Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    G
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 404
    • Best 0
    • Groups 0

geolib

@geolib

0
    Profile views
    404
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Location neverneverland

geolib Unfollow Follow

Latest posts made by geolib

• RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....

Ο χρήστης bibendum έγραψε:
      Δεδομενου οτι σου πληρωνει το Τσμεδε αυτος, με 26% φορολογια στον ΕΕ ειναι 750 χοντρικα. Για 10ωρες περιπου την ημερα και ενδεχομενως Σαββατο. Το αν ειναι καλο η κακο το κρινεις.

Είσαι σίγουρος; Νομίζω ότι μόνο στη μισθωτή εργασία σου πληρώνει (και μπορεί να δικαιολογήσει) το τσμεδε. Έτσι όπως το λες του κοστίζει πολλά, δηλ. 1000+φπα+τσμεδε =~1500.
      Έχω την εντύπωση ότι είναι περισσότερο 1000-200(παρακράτηση φόρου 20%)- τσμεδε=~500 και όταν έρθει η ώρα της λυπητερής +60ε φορο +3ε εισφορά (μπορεί ναι μπορεί όχι, δε το ξέρω) + 130ε προκαταβολή φόρου (για κάθε μήνα αυτά) - ότι μαγικά κάνεις για έξοδα. Παίζει και το σενάριο του μοναδικού εργοδότη οπότε είναι λίγο καλύτερα από πλευράς φόρου.

posted in Αντίλογος
      G
      geolib

Γιαυτό έχει ενδιαφέρον να ζεις στην Ελλάδα. Είναι άγνωστα τα καθαρά που παίρνεις.
      Γιατί: Αληθινά καθαρά = Τα εις χείρας μετρηθέντα στο τέλος του μήνα - (ή + ) η διαφορά του φόρου εισοδήματος.

Ποτέ δε ξέρεις μέχρι τη τελευταία στιγμή τι θα πληρώσεις για φόρο. Επομένως, ας μου κάποιος που θα βρεί καλύτερα

posted in Αντίλογος
      G
      geolib
    • RE: FORUM Γονεων και Κηδεμονων...

Συμφωνώ, και σε ότι με αφορά αντιαισθητικό.

posted in Αντίλογος
      G
      geolib

Η αιτία της αναφοράς σε μηνιαίο μισθό ασχέτως του πλήθους των μισθών δεν είναι αθώα. Έχει να κάνει με τον υπολογισμό των επιδοματων, παροχών, σύνταξης που γίνονται στο βασικό μισθό και δεν υπολογίζονται σε όλα τα μηνιάτικα.
      Αντί λοιπόν για αυξήσεις στους μισθούς δίνονταν επιπλέον επιδόματα ή παροχές που υπολογίζονταν στο βασικό μισθό οποίος όμως πρακτικά έμενε ο ίδιος.
      Παράδειγμα (για να υπολογιστεί η σύνταξη):
      Εστω ότι παίρνεις 14000 το χρόνο. Έστω ότι από αυτά το 80% είναι βασικός μισθός και το 20%. Επομένως έχουμε:
      14000/14 = 1000 το μήνα όπότε ο βασικός μισθός είναι 800 και επ αυτού υπολογίζεται η σύνταξη
      14000/12 = 1167 το μήνα οπότε ο βασικός μισθός είναι 933 και επ αυτού υπολογίζεται η σύνταξη

Άλλο άμεσο όφελος ότι μπορείς να μειώσεις τη δαπάνη μισθοδοσίας χωρίς να μειώσεις τους μισθούς. Εξακολουθείς να παίρνεις 1000 το μήνα αλλά μειώνω το ΔΧ, το ΔΠ (δεν είναι τυχαίο ότι λέγονται δώρα).

Έτσι και αλλοιώς στο τέλος τη πληρώνει ο μισθωτός.

Πάντα θα υπάρχει το τυράκι και θα χάνεται η φάκα.

posted in Αντίλογος
      G
      geolib

@ tractioner Συμφωνώ μαζί σου ότι δε θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Να ξεκαθαρίσω όμως 2 σημεία:

1. Απάντησα στο ερώτημά σου. Ευθέως.
      2. Ζητάω συγγνώμη αν δεν κατάλαβα τι εννοείς και βέβαια δεν έχω κανένα λόγο να διαστρεβλώσω οτιδήποτε. Η περιορισμένη ικανότητά μου για λογοτεχνική ανάλυση λέει ότι όταν γράφεις:

Ο χρήστης tractioner έγραψε:
      …… αλλά επιδη έχει οιδιπόδειες επεκτάσεις ειμαι αρνητικός.Αυτη ειναι δουλεια άλλου ανθρώπου κ όχι του γονιου!

εννοείς τις οιδιπόδειες επεκτάσεις ως οιδιπόδειες επεκτάσεις (και βέβαια στο σύνολό τους και όχι επιλεκτικά) και όχι κάτι άλλο. Επ' αυτών σχολίασα και πρέπει να πω ότι τα παραδείγματα δεν είναι άστοχα (μπορεί να τα χαρακτηρίσεις ενοχλητικά) αλλά ακριβή και απολύτως συνδεδεμένα με την αναφορά σου όπως την κατάλαβα.

posted in Αντίλογος
      G
      geolib

Τα τραγούδια μπορει να λένε οτι του κατέβει του καθε στιχουργού!
      Αν είναι έτσι, εσυ φιλας την μητέρα σου στο στομά?

Αυτό που αδυνατείς να αντιληφθείς είναι ότι η άποψή σου δεν είναι φυσικός νόμος ούτε είναι ντε και καλά κοινωνικά αποδεκτή παντού. Το ότι η πολιτική ορθότητα βάζει το μυαλό σου να συνδέει διάφορα πράγματα μεταξύ τους με το τρόπο που το κάνει δε σημαίνει ότι έτσι σκέφτονται όλοι. Αν σ΄εσένα το να φιλήσεις τη μάνα σου στο στόμα δημιουργεί άλλου είδους συναισθήματα και ορέξεις, με γειά σου και χαρά σου. Σ' εμένα πάλι όχι.
      Υποθέτω βέβαια ότι δεν άφησες (ή δεν θ' αφήσεις) τα παιδιά σου να βυζάξουν από τη μάνα τους, γιατί και αυτό όσο νάναι...., μπορεί....

posted in Αντίλογος
      G
      geolib

Σε ποιο πράγμα να κάνω edit ακριβώς? Την αποψη μου λέω.
      Και η άποψη αυτή λέει ότι βρίσκω μεγάλο λάθος γονεις να φιλάνε στο στόμα τα παιδια τους, Μπαμπαδες προς τα κοριτσια και μαμαδες στα αγόρια αντίστοιχα
      Οσο κ αν τα λατρεύουμε δεν ειναι για μένα ενδεδειγμένος τρόπος εκδήλωσης τις αγάπης μας, μπορει να εχει αγνη προαίρεση η κινηση αυτη (και εχει σαφως ) αλλά επιδη έχει οιδιπόδειες επεκτάσεις ειμαι αρνητικός.Αυτη ειναι δουλεια άλλου ανθρώπου κ όχι του γονιου!
      Δεν κάνω τον ψυχολογο, απλα δεν το επικροτώ

Η Νίνου τραγουδούσε (και μαζι μ'αυτή πάρα πολύς κόσμος..):

Τρεις μάγκες είμαστε κι οι τρεις αδέλφια,
      για μας είν’ η ζωή γεμάτη κέφια.
      Πάντα με χαμόγελο πρωί πρωί ξυπνούμε,
      δεν μας αρέσει η τεμπελιά.
      Την γλυκιά μανούλα μας στο στόμα την φιλούμε
      και ξεκινούμε για τη δουλειά.

αλλά τότε δεν είχε εφευρεθεί η πολιτική ορθότητα......

posted in Αντίλογος
      G
      geolib

Ο χρήστης Red Garland έγραψε:

φυσικά. ρίσκο-απόδοση. Υποτίθεται ότι έτσι πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα.

Στην περίπτωση ΔΥ όμως είναι σταθερή απόδοση με μηδέν ρίσκο, το οποίο ξεφεύγει από τους κανόνες.

Ποιος σου είπε τέτοια πράγματα;
      Μια χαρά υπακούει στους κανόνες, μάλιστα όχι μόνο υπακούει, αλλά πάνω στο risk-free asset (το οποίο έχει απόδοση) έχει χτιστεί όλη η σύγχρονη θεωρία αποτίμησης στα χρηματοοικονομικά.

Portfolio analysis δεν κάνετε τόσην ώρα?

και συμπληρώνω μιας και ενδιαφέρει και τον bibendum

χαχαχα ακριβως αυτα τα πραγματα διαβαζω τωρα!

Μιας και το risk-free rate όπως το ξέραμε μετώκησεν εις τας αιωνίους μονάς, η συζήτηση εδώ φαίνεται να έχει νόημα.

Και για να τρολλάρω λίγο: Παρατηρείτε ότι τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται κάτω από το αποτελεσματικό όριο και πάντως πολύ μακρυά από το risk-free. Επομένως, τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς για κάποιον που βρίσκεται στο risk-free; (μην αρχίσετε τίποτα επιστημονικά. πλάκα κάνω )

posted in Αντίλογος
      G
      geolib

Ο χρήστης soch έγραψε:

Στο ΕΚΠΑ που έκανα το μεταπτυχιακό μου και έχω άποψη για την ομάδα που είχαμε κάνει, σε καμία των περιπτώσεων δεν ίσχυσαν όλα αυτά που γράφεις.
      Από την άλλη, να κρίνουμε αρνητικά τη δυνατότητα που δίνεται στους εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο) να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους είναι τουλάχιστον τραγικό. Κάπως έτσι σκέφτηκαν αυτοί που μας διοικούν και έχουν καταργήσει τη δυνατότητα αυτή εδώ και 3-4 χρόνια.

Καλημέρα,

Προτιμώ να δίνω πάντα το πλεονέκτημα της αμφιβολίας (που λένε και οι βάρβαροι) και να δηλώνω εξ αρχής ότι γενικεύω ασύστολα. Όντως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στη διαδικασία έμαθαν και βελτιώθηκαν. Δεν έχω πρόθεση να τους αδικήσω.

Οι διοικούντες, και όλοι οι υπόλοιποι, ξέρουν ότι η δυνατότητα υπέστει κατάχρηση μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο (σε βαθμό βιομηχανίας). Από το κόσμο που ξέρω μόνο ένας δεν έχει πεί ανοιχτά γιατί έκανε μεταπτυχιακό, γνωρίζοντάς τον όμως ξέρω ότι το έκανε για το λόγο που αναφέρεις. Όλοι οι υπόλοιποι, μηδενός εξαιρουμένου, παραδέχονται ευθέως ότι δεν το έκαναν γι αυτό το λόγο. Και βέβαια δεν κρίνω αρνητικά καμία δυνατότητα βελτίωσης. Ίσα ίσα.

Αυτά, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δεν θα επανέλθω.

posted in Αντίλογος
      G
      geolib

Ο χρήστης Jacob έγραψε:

1. Η αξιολόγηση έχει μόλις ολοκληρωθεί για μια συγκεκριμένη κατηγορία εκπ/κών.

2. Δεν τίθεται θέμα πνεύματος αντιλογίας, απόψεις εκφράζουμε και καλά κάνεις και το αναφέρεις περί εκπ/κών αδειών, αλλά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, οι εκπ/κες άδειες είναι λίγες - η μεγάλη πλειονότητα σπουδάζουν ενώ εργάζονται. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοιτούν στο ΕΑΠ, Ανοιχτό Πανεπιστήμιου Κύπρου, και σε άλλα προγράμματα εξ'αποστάσεως.

3. geolib, **δεν το κατάλαβα το σχόλιό σου **σχετικά με το σχόλιό μου με τις δημοσιεύσεις και τα μεταπτυχιακά.

Jacob

Μπα... νομίζω το κατάλαβες, αλλά ας το διατυπώσω αλλιώς, αφού πω ότι γενικεύω ασύστολα.
      Α. Τα μεταπτυχιακά κλπ όποιου επιπέδου δεν γίνονται για τη βελτίωση του γνωσιακού επιπέδου του εκπαιδευτικού και κατ επέκταση της αποδοτικότητάς του αλλά για άλλους λόγους.
      Β. Αυτός είναι ο λόγος που σου πρότεινα να κοιτάξεις διατριβές (υποθέτω βάσιμα ότι έχεις το ελάχιστο επιστημονικό υπόβαθρο να κρίνεις, τουλάχιστον, βασικά πράγματα). Μετά μπορείς να τις συζητήσεις με τους συγγραφείς για να δεις τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα που διαπραγματεύτηκαν. Αν τυχόν το γνωρίζεις κιόλας θα χει μεγαλύτερη πλάκα. Επίσης όπου δεις περίεργες γλώσσες συγγραφής, δοκίμασε να συνεννοηθείς μαζί τους στη γλώσσα που έγραψαν τη διατριβή. Μην ανησυχείς που δεν την ξέρεις, ούτε αυτοί τη ξέρουν.
      Γ. Πάρε ένα τυχαίο paper και ψάξτο λίγο. Δε σου λέω να βάλεις ένα από τους συν συγγραφείς να το υπερασπιστεί. Κλέβεις εκκλησία.

Υ.Γ. Ναι υπάρχουν και αλλού τέτοιοι. Απλώς στο συγκεκριμένο κλάδο έχουν ξεφύγει.

posted in Αντίλογος
      G
      geolib
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ