Feb 8, 2008, 2:14 PM

Ο χρήστης mousatos έγραψε:

Προσωπικά, αντιμετωπίζω οποιονδήποτε πολιτικό που ζητάει την ψήφο μου ως υποψήφιο διαχειριστή του πλουτου που εγω παράγω. ?

Κάτι πρέπει να γίνει μ'αυτό.
Όταν διαχειρίζεται κάποιος 'ξένος' τα δικά σου χρήματα, τι περιμένεις; Να μην κλέψει;;
Πρέπει να δημιουργηθούν αυστηρές ασφαλιστικές δυκλίδες προστασίας και ελέγχων ή ...να αλλάξει το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης** του πλανήτη**.

Ας αλλάξουμε πρώτα εμείς... δε νομίζω ότι με απρόσωπες εκφράσεις του στιλ 'κατι πρέπει να αλλάξει' πετυχαίνουμε τίποτα. Τι να αλλάξει? Πως? από ποιους? Μόνο του θ' αλλάξει? Με επιφοίτηση?
Και όσον αφορά τις δικλείδες ασφαλείας, κλπ.: έχουμε αποδείξει στην Ελλάδα ότι είμαστε σε θέση να ακυρώνουμε εν στη γένεσή του κάθε σύστημα ελέγχου. Πάρτε για παράδειγμα το πονεμένο (πρώην) ΣΔΟΕ. Όλοι του σχεδόν οι έλεγχοι ήταν κατόπιν 'ραντεβού'. Είναι δυνατόν να λειτουργήσει έτσι ένας τέτοιος μηχανισμός? Όχι βέβαια.
Οι 'δικλείδες ασφαλείας' πρέπει να μπουν στο δικό μας κεφάλι πρώτα. Και ο έλεγχος να γίνεται πρώτα στον εαυτό μας. Αυτο βέβαια, αν μας ενδιαφέρει κάτι παραπάνω από ότι ο εαυτός μας.

Από την άλλη, θα μου πεις: 'κλέφτες οι πολιτικοί', 'ανεβαίνουν μόνο για να φάνε', κλπ. Ναι. Το ξέρουμε όλοι κι αυτό. Αλλά όταν τους ψηφίζουμε, έχοντας υιοθετήσει εκ των προτέρων αυτη τη συλλογιστική, γινόμαστε συνένοχοί τους. (με κάποιο αντάλλαγμα, βέβαια: μια θεσούλα, μια νομιμοποίηση, μια 'τακτοποίηση').

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπον.

**Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν
**