-
Το γράφει πάνω στη ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ του notebook (2Χ512 - 1Χ1024).
Εγώ στα σβήστα χρησιμοποιώ γύρω στα 400ΚΒ, δεν ξέρω τι θα ωφελούσε - θα είχε 1,5 GB cache
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Είναι γρηγορότερο αφού έβαλα τον Kernel από τα Server 2008.Το έψαξα (για να το βάλω ) και είδα ότι όταν αναβαθμίσω σε SP1 θα μπει αυτό το kernel.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι γρηγορότερο αφού έβαλα τον Kernel από τα Server 2008.
Το έψαξα (για να το βάλω ) και είδα ότι όταν αναβαθμίσω σε SP1 θα μπει αυτό το kernel.
Αν έχεις πρόσβαση σε MSDN έχει κυκλοφορήσει κανονικά εκεί σε Stable version και όχι RC.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Καμιά συμβουλή για αρχάριο στα %@#^&#%^@$Vista?
Αυτό το Windows defender χρειάζεται σε κάτι ή να το στείλω αδιάβαστο;
Το KIS δείχνει να συνεργάζεται αξιοπρεπώς με τα Βίστα πάντως.
Αν έχεις το KIS δεν σου χρειάζεται μάλλον... Το KIS το έχεις 'αγοράσει'; Αν ναι, πως το κρατάτε...ζωντανό; Εγώ ό,τι κλειδί και να έχω βάλει πάνω, τελικά γίνεται blacklisted και έχω καταλήξει στα δωρεάν για να μην με πρήζουν!
Τα ίδια τραβούσα κι εγώ, μέχρι που το αγόρασα κανονικά (το παραδέχομαι, πλήρωσα ) και ησύχασα. Τώρα με το νέο λάπτοπ, θα ξαναπληρώσω ο μλκς
... προσεχε ... τα laptop μοιαζουν να ειναι πολύ 'δεμένα' με το 'μητρικό' τους λειτουργικό που τα συνοδευει. **ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ ότι υπάρχουν drivers για το μοντελο σου για XP. **
Εγώ αναγκάστηκα να περιμενω 6 μηνες μεχρι να βγούν ολοι οι drivers για το lap μου , ωστε να δουλευουν όλα τα περιφερειακα τους ( καμερες , card readers κτλ )
Α..... και δεν κρυβω ότι εδωσα και 30 Ε για να μου το φτιάξει αλλος , γιατι ούτε τον χρόνο ειχα ούτε την υπομονή , ούτε και τις γνωσεις για ενδεχόμενα προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πάρεις ένα back up ( acronis image ) του laptop σου όπως ειναι στημενο με τα vista και αλλο ένα αμέσως μολις το φερεις στα XP ( όντας σιγουρος ότι ολα ειναι ΟΚ ). Η μεταβαση απο το ένα λειτουργικό στο άλλο ( ειδικα εαν το ενα εινα τα Vista ) στα lap δεν ειναι απλό πραγμα
-
-
[quote='manosk']Με 23
-
[quote='leonp'][quote='manosk']Με 23
-
[quote='leonp'][quote='manosk']Με 23
-
[quote='dirtoulios'][quote='leonp'][quote='manosk']Με 23
-
Δεν δουλεύει o δίσκος λόγω swap. Μάλλον το indexing service ή backup.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν δουλεύει o δίσκος λόγω swap. Μάλλον το indexing service ή backup.Indexing μία φορά δεν κάνει και μετά απλά περνάει κάθε αλλαγή?
Γιατί να μην δουλεύει λόγω swap?
-
Αν αποσυμπιέσεις μεγάλα αρχεία κάνει αρκετή ώρα. Επίσης στα ΧΡ μερικές φορές το indexing service τρελαίνεται και δουλεύει συνέχεια (ΣΥΝΕΧΕΙΑ).
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Καμιά συμβουλή για αρχάριο στα %@#^&#%^@$Vista?
Αυτό το Windows defender χρειάζεται σε κάτι ή να το στείλω αδιάβαστο;
Το KIS δείχνει να συνεργάζεται αξιοπρεπώς με τα Βίστα πάντως.
Αν έχεις το KIS δεν σου χρειάζεται μάλλον... Το KIS το έχεις 'αγοράσει'; Αν ναι, πως το κρατάτε...ζωντανό; Εγώ ό,τι κλειδί και να έχω βάλει πάνω, τελικά γίνεται blacklisted και έχω καταλήξει στα δωρεάν για να μην με πρήζουν!
Τα ίδια τραβούσα κι εγώ, μέχρι που το αγόρασα κανονικά (το παραδέχομαι, πλήρωσα ) και ησύχασα. Τώρα με το νέο λάπτοπ, θα ξαναπληρώσω ο μλκς
... προσεχε ... τα laptop μοιαζουν να ειναι πολύ 'δεμένα' με το 'μητρικό' τους λειτουργικό που τα συνοδευει. **ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ ότι υπάρχουν drivers για το μοντελο σου για XP. **
Εγώ αναγκάστηκα να περιμενω 6 μηνες μεχρι να βγούν ολοι οι drivers για το lap μου , ωστε να δουλευουν όλα τα περιφερειακα τους ( καμερες , card readers κτλ )
Α..... και δεν κρυβω ότι εδωσα και 30 Ε για να μου το φτιάξει αλλος , γιατι ούτε τον χρόνο ειχα ούτε την υπομονή , ούτε και τις γνωσεις για ενδεχόμενα προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πάρεις ένα back up ( acronis image ) του laptop σου όπως ειναι στημενο με τα vista και αλλο ένα αμέσως μολις το φερεις στα XP ( όντας σιγουρος ότι ολα ειναι ΟΚ ). Η μεταβαση απο το ένα λειτουργικό στο άλλο ( ειδικα εαν το ενα εινα τα Vista ) στα lap δεν ειναι απλό πραγμα
Επειδή το γνωρίζω αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να πετάξω τα vista και να γυρίσω σε ΧΡ.
Το ρημάδι, μου έχει φάει σχεδόν όλο το Σ/Κ να το φέρω σε ένα λογαριασμό με τα προγράμματα και τα processes που γουστάρω ΕΓΩ και όχι τα τζιμάνια της micro-ψωλ και της Toshiba
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το ρημάδι -
Το laptop μου πάντως παρότι ερχόταν με προεγκατεστημένα τα Vista και χωρίς υποστήριξη για τα XP, έφαγα ένα 15ωρο και πέρασα τα XP. Τους περισσότερους driver τους κατέβασα από το νετ από τα site των κατασκευαστών, ενώ δύο μου τους έστειλαν μέσω e-mail αφού τους ζήτησα πρώτα και γω μέσω e-mail από το τεχνικό τμήμα της αντίστοιχης εταιρίας (Η μία στην Ταιβάν και η άλλη στην Ιαπωνία).
Προσωπικά τα Vista μου άρεσαν, ας όψεται όμως ότι κάποια προγράμματα που χρησιμοποιώ για τη διπλωματική δε συμφωνούν μαζί μου [/img]
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν αποσυμπιέσεις μεγάλα αρχεία κάνει αρκετή ώρα. Επίσης στα ΧΡ μερικές φορές το indexing service τρελαίνεται και δουλεύει συνέχεια (ΣΥΝΕΧΕΙΑ).ορθόν,και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξέρω να γιατρεύεται
swap δεν κάνει kid αφού έχει ακόμα RAM διαθέσιμη και μέχρι κάποιο ποσοστό ( -
Ο kid έχει δίκιο. Δεν υπάρχει διαθέσιμη ελεύθερη μνήμη, επομένως χρησιμοποιεί την swap. Πάντως τρέχουν υπερβολικά πολλές διεργασίες (64). Κοίτα το λίγο.
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Ο kid έχει δίκιο. Δεν υπάρχει διαθέσιμη ελεύθερη μνήμη, επομένως χρησιμοποιεί την swap. Πάντως τρέχουν υπερβολικά πολλές διεργασίες (64). Κοίτα το λίγο.Φυσικά δεν υπάρχει ελεύθερη μνήμη αφού το σύστημα, την διαθέσιμη μνήμη τη χρησιμοποιεί για cache. Αν ανοίξεις κι άλλες εφαρμογές, δεν θα χρησιμοποιήσει το δίσκο (swap) αλλά θα μειώσει το μέγεθος του cache.
Σε ένα PC (XP) έχω καταργήσει εντελώς το swap (μηδέν, δεν υπάρχει) και δουλεύει μια χαρά με 1GB. Τρέχει ff, azureus (που ξοδεύει απίστευτη μνήμη), και μερικά άλλα προγράμματα ΑΝΕΤΑ. Σε άλλα PC αυτό δημιουργεί προβλήματα, πχ το photoshop αρνείται να ξεκινήσει χωρίς swap και επίσης τα vista δεν γουστάρουν μηδενικό swap file.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Αν αποσυμπιέσεις μεγάλα αρχεία κάνει αρκετή ώρα. Επίσης στα ΧΡ μερικές φορές το indexing service τρελαίνεται και δουλεύει συνέχεια (ΣΥΝΕΧΕΙΑ).
ορθόν,και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξέρω να γιατρεύεται
Το απενεργοποιείς και ησυχάζεις. Τουλάχιστον αυτό έκανα κι εγώ, που με εκνευρίζει αφόρητα να ακούω το γραντζούνισμα του σκληρού, και εκτοτε έχω μια χαρά ήσυχο υπολογιστή χωρίς καμία εμφανή πτώση απόδοσης.
Το αν είναι το swap ή το indexing μπορείς να το καταλάβεις από το πότε ακούγεται ο σκληρός. Ας πούμε σε εμένα ακουγόταν στα καλά καθούμενα χωρίς να φορτώνω τπτ. Απλώς κοίταγα μια σελίδα ή διάβαζα κατι και άρχιζε.... ή ακόμα και χωρίς να κάθομαι καν στον υπολογιστή. Μεταφορά προς και από τη virtual memory άντε να ακούγεται όταν σηκώνει καποια εφαρμογή ή όταν αυτή σηκώνει κάποιο τεράστιο data set.
Πάντως η ένδειξη Free στο Physical Memory του Performance του Task Manager δεν είναι 'ακριβής' -όπως λέει ο leonp- με την έννοια ότι τα Vista (όπως διάφορα *nix) κάνουν preallocation μνήμης (εν είδει cache). Καλύτερα κοίτα την ποσοστιαία αναφορά, ή θεώρησε την cache ως ελεύθερη.
-
Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι. Αν η χρήση της μνήμης έχει οριστεί για system cache και όχι για program, τότε δεν επαρκεί για τα προγράμματα και τις διεργασίες (ανεξάρτητα απο το μέγεθός της), άρα αναγκαστικά χρησιμοποιείται η swap.
Μια βόλτα στις Πίνακας ελέγχου> Σύστημα> Για προχωρημένους> Επιδόσεις> Ρυθμίσεις>Επιλογές επιδόσεων > Για προχωρημένους, θα μας λύσει την απορία
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#14]