-
ΙΚΒ 57..
-
ΙΚΒ-588*, ΙΜΒ-457* έτοιμα να παραδοθούν.
Στις 8 θα συναντηθούμε με guru στο Σύνταγμα. Όσοι πιστοί προσέλθετε!
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
● Πώς καταργήθηκαν τα ταψιά και καθιερώθηκαν οι μικρές πινακίδες για τις μοτοσυκλέτες:
Συγνώμη λάθος πινακίδες!Το λινκ δε λειτουργεί πλέον!
Ίσως να υπήρχε πρόβλημα στο site, τώρα λειτουργεί: http://www.enduro.gr/index.cfm?Action=Details&cat01=168&CPiD=658
Όσο για το νέο σύστημα αρίθμησης πινακίδων, ιδέες μπορούμε να πάρουμε από τις άλλες χώρες. Η Wikipedia έχει αρκετές πληροφορίες:
● Vehicle registration plates of Europe
● Vehicle registration plate
● Category: Vehicle registration plates by countryΠάντως αν εφαρμοστεί το νέο σύστημα ταυτόχρονα τόσο στα τετράτροχα όσο και στα δίκυκλα, και αν θέλουν να προχωράνε κοντά (περίπου παράλληλα) οι συνδυασμοί, πρέπει με κάποιο τρόπο οι διαθέσιμοι αριθμοί για τα δίκυκλα να είναι περίπου το 1/3 αυτών για τα αυτοκίνητα. [Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.Α.) το 2007 ταξινομήθηκαν 279.745 επιβατικά οχήματα, 24.010 ελαφρά φορτηγά και 100.458 μοτοσυκλέτες (άνω των 50 κ.εκ.). Τα δίκυκλα μάλιστα παρουσιάζουν συνεχώς ανοδική τάση από το 2003: από τις 64 χιλιάδες το 2000 και τις 56 χιλιάδες το 2002, φτάσαμε πέρσι αισίως στις 100 χιλιάδες! Τα αυτοκίνητα είχαν μέγιστο το 2000 με περίπου 290 χιλιάδες.]
-
XAA 562* Mazda 2 και ΜΗΟ 956* Focus C-MAx
-
στον γυρισμό από σύνταγμα ολοκαίνουργιο ΥΝΜ 86.
-
ΗΚΡ 592* Merc E200 Traffic
HKP 592* Merc C200 TrafficΤο κουφο με την δευτερη είναι ότι είχε στην πίσω πινακιδα το σηματάκι ότι έχει περάσει απο ΚΤΕΟ παρόλο που επροκειτο για την καινουργια C class.
-
Λογικά θα την είχε φέρει απ' έξω.
-
ΙΚΒ-616*
ΜΗΟ-981* -
ΑΚΗ-3475 είδα κοντά στο Σύνταγμα με τα παιδιά. Εκεί είδα και το πρώτο μου ΚΗΗ: ΚΗΗ-1744 σε εντυπωσιακή
σκουπιδιάρα φυσικού αερίου του Δήμου Αθηναίων, ένα Mercedes Econic 1828 NGT.Ο garvanitis μου ανέφερε ΝΙΙ-1896 και ΝΗΥ-3738.
Εύστοχη η παρατήρηση του guru για τη σχέση ρυθμών αυτοκινήτων/δικύκλων. Μάλιστα εκεί που έχει πάει η
βενζίνη ο κόσμος όλο και περισσότερο θα παίρνει τα πιο οικονομικά δίκυκλα και μπορεί η αναλογία να πάει
προς το 2:1. Αν λάβετε υπόψη και τη διαφορετική σχέση ρυθμών από περιοχή σε περιοχή (φαίνεται καθαρά
στις λίστες τους πρώτου ποστ), καταλαβαίνετε πως κάθε νομός έχει διαφορετικές ανάγκες από συνδυασμούς
για αυτοκίνητα και δίκυκλα. Επομένως κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να διαχωριστεί το σύστημα
αριθμοδότησης των αυτοκινήτων από αυτό των δικύκλων. -
Στο 1/3 πρέπει να λάβουμε υπ'όψη και τα μεταχειρισμένα που παίρνουν καινούριες πινακίδες (κυρίως εξωτερικού).. Τα μεταχειρισμένα εξωτερικού από όσο θυμάμαι πρέπει να είναι περίπου 30 με 40 χιλιάδες,χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος..
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Στο 1/3 πρέπει να λάβουμε υπ'όψη και τα μεταχειρισμένα που παίρνουν καινούριες πινακίδες (κυρίως εξωτερικού).. Τα μεταχειρισμένα εξωτερικού από όσο θυμάμαι πρέπει να είναι περίπου 30 με 40 χιλιάδες,χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος..Σωστό και αυτό, μάλιστα είχα κάποια στιγμή υπολογίσει πολύ χοντρικά σε 360-370 χιλιάδες την ετήσια ζήτηση
(τα τελευταία χρόνια) σε ζεύγη πινακίδων για αυτοκίνητα. Δε μπορώ να ξέρω το αντίστοιχο νούμερο για τα
δίκυκλα, αυτό όμως δεν αλλάζει το προηγούμενό μου συμπέρασμα. -
Ίσως είναι λίγο γραφικό από το προηγούμενο ΧΑΑ 562* αλλά το μάτι μου έπεσε πάνω του
τί να κάνω?
Έχουμε λοιπόν ΧΑΑ 563* Μαύρο Suzuki Swift χθες το βράδυ. -
Σε επαγγελματικά χθες ΙΚΒ-2372 (νέος κλάδος στην Αθήνα-κέντρο), ΙΜΒ-248* (σωστά λοιπόν είχε αναφερθεί).
Χθες έτοιμα για παράδοση ΙΜΒ-4839 και ΖΧΗ-5131.
ΖΧΗ-366* πριν από λίγο σε επαγγελματικό, ένα νέο Φιορίνο του κουτιού.ΜΗΟ-5864 άγνωστης προέλευσης
-
ΝΙΙ-233* χάρτινο,ΚΧΥ-968* τυπωμένο,ΚΤΕ-664*,ΡΜΤ-187*,ΝΜΗ-23* χάρτινο.Επίσης τα Τρίκαλα πήραν προσφάτως ΚΧΥ σε κόκκινες αλλά κανείς δε ξέρει ποιά χιλιάδα/εκατοντάδα απο τη διεύθυνση συγκοινωνιών.
-
TΡΖ 352*
Πολυ γρηγορα παμε -
ΚΤΖ 129 κι αλλο παράξενο εδώ...
ΚΧΧ 333 και ΑΑΖ 771 (και αυτό με πλαίσιο από την Κω ) για τα δίκυκλα
ΡΟΤ 174* και ΡΟΤ 177* για τα αυτοκίνητα.
@guru πράγματι το λινκ τώρα λειτουργεί, άρα κάποιο πρόβλημα ίσως υπήρχε. Οπότε να μην αφαιρεθεί!! -
ΚΡΝ-1029 σε φόκους SW, ΙΚΒ-645* έτοιμο να παραδοθεί.
Μικροαλλαγές στην τελευταία παρτίδα για τα δίκυκλα (που τυπώθηκε πέρσι το φθινόπωρο):
- δύο συνδυασμοί λιγότεροι για τη Δυτική Αθήνα, δηλαδή το απόθεμα φτάνει μέχρι και ΟΒΤ 864,
- ένας συνδυασμός παραπάνω για τη Λάρισα, δηλαδή απόθεμα μέχρι και ΡΡΒ 999,
- ένας συνδυασμός παραπάνω για τη Μαγνησία, δηλαδή απόθεμα μέχρι και ΒΑΕ 999.
Ο χρήστης ss500 έγραψε:
...Επίσης τα Τρίκαλα πήραν προσφάτως ΚΧΥ σε κόκκινες αλλά κανείς δε ξέρει ποιά χιλιάδα/εκατοντάδα απο τη διεύθυνση συγκοινωνιών.Τι ακριβώς εννοείς;
TΡΖ 352*
Πολυ γρηγορα παμεΌντως... Υπάρχει έντονη αυξητική τάση στην Αρκαδία, είναι πλέον κοντά στα 200 νούμερα το μήνα. Από
δίκυκλα τίποτα;...@www2000: ΟΚ, δεν θα το αλλάξω!
-
HKP 597* Astra
-
NII-201* σε dodge caliber
KXY-971* σε citroen c4 picasso
ΝΜΗ-46* σε δίκυκλο
ΡΡΒ-22* επίσης σε δίκυκλο. -
ΙΚΜ-533* σε Lexus IS
Πινακίδες κυκλοφορίας 2008