-
Πρεπει να διατηρουμε το αρχικο χρωμα,βεβαιωνεται η οχι απο το εργοστασιο.Στη Spider αλλαξα χρωμα,μεσα απο την τοτε γκαμα του pininfarina,και μαλλον το μετανιωσα.
-
Σηκώνει τσιγάρο η κουβέντα...
Προσωπικά είμαι κι εγώ υπερ των εργοστασιακών αποχρώσεων. Όταν έβαψα το άσπρο κατρελ πριν 10+ χρόνια, δεν είχα στοιχεία για το αρχικό του χρώμα (ο κωδικός στο αμάξωμα είχε σβηστεί προ πολλού ). Το έβαψα λοιπόν 319 βλέποντας ότι στο χρωματολόγιο δινόταν για μοντέλα του 1975. Τώρα όμως που έχω την καρτέλα του εργοστασίου και βλέπω ότι το αρχικό του χρώμα είναι 355, θα το βάψω έτσι σίγουρα.
Βέβαια φταίει το ότι είμαι σίγουρος ότι το θέλω άσπρο...αν ήθελα να αλλάξω χρώμα ίσως να μην περιοριζόμουν στη γκάμα της Ρενώ.
Όμως χρώμα είναι αντανακλά τη διάθεση και το γούστο του οδηγού του. Είναι αυτό που λέγαμε κάποτε περί διαφοράς 'αυθεντικού' και 'εποχής' . Δε με ενοχλεί όταν βλέπω μη εργοστασιακό χρώμα, και όταν μάλιστα βγαίνει πετυχημένο και καλόγουστο, σκέφτομαι μπράβο σε αυτόν που το σκέφτηκε! Είδικά όταν το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι όπως πρέπει (διακοσμητικά-ζάντες-ταπετσαρία).
Ψηφίζω λοιπόν τη δεύτερη επιλογή (ξέρω είμαι ο μόνος... ) με την υποσημείωση 'να μην προσβάλλει την ιστορία του αυτοκινήτου' .Αυτά βέβαια στη θεωρία...πόσες φορές σας έχει τύχει να ζητήσετε τον τάδε κωδικό χρώματος (για ολική βαφή, έχει σημασία) και ο χρωματοπώλης να έφτιαξε κάτι 'ό,τι νάναι'? Σε εμένα τουλάχιστον 3 φορές! Η λογική τους είναι, φαντάζομαι 'αφου δε θα ταιριαχτεί με το υπόλοιπο αυτοκίνητο, σιγά μην το καταλάβει!' Ρε τί τραβάμε...
-
Θα συμφωνήσω με το συμπέθερο (και άλλους βεβαίως...)
Ότι έβαψε, έβαψε!
ΚΕ25 χωρίς αυτό το μουσταρδοκιτρινοκροκί, δε λέει.Οι ΑΕ86 κυκλοφόρησαν μόνο άσπρες, μαύρες, κόκκινο-μαύρο, και γκρί-γκρί σκούρο. Τελεία και παύλα.
Ότι άλλο τσαχπινί χρωματάκι, την βγάζει εκτός 'μοναδικότητας'.
Περι γούστου βέβαια.... -
Euripides
Μπορείς, μηπως, να μου κάνεις το 'βαφονατι¨'βάφονται' να μη με κοροϊδέυει ο σιργκους με τα τάσια των 1000 ΄δολαρίων;
Σε ευχαριστώ πολύ! -
Παρεμπιπτόντως, πέρα από τον Άγγελο που έχει το θάρρος της γνώμης του ποιος άλλος ψήφισε να βάψουμε π.χ. μπλε ελεκτρίκ την κάθετο;
Θα τον βρούμε, που θα πάει!
Όποιος και να είσαι παρουσιάσου, δε θα σε πειράξουμε! -
Και τα αυτοκίνητα έχουν ψυχή, όπως λέει και ο Sirgus! (δεν έχουν αλλά εμείς έτσι θέλουμε να πιστεύουμε, γούστο μας καπέλο μας!). Αν λοιπόν τα αυτοκίνητα είναι έμψυχα σαν τους ανθρώπους πώς να τους αλλάξεις χρώμα; Ο μόνος άνθρωπος που άλλαξε χρώμα, ο Μάικλ Τζάκσον, κατέληξε γελοία καρικατούρα! Σίγουρα δεν θα θέλαμε μία τέτοια κατάληξη για τα αυτοκίνητά μας!!!!
-
Θα το άλλαζα... εφόσον το χρώμα ήταν διαθέσιμο στις επιλογές του μοντέλου.
Αλλά θα πρέπει να γίνει σωστή μετατροπή, bare metal βαψιμο
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Euripides
Μπορείς, μηπως, να μου κάνεις το 'βαφονατι¨'βάφονται' να μη με κοροϊδέυει ο σιργκους με τα τάσια των 1000 ΄δολαρίων;
Σε ευχαριστώ πολύ!Ντάν...
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Euripides
Σε ευχαριστώ πολύ!Ντάν...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Θα το άλλαζα... εφόσον το χρώμα ήταν διαθέσιμο στις επιλογές του μοντέλου.Αλλά θα πρέπει να γίνει σωστή μετατροπή, bare metal βαψιμο
Εδώ είναι το πρόβλημα συνήθως, διότι απαιτείται χρόνος χώρος και χρήμα πολύ περισσότερο από το να το βαψεις στο αρχικό του χρώμα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Στην κάρτα FIVA αναφέρεται το αρχικό χρώμα του αυτοκινήτου;Όχι δεν αναφέρεται το χρώμα, υπάρχει όμως φωτογραφία. Την κάρτα όμως την βγάζεις αφού το βάψεις ότι χρώμα σου καπνίσει!!!
Σημείωση: στην περίπτωση του Audi αν θυμάμαι καλά μου ζήτησαν να δουν την άδεια κυκλοφορίας στην οποία αναγράφεται χρώμα ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟ!!!
-
Δεν θα το αλλαζα , αν το οχημα ειχε καποια αξια , οχι απαραιτητα οικονομικη , δηλαδη αν δεν ηταν παραγωγης 1+ εκατομμυριων !
Ψηφισα 3 ομως , θα με διαγραψετε απ'τους κλασικ ?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Δεν θα το αλλαζα , αν το οχημα ειχε καποια αξια , οχι απαραιτητα οικονομικη , δηλαδη αν δεν ηταν παραγωγης 1+ εκατομμυριων!αν είναι λίγο παραπάνω δλδ δεν έχει νόημα; (22 εκατομμύρια, ας πούμε); -
Mε παραλλαγες μοντελων η οχι ?
αν οχι ..........με τιποτα
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Mε παραλλαγες μοντελων η οχι ?αν οχι ..........με τιποτα
άλλα χρώμια έχει το ένα μοντέλο, άλλα το άλλο ( )
-
Δηλαδή στο υπερσπάνιο ΠΟΝΥ δεν θα άλλαζες χρώμα;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δηλαδή στο υπερσπάνιο ΠΟΝΥ δεν θα άλλαζες χρώμα;Μονο μ'αυτο που του ταιριαζει .... της σκουργιας
Κυριοι συγνωμη .... ειμαι αλεργικος στα pony kai sta 2cv
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Μονο μ'αυτο που του ταιριαζει .... της σκουργιας
Δεν τολμώ να γελάσω γιατί θα με δείρει ο Geoky που έχει δύο !
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Κυριοι συγνωμη .... ειμαι αλεργικος στα pony kai sta 2cvΑφιερωμένο:
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Μονο μ'αυτο που του ταιριαζει .... της σκουργιας
Κυριοι συγνωμη .... ειμαι αλεργικος στα pony kai sta 2cv
Γουστα ειναι αυτα . Κι εμενα δε μ αρεσουν αλλα . .
Αυθεντικό Χρώμα...