-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μηπως ο ογκος των πληροφοριων ειναι σαφως μεγαλυτερος απο αυτον του... τοτε (δεν υπηρχε ουτε η C++ τοτε που λεει ο λογος, ουτε μαθηματα τυπου Αρχες Διοικησης και Οικονομικης για πανελλαδικες).. ;
Γι αυτό σου λέω συνάδελφε, σκατοεποχές ήταν τότε
-
πλάκα πλάκα σε 5-6 χρόνια θα γράφουν κώδικα παιδάκια 1ης Γυμνασίου σε IDE και δεν θα ξέρουν ούτε πως μοιάζει το command line
το δε gcc θα νομίζουν οτι είναι κάποιος παγκόσμιος οργανισμός για τη διατηρηση της C (Global C Conservation) -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πλάκα πλάκα σε 5-6 χρόνια θα γράφουν κώδικα παιδάκια 1ης Γυμνασίου σε IDE και δεν θα ξέρουν ούτε πως μοιάζει το command line
το δε gcc θα νομίζουν οτι είναι κάποιος παγκόσμιος οργανισμός για τη διατηρηση της C (Global C Conservation)Γιατι τώρα οι περισσότεροι προγραμματιστές με τι γράφουν νομίζεις; Αν τους πάρουν το IDE-δάκι χάσαν τη μπάλα
-
ε καλά, είναι αντιπαραωγικό να γράφεις command line.
αλλά το θέμα είναι οτι 1ον οι περισσότεροι περάσαμε απο εκει
2ον τα πιτσιρίκια θα προσαρμοστούν άμεσα και ταχύτατα ρίχνοντας άγριο ξύλο σε κάτι γέρικους πωπούς σαν τους δικούς μας.οφ τοπικ IDE και κόντρα IDE και υλοποιήσεις πάνω σε άλλες, έχουμε φτάσει να θέλουμε 10 ΜΒ RAM για το Hello World. κάπου να σταματήσει αυτό το παραμύθι, αν και καιρό το λέμε αλλά δεν ακούγεται.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
οφ τοπικ IDE και κόντρα IDE και υλοποιήσεις πάνω σε άλλες, έχουμε φτάσει να θέλουμε 10 ΜΒ RAM για το Hello World. κάπου να σταματήσει αυτό το παραμύθι, αν και καιρό το λέμε αλλά δεν ακούγεται.ΟΤ συνέχεια
http://www.grc.com ο τύπος γράφει τα πραγράμματά του σε assembly, ξέρεις... push, pop, jump κλπ. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
οφ τοπικ IDE και κόντρα IDE και υλοποιήσεις πάνω σε άλλες, έχουμε φτάσει να θέλουμε 10 ΜΒ RAM για το Hello World. κάπου να σταματήσει αυτό το παραμύθι, αν και καιρό το λέμε αλλά δεν ακούγεται.
ΟΤ συνέχεια
http://www.grc.com ο τύπος γράφει τα πραγράμματά του σε assembly, ξέρεις... push, pop, jump κλπ.Να τον δω τι κάνει όταν αλλάζει η assembly
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Για το ξύλο. Άλλες εποχές. Οι Δάσκαλοι τότε είχαν @@
ε ναι, θελει πολλα κιλα @@ για να δειρεις ενα 8χρονο παιδακι
ενώ τώρα το μόνο που θέλουν είναι να περάσει η ώρα ώστε να πάνε στο Φροντηστήριο όπου και εκεί θα κοροιδεύουν την κοινωνία.
μπερδευεις τους δασκαλους με τους καθηγητες (οι δασκαλοι απ'οσο ξερω δεν διδασκουν σε φροντιστηρια)
Είχαν μόρφωση (σήμερα άστα να πάνε
απλα τα πραγματα:
συγκρινοντας τον μεσο δασκαλο του.. τοτε με του σημερα, ποιος ειναι περισσοτερο μορφωμενος; γιατι νομιζω σου διαφευγει ο τροπος με τον οποιον γινονταν δασκαλοι τοτε και τωρα (τωρα δασκαλοι γινονται μαθητες του 17+ σε ενα εκπαιδευτικο συστημα σαφως δυσκολοτερο απο αυτο του.. τοτε, και πηγαινουν στο παιδαγωγικο που ειναι μια σχολη 4... χρονια. να αναφερω και την διαδικασια του.. τοτε; )Στα Αγγλοσαξωνικά γενικότερα Ε.Ι. υπάρχει και κώδικας δεοντολογίας και ηθικής. Σκέψου στην Ελλάδα να πρέπει κάποιος να υποσχεθεί ότι δεν θα αντιγράψει ή ότι δεν θα παρουσιάσει εργασία άλλου ως δική του. Όχι ότι εκεί δεν γίνονται @@@@κίες αλλά μιλάμε ότι στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν ξεφύγει
στα αγγλοσαξωνικα σχολεια υπαρχει οντως κωδικας δεοντολογιας και ηθικης, αλλα υπαρχει και ΑΛΚΟΟΛ. πολυ αλκοολ! πραγμα που δεν ειδα σε κανενα ελληνικο σχολειο (σε τετοιο βαθμο)
Αλλα ειπαμε Σουηδοι..... με ενα δεικτη αυτοκτονιων...Να......... αλλα με πολιτικα ορθη σκεψη.......
ξαναλεω, ας μην βιαζομαστε να τους χαρακτηρισουμε πολιτικα ορθους. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να καταλαβουμε την κουλτουρα τους. ασε που ο δεικτης αυτοκτονιων δεν εχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχεση με αυτο που εκανε ο εν λογω δασκαλος.
α ηθελα μια λογικη εξηγηση στο εξης.... Πως ειναι δυνατον οι γονεις να ξοδευουν τοσα πολλα χρηματα σε ιδιωτικα σχολεια σε ιδιαιτερα μαθηματα και σε φροντηστηρια, απο οτι ολοι παραδεχονται και τελικα στις εισαγωγικες εξετασεις ενα 30 με 40 % να γραφουν κατω απο τη βαση!!!.... ποιος κοροιδευει ποιον???? οι καθηγητες οι φροντιστες τα παιδια που δεν σεβονται τα εξοδα των γονεων τους.... ποιος τελος παντων φταιει... και πανε τοσα λεφτα χαμενα... Τα θεματα παντως των εξετασεων δεν νομιζω να φταινε!!!....
(αν και με καλυψε ο HF) οποιος διαβαζει περναει. τα φροντιστηρια, τα καλα σχολεια, η υποστηριξη, ειναι ολα καλα.. αλλα αμα το παιδι ΔΕΝ στρωσει τον κωλο του ΔΕΝ θα περασει στον αιωνα τον απαντα. τιποτα απ'ολα αυτα δεν μπορει να εγγυηθει την επιτυχια χωρις το διαβασμα του μαθητη. καποια παιδια απ'αυτα που δεν περνανε προφανως εχουν ικανοτητες να περασουν απλως δεν τους εχει κινησει καποιος το ενδιαφερον για το διαβασμα, καποια αλλα το κανουν απλα και μονο επειδη το θελουν οι γονεις τους κοκ. η ουσια ειναι ομως αυτη που εγραψα.
Από τα δικά μου προσωπικά βιώματα πάντως, οι δάσκαλοι και καθηγητές δείχνουν σταθερά όλο και λιγότερο ενδιαφέρον ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Εκτός σχολείου (ως ιδιαιτεράδες και φροντιστάδες) είναι πολύ καλύτεροι.
αυτο το θεμα με τους καθηγητες νομιζω παρουσιαζει καποια λογικη, και μπορει να συζητηθει. νομιζω οτι οι παραγοντες οσον αφορα αυτο ειναι πολλοι, το θεμα ειναι πολυπλοκο και οχι μονο εκει που το πας εσυ. αφενος οι καθηγητες στα φροντιστηρια (απο φιλους που εχω που δουλευουν κλπ) ειναι ως επι το πλειστον ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ και ΝΕΟΙ ακομα, αρα με περισσοτερη διψα. αφετερου εχει τεραστια διαφορα η ταξη των 30 ατομων απο την ταξη των 3-7 ατομων. δεν ειναι βλακες πολλοι ξενοι οι οποιοι στο σχολειο εχουν ταξεις μεχρι το πολυ 10 ατομων.
- Οι διάφορες τάξεις κρίνονται με τις δυνατότητες που έχουν καθώς και σε σύγκριση με άλλες κοινωνικές ομάδες. Οι τάξεις των εκπαιδευτικών κρίνεται από το τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύει τη νέα γενεά ώστε αυτή να είναι καλύτερη από τη προηγούμενη. Σήμερα η Δημόσια εκπαίδευση θεωρείται ανεπαρκής από την κοινωνία και για το λόγο αυτό η παραπαιδεία (όπως ονομάζεται) θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση. Εκπαίδευση βέβαια δεν είναι μόνον οι εκπαιδευτικοί αλλά είναι και οι υποδομές. όμως με τις τότε υποδομές και τις τάξεις των 60+ ατόμων διδαχτήκαμε. Αυτό όμως που μου έμεινε ήταν ότι η εκπαίδευση ήταν μία διέξοδος για ένα καλύτερο αύριο. Για να μην επαναλάβουμε τα λάθη που έκαναν οι προηγούμενοι και να διδαχτούμε από αυτά. Για να πάψουμε να είμαστε ζώα αλλά για να γίνουμε άνθρωποι.
αρα λες οτι για την σημερινη κατασταση φταινε οι δασκαλοι του.. τοτε, καθως αυτους ειχαν για δασκαλους οι σημερινοι (εκπαιδευτικοι, φορεις, γονεις κοκ) οι οποιοι εφεραν την χωρα σε αυτο το.. χαλι
παντως η σημερινη γενια ΕΙΝΑΙ σαφως πιο εξελιγμενη απο την προηγουμενη (και η επομενη ειδικα, την βλεπω να ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη..). το εχω ξαναπει οτι η δικη μου 'ελπιδα' ειναι η νεα γενια, δεν περιμενω και τοσα πολλα ειτε απο την δικη μου ειτε απο παλαιοτερες.Σε ένα όμως εκπαιδευτικό σύστημα που έχει ανάγει την πληροφορία αυτή καθ' αυτή σε Θεότητα δεν τίθεται ζήτημα ότι η κριτική σκέψη απλά δεν αναπτύσσεται. Ο λόγος που δεν αναπτύσσεται βέβαια η κριτική σκέψη οφείλεται και στο γεγονός ότι απαιτείται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από τον διδάσκοντα να εκπαιδεύσει τους μαθητές του να έχουν κριτική σκέψη και είναι πολύ πιο εύκολο να παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά επιτυχία με τη λογική της στείρας αντιγραφής.
μηπως ο ογκος των πληροφοριων ειναι σαφως μεγαλυτερος απο αυτον του... τοτε (δεν υπηρχε ουτε η C++ τοτε που λεει ο λογος, ουτε μαθηματα τυπου Αρχες Διοικησης και Οικονομικης για πανελλαδικες).. ;
Η γενεά του 2000~2010 τι υλικό θα παραδώσει στη κοινωνία??
αν και δεν μπορουμε να μιλαμε υποθετικα, λογικα καλυτερο απ'ολα τα προηγουμενα. τα πραγματα ειναι απλα: ο καλος μαθητης του σημερα ειναι καλυτερος απ'τον καλο μαθητη του τοτε. ο μετριος το ιδιο, και ο κακος ακομα το ιδιο. παντα υπηρχαν αυτες οι διαβαθμισεις, οσο κ αν πολλες φορες το ξεχναμε
-
Θέλει πολύ όμως αυτοσυγκράτηση να το χτυπήσεις τόσο όσο χρειάζεται ώστε να καταλάβει ότι υπάρχουν όρια.
-
Φροντιστήρια ξεκινούν από την 4η Δημοτικού πιά.
-
Το θέμα δεν είναι ποιός είναι ο βαθμός εισαγωγής στο παιδαγωγικό αλλά το επίπεδο των γνώσεων όταν βγεις. Αν διαβάσεις απαντήσεις στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ από εκολαπτόμενους δασκάλους θα φρίξεις.
-
Στα Ελληνικά Σχολεία υπάρχει και αλκοόλ και τσιγάρο και ναρκωτικά και καταστάσεις που έχουν ξεφύγει κάθε ελέγχου. Φτάνει να ψάξεις στο youtube.
-
Περι Σουηδών δεν ασχολούμε.
-
Περί διαβάσματος. Το σύστημα προωθεί την αντιγράφη και την αποστήθιση. Το πλήθος των αριστούχων καταδεικνύει και την αποτυχία του. Πως είναι δυνατόν να συζητάς περί επιλογής όταν το 30% είναι αριστούχοι και το 40% είναι κάτω από τη βάση. Περί φροντιστηρίων. Ένας καλός μεν αλλά φτωχός μαθητής έχει μικρότερες πιθανότητες με το σύστημα αυτό να περάσει σε ΑΕΙ από έναν πλούσιο αλλά μέτριο μαθητή καθώς το συγκριτικό του πλεονέκτημα (η κριτική , αναλυτική σκέψη αποφεύγω τον όρο IQ) δεν πριμοδοτείται όσο πρέπει. Η αποστήθιση δεν απαιτεί και ιδιαίτερη αναλυτική σκέψη. Το κακό όμως είναι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να επιλέγει τους καλύτερους. Και αν αυτό συνεχίζει να ισχύει στους μεγάλους πληθυσμούς αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει στις ουρές των δύο κατανομών (των επιτυχόντων και αποτυχόντων).
-
Μάλλον η διαφορά μεταξύ της τάξης των 7 ή 10 ατόμων και των 30 είναι ότι στη 2η κανείς δεν ελέγχει το επίπεδο των γνώσεων που δίδεται. Αν έχεις διδάξει σε μία τάξη είτε 7 είτε 20 δεν κάνει καμία διαφορά.
-
Αν κατάλαβες από αυτά που λέω ότι φταίει η προηγούμενη γενεά ωω well.... Το γεγονός ότι το υλικό που έρχεται σε κάθε γενεά είναι καλύτερο της προηγούμενης είναι προφανές. Το θέμα είναι πιο είναι η προστιθέμενη αξία της εκπαίδευσης σε κάθε άτομο και σε αυτό το θέμα απλά θεωρώ ότι σε σκέση με το εχθές είμαστε πίσω και φυσικά πολύ πίσω σε σχέση με αυτό το οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε.
-
Σήμερα δεν υπάρχει ούτε το 1/3 του όγκου της ευκλείδιας Γεωμετρίας που υπήρχε πριν 40 έτη. Η γνώση δεν είναι στατική. Αλλάζει όπως και οι προτεραιότητες. Σήμερα όπου το 80% του ΑΕΠ πρακτικά προέρχεται από υπηρεσίες οι αρχές management ίσως καλώς να διδάσκονται στο Λύκειο. Με την πρόοδο των υπολογιστών προβλήματα Γεωμετρίας λύνονται πιο εύκολα με τη χρήση της αναλυτικής άλγεβρας η οποία βοηθά και στην κατανόηση των βασικών δομών πάνω στους οποίες στηρίζονται ένα σκασμός από άλλες επιστήμες (μέσα σε αυτές και η επιστήμη των Η/Υ).
-
Δεν είμαι και τόσο βέβαιος για την ποιότητα του υλικού. Θα τα πούμε σε κάμποσα έτη.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Στο ξαναλέω μιας και δεν καταλαβαίνεις.
Επειδή θεωρώ πως το να με βρίσει κανείς είναι πιο κόσμιο απο το να χαρακτηρίσει την γνώμη μου λάσπη και προπαγάνδα, και να μου κολλάει όποια ετικέτα γουστάρει, την επόμενη φορά θα σε βρίσω και μάλιστα άσχημα, εσένα και όποιον άλλον ακολουθήσει αυτή την άθλια ταχτική. Κι ας καθαρίσουν οι mods.και πρέπει να φοβηθώ δηλαδή????? Φρόντισε και εσύ να προσέχεις τι γράφεις και πως το γράφεις ώστε να μην προκαλείς τον άλλο.
-
- Στα Ελληνικά Σχολεία υπάρχει και αλκοόλ και τσιγάρο και ναρκωτικά και καταστάσεις που έχουν ξεφύγει κάθε ελέγχου. Φτάνει να ψάξεις στο youtube.
ναι αλλα δεν εχουμε ανιχνευτες μεταλλων για μαχαιρια ή ειδικα μπουφαν ωστε να μην τρυπανε απο μαχαιριες οπως στην αγγλια.ουτε συμμοριες.ουτε υπαρχουν περιστατικα με μαθητες να δολοφονουν-ουνται οπως σε ολο τον υπολοιπο κοσμο.γενικα θα πρεπει η ελλαδα να εχει τα ποιο φλωρικα σχολεια του ανεπτυγμενου κοσμου
υγ.μια που υπαρχει αντιπαραθεση,ριχτε και κανα μπινελικι ρε σεις να αναψουν λιγο τα αιματα.καλοκαιρι ειναι,το σηκωνει η ατμοσφαιρα.αντε
-
Έχοντας, όπως και άλλοι εδώ, κάπου 30 χρόνια εμπειριών στο χώρο, απο διάφορες μεριές και βαθμίδες (μαθητής, γονιός, δάσκαλος), νομίζω ότι μπορώ να διατυπώσω μερικές σκέψεις.
α. Ξύλο (πολιτικά ορθό: σωματική τιμωρία). Έχοντας φάει πολύ, οικογενειακό και σχολικό, καθώς δεν ήμουν ακριβώς το παιδί που θα θέλατε να υιοθετήσετε, έχω καταλήξει εδώ και χρόνια στο εξής συμπέρασμα: Αυτό που με δίδαξε ήταν μόνο το έγκλημα=τιμωρία (όταν σε πιάσουν). Πέραν αυτού δε νομίζω ότι μου άφησε τίποτα καλό ή κακό. Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που δεν το εφάρμοσα στα παιδιά μου και το ξεκαθάρισα και στους εκάστοτε δασκάλους τους. Επομένως δεν νομίζω ότι προσφέρει τίποτα ουσιαστικό πέραν κάποιας παβλόβιας αντίδρασης στα παιδιά.
β. Δάσκαλοι. Είχα ως μαθητής, γνώρισα ως άνθρωπος και γονιός, συνεργάστηκα ως δάσκαλος, με όλων των ειδών δασκάλους. Θυμάμαι με συγκίνηση το δάσκαλό μου της ΣΤ δημοτικού που με παρέλαβε μαθητή του 8, με έκανε του 9, κατόρθωσα να μπω στο γυμνάσιο με 16 και να ξέρω ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος. Γιαυτο μετά απο ελάχιστα χρόνια πέθανε νεότατος απο καρκίνο. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το δάσκαλό μου της Ε δημοτικού που η εκπαιδευτική μέθοδός του περιορίζονταν στην σφαλιάρα και τη φάλαγγα και απο μαθητή του 10 μέ έκανε του 8. Αντίστοιχες εμπειρίες και στο γυμνάσιο με τον μαθηματικό στην έκτη γυμνασίου να κοιμάται το πρωί πίσω απο την τσάντα του και γω να δώ ολοκλήρωμα πρώτη φορά στη ζωή μου στο πανεπιστήμιο. Αντίθετα στην ίδια τάξη ο χημικός (δρ παρακαλώ!) αντιλαμβανόμενος τη φυσική απέχθειά μου στο σπόρ, θεώρησε ότι θα με βοηθούσε ένας αξιοπρεπής βαθμός (που δεν πολυάξιζα) για να συνεχίσω, και πράγματι με βοήθησε. Η πρώτη μου δασκάλα ζει ακόμη και όταν με αντικρύζει βλέπω στα μάτια της την ίδια συγκίνηση που βλέπω και στη δασκάλα των παιδιών μου όταν τα βλέπει μετά από τόσα χρόνια.
Ωστόσο αδικούμε εαυτούς και διδασκάλους με τέτοιες συγκρίσεις. Απλά ήταν άλλες εποχές, άλλες οι συνθήκες, άλλες οι απαιτήσεις. Υπήρχαν και υπάρχουν καλοί, κακοί και αδιάφοροι. Αυτό που δεν συγχωρώ, είναι το ότι ενώ σήμερα οι δάσκαλοι έχουν πολύ περισσότερες γνώσεις και μέσα (για το μόρφωση είναι μια άλλη συζήτηση) και μπορούν να είναι πολύ καλύτεροι χωρίς περισσότερο κόπο, κατά μέσο όρο δεν είναι. Ακούγεται αφορισμός, και μπορεί να είναι, αλλά η δική μου εμπειρία αυτό δείχνει.γ. Ποδιές. Κάπου πιό πίσω καποιος έγραψε για τις ποδιές και το διαχωρισμό πλούσιων και φτωχών. Όπως εγώ το έζησα, ο διαχωρισμός ήταν μεταξύ καθαρών και βρώμικων, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής θέσης. Έτσι και αλλοιώς ξέραμε ποιοί είχαν χρήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως εξακολουθώ να τις θεωρώ εξαιρετικά σέξυ
Ο χρήστης skye έγραψε:
αυτο το θεμα με τους καθηγητες νομιζω παρουσιαζει καποια λογικη, και μπορει να συζητηθει. νομιζω οτι οι παραγοντες οσον αφορα αυτο ειναι πολλοι, το θεμα ειναι πολυπλοκο και οχι μονο εκει που το πας εσυ. αφενος οι καθηγητες στα φροντιστηρια (απο φιλους που εχω που δουλευουν κλπ) ειναι ως επι το πλειστον ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ και ΝΕΟΙ ακομα, αρα με περισσοτερη διψα. αφετερου εχει τεραστια διαφορα η ταξη των 30 ατομων απο την ταξη των 3-7 ατομων. δεν ειναι βλακες πολλοι ξενοι οι οποιοι στο σχολειο εχουν ταξεις μεχρι το πολυ 10 ατομων.
Συγνώμη, αλλά το αδιόριστοι (και με κεφαλαία) που πάει. Απο που και ως που ;;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Στο ξαναλέω μιας και δεν καταλαβαίνεις.
Επειδή θεωρώ πως το να με βρίσει κανείς είναι πιο κόσμιο απο το να χαρακτηρίσει την γνώμη μου λάσπη και προπαγάνδα, και να μου κολλάει όποια ετικέτα γουστάρει, την επόμενη φορά θα σε βρίσω και μάλιστα άσχημα, εσένα και όποιον άλλον ακολουθήσει αυτή την άθλια ταχτική. Κι ας καθαρίσουν οι mods.και πρέπει να φοβηθώ δηλαδή????? Φρόντισε και εσύ να προσέχεις τι γράφεις και πως το γράφεις ώστε να μην προκαλείς τον άλλο.
Το συνεχίζεις έτσι; Αντι να συτήσεις ένα συγνώμη για τον τρόπο σου.
Το τι γράφω και πως το γράφω είναι δική μου δουλειά όσο δεν αναφέρομαι στο άτομό σου.
Οταν λες πως λασπολογώ και προπαγανδίζω αναφέρεσαι στην προσωπικότητα μου και στις προθέσεις μου, και δεν στο επιτρέπω όπως και σε κανέναν άλλο.
Αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά μη μας πουλάς κι επίπεδο, και να λείπουν οι συστάσεις τι να προσέχω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού είναι τόοοσο χάλια οι συνθήκες (οικονομικές και εργασιακές), γιατί τα παιδαγωγικά τμήματα διαρκώς ανεβαίνουν στις πανελλήνιες και γίνονται από τις πιο περιζήτητες σχολές; Λόγω βίτσιου ή επειδή τα νέα παιδιά θέλουν να προσφέρουν στη μαθητιώσα νεολαία;Συγγνώμη, αλλά είναι τραγικό επιχείρημα. Και στις ιατρικές πχ γίνεται ουρά για να μπεις (ή σε κάποιες στρατιωτικές κλπ κλπ). Σημαίνει κάτι αυτό;
Επίσης ουρά έχει και στα Lidl. Τόσο καλά είναι κι αυτά;
-
-
Θέλει πολύ όμως αυτοσυγκράτηση να το χτυπήσεις τόσο όσο χρειάζεται ώστε να καταλάβει ότι υπάρχουν όρια.
-
Φροντιστήρια ξεκινούν από την 4η Δημοτικού πιά.
-
Το θέμα δεν είναι ποιός είναι ο βαθμός εισαγωγής στο παιδαγωγικό αλλά το επίπεδο των γνώσεων όταν βγεις. Αν διαβάσεις απαντήσεις στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ από εκολαπτόμενους δασκάλους θα φρίξεις.
-
Στα Ελληνικά Σχολεία υπάρχει και αλκοόλ και τσιγάρο και ναρκωτικά και καταστάσεις που έχουν ξεφύγει κάθε ελέγχου. Φτάνει να ψάξεις στο youtube.
-
Περι Σουηδών δεν ασχολούμε.
-
Περί διαβάσματος. Το σύστημα προωθεί την αντιγράφη και την αποστήθιση. Το πλήθος των αριστούχων καταδεικνύει και την αποτυχία του. Πως είναι δυνατόν να συζητάς περί επιλογής όταν το 30% είναι αριστούχοι και το 40% είναι κάτω από τη βάση. Περί φροντιστηρίων. Ένας καλός μεν αλλά φτωχός μαθητής έχει μικρότερες πιθανότητες με το σύστημα αυτό να περάσει σε ΑΕΙ από έναν πλούσιο αλλά μέτριο μαθητή καθώς το συγκριτικό του πλεονέκτημα (η κριτική , αναλυτική σκέψη αποφεύγω τον όρο IQ) δεν πριμοδοτείται όσο πρέπει. Η αποστήθιση δεν απαιτεί και ιδιαίτερη αναλυτική σκέψη. Το κακό όμως είναι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να επιλέγει τους καλύτερους. Και αν αυτό συνεχίζει να ισχύει στους μεγάλους πληθυσμούς αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει στις ουρές των δύο κατανομών (των επιτυχόντων και αποτυχόντων).
-
Μάλλον η διαφορά μεταξύ της τάξης των 7 ή 10 ατόμων και των 30 είναι ότι στη 2η κανείς δεν ελέγχει το επίπεδο των γνώσεων που δίδεται. Αν έχεις διδάξει σε μία τάξη είτε 7 είτε 20 δεν κάνει καμία διαφορά.
-
Αν κατάλαβες από αυτά που λέω ότι φταίει η προηγούμενη γενεά ωω well.... Το γεγονός ότι το υλικό που έρχεται σε κάθε γενεά είναι καλύτερο της προηγούμενης είναι προφανές. Το θέμα είναι πιο είναι η προστιθέμενη αξία της εκπαίδευσης σε κάθε άτομο και σε αυτό το θέμα απλά θεωρώ ότι σε σκέση με το εχθές είμαστε πίσω και φυσικά πολύ πίσω σε σχέση με αυτό το οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε.
-
Σήμερα δεν υπάρχει ούτε το 1/3 του όγκου της ευκλείδιας Γεωμετρίας που υπήρχε πριν 40 έτη. Η γνώση δεν είναι στατική. Αλλάζει όπως και οι προτεραιότητες. Σήμερα όπου το 80% του ΑΕΠ πρακτικά προέρχεται από υπηρεσίες οι αρχές management ίσως καλώς να διδάσκονται στο Λύκειο. Με την πρόοδο των υπολογιστών προβλήματα Γεωμετρίας λύνονται πιο εύκολα με τη χρήση της αναλυτικής άλγεβρας η οποία βοηθά και στην κατανόηση των βασικών δομών πάνω στους οποίες στηρίζονται ένα σκασμός από άλλες επιστήμες (μέσα σε αυτές και η επιστήμη των Η/Υ).
-
Δεν είμαι και τόσο βέβαιος για την ποιότητα του υλικού. Θα τα πούμε σε κάμποσα έτη.
-
οχι. αυτοσυγκρατηση και ικανοτητα θελει να το ΠΕΙΣΕΙΣ χωρις βια πως αυτο που κανει ειναι λαθος. το να ριξεις ενα χερακι ξυλο σε ενα 8χρονο ειναι κατι που μπορει να το κανει ο καθενας.
-
το εχω ακουσει κ εγω, ΔΕΝ εχω δει ομως ουτε ενα τετοιο φροντιστηριο. και εχω πολλους φιλους που δουλευουν καθηγητες σε φροντιστηρια. σε ελαχιστα υπαρχουν τμηματα για μαθητες γυμνασιου, ποσο μαλλον δημοτικου
-
φυσικα. το επιπεδο του παιδαγωγικου ειναι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερο απο αυτο που ηταν πριν 30 χρονια (2ετης σχολη του κωλου). τοτε δεν υπηρχε καν ΑΣΕΠ καθως ηταν λιγοι οι δασκαλοι.
-
πιστεψε με, δεν θελεις να συγκρινουμε φαινομενα.. κοινωνικης παθογενειας στην ελλαδα σε σχεση με αγγλια, ηπα. το ξερεις καλα αυτο..
-
οντως, το συστημα προωθει την αποστηθιση και οχι την αναλυτικη σκεψη σε γενικες γραμμες. αλλα αυτο υπαρχει απο.. τον 5ο αιωνα πΧ, οταν οι μαθητες ηταν υποχρεωμενοι να ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΟΥΝ ολοκληρη την ηλιαδα και την οδυσσεια (πηγη: πλατων: ) δεν ειναι σημερινο φαινομενο.
οι αριστουχοι παντως απεχουν μακραν απ'το να ειναι 30%. αριστουχος σημαινει βαθμος προσβασης πανω απο 18, το να εισαι αριστουχος σε ενα μαθημα μονο δεν λεει τιποτα.
οσο για τα φροντιστηρια, ο πλουσιος αμα δεν στρωσει κωλο πιστεψε με δεν θα περασει. -
ω ναι, κανει προφανως ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα να διδασκεις σε μια ταξη 5-7 ατομων απ'οτι σε μια 20+. παντα για το καλο των μαθητων στην πρωτη περιπτωση, για το καλο της σχεσης τους με τον καθηγητη και για τον ιδιο τον καθηγητη.
-
μα πως γινανε κακοι δασκαλοι απο καλους δασκαλους; εσυ το ειπες, δεν το ειπα εγω. αν οντως τοτε ηταν τοοοοοοσο καλοι δασκαλοι οσο λες, προφανως αυτο θα ειχε κ τον αναλογο αντικτυπο στους.. μαθητας
@geolib δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις, ποια ειναι η απορια σου και τι με ρωτας εν ολιγοις. ολοι οι φιλοι μου που δουλευουν καθηγητες σε φροντιστηρια ειναι αδιοριστοι εκπαιδευτικοι, νεοι, και με διψα να διδαξουν.
-
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αφού είναι τόοοσο χάλια οι συνθήκες (οικονομικές και εργασιακές), γιατί τα παιδαγωγικά τμήματα διαρκώς ανεβαίνουν στις πανελλήνιες και γίνονται από τις πιο περιζήτητες σχολές; Λόγω βίτσιου ή επειδή τα νέα παιδιά θέλουν να προσφέρουν στη μαθητιώσα νεολαία;
Συγγνώμη, αλλά είναι τραγικό επιχείρημα. Και στις ιατρικές πχ γίνεται ουρά για να μπεις (ή σε κάποιες στρατιωτικές κλπ κλπ). Σημαίνει κάτι αυτό;
Επίσης ουρά έχει και στα Lidl. Τόσο καλά είναι κι αυτά;
Θα δουλευόμαστε τώρα; Ο μοναδικός (και με κεφαλαία αν θες) λόγος που τα παιδαγωγικά τμήματα ανεβαίνουν, είναι το ότι συνεπάγονται δουλειά 8 ως 2 παρά, 3-4 αντί 1 μήνα άδεια [και μάλιστα στις καλύτερες εποχές του έτους] ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, μια απολύτως ή σχετικά ασφαλή μονιμότητα και όχι κορεσμό.
Θα θυμίσω, σε σχέση με αυτό που γράφεις για την Ιατρική, ότι τα παιδαγωγικά τμήματα ήταν παλιότερα (πριν την μεγάλη κρίση στην αγορά εργασίας) από τα χαμηλά ΑΕΙ της Γ' Δέσμης, ενώ τώρα χτυπάνε χαλαρά τις φιλολογίες. Η Ιατρική ήταν πάντα ψηλά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα δουλευόμαστε τώρα; Ο μοναδικός (και με κεφαλαία αν θες) λόγος που τα παιδαγωγικά τμήματα ανεβαίνουν, είναι το ότι συνεπάγονται δουλειά 8 ως 2 παρά, 3-4 αντί 1 μήνα άδεια [και μάλιστα στις καλύτερες εποχές του έτους] ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, μια απολύτως ή σχετικά ασφαλή μονιμότητα και όχι κορεσμό.
Θα θυμίσω, σε σχέση με αυτό που γράφεις για την Ιατρική, ότι τα παιδαγωγικά τμήματα ήταν παλιότερα (πριν την μεγάλη κρίση στην αγορά εργασίας) από τα χαμηλά ΑΕΙ της Γ' Δέσμης, ενώ τώρα χτυπάνε χαλαρά τις φιλολογίες. Η Ιατρική ήταν πάντα ψηλά.+1
-
+lidl
(κανείς δε χαρακτήρισε ΤΡΑΓΙΚΕΣ τις συνθήκες και επιπλέον θα πρεπε να χαίρεστε που δε μπαίνουν πια με 13 στα παιδαγωγικα - τεσπα, ξαναειπωμένα λόγια όλα)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
- οντως, το συστημα προωθει την αποστηθιση και οχι την αναλυτικη σκεψη σε γενικες γραμμες. αλλα αυτο υπαρχει απο.. τον 5ο αιωνα πΧ, οταν οι μαθητες ηταν υποχρεωμενοι να ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΟΥΝ ολοκληρη την ηλιαδα και την οδυσσεια (πηγη: πλατων: ) δεν ειναι σημερινο φαινομενο.
@geolib δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις, ποια ειναι η απορια σου και τι με ρωτας εν ολιγοις. ολοι οι φιλοι μου που δουλευουν καθηγητες σε φροντιστηρια ειναι αδιοριστοι εκπαιδευτικοι, νεοι, και με διψα να διδαξουν.
- Ενώ μπορούσαν να τις διαβάσουν στο σπίτι ή στις δημόσιες βιβλιοθήκες;; (προφανώς εννοείς την Ιλιάδα)
Οι φίλοι σου, θεωρώ ότι σπούδασαν φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί ή οτιδήποτε άλλο, απο άσβεστο και ακόρεστο πάθος διακόνησης της επιστήμης ή της τέχνης τους. Υποθέτω ότι δεν σπούδασαν ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ούτε αυτό ήταν στο πρόγραμμα σπουδών τους. Επομένως απο που και ως που ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ. Και γώ και συ, με την ίδια ακριβώς λογική, είμαστε αδιόριστοι. Αν δεν το καταλαβαίνεις..... (αν διατυπώσω και αμφιβολία για τη δίψα προς διδασκαλία, μπορεί ν΄ακούσω και τίποτα βαρύ, γιαυτό δεν το κάνω )
-
ξαναλεω, ας μην βιαζομαστε να τους χαρακτηρισουμε πολιτικα ορθους. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να καταλαβουμε την κουλτουρα τους. ασε που ο δεικτης αυτοκτονιων δεν εχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχεση με αυτο που εκανε ο εν λογω δασκαλος.
σιγουρα δεν εχει, αλλα εχει σχεση με την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ που προσωπικα δεν ΘΕΛΩ να την καταλαβω γιατι συμφωνα με την δικη μου, εχουν λαθος να σκευτονται ετσι.... και να καταληγουν μεσα σε ολα τα αλλα να εχουν και αυτον το δεικτη στις αυτοκτονιες, που δεν νομιζω καποιος να το ζηλευει..... και να το θεωρει λογικη παραπλευρη απωλια, για χαρη του υπολοιπου παραδεισου που το κρατος εκει τους εχει δημιουργησει με την δικαιολογια του κοινωνικου κρατους.... Στο εξωτερικο που δουλευω πολλοι Σουηδοι προτιμανε να ζουν εκτος του κρατους τους για χρονια, ακριβως γιατι διαφωνουν με το περιβαλλον που επικρατει εκει...
**(αν και με καλυψε ο HF) οποιος διαβαζει περναει. τα φροντιστηρια, τα καλα σχολεια, η υποστηριξη, ειναι ολα καλα.. αλλα αμα το παιδι ΔΕΝ στρωσει τον κωλο του ΔΕΝ θα περασει στον αιωνα τον απαντα. τιποτα απ'ολα αυτα δεν μπορει να εγγυηθει την επιτυχια χωρις το διαβασμα του μαθητη. καποια παιδια απ'αυτα που δεν περνανε προφανως εχουν ικανοτητες να περασουν απλως δεν τους εχει κινησει καποιος το ενδιαφερον για το διαβασμα, καποια αλλα το κανουν απλα και μονο επειδη το θελουν οι γονεις τους κοκ. η ουσια ειναι ομως αυτη που εγραψα. **
Συμφωνω απολυτα... με τα παραπανω αλλα τοτε και η εκπαιδευτικη κοινοτητα και οχι μονο (βλεπε οικογενεια) φερει μια ευθυνη για το γεγονος οτι σε τοσο χρονικο διαστημα δεν βρεθηκε ενας εκπαιδευτικος να κεντρισει το ενδιαφερον του ικανου μαθητη... Μηπως οι πολιτικοι μας δε φταινε και εδω, που δημιουργουν θεσεις στα ΑΕΙ ΤΕΙ (υπερβολικες σε αριθμο κατα την γνωμη μου) μετα οι θεσεις μενουν αδειες, μετα για λογους λαικισμου τα κομματα δεν θελουν να ισχυει η βαση για να γεμιζουν ολες και να νομιζουν ολοι οι γονεις, οτι τα παιδια τους ολα πρεπει να παρουν ενα πτυχειο (ενω δεν βαζουν ΟΛΑ τον κωλο τους κατω να διαβασουν) και μετα εφοσον ολα καποια στιγμη παιρνουν με τον αλφα η βητα τροπο πτυχειο, οι γονεις - κοινωνια εχουν και την απαιτησει του διορισμου??? Ο επιστημωνας που μπηκε διαβαζοντας δεν αδικειται οταν εχει να ανταγωνιστη στην αγορα εργασιας αργοτερα εναν που πηρε πτυχειο σπρωχνοντας???
Γιατι ολα τα κομματα κοπτονται τοσο πολυ οταν μειωνονται οι θεσεις σε ΑΕΙ ΤΕΙ???? Τοση ψηφοθηρια λοιπον!!! Καλα για τους καθηγητες τους δεν το συζηταω....
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
- Ενώ μπορούσαν να τις διαβάσουν στο σπίτι ή στις δημόσιες βιβλιοθήκες;; (προφανώς εννοείς την Ιλιάδα)
το θεμα ειναι οτι ηταν υποχρεωμενοι να αποστηθισουν τα ομηρικα επη και οχι το που διαβαζαν ο,τι διαβαζαν . (ναι, σορι για το ορθογραφικο)
κοινως η αποστηθιση δεν ειναι νεα τακτικη.Οι φίλοι σου, θεωρώ ότι σπούδασαν φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί ή οτιδήποτε άλλο, απο άσβεστο και ακόρεστο πάθος διακόνησης της επιστήμης ή της τέχνης τους. Υποθέτω ότι δεν σπούδασαν ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ούτε αυτό ήταν στο πρόγραμμα σπουδών τους. Επομένως απο που και ως που ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ. Και γώ και συ, με την ίδια ακριβώς λογική, είμαστε αδιόριστοι. Αν δεν το καταλαβαίνεις..... (αν διατυπώσω και αμφιβολία για τη δίψα προς διδασκαλία, μπορεί ν΄ακούσω και τίποτα βαρύ, γιαυτό δεν το κάνω )
-
δεν θα ακουσεις τιποτα βαρυ, μη φοβασαι. δικο μου συμπερασμα ειναι για τους φιλους μου -τους οποιους δεν ξερεις κ εχεις καθε δικαιωμα να εκφρασεις την οποια αμφιβολια σου αλλα δεν μπορεις να περιμενεις να την λαβω σοβαρα υποψιν εφοσον μιλαμε για ατομα που εσυ δεν ξερεις και εγω ξερω- μην φανταστεις οτι ξυπνησαν ενα πρωι κ μου ειπαν 'εχω διψα να διδαξω', απλα το καταλαβαινω απο τα συμφραζομενα.
-
σπουδασαν αυτα τα πραγματα επειδη ηταν μετριοι μαθητες και περασαν στις αντιστοιχες σχολες (δεν περιμενεις κ κατι περισσοτερο απο παιδια της ηλικιας αυτης, να εχουν δηλαδη ονειρο να διδαξουν). τα τελευταια χρονια στο πανεπιστημιο αρχισα να καταλαβαινω οτι θελουν πολυ να διδαξουν. και αυτο συνεχιζω να βλεπω σημερα.
-
οσον αφορα το αδιοριστοι, παμε παλι. εγραψα >ειναι ως επι το πλειστον ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ και ΝΕΟΙ ακομα, αρα με περισσοτερη διψα
πραγματικα δεν εχω ιδεα ΤΙ δεν καταλαβαινεις και που διαφωνεις, αληθεια σου λεω
εκτος αν εγραψα πουθενα οτι ζητησαν διορισμο (ή οτι δεν ζητησαν διορισμο) και δεν το ειδαΣυμφωνω απολυτα... με τα παραπανω αλλα τοτε και η εκπαιδευτικη κοινοτητα και οχι μονο (βλεπε οικογενεια) φερει μια ευθυνη για το γεγονος οτι σε τοσο χρονικο διαστημα δεν βρεθηκε ενας εκπαιδευτικος να κεντρισει το ενδιαφερον του ικανου μαθητη... Μηπως οι πολιτικοι μας δε φταινε και εδω, που δημιουργουν θεσεις στα ΑΕΙ ΤΕΙ (υπερβολικες σε αριθμο κατα την γνωμη μου) μετα οι θεσεις μενουν αδειες, μετα για λογους λαικισμου τα κομματα δεν θελουν να ισχυει η βαση για να γεμιζουν ολες και να νομιζουν ολοι οι γονεις, οτι τα παιδια τους ολα πρεπει να παρουν ενα πτυχειο (ενω δεν βαζουν ΟΛΑ τον κωλο τους κατω να διαβασουν) και μετα εφοσον ολα καποια στιγμη παιρνουν με τον αλφα η βητα τροπο πτυχειο, οι γονεις - κοινωνια εχουν και την απαιτησει του διορισμου??? Ο επιστημωνας που μπηκε διαβαζοντας δεν αδικειται οταν εχει να ανταγωνιστη στην αγορα εργασιας αργοτερα εναν που πηρε πτυχειο σπρωχνοντας???
Γιατι ολα τα κομματα κοπτονται τοσο πολυ οταν μειωνονται οι θεσεις σε ΑΕΙ ΤΕΙ???? Τοση ψηφοθηρια λοιπον!!! Καλα για τους καθηγητες τους δεν το συζηταω....
το πας σε πολλα πραγματα πολυ γρηγορα βρε συ και δεν ξερω τι να πρωτοσχολιασω
-
Όσοι πιστεύουν πως οι σημερινοί δάσκαλοι-καθηγητές είναι χειρότεροι, έχουν την ίδια άποψη και για άλλα επαγγέλματα; Πχ οι μηχανικοί, γιατροί , δικηγόροι κλπ κλπ είναι καλύτεροι ή χειρότεροι σήμερα;
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]