-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Δε φταίω εγώ, εσύ φταις που του άλλαξες προσανατολισμό στο παρκάρισμα και φαίνεται τώρα και από το δρόμο το κουβαδάκι.Σωστά... εσύ απλά γράφεις το ημερήσιο report και το παραδίδεις για καταχώρηση - διανομή...τι φταις;
'Σήμερα πάρκαρε με δυτικό προσανατολισμό...γιατί, άραγε;;; Και ο γκουβάς; Ύποπτον! Αύριο θα ψάξω να βρω επιπλέον στοιχεία!'FORDΕΥΠ!
(και ο Μπέκας φόρντ δεν είχε; ) -
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Αυτό που γράφω για τα αυτοκίνητα που δεν κινούνται πολύ ισχύει??
Κοίτα, δεν είναι παράλογο αλλά δεν πρέπει να ισχύει και πάντα. Στην περίπτωσή μου, πράγματι δεν το κουνάω συχνά αλλά στο σημείο που έχω το πρόβλημα έχω θετική πίεση λόγω χαμηλότερου μανομετρικού και ο σωλήνας, κανονικά, είναι πάντοετε γεμάτος.
Με την ευκαιρία να πω ότι
ΚΑΤΙ ΓΡΙΕΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΟΤΟΥ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΔΕ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΦΤΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ?
ε αφου μαζευτηκαν εδω προχθες, να μην τους τα εχωνα λιγακι?
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
ε αφου μαζευτηκαν εδω προχθες, να μην τους τα εχωνα λιγακι?Εσύ συγχωρείσαι γιατί υπερασπίστηκες την τιμή των διαφορικών μας.
-
Ψάχνω μήπως βρω στην Ελλάδα τις θερμικές ασπίδες μεταξύ εξάτμισης και πατώματος για Junior.
Έχει κανείς υπ' όψην τίποτα; -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω σωλήνες βενζίνης καλής ποιότητας (που να αντέχουν στις μοντέρνες βενζίνες...);Θα επανάλθω στο θέμα διηγώντας σας μια ιστορία...
Όταν το BMW δεν έχει κλείσει την απαραίτητη 30ετία για να εκτελωνιστεί, το είχα στο νησί στεγασμένο και του έκανα καμμιά βόλτα που και που στα μουλωχτά για να λειτουργήσει λίγο.
Κάποια στιγμή λοιπόν γύρω στο 2006 - 2007 το έβαλα μπρός και παρατήρησα ότι όσο λειτουργόυσε έχανε καύσιμο από την ηλεκτρική τρόμπα καυσίμου που βρίσκεται πάνω από το διαφορικό.Σαββατοκύριακο που ήταν, βρήκα ότι σωληνάκια μπορούσα να βρω, για να αντικαταστήσω τα ψωριασμένα.
Όταν με το καλό το αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε, το 2011, πήγε για μια καλή συντήρηση να μαζευτούν τα της ακινησίας.
Τότε είχαν αντικατασταθεί κάποια από τα σωληνάκια στο σημείο εκείνο με άλλα, άριστης ποιότητας 'made in usa' κτλ κτλ.Εχτές που το πήρα βόλτα, προς έκπληξη μου, η διαρροή επανεμφανίστηκε
Σήκωσα λοιπόν το αυτοκίνητο να αλλάξω για ακόμη μια φορά τα σωληνάκια.
Η έκπληξη ήρθε όταν διπίστωσα ότι τα σωληνάκια που είχαν χαλάσει ήταν αυτά που αντικαταστάθηκαν το 2011, η δεύτερη έκπληξη ήταν ότι τα σωληνάκια που είχα βάλει το 2006 δεν είχαν αντικατασταθεί, και ήταν ανέπαφα!! (Λίγο σκληρά αλλά μηδέν ρωγμές και μηδέν ψώριασμα)Ξέρετε για που ήταν τα σωληνάκια που είχα βάλει πριν από τόσα χρόνια; Για ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ.
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
...Λοιπόν, παιδιά, επειδή ακόμα το ψάχνω, η σωστή η προδιαγραφή είναι το SAEJ30R6 αλλά δεν το βρίσκω πουθενά στην Ελλάδα.
Θα δείτε να πουλάνε SAE100R6 και για βενζίνη αλλά είναι πετρελαίου ενώ υπάρχει και το DIN 73379 για τρόμπες χαμηλής πίεσης με εξωτερικό πλέγμα από ύφασμα. Έχω 2 μέτρα από το τελευταίο αλλά προβληματίζομαι γιατί του δίνουν working pressure 10bar ενώ η τρόμπα μου είναι στα 6 (μάλιστα στο φύλλο του γράφει ότι δεν κάνει για αυτοκίνητα με ψεκασμό, προφανώς λόγω υψηλής πίεσης λειτουργίας του κυκλώματος)... θα προτιμούσα κάτι πιο ανθεκτικό.
Ψάχνοντας βρήκα ότι υπάρχει και σε κάποια ιταλική μαρκα που δε συγκράτησα το όνομά της που λέει fuel and oil (υποθέτουμε ότι fuel εννοεί τη βενζίνη, γιατί στα βαπόρια είναι το μαζουτ) χωρίς καμμία άλλη προδιαγραφή και γράφει pressure rating 16bar (και τίποτα για burst φυσικά). Βέβαια, φαίνεται αρκετά πιο ανθεκτικό έχοντας εσωτερικά λινά...
Τέλος έχει και η Wuerth αλλά δε δίνει προδιαγραφές σε όλα (και μου τη δίνει αυτό...)
http://www.wurth.gr/gr/products/index.p ... G=1&sub1=1Τι λέτε οι μαστόροι, να το τολμήσω με το 73379;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Λοιπόν, παιδιά, επειδή ακόμα το ψάχνω, η σωστή η προδιαγραφή είναι το SAEJ30R6 αλλά δεν το βρίσκω πουθενά στην Ελλάδα.
Θα δείτε να πουλάνε SAE100R6 και για βενζίνη αλλά είναι πετρελαίου ενώ υπάρχει και το DIN 73379 για τρόμπες χαμηλής πίεσης με εξωτερικό πλέγμα από ύφασμα. Έχω 2 μέτρα από το τελευταίο αλλά προβληματίζομαι γιατί του δίνουν working pressure 10bar ενώ η τρόμπα μου είναι στα 6 (μάλιστα στο φύλλο του γράφει ότι δεν κάνει για αυτοκίνητα με ψεκασμό, προφανώς λόγω υψηλής πίεσης λειτουργίας του κυκλώματος)... θα προτιμούσα κάτι πιο ανθεκτικό.
Ψάχνοντας βρήκα ότι υπάρχει και σε κάποια ιταλική μαρκα που δε συγκράτησα το όνομά της που λέει fuel and oil (υποθέτουμε ότι fuel εννοεί τη βενζίνη, γιατί στα βαπόρια είναι το μαζουτ) χωρίς καμμία άλλη προδιαγραφή και γράφει pressure rating 16bar (και τίποτα για burst φυσικά). Βέβαια, φαίνεται αρκετά πιο ανθεκτικό έχοντας εσωτερικά λινά...
Τέλος έχει και η Wuerth αλλά δε δίνει προδιαγραφές σε όλα (και μου τη δίνει αυτό...)
http://www.wurth.gr/gr/products/index.p ... G=1&sub1=1Τι λέτε οι μαστόροι, να το τολμήσω με το 73379;
http://www.ebay.co.uk/itm/SAE-J30-R6-Di ... 0741596552 ?
-
Ξέχασα να αναφέρω ότι την γραμμή από το ντεπόζιτο προς την τρόμπα δεν την άλλαξα τελικά. Άφησα του γκαζιού.
-
Παρομοια προβληματα αντιμετωπιζα και εγω με το 127.Ειχα χρησιμοποιησει διαφορες μαρκες σωληνακια,και καθε τοσο ξεραινονταν και ειχαν διαρροες.Μου εκανε εντυπωση,αν αναλογιστει κανεις οτι ηταν σχεδιασμενα για πολυ υψηλοτερες πιεσεις βενζινης(δεν θα ηθελα να σκεφτομαι τι συνεπειες θα ειχε μια τετοια φθορα σε ενα πιο συγχρονο αμαξι,με υψηλοτερη πιεση )Τελικα εβαλα σωληνακι παρομοιου τυπου με το εργοστασιακο(αυτο το πρασινο ημιδιαφανες cavis),μαλιστα σε καποια σημεια χρησιμοποιησα και ενα μεταχειρισμενο κομματι,που ειχε κοκκαλωσει.Εκτοτε δεν αντιμετωπισα ξανα προβλημα.
Κατεληξα οτι ,τουλαχιστον στη συγκεκριμενη περιπτωση,μαλλον τα νεου τυπου σωληνακια δεν ειχαν σχεδιαστει να διαγραφουν τετοιου ειδους καμπυλες,ουτε να ειναι τοσο ανεπαρκως στηριγμενα(συγκρινοντας με πιο καινουρια αυτοκινητα που χρησιμοποιουν παρομοια)με αποτελεσμα οι κραδασμοι και η ζεστη να τα καταστρεφουν.Το εργοστασιακο αντιθετα,ηταν πιο ακαμπτο κατασκευαστικα(και γινοταν ακομα πιο ακαμπτο με τη χρηση),με αποτελεσμα να μην εχει τετοια προβληματα.
Οποτε πιστευω οτι το καλυτερο ειναι να χρησιμοποιουμε τον τυπο που ειναι πιο κοντα στο εργοστασιακο. -
Αλέξανδρε, αν πας στη Σπύρου Πάτση και ζητήσεις σωληνάκι DIN 73379 θα γελάνε για μία εβδομάδα...
Όλοι οι ελαστικοί σωλήνες γράφουν τη χρήση τους (αέρας, νερό, βενζίνη/λάδι κλπ) και τη μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση, οπότε μπορείς να ελέγξεις αμέσως αν είναι κατάλληλο. Απο εκεί και πέρα απορρίπτεις μάρκες που εν γνώσει σου δεν αντέχουν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, φαίνεται ότι ο κάθε κατασκευαστής ερμηνεύει όπως τον βολεύει τα πρότυπα, αλλιώς γιατί πχ το Gates να αντέχει και το Semperit όχι, όταν απ έξω γράφουν τα ίδια ακριβώς?
Ο καθένας προσπαθεί να σου πουλήσει τη μάρκα που εισάγει για καλή, και καλά κάνει, γιατί δεν το έχει δοκιμάσει και εμπιστεύεται τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.Το 'FUEL AND OIL' με κεφαλαία ήταν της Alfagomma,έχω καιρό να βρώ τέτοιο, όταν κυκλοφορούσε πάντως δε μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις όσον αφορά τη μακροζωία.
ΥΓ. Αυτά με τα εξωτερικά λινα, γενικά δεν είναι κατάλληλα για ψεκασμό (πιέσεις >2 bar), μπορεί να του δίνει 10 bar σαν όριο ασφαλείας αλλά το πλέγμα (που διαμορφώνει την αντοχή σε πίεση) είναι πολύ πιο εύκολο να σκιστεί, σε σύγκριση με το εσωτερικό πλέγμα.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Αλέξανδρε, αν πας στη Σπύρου Πάτση και ζητήσεις σωληνάκι DIN 73379 θα γελάνε για μία εβδομάδα...Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα... και μετά ΩΧ τρύπησε! Ρε τους κερατάδες με τις κωλοβενζίνες, πέτρες είχε μέσα;
Πες με ρατσιστή, αλλά μάστορας που δεν μπορεί να ανοίξει ένα κωλοβιβλίο και να διαβάσει 5 απλά πράματα ή **να καταλάβει ότι ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει κάτι **δεν είναι μάστορας αλλά σκιτζής...Το 'FUEL AND OIL' με κεφαλαία ήταν της Alfagomma,έχω καιρό να βρώ τέτοιο, όταν κυκλοφορούσε πάντως δε μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις όσον αφορά τη μακροζωία.
Α μπραβο, αυτός είναι ο ιταλός... Μάπα;
ΥΓ. Αυτά με τα εξωτερικά λινα, γενικά δεν είναι κατάλληλα για ψεκασμό (πιέσεις >2 bar), μπορεί να του δίνει 10 bar σαν όριο ασφαλείας αλλά το πλέγμα (που διαμορφώνει την αντοχή σε πίεση) είναι πολύ πιο εύκολο να σκιστεί, σε σύγκριση με το εσωτερικό πλέγμα.
Χμμ, από ό,τι βλέπω, τo πρόβλημα με τα εξωτερικά πλέγματα είναι στις εμβαπτιζόμενες... το DIN 73379 type B δίνει working pressure 10bar, πίεση δοκιμής 20bar και burst 30bar... Προσωπικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι και οι σφυγκτήρες είναι εξίσου πρόβλημα γιατί, βάζοντας τους κλασσικούς (αυτούς που βάζουμε και στον πετζετάκη του κήπου), έστω και ανοξείδωτους, δημιουργούμε ανομοιόμορφή σύσφιγξη και μικροαμυχές στην τριγύρω περιοχή...
Εσύ ποιο σωληνάκι μου προτείνεις (και που μπορώ να το βρώ);
(Το D-jetronic είναι απλό σύστημα με μια εξωτερική τρόμπα πιο χαμηλά από το ρεζερβουαρ ανάμεσα σε φίλτρα (ρεζερβουαρ και κάνιστρο) στα 5-6bar, πηγαίνει με regulator (πάνω στη μηχανή) στα ±2bar για τα μπεκ που δουλεύουν με ηλεκτρικό σήμα και είναι σε δαχτυλίδι με τις επιστροφές να πάνε κατευθείαν πίσω). -
Ρατσιστής δεν είσαι, την πικρή αλήθεια είπες.
Τα κολλιέ δεν (θα πρέπει να) δημιουργούν πρόβλημα, αλλά πολλοί νομίζουν ότι χάρη σε αυτά επιτυγχάνεται η στεγανότητα και τα σφίγγουν με τη μανέλα. Λογικό είναι μετά να σκίσουν το σωληνάκι. Υπάρχουν πάντως τα κατάλληλα γι αυτή τη δουλειά κολλιέ (αυτά με την περαστή βίδα).
Το D-Jetronic είναι ένα τυπικό σύστημα ψεκασμού, όπως τα σημερινά, όσον αφορά τις πιέσεις, οπότε του φέρεσαι σαν τέτοιο και ζητάς σωληνάκι βενζίνης για ψεκασμό. Gates (τα βρίσκεις στην Ιαπωνική) και Akron-Parker (εγώ το βρίσκω στον Παναγόπουλο στην Αγ. Παρασκευή, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει και κοντά σου) μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Φαντάζομαι ότι αυτό θα ισχύει και για τις νεότερες παρτίδες τους, δε νομίζω να αλλάξουν τη σύσταση των υλικών.
-
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Ψάχνω Lancia Beta Coupe με καθαρό πάτωμα (κάνω και χιούμορ) για να τη χρησιμοποιήσω για δότη.
Δεν με ενδιαφέρουν άλλα μέρη εκτός από πάτωμα, καπό και ποδιά (αν και τα τελευταία λιγότερο).Στέλιο, σ' ευχαριστώ.
Εξαιρετικά ευγενικό (και σωτήριο). -
Ψάχνω Lancia Beta Coupe με καθαρό πάτωμα (κάνω και χιούμορ) για να τη χρησιμοποιήσω για δότη.
Δεν με ενδιαφέρουν άλλα μέρη εκτός από πάτωμα, καπό και ποδιά (αν και τα τελευταία λιγότερο).Στέλιο, σ' ευχαριστώ.
Εξαιρετικά ευγενικό (και σωτήριο).Δεν κανει τιποτα , χαιρομαι που χρησιμευσε εστω και ετσι
Οποτε τωρα περιμενω το νεο σου ποσταρισμα ψαχνω fiat 127 sport για φιλο σε καλή κατασταση και λογικη τιμη
-
Ψαχνω fiat 127 sport για φιλο σε καλή κατασταση και λογικη τιμη.
[όχι του Πατσουρέα]
-
Ψαχνω fiat 127 sport για φιλο σε καλή κατασταση και λογικη τιμη.[όχι του Πατσουρέα]
Καλά πρώτα βρίσκεις τις ζάντες και μετά ψάχνεις το αυτοκίνητο;
-
Παμε ιταλια ο φιλος παιρνει αυτο
αν θελει να μπλεξει (για να βαλει και της ζαντες του niga )
http://www.subito.it/auto/fiat-127-spor ... htm?last=1η αυτο αν δεν θελει
http://www.subito.it/auto/fiat-127-catania-60054452.htm
με την ευκαιρια εγω παιρνω αυτο
http://www.subito.it/auto/fiat-tipo-2-0 ... 526152.htmκαι παρε και συ αυτο
http://www.subito.it/auto/lancia-beta-2 ... 911006.htm
και εχε το αλλο για δωτηπαιρνουμε και της γυναικες μας μαζι σε ενα outlet φτηνο που ξερουμε
http://www.tripadvisor.com.gr/Attractio ... bardy.html
βλεπουμε και την λιμνη comoοποτε υπολογιζουμε +2000ευρω εκει
και γυρναμε ολοι ευτυχισμενοι με τα διλιτρα καμπριο σπορ αυτοκινητα μας εχοντας κανει τα ψωνια μας και τον τουρισμο μας στην ιταλια χωρις μουρμουρα (γυναικεια)προσφεροντας τους κιολας ενα ρομαντικο οδοιπορικο και οχι το αχαρο αεροπλανο
-
Μεγαλο πραγμα η εξουδετέρωση της γυναικείας μουρμούρας. Ωραιο σχεδιο. Μου αρεσει.
Λεω να ερθω και εγω και να σηκώσω κανενα τέτοιο τωρα που εγινα οικογενειάρχης.
http://www.subito.it/auto/lancia-appia- ... 711069.htm
-
Moυ αρέσετε όλοι σας...
Ευτυχώς όμως που η δικιά μου φτιάχνεται κυρίως με τα ταξίδια...αλλοιώς με το Armani outlet δεν θα την έψηνα... [spoiler=:aulz853f]απο Prada και πάνω [/spoiler:aulz853f]Eγώ με ένα τέτοιο θα ήμουν καλυμένος:
http://www.subito.it/auto/fiat-altro-mo ... htm?last=1 -
Oπως βλεπετε το 'βρωμικο ' μου σχεδιο για εκρηξης αντρικης τεστοστερονης και ικανοποιησης τον συντροφων (μην παει ο νους σας στο πονηρο) περιλαμβανει ολα τα γουστα , αρα Αργυρη η δικια σου δεν θα μπει στο outlet θα κανει τον γυρο της λιμνης και μετα θα παει σε αυτο το πολυ ωραιο εστιατοριο
http://www.lidodilenno.comΚαι αρα μετατρεπουμε την τελευταια παραγραφο απο
και γυρναμε ολοι ευτυχισμενοι με τα διλιτρα καμπριο σπορ αυτοκινητα μας εχοντας κανει τα ψωνια μας και τον τουρισμο μας στην ιταλια χωρις μουρμουρα (γυναικεια)προσφεροντας τους κιολας ενα ρομαντικο οδοιπορικο και οχι το αχαρο αεροπλανοσε
και γυρναμε ολοι ευτυχισμενοι με τα διλιτρα καμπριο σπορ οικογενειακα αυτοκινητα μας εχοντας κανει τα ψωνια μας και τον τουρισμο μας στην ιταλια χωρις μουρμουρα (γυναικεια)προσφεροντας τους κιολας ενα ρομαντικο οδοιπορικο και οχι το αχαρο αεροπλανοΕσυ αργυρη ανηκεις μαζι με τον Μιχαλη στα cabrio
Ψάχνετε κάτι?