-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Νάτο πάλι....Τέτοια και κάτι τέτοια διαβάζω και μετά αρρωσταίνω....
διαφωνω με την τοποθετηση σου στο αλλο θεμα.
δηλαδη επειδη πεινανε παιδακια στην αφρικη τοτε θα αποκλειουμε τη φροντιδα στα ζωα?(δεν εννοω βεβαια αυτο που εβαλε ο σερμακ,ακου ψυχοφαρμακα ελεος)γιατι αφου πεινανε παιδακια στην αφρικη να μη κοψουμε λιγο απο τη βενζινη στο αυτοκινητο,απο τον υπολογιστη μας,την τεραστια τηλεοραση μας,απο τις τοσες υπερκαταναλωτικες σπαταλες,τις εξοδους κτλπ?
πηρα αφορμη απο σενα γιατι το διαβαζω-ακουω πολλες φορες αυτο 'πωπω το κωλοσκυλο εδω περα πεινανε τα παιδια στην αφρικη'
λες και η φροντιδα για ενα ζωο ειναι το προβλημα και οχι η υπερκαταναλωση αχρηστων προιοντων ή λες και πρεπει να αδιαφορουμε για τα ζωα 'επειδη υπαρχει μεγαλη φτωχεια στο κοσμο'....υπαρχουν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΣΗΜΑΝΤΑ πραγματα στα οποια χαλαμε χρηματα και χρονο στα οποια θα επρεπε να εναντιωθει καποιος,απο το να αντιτιθεται στη καλομεταχειριση και φροντιδα των ζωων.+1
Η δική μου (ακραία) άποψη: δεν πρόκειται να δώσω φράγκο για να σωθούν παιδάκια, τα ζώα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Εξάλλου τα παιδάκια περισσεύουν, τα ζώα όχι.
Κάτι τέτοια ακούω και μου δημιουργούνται ερωτήματα για τους φιλοζώους, φιλόζωοι ή απάνθρωποι? Αν μη τι άλλω θα έπρεπε να υπάρχει η στοιχειώδης αλληλεγγύη για το είδος μας.
Πριν χρόνια είχαν γράψει οι 4Τ για περίπτωση στη Ν.Υόρκη όπου διεξήχθη φιλοζωικός έρανος και ακριβώς δίπλα έρανος για τους αστέγους/απόρους της πόλης.
Το παγκάρι των φιλοζώων γέμισε γρήγορα σε αντίθεση με το παγκάρι των φιλανθρώπων.Φιλόζωοι λοιπόν ή απάνθρωποι?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
πιο εντελώς δε γίνεται... όποιος πιστεύει οτι περισσεύουν τα παιδάκια ας σφάξει τα δικά του κι ας αυτοκτονήσει (καλοπροαίρετα πάντα)
Να σφάξει τα δικά του το καταλαβαίνω απόλυτα, να αυτοκτονήσει δε βλέπω γιατί...Παιδάκια είπαμε ότι περισσεύουν όχι ενήλικες
Εννοείται πάντα καλοπροαίρεταΒρίσκω κάποια λογική στη φράση 'περισσεύουν τα παιδάκια' μόνο αν μιλάμε για την αύξηση του πληθυσμού της γης γενικώς. Αν μιλάμε για 'έλεγχο πληθυσμού' δε βλέπω για ποιο λόγο να κάνουμε διάκριση ανάμεσα σε παιδάκια και (έστω αναπαραγωγικά ενεργούς) ενήλικες. Αν περισσεύουν τα παιδάκια περισσεύουν και οι 25ρηδες. Οποιος λοιπόν πιστεύει κάτι τέτοιο ας κάνει την αρχή...
Υποθέτω ότι ξέρεις ότι δεν είναι το ίδιο αλλά δεν θα ήθελες να δεις - ούτε εσύ ούτε η συντριπτική πλειοψηφία του forum - γραμμένους αναλυτικά και κυνικά τους λόγους που κάνουν τη διαφορά.
Αν ορθολογιστικά αποδείξει κανεις οτι περισσεύεις, είσαι έτοιμος να αυτοκτονήσεις;
-
Έχουν γίνει και εκκαθαρίσεις της Μαφίας, ειδικά την προηγούμενη δεκαετία (πχ Ρίινα και πολλοί ακόμα). Για τις συγκεκριμένες εκκαθαρίσεις είχε χρησιμοποιηθεί μια ομάδα δικαστών, η αστυνομία και ο στρατός. Όχι ότι λύθηκε συνολικά το πρόβλημα, όμως η Μαφία το γύρισε στις πιο 'νόμιμες' δραστηριότητες, έστω και ως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σχετικά με τους Τσιγγάνους τώρα, σε πολλές χώρες (και στην Ελλάδα) υπάρχει ένας φαύλος κύκλος. Είναι φτωχοί, προτιμούν την περιθωριοποίηση, δεν ενσωματώνονται στις κοινωνίες, δημιουργούνται πυρήνες εγκληματικότητας, η κοινωνία τους περιθωριοποιεί περισσότερο λόγω της εγκληματικότητας, η φτώχεια τους χειροτερεύει, η εγκληματικότητα αυξάνεται κ.ο.κ.
-
Υποθέτω ότι ξέρεις ότι δεν είναι το ίδιο αλλά δεν θα ήθελες να δεις - ούτε εσύ ούτε η συντριπτική πλειοψηφία του forum - γραμμένους αναλυτικά και κυνικά τους λόγους που κάνουν τη διαφορά.
από μένα πάντως έχεις το ελεύθερο.
δεν έχω προβλημα να συζητήσω για τα υπέρ και τα κατά μιας προσπάθειας ελέγχου πληθυσμού (γενικά και αδιάκριτα), απλά δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος που προτείνει κάτι τέτοιο να βγάζει απ'εξω τον εαυτό του. -
Μισάνθρωποι ίσως πάει καλύτερα...
Μην κρίνεις 'εύκολα' όμως το που ξοδεύει καθένας - νομίμως - τα λεφτά του γιατί μπορώ πολύ εύκολα να επιχειρηματολογήσω περί 'απανθρωπιάς' σου εκτιμώντας την αξία του αυτοκινήτου, της οικίας και της διασκέδασής σου καταλήγωντας στο συμπέρασμα ότι θα έπρεπε τουλάχιστον 20% της αξίας τους να πάει στα ταμεία απόρων...Εσύ ξοδεύεις λεφτά σε ποτά, αυτοκίνητο, σπίτι εγώ ξοδεύω στα φιλετάκια που μου αρέσει να τρώνε τα σκυλιά...Πιστεύεις ειλικρινά ότι είσαι εξ αυτού του λόγου πιο φιλάνθρωπος από μένα..Πιθανότατα είσαι, όχι όμως γιατί εγώ ταίζω μπελούγκα και μαύρη τρούφα του Perigord το σκύλο μου
Αλήθεια, αυτούς που δεν έδωσαν σε κανένα από τα 2 παγκάρια (δηλ. το 99,999% του πληθυσμού) πως τους χαρακτηρίζεις?
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αν ορθολογιστικά αποδείξει κανεις οτι περισσεύεις, είσαι έτοιμος να αυτοκτονήσεις;
Θα αστειεύεσαι βέβαια...Να ξέρεις ότι θεωρώ το 95% του πληθυσμού ηλίθιους και άχρηστους, δεν προτείνω καθόλου να τους εξαφανίσουμε..Προφανώς όμως θεωρώ ότι μας 'περισσεύουν' οι ηλίθιοι
Αν θυμάμαι καλά τη σφαγή την πρότεινε (χάριν αστεϊσμού να υποθέσω) ο Χρήστος και ουδείς άλλος, περιλαμβάνοντας σε αυτή και ενήλικες αφού πρώτα μίλησε - πάλι από μόνος του - περί υπερπληθυσμού και ελέγχου του...Όλα αυτα φυσικά πάντα καλοπροαίρετα και φυσικά πάντα χαριτολογώντας...Ε στο ίδο πνεύμα αν αυτά τα δεχτούμε - είτε ως αστεία, είτε ως σοβαρά - το βέβαιο είναι ότι οι 25ρηδες και τα βρέφη δεν είναι στην ίδια μοίρα 'εκκαθάρισης', αν θέλουμε οπωσδήποτε ξεσκαρτάρισμα με λεπίδι...
Δε νομίζω ότι χρειάζεται πολύ μελέτη για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αν θέλουμε σώνει και καλά να ξεκαθαρίσουμε πληθυσμό από 1 χώρα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους 80χρονους και τα βρέφη και όχι από τους 25-30χρονους...Πως θα σας φαινόταν η εκκαθάριση εν μία νυκτί του 50% του βέλτιστου εργατικού δυναμικού μιας χώρας, δηλ. ηλικίες 25-30, οι επιπτώσεις θα γονάτιζαν τη χώρα την επόμενη μέρα...Ε συγκρίνετέ το τώρα με την εξαφάνιση του 50% των βρεφών 0-5 και έχετε τη διαφορά...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχουν γίνει και εκκαθαρίσεις της Μαφίας, ειδικά την προηγούμενη δεκαετία (πχ Ρίινα και πολλοί ακόμα). Για τις συγκεκριμένες εκκαθαρίσεις είχε χρησιμοποιηθεί μια ομάδα δικαστών, η αστυνομία και ο στρατός. Όχι ότι λύθηκε συνολικά το πρόβλημα, όμως η Μαφία το γύρισε στις πιο 'νόμιμες' δραστηριότητες, έστω και ως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος....και τη διαχείριση των σκουπιδιών!
Σχετικά με τους Τσιγγάνους τώρα, σε πολλές χώρες (και στην Ελλάδα) υπάρχει ένας φαύλος κύκλος. Είναι φτωχοί, προτιμούν την περιθωριοποίηση, δεν ενσωματώνονται στις κοινωνίες, δημιουργούνται πυρήνες εγκληματικότητας, η κοινωνία τους περιθωριοποιεί περισσότερο λόγω της εγκληματικότητας, η φτώχεια τους χειροτερεύει, η εγκληματικότητα αυξάνεται κ.ο.κ.
κ.ο.κ..... έτσι, είναι, όπως τα λες.
Τις προάλλες, βέβαια, έπεσα πάνω σε μια, ας την πούμε, 'εξαίρεση'. Οικογένεια τσιγγάννων, 'προσαρμοσμένοι' στα 'λευκά' προτυπα -περισσότερο νοικοκύρηδες, θα έλεγα, από πολλούς που ξέρω. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε ένα γνωστό μου να τους συμπεριφέρεται σκαιότατα, επειδή απλά είναι γύφτοι.
-
..Πως θα σας φαινόταν η εκκαθάριση εν μία νυκτί του 50% του βέλτιστου εργατικού δυναμικού μιας χώρας, δηλ. ηλικίες 25-30, οι επιπτώσεις θα γονάτιζαν τη χώρα την επόμενη μέρα...Ε συγκρίνετέ το τώρα με την εξαφάνιση του 50% των βρεφών 0-5 και έχετε τη διαφορά...τότε, οι επιπτώσεις θα ήταν ορατές μετά από 20-25 χρόνια?
Δηλαδή, τίθεται θέμα σύγκρισης? -
Πάνω από το πατρικό μου νοικιάζουν τέτοιου τύπου γύφτοι ( Κορυδαλλός ). Μάλιστα έφυγαν από την Αγ. Βαρβάρα για να γλυτώσουν την γκετοποίηση.Αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι , καθαροί κτλ.
Θυμηθήκαμε την καταγωγή τους πριν από 3 ημέρες όπου πάντρεψαν τον γιο τους στα 18 και μάλιστα μετά από έναν διαλυμένο αραβώννα.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
..Πως θα σας φαινόταν η εκκαθάριση εν μία νυκτί του 50% του βέλτιστου εργατικού δυναμικού μιας χώρας, δηλ. ηλικίες 25-30, οι επιπτώσεις θα γονάτιζαν τη χώρα την επόμενη μέρα...Ε συγκρίνετέ το τώρα με την εξαφάνιση του 50% των βρεφών 0-5 και έχετε τη διαφορά...
τότε, οι επιπτώσεις θα ήταν ορατές μετά από 20-25 χρόνια?
Δηλαδή, τίθεται θέμα σύγκρισης?Δεν είναι έτσι. Οι παραγωγικές ηλικίες είναι και σε ηλικία αναπαραγωγής. Λογικά η κοινωνία θα το ξεπεράσει με κάποιους κραδασμούς κυρίως λόγω πένθους.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
..Πως θα σας φαινόταν η εκκαθάριση εν μία νυκτί του 50% του βέλτιστου εργατικού δυναμικού μιας χώρας, δηλ. ηλικίες 25-30, οι επιπτώσεις θα γονάτιζαν τη χώρα την επόμενη μέρα...Ε συγκρίνετέ το τώρα με την εξαφάνιση του 50% των βρεφών 0-5 και έχετε τη διαφορά...
Δηλαδή, τίθεται θέμα σύγκρισης?Δεν είναι έτσι. Οι παραγωγικές ηλικίες είναι και σε ηλικία αναπαραγωγής. Λογικά η κοινωνία θα το ξεπεράσει με κάποιους κραδασμούς κυρίως λόγω πένθους.
Ok; I rest my case, then.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Δηλαδή, τίθεται θέμα σύγκρισης?Χάριν ευφυολογήματος ετέθη
20-25 χρόνια σου δίνουν τη δυνατότητα ή την ελπίδα αν θες ότι θα διαχειριστείς το πρόβλημα...Το σοκ που θα προκαλέσει άμεσο θάνατο ή παράλυση πως να το διαχειριστείς ? Άλλωστε μην ξεχνάς ότι αυτός είναι και ο στόχος μας (πάντα καλοπροαίρετα ) : να μειώσουμε τον πληθυσμό χωρίς όμως να πέσουμε σε μαρασμό την επόμενη μέρα αλλά όσο πιο ομαλά γίνεται (και με σφαγές έτσι? όχι έλεγχο γεννήσεων και μαλακίες )
-
Δηλαδή, τίθεται θέμα σύγκρισης?Χάριν ευφυολογήματος ετέθη
20-25 χρόνια σου δίνουν τη δυνατότητα ή την ελπίδα αν θες ότι θα διαχειρειστείς το πρόβλημα...Το σοκ που θα προκαλέσει άμεσο θάνατο ή παράλυση πως να το διαχειριστείς ? Άλλωστε μην ξεχνάς ότι αυτός είναι και ο στόχος μας (πάντα καλοπροαίρετα ) : να μειώσουμε τον πληθυσμό χωρίς όμως να πέσουμε σε μαρασμό την επόμενη μέρα αλλά όσο πιο ομαλά γίνεται (και με σφαγές έτσι? όχι έλεγχο γεννήσεων και μαλακίες )
Ο ευνουχισμός θεωρείται είδος birth control?
-
Ηρώδης
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
πιο εντελώς δε γίνεται... όποιος πιστεύει οτι περισσεύουν τα παιδάκια ας σφάξει τα δικά του κι ας αυτοκτονήσει (καλοπροαίρετα πάντα)το γεγονος οτι καποιος πιστευει οτι περισσευουν τα παιδακια (το οποιο οπως και να ακουγεται παραμενει 100% ΑΛΗΘΕΣ) δε σημαινει οτι θα τα εξολοθρευσει κιολας.
ισα ισα, οποιος δεν πιστευει οτι τα παιδακια οντως περισσευουν μαλλον δεν εχει συνειδητοποιησει οτι στην πραγματικοτητα τα 'παιδακια που πεινανε στην ασια και την αφρικη' ειναι αποτελεσμα του υπερπληθυσμου και της κακης διαχειρισης του ανθρωπινου δυναμικου (και φυσικα πρωτα απ'ολα των παιδιων) στον πλανητη μας.
ειμαι λοιπον μεσα σ'αυτους που πιστευουν οτι τα παιδακια (και οι ανθρωποι αρα) περισσευουν στον πλανητη μας, για τους λογους που εγραψα. αυτο δε σημαινει οτι θα βγω στο δρομο βαμμενος στα χρωματα του πολεμου και θα αρχισω να σφαζω ανθρωπους (παντως για ενα προγραμμα στειρωσης θα εδινα ανετα λεφτα). τα ενεργειακα αποθεματα δεν φτανουν για να καλυψουν τις αναγκες του ανθρωπινου πληθυσμου του πλανητη. μια λυση θα ηταν να στειρωθει μεγαλο μερος του πληθυσμου . οι γεννες στον συγχρονο δυτικο κοσμο ειναι εντελως αχρηστες και καλυπτουν μονο την ματαιοδοξια του ανθρωπου και την υποταγη του σε κοινωνικα συμπλεγματα, ψυχολογικα κομπλεξ για την αναγκη ενος σκοπου, μιας αποστολης κλπ
ειναι παντελως αχρηστες οι γεννες εφοσον υπαρχουν ηδη αρκετα παιδια/μωρα στον πλανητη, που χρειαζονται μονο σωστη διαχειριση, φροντιδα και μια ζεστη αγκαλια.
ειναι ακομα πιο αχρηστες οσο υπαρχει το.. ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ.παντως και για τα ζωα -ακομα και για καποια προς εξαφανιση- δεν πολυενδιαφερομαι για να ειμαι ειλικρινης. προσωπικα μου ειναι εντελως αχρηστες οι φαλαινες, δεν με ενδιαφερει να τις σωσω, δεν εχουν να μου προσφερουν κατι ουτε θα εμπαιναν αυτες στη διαδικασια να σωσουν εμενα. μπορουν να ψοφησουν ολες ησυχα σε καποια γωνια και παλι δεν θα με νοιαζει. με ενδιαφερουν ομως τα ζωα που εχω καποιο κερδος απο αυτα, ειτε αυτα που αποτελουν τροφη μου για την καλυψη των ενεργειακων αναγκων μου, ειτε απλως ειναι ζωα συντροφιας οπως ο σκυλος.
και μιας και το εφερε η κουβεντα, και για τα αδεσποτα σκυλια αλλωστε φταιει η ανθρωπινη βλακεια του ζευγαρωματος (με ατακες στυλ 'εγω δεν καταπιεζω την σεξουαλικοτητα του ζωντανου μου' απο δηθεν φιλοζωους ). φυσικα δεν σκεφτονται οτι κανεις σχεδον δεν θελει να παρει (ποσο μαλλον να αγορασει) ενα ημιαιμο σκυλακι καθως ειμαστε κομπλεξαρες και τα θελουμε κ ρατσας. ετσι οσα και να στειρωθουν, παντα θα υπαρχουν ηλιθιοι που δεν ειναι εκτροφεις και ζευγαρωνουν τα σκυλια τους τα οποια καταληγουν στο δρομο. ακομα κ αν στειρωθουν ολα τα αδεσποτα, αδεσποτα θα υπαρχουν για τον λογο αυτο, καθως κ για εναν ακομα: τα σκυλακια δεν ειναι απλως 'χαριτωμενα ζωακια'. ειναι συντροφοι. ετσι οσο υπαρχουν ανοητοι που βλεπουν ενα ζωντανο στη βιτρινα του πετ σοπ κ το αγοραζουν κ το παρατανε σε καποια φαση επειδη δεν εχουν υπολογισει παραγοντες οπως οτι το ζωντανο τους θα κανει ζημιες κλπ, δεν προκειται να αλλαξει κατι. φυσικα το εμποριο ζωων (ΣΟΣ διαβαστε για τα παπι μιλς για να μαθετε γιατι ΔΕΝ πρεπει να αγοραζουμε απο ΠΕΤ ΣΟΠΣ) αποφερει ιδιαιτερα κερδη, επομενως οσο παραγονται ζωα ανα χιλιαδες σε αθλιες συνθηκες με μοναδικο σκοπο να πουληθουν, δεν θα μπορει να βοηθηθει ιδιαιτερα η κατασταση, οπως ειναι λογικο.ξεφυγα αλλα ζμπτσμ.. κανει κ ζεστη κ δεν την παλευω.. παω να σφαξω κανα παιδακι υπο τις μελωδιες των ΖΝ
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
παντως και για τα ζωα -ακομα και για καποια προς εξαφανιση- δεν πολυενδιαφερομαι για να ειμαι ειλικρινης. προσωπικα μου ειναι εντελως αχρηστες οι φαλαινες, δεν με ενδιαφερει να τις σωσω, δεν εχουν να μου προσφερουν κατι ουτε θα εμπαιναν αυτες στη διαδικασια να σωσουν εμενα. μπορουν να ψοφησουν ολες ησυχα σε καποια γωνια και παλι δεν θα με νοιαζει. με ενδιαφερουν ομως τα ζωα που εχω καποιο κερδος απο αυτα, ειτε αυτα που αποτελουν τροφη μου για την καλυψη των ενεργειακων αναγκων μου, ειτε απλως ειναι ζωα συντροφιας οπως ο σκυλος.
και μιας και το εφερε η κουβεντα, και για τα αδεσποτα σκυλια αλλωστε φταιει η ανθρωπινη βλακεια του ζευγαρωματος (με ατακες στυλ 'εγω δεν καταπιεζω την σεξουαλικοτητα του ζωντανου μου' απο δηθεν φιλοζωους ). φυσικα δεν σκεφτονται οτι κανεις σχεδον δεν θελει να παρει (ποσο μαλλον να αγορασει) ενα ημιαιμο σκυλακι καθως ειμαστε κομπλεξαρες και τα θελουμε κ ρατσας. ετσι οσα και να στειρωθουν, παντα θα υπαρχουν ηλιθιοι που δεν ειναι εκτροφεις και ζευγαρωνουν τα σκυλια τους τα οποια καταληγουν στο δρομο. ακομα κ αν στειρωθουν ολα τα αδεσποτα, αδεσποτα θα υπαρχουν για τον λογο αυτο, καθως κ για εναν ακομα: τα σκυλακια δεν ειναι απλως 'χαριτωμενα ζωακια'. ειναι συντροφοι. ετσι οσο υπαρχουν ανοητοι που βλεπουν ενα ζωντανο στη βιτρινα του πετ σοπ κ το αγοραζουν κ το παρατανε σε καποια φαση επειδη δεν εχουν υπολογισει παραγοντες οπως οτι το ζωντανο τους θα κανει ζημιες κλπ, δεν προκειται να αλλαξει κατι. φυσικα το εμποριο ζωων (ΣΟΣ διαβαστε για τα παπι μιλς για να μαθετε γιατι ΔΕΝ πρεπει να αγοραζουμε απο ΠΕΤ ΣΟΠΣ) αποφερει ιδιαιτερα κερδη, επομενως οσο παραγονται ζωα ανα χιλιαδες σε αθλιες συνθηκες με μοναδικο σκοπο να πουληθουν, δεν θα μπορει να βοηθηθει ιδιαιτερα η κατασταση, οπως ειναι λογικο.ξεφυγα αλλα ζμπτσμ.. κανει κ ζεστη κ δεν την παλευω.. παω να σφαξω κανα παιδακι υπο τις μελωδιες των ΖΝ
Δεν πιστευω οτι εισαι σε θεση να κρινεις ποια ζωα σου ειναι χρησιμα και ποια οχι. Αν θες το αναλυω αλλα οπως και να εχει οι φαλαινες σου ειναι απειρως χρησιμοτερες απο τους σκυλους, οι οποιοι το μονο που εξυπηρετουν ειναι να ικανοποιουν την αναγκη καποιων να διατασουν κατι και αυτο να υπακουει με χαρα.
-
@nickolasΜισάνθρωποι ίσως πάει καλύτερα...
Μην κρίνεις 'εύκολα' όμως το που ξοδεύει καθένας - νομίμως - τα λεφτά του γιατί μπορώ πολύ εύκολα να επιχειρηματολογήσω περί 'απανθρωπιάς' σου εκτιμώντας την αξία του αυτοκινήτου, της οικίας και της διασκέδασής σου καταλήγωντας στο συμπέρασμα ότι θα έπρεπε τουλάχιστον 20% της αξίας τους να πάει στα ταμεία απόρων...Εσύ ξοδεύεις λεφτά σε ποτά, αυτοκίνητο, σπίτι εγώ ξοδεύω στα φιλετάκια που μου αρέσει να τρώνε τα σκυλιά...Πιστεύεις ειλικρινά ότι είσαι εξ αυτού του λόγου πιο φιλάνθρωπος από μένα..Πιθανότατα είσαι, όχι όμως γιατί εγώ ταίζω μπελούγκα και μαύρη τρούφα του Perigord το σκύλο μου
Αλήθεια, αυτούς που δεν έδωσαν σε κανένα από τα 2 παγκάρια (δηλ. το 99,999% του πληθυσμού) πως τους χαρακτηρίζεις?
Aπλά αδιάφορους
Το μισάνθρωποι όντως κολλάει καλύτερα.
Έχει διαφορά το να μην προσφέρεις από το να αποφασίσεις να προσφέρεις και να τα δίνεις σε λάθος χώρο. Όντως το πρώτο είναι χειρότερο το 2ο όμως 'χτυπάει' χειρότερα. Όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι, κάνε το σωστά.
Εκτός και αν οι φιλόζωοι εντάσουν τα φιλοζωικά τους έξοδα στην ίδια κατηγορία με τα έξοδα διασκέδασης, αυτοκινήτου κλπ. οπότε όντως ό,τι λέω είναι άκυρο.
Οι περισσότεροι όμως νομίζουν πως προσφέρουν και θεωρούν εαυτούς πιο ανθρώπους...από τους ανθρώπους, Για την ακρίβεια πολλοί θεωρούν όσους δεν ασχολούνται με τα σκυλάκια υπανθρώπους!Ενίοτε κάποιοι 'φιλόζωοι' είναι τελείως αναίσθητοι. Για παράδειγμα δείτε εδώ: http://www.greekmeds.gr/forum/index.php ... =15019&hl=' target='_blank
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν πιστευω οτι εισαι σε θεση να κρινεις ποια ζωα σου ειναι χρησιμα και ποια οχι. Αν θες το αναλυω αλλα οπως και να εχει οι φαλαινες σου ειναι απειρως χρησιμοτερες απο τους σκυλους, οι οποιοι το μονο που εξυπηρετουν ειναι να ικανοποιουν την αναγκη καποιων να διατασουν κατι και αυτο να υπακουει με χαρα.
φυσικα και θελω. εξηγησε μου γιατι να με ενδιαφερουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ περισσοτερο οι φαλαινες απο τους σκυλους και τι συνεπειες θα εχει στην μικρη ζωη μου η εξαφανιση τους. τι συνεπειες που δεν θα μπορεσουμε να αντιμετωπισουμε σαν ανθρωπινο ειδος εννοω.
α και κατι αλλο ασχετο που μου ηρθε φλασια. θυμηθηκα το θεμα με τους ομοφυλοφιλους και το αν θα πρεπει να δικαιουνται να κανουν υιοθεσιες, και τις αρνητικες απαντησεις ανθρωπων εδω που τωρα λενε για τα παιδακια στην αφρικη που πεινανε και ποσο τους ενδιαφερει κλπ .
εσεις αν ησασταν παιδακι τι θα προτιμουσατε: να λιμοκτονησετε στην αφρικη, ή να σας υιοθετησει και μεγαλωσει ενας ομοφυλοφιλος;
προτιματε λοιπον να καταδικαζονται αυτα σε μικρη βασανιστικη ζωη απ'το να τα μεγαλωσει ενας πουστης ή μια λεσβια. για να καταλαβετε ποσο πολιτικα ορθοι ειστε! ξεχνατε ομως οτι δεν ρωτησατε τα ΙΔΙΑ τα παιδακια τι προτιμανε.
over and out -
Να πω κάτι; Είναι μάλλον προτιμότερο να σε βιάζει 1-2 φορές τη βδομάδα ένας κ...μπαράς γέρος και να σου παρέχει φαΐ-στέγη-ADSL , παρά να πεθάνεις από την πείνα σε κάποια καμένη γη. Το επιχείρημα ποιο ακριβώς είναι;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
πιο εντελώς δε γίνεται... όποιος πιστεύει οτι περισσεύουν τα παιδάκια ας σφάξει τα δικά του κι ας αυτοκτονήσει (καλοπροαίρετα πάντα)
το γεγονος οτι καποιος πιστευει οτι περισσευουν τα παιδακια (το οποιο οπως και να ακουγεται παραμενει 100% ΑΛΗΘΕΣ) δε σημαινει οτι θα τα εξολοθρευσει κιολας.
ισα ισα, οποιος δεν πιστευει οτι τα παιδακια οντως περισσευουν μαλλον δεν εχει συνειδητοποιησει οτι στην πραγματικοτητα τα 'παιδακια που πεινανε στην ασια και την αφρικη' ειναι αποτελεσμα του υπερπληθυσμου και της κακης διαχειρισης του ανθρωπινου δυναμικου (και φυσικα πρωτα απ'ολα των παιδιων) στον πλανητη μας.
ειμαι λοιπον μεσα σ'αυτους που πιστευουν οτι τα παιδακια (και οι ανθρωποι αρα) περισσευουν στον πλανητη μας, για τους λογους που εγραψα. αυτο δε σημαινει οτι θα βγω στο δρομο βαμμενος στα χρωματα του πολεμου και θα αρχισω να σφαζω ανθρωπους (παντως για ενα προγραμμα στειρωσης θα εδινα ανετα λεφτα). τα ενεργειακα αποθεματα δεν φτανουν για να καλυψουν τις αναγκες του ανθρωπινου πληθυσμου του πλανητη. μια λυση θα ηταν να στειρωθει μεγαλο μερος του πληθυσμου . οι γεννες στον συγχρονο δυτικο κοσμο ειναι εντελως αχρηστες και καλυπτουν μονο την ματαιοδοξια του ανθρωπου και την υποταγη του σε κοινωνικα συμπλεγματα, ψυχολογικα κομπλεξ για την αναγκη ενος σκοπου, μιας αποστολης κλπ
ειναι παντελως αχρηστες οι γεννες εφοσον υπαρχουν ηδη αρκετα παιδια/μωρα στον πλανητη, που χρειαζονται μονο σωστη διαχειριση, φροντιδα και μια ζεστη αγκαλια.
ειναι ακομα πιο αχρηστες οσο υπαρχει το.. ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ.παντως και για τα ζωα -ακομα και για καποια προς εξαφανιση- δεν πολυενδιαφερομαι για να ειμαι ειλικρινης. προσωπικα μου ειναι εντελως αχρηστες οι φαλαινες, δεν με ενδιαφερει να τις σωσω, δεν εχουν να μου προσφερουν κατι ουτε θα εμπαιναν αυτες στη διαδικασια να σωσουν εμενα. μπορουν να ψοφησουν ολες ησυχα σε καποια γωνια και παλι δεν θα με νοιαζει. με ενδιαφερουν ομως τα ζωα που εχω καποιο κερδος απο αυτα, ειτε αυτα που αποτελουν τροφη μου για την καλυψη των ενεργειακων αναγκων μου, ειτε απλως ειναι ζωα συντροφιας οπως ο σκυλος.
Στο δυτικό κόσμο οι 1 ή δύο γέννες ανά οικογένεια περισσεύουν ; Τότε στην Βιρμανία-Λάος-Πακιστάν-Ινδία-Φιλλιπίνες-Αφρική με 7 ή 8 γέννες ανά οικογένεια που δεν μπορούν να τις θρέψουν τι κάνουν ;
Ρε συ....μην κάθεσαι στον ήλιο τέτοιες ημέρες.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]