-
Όλα εξαρτώνται αππ τις φορές που θα την χρειαστείς. Αν πας ένα ταξίδι το καλοκαίρι και ένα τα Χριστούγεννα, όπως η μεγαλύτερ μάζτων εργαζομένων στην Ελλάδα... Τοτε γιατί όχι;
Μιλαμε για δύο φορές το ετος. Από την άλλη το να έχεις ένα μεγαλύτερο οχημα για να έχεις άδειο τον χώρο αποσκευών και να ζορίζεται σε παρκάρισμα και κίνηση μέσα στην πόλη όλο το έτος... Και αυτό μια κακή αγορά.
-
Lap wrote
Για μένα λες; ή για το chr;
Κανένα από τα δύο. Για τις μπαγκαζιερες οροφής (αν το λέω σωστά) ρωτάω. Μια μπαγκαζιερα στην οροφή τι αεροδυναμικό θόρυβο παράγει ρώτησα, αν ξέρει κάποιος, για να λυθεί οριστικά το θέμα αποσκευών στο μυαλό μου αν ο κανονικός χώρος δεν επαρκεί για τον Χ/Ψ λόγο.
Άντε για να μην θεωρηθεί off-topic να ρωτήσω σε ένα CHR που δεν έχει μεγάλο χώρο αποσκευών βάζεις μπαγκαζιερα οροφής. Πόσο θόρυβο έχεις στα 130/140;
Ο μόνος λόγος που σκέφτηκα το C5 Aircross ενώ δεν ήξερα πρακτικά τι να το κάνω και που να το παρκάρω, είναι ο θόρυβος από τη μπαγκαζιερα.
Πρώτα απ' όλα παίρνει μέγιστο 50κιλα όπως σωστά είπε ο Piliou. Έπειτα μειώνεις τη μέγιστη τελική σου κατά πολύ, 120-130χλμ λένε συνήθως, ο ειδικός (κάνει μόνο αυτό) που μου είχε βάλει στο Citroen μου είχε πει 'καλύτερα να μην περνάς τα 110-120 για να είσαι σίγουρος' που δεν τα πέρναγα συνήθως επειδή νιώθεις μεγάλη κόντρα από τον άνεμο, προσπέραση, και μετά 105-110.. Επίσης απίστευτη αύξηση κατανάλωσης για diesel αυτοκίνητο.
Τώρα που θα πάμε διακοπές είχαμε συζήτηση για το αν θα βάλουμε ή όχι, θα προσπαθήσουμε να χωρέσουμε στο 2008 χωρίς..
Άντε να έρθει και ο Dorsey..
-
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες σας κύριοι. Θα συνεκτιμηθούν όταν έρθει η ώρα μου. Συγνώμη για την εκτροπή του νήματος του CHR Φάνη.
-
Το δικό μου χρηστικό και εμπειρικό μήνυμα που πήγε κύριε Adm;
-
Μεχρι τα 130 που θετουν ως οριο οι κατασκευαστες τους,στο δικο μου δεν ακουγεται απολυτως τιποτα.
-
να πω μιας και είμαστε τώρα στο σωστό θέμα ότι η μπάρες που αγόρασα για το Kuga είναι αυτές
NORDRIVE Snap-Fit Alu
Ιταλικές αλουμινίου. Δεν μπορώ να πω οτι είναι κορυφαίας ποιότητας αλλά την δουλειά τους την έκαναν και το θετικό είναι ότι η εταιρία έχει και ανταλλακτικά για όλα τα μέρη σε περίπτωση που χαθεί η σπάσει κάτι
Γενικά καμία εταιρία δεν βγάζει μπάρες αποκλειστικά για ένα συγκεκριμένο όχημα με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ακόμα και η thule που είναι κορυφαία βγάζει σειρές που κάνουν για πολλά μοντέλα. Και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων κάνουν συμφωνίες και βάζουν το όνομά τους πάνω σε ένα από αυτά. ΠΧ για το kuga η ford έδεινε τις wingbar evo αλλά αργότερα η thule έβγαλε τις wingbare edge που κάνουν επίσης. Οπότε κοιτάμε την λίστα με τα μοντέλα που κάνουν πάνω στο κουτί ή χρησιμοποιούμε την ιστοσελίδα της εταιρίας για να βρούμε ποια μοντέλα κάνουν για το αμάξι μας
Παρεμπιπτόντως μια φθηνή και καλή επιλογή είναι και οι μπάρες τις modula.https://www.modulacs.com/en/
Από θέμα βάρους κοιτάμε πόσο αντέχει το αυτοκίνητο, οι μπάρες και η μπαγκαζιέρα και κρατάμε το χαμηλότερο νούμερο. Το ίδιο και για το όριο ταχύτητας.
-
Για να μπουν μπάρες οροφής σε νέο κόρσα, δυστυχώς δεν έχει fixed mounts.
Οπότε αναγκαστικά μόνο αυτές που μπαίνουν και πιάνουν στην πόρτα. Αν βάλω τίποτα menabo (γιατί οι thule τσούζουν), λέτε θα υπάρχει θέμα; Χαλάει χρώμα; Έχει κανένα λάστιχο; -
@xenos said in Μπαγαζιέρες-δέστρες-μπάρες κλπ:
Οπότε αναγκαστικά μόνο αυτές που μπαίνουν και πιάνουν στην πόρτα. Αν βάλω τίποτα menabo (γιατί οι thule τσούζουν), λέτε θα υπάρχει θέμα; Χαλάει χρώμα; Έχει κανένα λάστιχο;Απο δική μου εμπειρία στο προηγούμενο Leon δεν είχα κανένα θέμα με το χρώμα , αλλά μία φορά μάλλον είχα βάλει περισσότερο βάρος και μου έκανε λακούβες και στα 4 σημεία οπότε τις πήρα απο φόβο
-
@tsofras said in Μπαγαζιέρες-δέστρες-μπάρες κλπ:
Οπότε αναγκαστικά μόνο αυτές που μπαίνουν και πιάνουν στην πόρτα. Αν βάλω τίποτα menabo (γιατί οι thule τσούζουν), λέτε θα υπάρχει θέμα; Χαλάει χρώμα; Έχει κανένα λάστιχο;Απο δική μου εμπειρία στο προηγούμενο Leon δεν είχα κανένα θέμα με το χρώμα , αλλά μία φορά μάλλον είχα βάλει περισσότερο βάρος και μου έκανε λακούβες και στα 4 σημεία οπότε τις πήρα απο φόβο
Τρομακτικό μου ακούγεται! Μέχρι 50 κιλά είναι το φορτίο, 14 ειναι η μπαγαζιέρα, οπότε είναι 35κιλά ωφέλιμο.
Επίσης τι εταιρίας ήταν αυτές που σου έκαναν ζημιά; -
@tsofras said in Μπαγαζιέρες-δέστρες-μπάρες κλπ:
Τρομακτικό μου ακούγεται! Μέχρι 50 κιλά είναι το φορτίο, 14 ειναι η μπαγαζιέρα, οπότε είναι 35κιλά ωφέλιμο.
Επίσης τι εταιρίας ήταν αυτές που σου έκαναν ζημιά;Όχι aftermarket ήταν , η αλήθεια ήταν ότι το είχα φορτώσει αρκετά και εγώ αλλά όπως και να έχει μου έμεινε μία φοβία και τώρα σκέφτομαι για μπαγκαζιέρα κοτσαδόρου
Μπαγαζιέρες-δέστρες-μπάρες κλπ