-
Ειχε παρει φιλος μου καποιο τετοιο προιον απο σουπερ μαρκετ του στυλ praktiker, σε μπουκαλι παρομοιο με αυτο του βερνικιου παπουτσιων (απλωνες το προιον με σφουγγαρακι πιεζωντας την επιφανεια)
Μετριοτατο και μη ομοιομορφο αποτελεσμα το οποιο κρατησε λιγους μηνες και αρχισε και να ψευτοξεφλουδιζει.
Μακρια...Η αποψη μου ειναι με θερμοπιστολο οτι γινεται δουλεια (κυκλοφορουν πολλα ερασιτεχνικα τετοια βιντεο στο youtube) και μαλιστα θελω να το δοκιμασω με αυτο τον τροπο στην 11ετιας xantia ,ή με δουλεια φανοποιου οπως λεει και ο quadra παραπανω.
-
Υπηρχε και εδω θεμα για τους πλαστικους προφυλακτηρες και την 'αναγεννηση' τους με θερμοπιστολο ,απο τον Tsargy νομιζω,αλλα δεν μπορω να το βρω ....
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν καθαρίζουν γιατί έχει αλλοιωθεί το χρώμα, χρειάζονται τρίψιμο, ειδικό αστάρι για πλαστικά, στόκο πιστολιού για πλαστικά, και μετά χρώμα με το πιστόλι, αν δεν μπούν τα κατάλληλα υλικά για πλαστικά θα ξεφλουδίσουν σε 2-3 μήνες.ο Παναγιώτης σας έδωσε την μόνη και σωστή λύση.
όλα τα άλλα είναι 'δουλειά' δεν έχουμε πάμε να ασχοληθούμε με τον προφυλακτήρα να περάσει και η ώρα. -
η λυση του quadra εχει το αρνητικο οτι ο προφυλαχτηρας θα χασει τα μπιμπικακια που εχει πανω αρα θα φαινεται βαμενος , ειναι η πιο σωστη λυση αλλα για να αλλαξεις χρωμα στον προφυλαχτηρα .
To θερμοπιστολο ,που τωρα το ειδα σαν ιδεα , κραταει???Το χρωμα σαν βερνικι παπουτσιων το εχω βαλει σε αρκετα αυτοκινητα και αναλογα με την ποιοτητα των πλαστικων στον χρονο παρουσιαζει διαφορετικα αποτελεσματα οπως πχ σε ενα opel corsa του 98 (λεια φτερακια πολυ λεπτο πλαστικο)μετα απο μερικους μηνες εφυγε τελειως αφηνωντας παλι την ασπριλα απο κατω ενω στο ritmo (χοντρο πλαστικο στα πλαινα φτερακια με μπιμπικακια που πιστευω οτι κρατανε την βαφη)εχει γινει τελειο
-
Ναι κρατάει και μάλιστα πολλοί το κάνουν και στις ζώνες ασφαλεία που έχουν ξεθωριάσει απο την εκθεση στον ήλιο , ειδικά σε πολύ παλιά αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Το χρωμα σαν βερνικι παπουτσιων το εχω βαλει σε αρκετα αυτοκινητα και αναλογα με την ποιοτητα των πλαστικων στον χρονο παρουσιαζει διαφορετικα αποτελεσματα οπως πχ σε ενα opel corsa του 98 (λεια φτερακια πολυ λεπτο πλαστικο)μετα απο μερικους μηνες εφυγε τελειως αφηνωντας παλι την ασπριλα απο κατω
Μόλις ανοιξατε το θέμα αυτό, το αμέσως σκέφτηκα τα φρυδάκια του Corsa B!
Τα έξυσα ελαφρά να αγριέψουν και τα έβαψα με Cosmos σπρέυ για Vinyl επιφάνειες.
Κρατήσανε μια 5ετία μέχρι να τα ξαναβάψω.
Ίσως να κάνει την ίδια δουλειά και σε προφυλακτήρα και δεν θα χαθεί και η σαγρέ επιφάνεια του.
Βέβαια εαν τον ακουμπήσεις, προφυλακτήρας είναι, λογικά θα ξεφλουδίσει... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υπηρχε και εδω θεμα για τους πλαστικους προφυλακτηρες και την 'αναγεννηση' τους με θερμοπιστολο ,απο τον Tsargy νομιζω,αλλα δεν μπορω να το βρω ....Ναι το είχα περάσει, αλλά ούτε και εγώ θυμάμαι που. Το είχα δει σε βιντεάκι στο youtube και είπα να το δοκιμάσω στο Matiz, όπου τα κορεάτικα πλαστικά τα είχαν παίξει στα 10 χρόνια.
Χρειάζεται να πλυθούν καλά και να στεγνώσουν καλά οι πλαστικοί προφυλακτήρες. Εγώ τους είχα πλύνει με άφθονο νερό και με την πράσινη μεριά ενός σφουγγαριού για τα πιάτα. Είχα αγοράσει ένα θερμοπίστολο απο το λιντλ και ήταν ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω.
Μερικές φωτό:
Πριν
Στην μέση της δουλειάς
Μετά
Πριν
Στην μέση της δουλειάς
Μετά
Η προσπάθεια να καθαρίσει το κιτρινισμένο φανάρι, δεν έδωσε αποτελέσματα. Το αντίθετο...μην το προσπαθήσετε...
Στις φωτογραφίες 'Μετά' φαίνεται ότι έχει γίνει τόπους-τόπους η επαναφορά. Αυτό οφείλεται στο ότι βιάστηκα να τραβήξω τις φωτογραφίες, χωρίς να έχει κρυώσει όλο το κομμάτι. Το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο και εδώ και 8-10 μήνες περίπου, έχει παραμείνει το ίδιο...
-
Να συμπληρώσω και με φωτογραφίες απο την μπαγκαζιέρα της μηχανής:
Αυτό είναι το 'εργαλείο'
Η μπαγκαζιέρα πριν
Στην μέση της δουλειάς (αυτό πολύ μου αρέσει)
Μετά
Και στην μπαγκαζιέρα, το πλαστικό, μόλις κρύωσε καλά, έδειχνε ομοιόμορφο...
-
Το βρηκα Αργυρη,χρονια πολλα κιολας!!
viewtopic.php?f=6&t=45222 -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
viewtopic.php?f=6&t=45222Τσάμπα το έψαχνα στο Photobucket
Eυχαριστώ για τις ευχές μπιλ...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
viewtopic.php?f=6&t=45222Τσάμπα το έψαχνα στο Photobucket
Eυχαριστώ για τις ευχές μπιλ...
Απο τις πρωτες φωτο που εβαλες το βρηκα.Εβαλα στην αναζητηση την διευθυνση μια απο τις φωτο και βρεθηκε το θεμα σου!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ειχε παρει φιλος μου καποιο τετοιο προιον απο σουπερ μαρκετ του στυλ praktiker, σε μπουκαλι παρομοιο με αυτο του βερνικιου παπουτσιων (απλωνες το προιον με σφουγγαρακι πιεζωντας την επιφανεια)
Μετριοτατο και μη ομοιομορφο αποτελεσμα το οποιο κρατησε λιγους μηνες και αρχισε και να ψευτοξεφλουδιζει.
Μακρια...
.Oταν μια φορα το ειδα στο σουπερ μαρκετ,το θεωρησα υπερβολικα ακριβο.Οποτε πειραματιστηκα με κοινο βερνικι παπουτσιων επανω στον προφυλακτηρα του yugo(ειχε ασπρισει γιατι καποιος τον ετριψε με διαλυτικο του νιτρου! ).Μετα απο 5 μηνες,ειναι ακομα αρκετα αξιοπρεπης.
Κατι αντιστοιχο ειχαμε κανει και στο 127 πριν καμμια 10ρια χρονια(με γκρι χρωμα)και ειχε κρατησει καμποσο.
Οποτε,αν δεν μπορειτε να διαθεσετε χρηματα για σωστη δουλεια,δεν πιστευω οτι αξιζει να τα δωσετε σε τετοια προιοντα..τουλαχιστον το βερνικι παπουτσιων θα χρησιμευσει και αλλου -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Ναι κρατάει και μάλιστα πολλοί το κάνουν και στις ζώνες ασφαλεία που έχουν ξεθωριάσει απο την εκθεση στον ήλιο , ειδικά σε πολύ παλιά αυτοκίνητα.Αυτο γινεται εκτος απο πλαστικα και σε ολες της ζωνες ασφαλειας χωρις να τις χαλασει ?
Οι ζωνες δεν ειναι φτιαγμενες απο καποιο ειδος νηματος ? -
Δεν τις χαλάει εκτός και αν το παρακάνεις με κανα φλογοβόλο. Πιστολάκι για τα μαλιά αρκεί. Όσο για το υλικό , ακόμα και πλεγμα που ειναι πάλι απο πλαστικό ειναι το υλικό οπότε κάνει.
-
Η ηλεκτρικη τρομπα βενζινης στο αυτοκινητο μου παρουσιασει μια πολυ μικρη ρωγμη στο πλαστικο καπακι της ,δεν φαινεται με το ματι ευκολα παρα μονο οταν υπαρχει διαρροη . Το συγκεκριμενο μοντελο της αντλιας ειναι πολυ καλο (αθορυβη με συστημα cut-off για οικονομια ) και δυστυχως δεν βρισκω τον αντιστοιχο τυπο για να παρω καινουργια .
Υπαρχει καποιο σετ εποξικης κολλας που να αντεχει σε βενζινες και διαλυτες ωστε να κολλησω και να καλυψω αυτη την μικρη τρυπα ? -
Υπάρχει γιατί φίλος κόλλησε το ραγισμένο καπάκι σε μαμα τρόμπα καυσίμου Αλφα 156 . Δε θυμάμαι όνομα , θα πρέπει να ρωτήσω.
-
Τsargy για να καθαρισεις τα φωτα του ματιζ αν ειναι πλαστικα, να τα τριψεις με κολλα αφαιρεσης γρατσουνιων. Ειχα το ιδιο προβλημα στο mx5 μου και μολις τα περασα εγιναν καινουργια, απο τοτε καθε περιπου 6 μηνες τα περναω ενα χερακι τετοια αλοιφη και γινονται αψογα.
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Τsargy για να καθαρισεις τα φωτα του ματιζ αν ειναι πλαστικα, να τα τριψεις με κολλα αφαιρεσης γρατσουνιων. Ειχα το ιδιο προβλημα στο mx5 μου και μολις τα περασα εγιναν καινουργια, απο τοτε καθε περιπου 6 μηνες τα περναω ενα χερακι τετοια αλοιφη και γινονται αψογα.Χαχα...αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει λόγος, γιατί τα έχει παίξει ο αυτόματος και κυκλοφορώ μέρα νύχτα με τα μεγάλα (τα έχω ρυθμίσει χαμηλά βέβαια) οπότε συμφέρει να είναι θαμπά...Μέχρι βέβαια να πάρω την μεγάλη απόφαση να λύσω τον μισό κινητήρα για να βρώ το αλτενέιτορ και με δύο βιδίτσες να αλλάξω τον αυτόματο
-
Διάβασα ολόκληρο το θέμα χθές και θέλω να ρωτήσω κάτι.
Υπάρχει κάποιο όνομα-τα φανοποιών/βαφέων που η δουλειά τους είναι ξακουστή και αποδεκτή αν όχι από όλους αλλά από αρκετούς???
Κάποια ονόματα που ξεχωρίζουνε,που τυγχάνουν σεβασμού και αναγνώρισης από αρκετούς τέλος πάντων.
Αν δεν θέλει κάποιος να το αναφέρει δημόσια ας στείλει και P.M.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων