-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
..... για να ξεκινήσεις από κάπου και με δοκιμές και 'προπόνηση' να μπορείς κάποια στιγμή να κάνεις κάποιες δουλειές μόνο σου.Βιβλιογραφια υπαρχει, ομως απο το σταδιο της δοκιμης μεχρι το σταδιο να μην φαινετε η διαφορα απο το εργοστασιακο, η απο σταση ειναι τεραστια. Δεν μιλαω να κανεις ενα μπαλωμα μονος σου. Η μορφοποιηση της λαμαρινας με διπλες καμπυλες, νευρα κτλπ δεν ειναι αστειο πραγμα.
-
H διαμόρφωση λαμαρίνας σε εξάρτημα απαιτεί χρόνια εμπειρίας και ειδικά εργαλεία, ακόμα και το κόψιμο μικρού μέρους με σκουριά και αλλαγή με καινούργιο φτιαχτό επί τόπου χρειάζεται να έχει γίνει πολλές φορές από κάποιον που έχει δεί το είδος της εργασίας από έμπειρο τεχνίτη άλλες τόσες φορές, και να του έχουν εξηγήσει και τα μυστικά της λαμαρίνας, πως κολλάς, με τι κολλάς, πως πρέπει να το κολλήσεις για να μη φουσκώσει, αν φουσκώσει πως κάνεις μικρά πυρώματα για να ξεφουσκώσει το φούσκωμα, πόσα πυρώματα αντέχει η λαμαρίνα πριν ατσαλώσει, πως σφυρηλατείς, με τι εργαλεία, κλπ, εδώ μετράει η εμπειρία και το μάτι του τεχνίτη, δεν είναι τρομερό, αλλά χρειάζεται μια γνώση που την αποκτάς με την επαφή, άλλα κομμάτια είναι ίσια και εύκολα που στα γυρίζει η στράτζα, άλλα θέλουν σφυρηλάτισμα, άλλα είναι έτοιμα καινούργια και χρειάζεται απλά ξεποντάρισμα και ποντάρισμα, έχει τον μπελά του το όλο θέμα, και έχει να κάνει και με την έκταση της δουλειάς στο σημείο που επεμβαίνει κανείς.
-
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Δοκιμές θα γίνου πάρα πολλές, και σίγουρα όχι πάνω στα αμάξια μου. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν και project που είτε δε στα αναλαμβάνει μάστορας, είτε σου ζητάει πολλά. Και ακόμα και για τα 'εύκολα' οι δουλειές που έχω δει είναι κάτω του μετρίου. Οπότεαπό το να μου σπάνε τα νεύρα και να στεναχωριέμαι για τα λεφτά που πέταξα, προτιμώ να προσπαθήσω να μάθω ένα δύο πράγματα. Δε θα μπορώ να ανακατασκευάσω μία Alfa Romeo 6C Villa d'Este, αλλά να επισκευάσω κάποιο τρύπιο πάτωμα στη Chevy μου, πιστεύω ότι θα τα καταφέρω.
Δεν βιάζομαι, ρωτάω όπου μπορώ, κοιτάω τα μαστόρια (στην Κοζάνη βοήθαγα έναν κολητό μου και τον πατέρα του, και απέκτησα μία πρώτη άποψη για το θέμα) κτλ.
-
Καλημέρα. Υπάρχει περίπτωση να βρω σκέτη (στρογγυλή πλαστική) βάση αντέννας χωρίς την ίδια την αντέννα Η υπάρχουσα φαίνεται να δουλεύει οπότε μην μπω στη φασαρία να την αλλάζω ολόκληρη..
-
ki αν αυτοσχεδιασεις σε ενα τορνο με τεφλον?
-
OK κατάλαβα δεν υπάρχει μάλλον
-
ισως να υπαρχει καπου....πανω σε ενα δοτη ανταλλακτικων..ή σε κανενα παλιο ηλεκτρολογειο...απλα...αν δεν το βρεις προτεινα αυτη τη λυση
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Δοκιμές θα γίνου πάρα πολλές, και σίγουρα όχι πάνω στα αμάξια μου. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν και project που είτε δε στα αναλαμβάνει μάστορας, είτε σου ζητάει πολλά. Και ακόμα και για τα 'εύκολα' οι δουλειές που έχω δει είναι κάτω του μετρίου. Οπότεαπό το να μου σπάνε τα νεύρα και να στεναχωριέμαι για τα λεφτά που πέταξα, προτιμώ να προσπαθήσω να μάθω ένα δύο πράγματα. Δε θα μπορώ να ανακατασκευάσω μία Alfa Romeo 6C Villa d'Este, αλλά να επισκευάσω κάποιο τρύπιο πάτωμα στη Chevy μου, πιστεύω ότι θα τα καταφέρω.Δεν βιάζομαι, ρωτάω όπου μπορώ, κοιτάω τα μαστόρια (στην Κοζάνη βοήθαγα έναν κολητό μου και τον πατέρα του, και απέκτησα μία πρώτη άποψη για το θέμα) κτλ.
Ότι απορίες έχεις έλα να σου τις λύσω, παληός φανατζής υπήρξα για χρόνια, τώρα φτιάχνω τα δικά μου και μερικών φίλων όταν υπάρχει χρόνος.
Κάποια στιγμή θα μοντάρω και τη μεγάλη καμπίνα της αμμοβολής / υαλοβολής / σόδας και όλα τα υπόλοιπα οξείδια αλουμινίου και λοιπά, στο πρόγραμμα είναι και η κατασκευή ενός English Wheel.
-
Ο χρήστης Τakis Beta έγραψε:
ισως να υπαρχει καπου....πανω σε ενα δοτη ανταλλακτικων..ή σε κανενα παλιο ηλεκτρολογειο...απλα...αν δεν το βρεις προτεινα αυτη τη λυσηOK ευχαριστώ ! Το θέμα είναι ότι δεν είμαι για τέτοιου τύπου DIY γι αυτό γέλασα
-
Κανεναν καλο φαναρτζη με εμπειρια απο Σιτροεν Βατραχους ξερει κανεις? Το αλλο με τον Τοτο το ξερετε?
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Κανεναν καλο φαναρτζη με εμπειρια απο Σιτροεν Βατραχους ξερει κανεις? Το αλλο με τον Τοτο το ξερετε?Βαγγέλης Κάκαρης, 210 6015316.
Μου τον συστήσανε φέτος ανεπιφύλακτα και έκανε πολύ καλή και οικονομική δουλειά σε τρία αυτοκίνητα, ΚΑΙ τα παρέδωσε στην ώρα τους.
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Κανεναν καλο φαναρτζη με εμπειρια απο Σιτροεν Βατραχους ξερει κανεις? Το αλλο με τον Τοτο το ξερετε?Αν κάποια φτερά / πόρτες είναι πολύ ταλαιπωρημένα θα σου πρότεινα να ψάξεις να βρεις και να αντικαταστήσεις με άλλα καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλύτερη κατάσταση. Ο χρόνος που χρειάζεται για να επανέλθουν, αν επανέλθουν, ειδικά με τις καμπύλες της DS, δεν πληρώνεται...
Παρεμπιπτόντως, καλοτάξιδη!
-
Ο χρήστης ThanosK έγραψε:
Κανεναν καλο φαναρτζη με εμπειρια απο Σιτροεν Βατραχους ξερει κανεις? Το αλλο με τον Τοτο το ξερετε?
Βαγγέλης Κάκαρης, 210 6015316.
Μου τον συστήσανε φέτος ανεπιφύλακτα και έκανε πολύ καλή και οικονομική δουλειά σε τρία αυτοκίνητα, ΚΑΙ τα παρέδωσε στην ώρα τους.
Ο Βαγγέλης είναι φίλος και κοντογείτονας το συνεργείο του με το σπίτι μου, πάρε ένα μπουκάλι σπίρτο και κάθε παρασκευή βράδυ στο συνεργείο μετά τις 19.00 γίνεται συγκέντρωση των φίλων με αυστηρά αυτοκινητιστική συζήτηση.
Τον έδωσα στεγνά τώρα ε ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ο Βαγγέλης είναι φίλος και κοντογείτονας το συνεργείο του με το σπίτι μου, πάρε ένα μπουκάλι σπίρτο και κάθε παρασκευή βράδυ στο συνεργείο μετά τις 19.00 γίνεται συγκέντρωση των φίλων με αυστηρά αυτοκινητιστική συζήτηση.
Τον έδωσα στεγνά τώρα ε ?
Του ανθρωπου που αναφερει ο κυριος quadra καποτε του εφεραν ενα 306 στο μαγαζι του και του ζητησαν να βαλει μοτερ cosworth.
Του Βαγγελη του φανηκε πολυ βαρετο, δεν αρνηθηκε το εβαλε το μοτερ . . . . απλα το εβαλε πισω για περισσοτερο σασπενς.
Εχει αλλαξει δισκοπλατο σε μιτσουμπισι σε μιση ωρα
Οταν ειδε ενα γκολφ κιτ καρ αποφασισε να φτιαξει γονατα ψαλιδια και ολο το γκολφ οπως ηταν απο κατω, και να τα τοποθετησει στο αγωνιστικο καντετ του με απολυτη επιτυχια.
Γενικως στο μαγαζι του εχω δει τα πιο στραβα που ομως τα ισιωσε ολα, οπως επισης και τα πιο σαπια . . .
Ειναι πανεξυπνος, λατρευει τη δουλεια του, μπορει να φτιαξει τα παντα (τα παντα ομως) απλα θελει να εχεις υπομονη.
Προσωπικα δεν με εχει καθυστερισει ποτε σε τιποτα αλλα εχω ακουσει απο φιλους.ΥΓ εχω παρευρεθει σε συγκεντρωσεις τετοιες και ειναι εμπειρια.
Βεβαια οι συγκεντρωσεις που γινονταν πιο παλια στο σχηματαρι ηταν για να γραψεις βιβλιο. -
Έχεις δει το δικό του 4κίνητο Golf που φτιάχνει ?
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Οταν ειδε ενα γκολφ κιτ καρ αποφασισε να φτιαξει γονατα ψαλιδια και ολο το γκολφ οπως ηταν απο κατω, και να τα τοποθετησει στο αγωνιστικο καντετ του με απολυτη επιτυχια.
Γενικως στο μαγαζι του εχω δει τα πιο στραβα που ομως τα ισιωσε ολα, οπως επισης και τα πιο σαπια . . .
Ειναι πανεξυπνος, λατρευει τη δουλεια του, μπορει να φτιαξει τα παντα (τα παντα ομως) απλα θελει να εχεις υπομονη.
Προσωπικα δεν με εχει καθυστερισει ποτε σε τιποτα αλλα εχω ακουσει απο φιλους.εχει βεβαια και μια καημενη spider κρεμασμενη αναποδα στη σουβλα 2 χρονια.....
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Προσωπικα δεν με εχει καθυστερισει ποτε σε τιποτα αλλα εχω ακουσει απο φιλους.εχει βεβαια και μια καημενη spider κρεμασμενη αναποδα στη σουβλα 2 χρονια.....
Το αργό ψήσιμο στη σούβλα είναι πάντα καλύτερο
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Το αργό ψήσιμο στη σούβλα είναι πάντα καλύτερο
Nαι , αλλα απο αρνι ...γινεται μπανανα ...
-
Ο χρήστης ThanosK έγραψε:
Μηπως το τηλεφωνο ειναι 210 6015346 και βρισκεται σε καθετο στην Ηρακλειτου στο πατημα ,εκτος και αν υπαρχει και αλλος φανοποιος με το ιδιο ονομα .
-
Το ποστάρω κι εδώ [συγνώμη mods ] διότι θα το δει μάλλον περισσότερος κόσμος απ' ότι στο fiat classic:
Ψάχνω ν' αντικαταστήσω τις ζώνες ασφαλείας στο 124 AC Sport Coupe. Προφανώς δεν είχε τοποθετημένες από το εργοστάσιο. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτς είχε εγκαταστήσει αυτόματες 3 σημαίων της Klippan [το ταμπελάκι λέει 1252468 ή L252468 ή I252468].
Προφανώς είναι δύσκολο να βρω τις ίδιες. Αν κάποιος έχει ιδέα πώς μπορώ να βρω παρόμοιες και πού θα του ήμουν ευγνώμων.
Υποθέτω ότι θα πρέπει να μετρήσω το συνολικό μήκος της ζώνης καθώς και το μήκος του βραχίονα, αλλά ποιός πουλάει ζώνες ασφαλείας;
Μερικές στο Αμερικάνικο ebay τις απορρίπτω λόγω κόστους-μεταφορικών-τελωνείου.
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων