-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μιλάμε για τα δικά σου τροπέτα...Το παλικάρι τον λένε Θοδωρή ( πολύ καλό παιδί αλλά κουλό ( νταξ λίγο λιγότερο ) όσο και εσύ ) και εδώ προηγούμαι εγώ.
Ακόμα δεν τον είδαμε...κουλό τον βγάλαμε.
Δεν είναι πρωτόπειρος οδηγός λέμε, απλά θα είναι το πρώτο του πλήρως ιδιόκτητο αυτοκίνητο!!!
@Coyot
Δεν θέλω να πω τίποτα, αλλά νομίζω ότι το MX5 και η βούρτσα από αλκαντάρα δεν θα χρησιμοποιηθούν μάλλον...το διπλώνει το χαρτονάκι, αν πιάνεις την μπάντα μου (if you catch my drift)... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Επειδή δηλαδή εσύ στα 20 σου δεν μπορούσες να αγοράσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί?Εγω λεω οτι ενω οι γονεις μου κυκλοφορουσαν με 4 και 5 χιλιαδες κυβικα,
ειχαν επιλεξει για τον νεο γιο τους κατι με το οποιο θα εθετε σε κινδυνο τη ζωη του λιγοτερο. Επισης θα κινδινευαν τα μυαλα του να παρουν αερα λιγοτερο.Αυτο ισχυει. στο λεει καποιος που ενω μπορουσε, δεν ... και βλεπει τα αποτελεσματα αφοτου εχει περασει καιρος.
Ο τυπακος που διαβαζει οτι θελει δεν λεει να μας απαλλαξει απο τις ανοησιες του... δεν βαριεσαι , να χουμε και κατι να ασχολουμαστε.
Παντως ειναι μετρ της απομονωσης προτασεων και της συνθεσης
νοηματος για να πει το κοντο του και το μακρυ του. κριμα -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Επειδή δηλαδή εσύ στα 20 σου δεν μπορούσες να αγοράσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί?
Εγω λεω οτι ενω οι γονεις μου κυκλοφορουσαν με 4 και 5 χιλιαδες κυβικα,
ειχαν επιλεξει για τον νεο γιο τους κατι με το οποιο θα εθετε σε κινδυνο τη ζωη του λιγοτερο.Μαλλον οι γονεις σου λοιπον, ειχαν καταλαβει τι ησουν και δικαιως δεν σου επαιρναν ουτε ποδηλατο.
Ολα τα παιδακια ομως δεν ειναι ετσι..μπορει ΕΣΥ να ησουν ανωριμος, οπως παραδεχεσαι πιο πανω, ΑΛΛΑ δεν ειναι ΟΛΟΙ ετσι σε αυτη την ηλικια..αυτο ειναι που δεν φαινεται να μπορεις να καταλαβεις!(με τιποτα ομως )
Υ.Γ. Δεν χρειαζεται να μας αναφερεις σε καθε ποστ τι υπεραυτοκινητο μπορουσες να παρεις και τελικα δεν το πηρες..ακουγεται ''καπως'' ξερεις..
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δεν είναι πρωτόπειρος οδηγός λέμε, απλά θα είναι το πρώτο του πλήρως ιδιόκτητο αυτοκίνητο!!!Δεν το ήξερα ρε παιδιά...μη βαράτε...ένα (άστοχο) αστείο κάναμε κι εμείς
-
Ε μα εισαι χαζος τελειως το εχουμε ξαναπει..
Για τραβα απο τις ανακοινωσεις!παρε το αμαξι να παμε στην Πουκεβιλ με 150 τωρα!
-
Πού να το ξέρεις; Σε παρέσυραν οι φορουμοπατέρες και σένα!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Επειδή δηλαδή εσύ στα 20 σου δεν μπορούσες να αγοράσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί?
ειχαν επιλεξει για τον νεο γιο τους κατι με το οποιο θα εθετε σε κινδυνο τη ζωη του λιγοτερο.Μαλλον οι γονεις σου λοιπον, ειχαν καταλαβει τι ησουν και δικαιως δεν σου επαιρναν ουτε ποδηλατο.
Ολα τα παιδακια ομως δεν ειναι ετσι..μπορει ΕΣΥ να ησουν ανωριμος, οπως παραδεχεσαι πιο πανω, ΑΛΛΑ δεν ειναι ΟΛΟΙ ετσι σε αυτη την ηλικια..αυτο ειναι που δεν φαινεται να μπορεις να καταλαβεις!(με τιποτα ομως )
Υ.Γ.** Δεν χρειαζεται να μας αναφερεις σε καθε ποστ τι υπεραυτοκινητο μπορουσες να παρεις και τελικα δεν το πηρες..ακουγεται ''καπως'' ξερεις..**
+1
MANGO
Επειδή δεν το πήρες εσύ στην ηλικία αυτή, δεν χρειάζεται να μην το πάρουν και όλοι οι άλλοι.
Επίσης κι εγώ παραδέχομαι ότι ήμουν ανώριμος στα 20, αλλά ο αδερφός μου (που είναι 4 χρόνια μικρότερος) δεν είναι έτσι. Επειδή ήσουν εσύ έτσι, δεν σημαίνει ότι είναι όλοι.- -
Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι, εγω εκανα του κοσμου τις καφριλες μικρος, ο κολλητος μου οδηγουσε σαν ανθρωπος το ενα απο τα 2 ξαδερφια μου οδηγει σαν εμενα και ο αλλος σαν τον κολλητο μου. ειμαστε 2-2 λοιπον. Σε εμενα οτι αμαξια και να εδινες αν δεν με ηθελε η τυχη μαλλον θα με περνανε 4 απο μεσα. στον κολλητο μου παλι θα επρεπε να κανει καποιος απο απνενατι μαλακια για να παθει κατι. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν αρεσουν και στους 4 μας τα σπορ αμαξια, το παληκαρι λοιπον μπορει να εχει τα μυαλο στο κεφαλι του, οποτε ας παρει οτι του αρεσει πιο πολυ.
-
Ένα παιδί το αν θα κάνει ή όχι βλακείες στο δρόμο δεν εξαρτάται άμεσα από το πόσο δυνατό-ακριβό αυτοκίνητο οδηγεί. Το κακό δηλαδή μπορεί να συμβεί και με ένα 1400άρι που δε θα συγχωρέσει μια λαλακία, ακριβώς γιατί δεν είναι φτιαγμένο για να συγχωρεί. Το θέμα είναι πόσο ώριμος είναι κανείς για να μην κάνει γενικότερα λαλακίες.
Προσωπικά και έχοντας δίπλωμα από τα 18,5 (~5 χρόνια δηλαδή) τις πιο επικίνδυνες διαδρομές (χωρίς να έχω οδηγήσει ΠΟΤΕ δίχως αύριο) τις έκανα στα 19 μου και ήταν θέμα νοοτροπίας, όχι αυτοκινήτου. Ίσα ίσα που επειδή το αμάξι δεν ήταν φτιαγμένο για να πάει όπως το πήγαινα ουκ ολίγες φορές εκτέθηκα σε κίνδυνο, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες.
Πολύ καλού μου φίλου ο πατέρας του στα 19 του προσφέρθηκε να του φέρει από Γερμανία Porsche Boxter και ο φίλος μου αρνήθηκε. Είχε την ωριμότητα να ξέρει ότι για χ,ψ,ζ λόγους δεν ήθελε ένα τόσο ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο. Ο πατέρας του δε φοβήθηκε όμως να του το προσφέρει γιατί ήξερε πώς οδηγεί ο φίλος μου και ήξερε ότι θα του το αγόραζε για να οδηγεί απλά ένα premium αυτοκίνητο και όχι για να πηγαίνει πουτ@ν@.
Ε τώρα οδηγεί Golf V 1.6 FSi Tiptronic και λίαν συντόμως Alfa Romeo 2.0 Selespeed και πηγαίνει πολύ σοβαρά και μετρημένα, όπως οδηγούσε και στα 19 του. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας-ωριμότητας και όχι θέμα αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Υ.Γ. Δεν χρειαζεται να μας αναφερεις σε καθε ποστ τι υπεραυτοκινητο μπορουσες να παρεις και τελικα δεν το πηρες..ακουγεται ''καπως'' ξερεις..
εγω δεν λεω οτι ειναι ολοι, αλλα το οτι ειναι οι περισσοτεροι που ζητανε τετοια πυραυλακια για να κανουνε το κομματι τους.
Αλλα εσυ μαλλον φανταζεσαι καποιον πετυχημενο ωριμο εικοσαχρονο με δικη του δουλεια και λεφτα, ανεξαρτητο κ.λ.π. κατι σαν αυτο που θα θελαμε να ειμαστε ολοι στα 20 μας αλλα δεν.
Ποτε δεν ειπα οτι ειναι ολοι το ιδιο αλλα κανενας δεν πρεπει να κοιταζει το δεντρο παραλειποντας το δασος σε αυτη τη ζωη.
Δεν το πηρα(μου το πηραν) τοτε γιατι δεν ηταν σωστο.
σιγα σιγα πρεπει να γινονται ολα.
Κλιμακωτα.
Τωρα το καταλαβα αυτο. Και αυτο λεω.
Η εμπειρια μου ειναι κατανοητη μονο απο οσους εχουν τη δυνατοτητα να αποκτησουν κατι μεσω των γονιων τους .Οσοι δεν εχουν λενε θεωριες για αρκουδες. Και ναι οι γονεις μου ειχαν καταλαβει οτι το αιμα μου βραζει και με προστατεψαν
Και να σου πω και κατι, αν το αιμα καποιου που γουσταρει να οδηγει γρηγορα και παθιασμενα δεν βραζει τοτε ποιανου βραζει ?
Μακαρι να το καταλαβαιναν ολοι οι γονεις αυτο και να εκαναν οτι οι δικοι μου.μην το παιρνεις προσωπικα το ζητημα. ετσι κι αλλιως δεν σε αφορα το θεμα προσωπικα και απο οτι φαινεται ουτε και προκειται.
αν εχεις καποια εμπειρια πες την, αλλιως εχουμε γεμισει πορδες, δεν θελουμε αλλες.ξεκολλα
ισως φανουν χρησιμα τα ποστ μου σε οποιον σκεφτεται το ιδιο.μην το χαλας το θεμα με το να ασχολεισαι μαζι μου.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
αν εχεις καποια εμπειρια πες την, αλλιως εχουμε γεμισει πορδες, δεν θελουμε αλλες.ξεκολλαΠροφανως και γραφω αυτα που γραφω, απο τη δικη μου εμπειρια...σου μυρισε τιποτα εσενα?
-
εχει καταλαβει κανεις γιατι υπαρχει αντιπαραθεση η εγω μονο δε καταλαβαινω?
-
Μονο εσυ κι εγω μαλλον..
-
Έχουν μια βάση αυτά που λέει ο MANGO. Στα 20 χρόνια, δεν είναι όλοι το ίδιο συγκροτημένοι, ούτε γνωρίζουν που πρέπει να βάλουν ένα όριο, πότε να βάλουν φρένο στον εαυτό τους, αντίληψη των κινδύνων κτλ.
Δεν αντιλέγω πως το παιδί που ενδιαφέρεται τώρα να αποκτήσει το πρώτο του αυτοκινήτο (και έχοντας ήδη μια άτυχη εμπειρία στο ενεργητικό του αν δεν κάνω λάθος) ότι μπορεί να συμπεριφερθεί στο δρόμο σε νορμαλ πλαίσια χωρίς υπερβολικές τρέλες. Όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα.
ΌΜΩΣ, δεν είναι όλα τα άτομα το ίδιο λογικά, ούτε συμπεριφέρονται το ίδιο ώριμα ή ανώριμα. Αν δεις κάποιο άτομο σε αυτή την ηλικία, να συμπεριφέρεται επιπόλαια στο δρόμο, να αγνοεί ΚΟΚ, να θέτει ζωές σε κίνδυνο, τότε το να αποκτήσει γρήγορο αυτοκίνητο ίσως να αποβεί μοιραίο. Διότι αν είναι που είναι ο ίδιος με άγνοια κινδύνου και χωρίς κάποιο όριο, αν αποκτήσει και αυτοκίνητο με μεγάλη ιπποδύναμη και επιδόσεις, τότε είναι ένας ανα πάσα στιγμή δολοφόνος.
Έτσι ήξερα άτομο (φοιτητής deree τότε) που με το που πήρε δίπλωμα του πήρε ο μπαμπάς το Clio MTV 1.4 100ps (μόλις είχε κυκλοφορήσει τότε). Στην εποχή εκείνη (αρχές 2000) ήταν ένα από τα γρηγορότερα μικρά στα 1400κυβικά. Ο τύπος αυτός αν τον βλέπατε, καθόταν σε τραπέζι και έκανε νευρικές κινήσεις. Δεν σου ενέπνεε με τίποτα εμπιστοσύνη. Με το αυτοκίνητο δε, γκάζωνε σε στενάκια που έπαιζαν παιδιά και καμάρωνε που έσπαγε τη δευτέρα (80km/h απόγευμα καλοκαιριού μέσα σε ήρεμη συνοικία ). Δύο φουσκωτοί από το γυμναστήριο που τον είχαν δει να το κάνει, την είχαν στημένη έτσι και τον ξαναπετύχουν να το επαναλαμβάνει, να τον σπάσουν στο ξύλο.
Ο τύπος αυτός (είχε τότε μόλις 1 μήνα το δίπλωμα με αρκετές ήδη βλακείες στο ενεργητικό του), ξεσήκωσε ένα Σαββατοκύριακο έναν κολλητό μου φίλο (και συμφοιτητή του) και άλλες δύο κοπέλες να πάνε Κρανίδι.
Εκεί σε έναν επαρχιακό δρόμο, αφού βάσει μαρτυρίας όσων αυτοκινήτων είχαν προσπεράσει πιο πριν, πηγαίναν σαν παλαβοί και με υπερβολική ταχύτητα, σε μια στροφή φεύγει χτυπάει σε ένα αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα και το αυτοκίνητο κάνει σαν τετακε και χτυπάει με τη δεξιά πλευρά σε μια ελιά με αρκετά χλμ. Ο φίλος μου κοπάνησε το κεφάλι του πάνω στην κολώνα και στο δέντρο και οι κοπέλες εγκλωβίστηκαν στο πίσω κάθισμα που ισοπεδώθηκε από την τεράστια ελιά. Η ειρωνία? Αυτός που το δημιούργησε όλο αυτό, άνοιξε την πόρτα του και βγήκε έξω μην έχοντας πάθει απολύτως τίποτα. Στερώντας όμως ΑΔΙΚΑ τη ζωή από μια δική του ΒΛΑΚΕΙΑ σε 3 άτομα που είχε μαζί του.
Αυτά για να καταλάβετε πως σε εκείνη την ηλικία, ότι ηλιθιότητες κάνεις, ίσως σημαδέψουν εσένα και κάποια άλλα άτομα για πάντα.
-
Kαλά σωστά όλα αυτά αλλά πιστεύω οτι μαλακιές κάνεις και με 5 άλογα με παπάκι και με 500 άλογα. Είναι να μην έχεις το γονίδιο της μαλακίας στο κεφάλι. Δυστυχώς πολλοί την βλέπουνε Βατάνεν και οδηγάνε σαν χάροι όπως η μαλάκω προ λίγων λεπτών που έκανε σφήνες με το KIA Pride της στην πηγμένη Περιφερειακή
-
To topic εχει τιτλο και ψηφοφορια
καινούργιο τουτου για φοιτητή
πoιο αμάξι;
renault clio R27
mini cooper s
corsa opc
μετ. corolla E111 G6R
τίποτα,είναι μικρός ακόμη για αμάξιΓια ποιο λογο δεν απαντανε οσοι απαντανε πολυ απλα την ερωτηση και το ριχνουν στη θεωρια τοσο πολυ...
Cooper S η αποψη μου. Αν και δεν ψηφισα...
-
double post
-
Είπα τελικά ΜΧ5 γιατί είναι άριστο εργαλείο εκμάθησης, για σοβαρούς, όπως μας λένε εδώ οι φίλοι ότι είναι αυτό το παιδί. Μτχ παληό για όσο φθηνότερο γίνεται, δια παν ενδεχόμενο.
Ρε Κιντ, τι σημαίνει 'δικά του' λεφτά στα 20;;;;; Αντιλαμβάνεσαι το άτοπο και παράλογο αυτού που έγραψες;
Ποιος τα του τα έδωσε;
-Η Λαίδη Γκλέναρβαν την οποία έπαιρνε ως ζιγκολό;
-Δούλευε ως πληρωμένος μπράβος ναρκεμπόρων από τα 15 του; (και πάλι...)
-Του τα κληροδοτεί η οικογένειά του; Προφανώς. Νομίζω ότι (για το καλό του) είναι νωρίς να 'κληρονομήσει'. Ούτως ή άλλως θα κληρονομήσει αργότερα. Έχει σημασία το αργότερα. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ρε Κιντ, τι σημαίνει 'δικά του' λεφτά στα 20;;;;; Αντιλαμβάνεσαι το άτοπο και παράλογο αυτού που έγραψες;
Ποιος τα του τα έδωσε;
-Του τα κληροδοτεί η οικογένειά του; Προφανώς. Νομίζω ότι (για το καλό του) είναι νωρίς να 'κληρονομήσει'. Ούτως ή άλλως θα κληρονομήσει αργότερα. Έχει σημασία το αργότερα.Μπορεί να είναι μοντέλο ή ηθοποιός ή... από παιδί
Υ.Γ. Πρώην συμμαθητής μου μετεγράφη στην αντρική ομάδα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ στην ηλικία των 16 ετών. Στα 17 οδηγούσε Chrysler Stratus Cabrio αγορασμένο με δικά του λεφτά
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μπορεί να είναι μοντέλο ή ηθοποιός ή... από παιδί
Αυτό υπάγεται στην πρώτη περίπτωση που αναφέρω (πορνεία)Υ.Γ. Πρώην συμμαθητής μου μετεγράφη στην αντρική ομάδα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ στην ηλικία των 16 ετών. Στα 17 οδηγούσε Chrysler Stratus Cabrio αγορασμένο με δικά του λεφτά
Αυτό υπάγεται στη δεύτερη περίπτωση που αναφέρω...(οργανωμένο έγκλημα)
καινούργιο τουτου για φοιτητή