε δεν αντέχει να μένει χωρίς πελάτες, αφού τα εμπορεύματά της κάθονται στις αποθήκες, είναι μούλοι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη'. Του βολεμένου όμως εργάτη. Γιατί ο εργάτης που θα χάσει τη δουλειά του επειδή η εταιρεία του θα κλείσει μη μπορώντας να αντέξει αυτή την κατάσταση ή ο εργάτης που θα μείνει άνεργος γιατί η εταιρεία που θα τον προσλάμβανε δεν αντέχει να μένει χωρίς πελάτες, αφού τα εμπορεύματά της κάθονται στις αποθήκες, είναι μούλοι.
μανο, λογικο ειναι να συμβαινει αυτο.
το θεμα ειναι αν τα κοινωνικα οφελη απο την οποια τετοια κινηση ειναι περισσοτερο σημαντικα απο τις οποιες απωλειες. φυσικα ο καθενας το βλεπει απο την δικη του οπτικη γωνια, και θα μπορουσε κανεις να καταληξει πως ειναι υποκειμενικο (το αν γενικα ειναι σημαντικοτερα τα κερδη απο τις απωλειες). η αληθεια ομως ειναι μια οσον αφορα το 'ολον', απλα η μια πλευρα απο τις δυο δεν θελει να την παραδεχτει γιατι ερχεται σε αντιθεση με τα πιστευω ή το αμεσο συμφερον της, και η αλλη πλευρα συνηθως δεν ειναι συνειδητοποιημενη ως προς τον σκοπο της ενεργειας αλλα απλως προωθει τα δικα της συμφεροντα. -
Νομίζω ότι όλοι μας αμπελοφιλοσοφούμε δεδομένου ότι η χώρα μας έχασε όλα τα τρένα της βιομηχανικής ανάπτυξης στον δε τομέα της παροχής υπηρεσιών κοπανιστού αέρα είμαστε σε καλό επίπεδο. Φως δεν βλέπω το καλοκαιράκι πλησιάζει yavas yavas ας ονειρευτούμε φράπα και παραλία και όλα καλά
-
Εντάξει, καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και γράφει τους άλλους. Κατανοητόν, όχι όμως ηθικό. Επομένως ας μη μας τα πρήζουν με τις ηθικολογίες τους για τη δήθεν βαλλόμενη εργατιά, για το δίκαιον των αγώνων τους, για τον ελληνικό λαό που στερείται εξαιτίας αντιλαϊκών πολιτικών (κλαψ) κι άλλα τέτοια φούμαρα.
Θέλουν να προστατεύσουν το πορτοφόλι τους και οι άλλοι θέλουν να προστατεύσουν το δικό τους. Δουλειά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι να μεριμνήσουν, όσο γίνεται καλύτερα, για να φάνε όλοι κι όχι μόνο ορισμένοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση [το τονίζω το 'συγκεκριμένη') η νυν κυβέρνηση, όπως παλιότερα η προηγούμενη, επιχειρεί να κάνει τα λιμάνια πιο αποτελεσματικά κι όχι υποχρεωτικά 'κερδοφόρα', αφού τα οφέλη δεν περιορίζονται στο ισοζύγιο των λιμανιών και στους μισθούς των λίγων εργαζομένων σ' αυτά, αλλά σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία εφόσον λειτουργούν γρήγορα και σωστά τα λιμάνια.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]