-
Aπό : http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=149324&cid=12
Ο Bo Zolland είναι ένας σχεδιαστής από τη Σουηδία που προκαλεί πολλές φορές τις αισθήσεις μας με τα δημιουργήματά του. Παλαιότερα με το pick up της… Volvo, τώρα με ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που θα κάνει πολλούς να αναπολήσουν παλιές καλές εποχές.
Το πίσω μέρος θυμίζει το Prowler της Plymouth που κυκλοφόρησε ακόμα και στην Ελλάδα
Το συγκεκριμένο πρωτότυπο φέρει την ονομασία «33-34» και είναι ένα αυστηρώς διθέσιο όχημα το οποίο τροφοδοτείται από ένα κινητήρα 6,2 λίτρων, ακριβώς ο ίδιος που φορά η Cadillac CTS-V. Αποδίδει 556 ίππους και μπορείτε απλώς να φανταστείτε τι θα γινόταν αν κυκλοφορούσε ένα τέτοιο αυτοκίνητο στον δρόμο…'
-
Θα το αγόραζα...
(Φυσικά αν είχα την οικονομική δυνατότητα)
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Greek σε ευχαριστώ.
Δυστυχώς το μόνο που βρήκα για αυτοκίνητα ήταν ένα owner's manual για μια Ford του 1956, το οποίο και κατέβασα.βασικα αμα κάνεις μια καλύτερη αναζήτηση θα σου βγάλει και άλλα όπως px το βιβλίο της Autodata (1989 ) για όλα τα καρμπυρατερ, έχει επίσης για κάτι weber κ Dellorto.
Αλλη λύση ειναι μεσα απο τορρεντ πχ http://torrentz.com/ όπου κει εκει εχει διαφορα haynes manual και αλλα...
-
Δυστυχώς ψάχνω για παλιά αμερικάνικα και γερμανικά αυτοκίνητα, καθώς και για peugeot 203. Για το τελευταίο βρήκα μια άκρη και έχω ένα σωρό βιβλιογραφία.
Γενικότερα όμως ψάχνομαι για αυτοκίνητα προ του 1960.
-
Ο χρήστης ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ έγραψε:
Aπό : http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=149324&cid=12Ο Bo Zolland είναι ένας σχεδιαστής από τη Σουηδία που προκαλεί πολλές φορές τις αισθήσεις μας με τα δημιουργήματά του. Παλαιότερα με το pick up της… Volvo, τώρα με ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που θα κάνει πολλούς να αναπολήσουν παλιές καλές εποχές.
Το πίσω μέρος θυμίζει το Prowler της Plymouth που κυκλοφόρησε ακόμα και στην Ελλάδα
Το συγκεκριμένο πρωτότυπο φέρει την ονομασία «33-34» και είναι ένα αυστηρώς διθέσιο όχημα το οποίο τροφοδοτείται από ένα κινητήρα 6,2 λίτρων, ακριβώς ο ίδιος που φορά η Cadillac CTS-V. Αποδίδει 556 ίππους και μπορείτε απλώς να φανταστείτε τι θα γινόταν αν κυκλοφορούσε ένα τέτοιο αυτοκίνητο στον δρόμο…'
http://www.google.gr/search?sourceid=na ... bo+zolland
-
τελικα εχω βρει ολες τι γιαφκες που πολλαπλασιαζουν οχηματα...
-
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
τελικα εχω βρει ολες τι γιαφκες που πολλαπλασιαζουν οχηματα...
λείπει ένα κόκκινο από εκεί μέσα...
-
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ή αν το έγραψε κάποιος.
Την Πέμπτη 24 Ιουνίου έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Θεοχάρης, πρόεδρος της ΕΟΟΕ.
Η κηδεία έγινε την Παρασκευή το απόγευμα.
Δυστυχώς έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο.
Ο Κώστας Θεοχάρης ήταν μία μοναδική προσωπικότητα, ένας σπάνιος άνθρωπος.
Θα μας συντροφεύει πάντοτε στην μνήμη μας και θα βρίσκεται πίσω από κάθε εκδήλωση 'παραγωγής πολιτισμού' όπως συνήθιζε να ονομάζει τις εκδηλώσεις από τις οποίες έχουμε τόσες ωραίες αναμνήσεις.Καλό ταξείδι....
-
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ή αν το έγραψε κάποιος.Την Πέμπτη 24 Ιουνίου έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Θεοχάρης, πρόεδρος της ΕΟΟΕ.
Η κηδεία έγινε την Παρασκευή το απόγευμα.
Δυστυχώς έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο.
Ο Κώστας Θεοχάρης ήταν μία μοναδική προσωπικότητα, ένας σπάνιος άνθρωπος.
Θα μας συντροφεύει πάντοτε στην μνήμη μας και θα βρίσκεται πίσω από κάθε εκδήλωση 'παραγωγής πολιτισμού' όπως συνήθιζε να ονομάζει τις εκδηλώσεις από τις οποίες έχουμε τόσες ωραίες αναμνήσεις.Καλό ταξείδι....
Να συμπληρώσω πως, ανεξάρτητα από τις όποιες προσωπικές διαφωνίες μπορεί να είχα τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι, πιστεύω ότι κανεις δεν αμφισβητεί ότι ο Κώστας ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος πήγε μπροστά το χώρο του ιστορικού με τις ιδέες και το μεράκι του.
Σε μια εποχή που το ιστορικό αυτοκίνητο ήταν κλειστό κλαμπ και προνόμιο ολίγων εύπορων 'συλλεκτών', ο Κώστας άνοιξε τις πόρτες και στους νεότερους φίλους με τα πιο σύγχρονα ('της εποχής μας') αυτοκίνητα, αλλάζοντας μια για παντα το χώρο, ενώ τίμησε όλους μας με το ταλέντο του σε εκδηλώσεις που θα μας μείνουν αξέχαστες.
Προσωπικά κρατώ πλέον μόνο τις καλές αναμνήσεις μου από τις άπειρες συζητήσεις και συμβουλές τόσα χρόνια μαζί του, αλλά και εκφράζω την ανησυχία μου για την ανισορροπία που θα επέλθει μετά την απώλειά του. -
Σκέψεις πάνω στο νέο ασφαλιστικό:
Υπολογίζεται ότι 1 νέος που τελειώνει σήμερα το σχολείο στα 18, με το νέο συνταξιοδοτικό θα πάρει σύνταξη στα 88.
Όλο μαζί 11888.
Τυχαίο? Δε νομίζω… -
Το ανθρωπάκι
της Michelin το έχετε δει.
Τη μάνα του την έχετε δει;
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
-
Δε μπορω να πω οτι χαρηκα για τη γνωριμια...
Θα παω προς πιρελλι...
-
Καλημέρα,
Έχω μία ερώτηση. Κάτι γνωστοί μου, νοίκιασαν ένα μαγαζί για να το κάνουν μεζεδοπωλείο. Το μαγαζί αυτό, έχει μεγάλες επιφάνειες με πέτρες. Το κακό είναι ότι ο προηγούμενος νοικάρης τις είχε βάψει, μάλλον με πλαστικό χρώμα, και τα παιδιά θέλουν να τις επαναφέρουν. Πως μπορεί να γίνει αυτό?
Επίσης ξύλινες επιφάνειες που χουν βαφτεί (λογικά λαδομπογιά) μπορούμε να τις επαναφέρουμε στην αρχική τους κατάσταση? (Δηλαδή στο χρώμα του ξύλου. Να σημειώσω ότι οι επιφάνειες αυτές έχουν μερικές λεπτομέρειες, οπότε δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να τριφτεί.)
Θα παρακαλούσα αν κάποιος γνωρίζει να απαντήσει και σήμερα αν γίνεται, γιατί το μαγαζί πρέπει να ανοίξει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και πρέπει να αποφασίσουν αν θα εκμεταλευτούν την πέτρα και τα ξύλα, ή αν πρέπει να τα 'καλύψουν'.
-
Στην πετρα λογω του αναγλυφου, με συρματοβουρτσα στο χερι ή με συρματοβουρτσα σε δραπανο. Υπολογισε πολυ χρονο και πολυ σκονη.
Για το ξυλο λογικα με ενα παλμικο τριβειο και χοντρο γυαλοχαρτο θα κανεις δουλεια, αλλιως δοκιμασε τις κοκκινες πλαστικες βουρτσες που μπαινουν στο δραπανο.
-
Πρόδρομε καλημέρα. Για την πέτρα θα σου σύστηνα αυτό
http://www.houseservice.gr/dirt.php
Το έχω δει να το κάνουν σε πέτρινο σπίτι που είχε σοβατιστεί και βαφεί εξωτερικά και το αποτέλεσμα ήταν άψογο.
Για το άλλο με τα ξύλα, αυτό που είπε ο ronnie. Τριβείο, γυαλοχαρτάκια μπόλικα και πολύ υπομονή -
Το καλύτερο ξεβαφτικό για ξύλα και μέταλλα ( είναι 2 τύποι, άλλο για το ξύλο και άλλο για το μέταλλο ) είναι το NITROMORS, το χρησιμοποιώ όποτε το χρειάζομαι, το έχω δουλέψει και σε ξύλο και σε μέταλλο, για την πέτρα δεν ξέρω αν κάνει, αλλά γιατί όχι ? μια δοκιμή σε μια άκρη θα δείξει στη νεκροψία.
Το αγοράζω από τα Practiker, έχει μικρή και μεγάλη οικονομική συσκευασία, το απλώνεις με πινέλο και σε λίγη ώρα τα βερνίκια και τα χρώματα φουσκώνουν, με ελαφρό τρίψιμο με συρματόβουρτσα φεύγουν όλα, αν υπάρχουν 2-3 στρώματα ίσως χρειαστεί και 2 χέρι σε κάποια σημεία.
Δεν κάνει πουθενά ζημιά και είναι υδατοδιαλυτό, ο καλύτερος τρόπος για ξέβαμα, εγγυημένα, το χρησιμοποιώ πάνω από 15 χρόνια.
Ολόκληρο το Κλιό ξεβάφτηκε με αυτό, για τα ξύλα το κουτί είνια καφέ, υπάρχουν και Ελληνικά λίγο φτηνότερα, εγώ δεν το αλλάζω το Nitromors, ίσως τα άλλα να είναι καλύτερα, δεν ξέρω.
-
ronnie, BEAMS και 21 Quadra σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Ήδη έχω ενημερώσει τα παιδιά. Η λύση του NITROMORS μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι και η πιο πιθανή. Ελπίζω να κάνει δουλειά και στην πέτρα, αλλιώς μάλλον βλέπω το μαγαζί τίγκα στη σκόνη.
Φυσικά θα κάνω και ένα τηλεφωνάκι στην HOUSE SERVICE καθώς τελικά η τιμή μπορεί να είναι συμφέρουσα.Και πάλι σας ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Καλημέρα,Έχω μία ερώτηση. Κάτι γνωστοί μου, νοίκιασαν ένα μαγαζί για να το κάνουν μεζεδοπωλείο. Το μαγαζί αυτό, έχει μεγάλες επιφάνειες με πέτρες. Το κακό είναι ότι ο προηγούμενος νοικάρης τις είχε βάψει, μάλλον με πλαστικό χρώμα, και τα παιδιά θέλουν να τις επαναφέρουν. Πως μπορεί να γίνει αυτό?
Επίσης ξύλινες επιφάνειες που χουν βαφτεί (λογικά λαδομπογιά) μπορούμε να τις επαναφέρουμε στην αρχική τους κατάσταση? (Δηλαδή στο χρώμα του ξύλου. Να σημειώσω ότι οι επιφάνειες αυτές έχουν μερικές λεπτομέρειες, οπότε δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να τριφτεί.)
Θα παρακαλούσα αν κάποιος γνωρίζει να απαντήσει και σήμερα αν γίνεται, γιατί το μαγαζί πρέπει να ανοίξει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και πρέπει να αποφασίσουν αν θα εκμεταλευτούν την πέτρα και τα ξύλα, ή αν πρέπει να τα 'καλύψουν'.
θα μας καλέσεις στα εγκαίνια.
ACE CAFE-Το καφενείο των "ιστορικών" [#2]