Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    G
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 175
    • Best 0
    • Groups 0

guru

@guru

Φοιτητής Σ.Η.Μ.Μ.Υ. Ε.Μ.Π. - πολλά!

0
    Profile views
    175
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Website users.ntua.gr/el00025/ Location Πετρούπολη Αττικής

guru Unfollow Follow

Latest posts made by guru

• RE: Πινακίδες κυκλοφορίας 2008

Ο χρήστης www2000 έγραψε:

● Πώς καταργήθηκαν τα ταψιά και καθιερώθηκαν οι μικρές πινακίδες για τις μοτοσυκλέτες:
      Συγνώμη λάθος πινακίδες!

Το λινκ δε λειτουργεί πλέον!

Ίσως να υπήρχε πρόβλημα στο site, τώρα λειτουργεί: http://www.enduro.gr/index.cfm?Action=Details&cat01=168&CPiD=658

Όσο για το νέο σύστημα αρίθμησης πινακίδων, ιδέες μπορούμε να πάρουμε από τις άλλες χώρες. Η Wikipedia έχει αρκετές πληροφορίες:
      ● Vehicle registration plates of Europe
      ● Vehicle registration plate
      ● Category: Vehicle registration plates by country

Πάντως αν εφαρμοστεί το νέο σύστημα ταυτόχρονα τόσο στα τετράτροχα όσο και στα δίκυκλα, και αν θέλουν να προχωράνε κοντά (περίπου παράλληλα) οι συνδυασμοί, πρέπει με κάποιο τρόπο οι διαθέσιμοι αριθμοί για τα δίκυκλα να είναι περίπου το 1/3 αυτών για τα αυτοκίνητα. [Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.Α.) το 2007 ταξινομήθηκαν 279.745 επιβατικά οχήματα, 24.010 ελαφρά φορτηγά και 100.458 μοτοσυκλέτες (άνω των 50 κ.εκ.). Τα δίκυκλα μάλιστα παρουσιάζουν συνεχώς ανοδική τάση από το 2003: από τις 64 χιλιάδες το 2000 και τις 56 χιλιάδες το 2002, φτάσαμε πέρσι αισίως στις 100 χιλιάδες! Τα αυτοκίνητα είχαν μέγιστο το 2000 με περίπου 290 χιλιάδες.]

posted in Περί αυτοκίνησης
      G
      guru

ΚΖΤ-38**
      ΙΚΜ-647* επαγγελματικό

ΚΧΥ-817*

ΕΗΟ 28*
      ΧΧΖ 45*
      ΟΒΒ 35*

Ο χρήστης D1FF έγραψε:

Ερώτηση : Είδα και ένα ΔΟΚ 1111 ( αρκετά ταλαιπωρημένες οι πινακίδες ) σε μπιμπικωτό Οutlander.
      Με τις προϋποθέσεις παίρνει κάποιος ΔΟΚ και για πιο λόγο? Υπάρχει κάποια ενδεικτική κατανομή ανά Νομό και μέχρι τι έχει τυπωθεί?

Δες κι αυτό: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=28662&p=1266719#p1266719

G
      guru

(από την Πέμπτη)

ΙΚΜ-435*
      ΙΗΧ-468*
      ΥΡΥ-694*
      ΙΖΧ-852* (επαγγ.)

ΖΤΧ 96*
      ΟΒΑ 98*

Καλό Σαββατοκύριακο!

Υ.Γ.

σε δίκυκλο** ΟΡΗ** 110 . Ακόμα πιο περίεργο ότι ήταν 125 κυβικά, όχι μεγάλη μηχανή

Μόνο τα πενηνταράκια (50 cm^3) παίρνουν διαφορετικές πινακίδες, από την αστυνομία και όχι από τις νομαρχιακές υπηρεσίες Μεταφορών.

G
      guru

ΧΤΙ 917, ΧΤΚ 170 (με μικρή επιφύλαξη το τελευταίο, καθώς ήμουν στη λεωφόρο Κηφισού και η προσοχή δεόντως αλλού)

Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
      [...]
      Και μια και το
      έφερε η κουβέντα, δεν έχεις συμπληρώσει στο αρχείο με τις κόκκινες την παρτίδα με τα ΜΟΟ. Αν δεν την έχεις, στείλε
      μου πμ ή σμσ με το μέιλ σου για να σου στείλω (το γνωστό) εξελάκι που έχει, ανάμεσα σε άλλα, τις κόκκινες.

Είχα σκοπό να σου πω να συμπληρώσουμε τον πίνακα με τις κόκκινες, αλλά περίμενα να ξεκαθαρίσει(ς) λίγο το τοπίο, δεν ήξερα ότι έχεις κι άλλες κατανομές. Σου στέλνω π.μ.

G
      guru

Πριν κάμποσες μέρες, ΙΖΧ-8493 επαγγελματικό

Την Πέμπτη πήγα στο αεροδρόμιο του Τατοΐου, ορκιζόταν ξαδέρφη μου ανθυποσμηναγός μηχανικός (παρεμπιπτόντως ωραία να οδηγείς στη μεγάλη ευθεία του αεροδιαδρόμου! ). Είδα για πρώτη φορά «πινακίδες» με 2, 3 ή 4 αστέρια (για την ακρίβεια δεν ήταν πινακίδες, αλλά παχουλά, τριδιάστατα πράσινα αστέρια κολλημένα στη θέση των πινακίδων), φαντάζομαι δηλώνουν ανώτερους στρατιωτικούς.
      Από τα πολλά σταθμευμένα πέτυχα και τα εξής:
      ΡΑΥ-4569 (πλαίσιο: Αγρίνιο)
      ΡΙΥ-47**

Σήμερα:
      ΥΡΥ-6704
      ΚΗΑ-5644 σε φορτηγό (πολλή Ευρυτανία τελευταία στο φόρουμ!)

G
      guru

Ο χρήστης thaliarque έγραψε:

Η τελευταία παρτίδα για δίκυκλα είναι αυτή? Δηλαδή όπου να ναι κάποιοι νομοί θα παρουσιάσουν έλλειψη, κάτι που πρέπει ήδη να έχει συμβεί στη Μαγνησία??

Ναι...και ναι! Από προγραμματισμό σκίσαμε πάλι. Κατά τα άλλα οι υπάλληλοι του υπουργείου αγνόησαν
      επιδεικτικά την πρόταση που τους έκανα για την επόμενη πατρίδα, ενώ από τα στοιχεία που τους ζήτησα
      (για δεύτερη ή τρίτη φορά), μου έστειλαν μόνο ένα πολύ μικρό μέρος.

Και από Λάρισα δεν μπορούν να πάρουν γιατί θα επιδεινώσουν το πρόβλημα και της Λάρισας...

Εκτός από Μαγνησία και Λάρισα και τα Δωδεκάνησα (θα) έχουν πρόβλημα.

Οι δυτικοί πάντως (Δυτικός τομέας + Δυτική Αττική) έχουν απόθεμα να δώσουν -- ακόμα από την προηγούμενη παρτίδα δίνονται πινακίδες. Ειδικά εμείς στη δυτική Αθήνα που προχωράμε σα χελώνα σε σχέση με τους άλλους τομείς της νομαρχίας, είδαμε και πάθαμε να τελιώσουν τα ταψιά. Επίσης μπορούν να προσφερθούν και οι... συνήθεις ύποπτοι, Ευρυτανία και Φωκίδα, δεν ξέρω και ποιοι άλλοι. Αλλιώς ας καταφύγουν σε χαρτιά, δεν είναι πρώτη φορά που γινόμαστε ρεζίλι.

G
      guru

ΙΗΧ-3605
      ΒΙΚ-9612
      ΑΙΜ-8416
      όλα την Παρασκευή στο Αιγάλεω

κόκκινες:
      ΚΧΥ-8146
      ΚΧΥ-9959
      ΜΗΟ-9396 πλαίσιο «Ντανός» (έμπορος Skoda στο Ίλιον)
      -- Μήπως το τμήμα ΜΗΟ-9251 .. 9450 δεν είναι του κεντρικού τομέα, αλλά του δυτικού; (βλ. και την προηγούμενη περίπτωση ΜΗΟ-940*)
      ΡΑΥ-361*, από Φθιώτιδα υποθέτω

Στα δίκυκλα
      ΚΝΤ 660 (1η φορά σημειώνω πινακίδα μοτοσυκλέτας από Πιερία)
      Ένα (επίσης σπάνιο) από Φλώρινα ΡΑΖ 148 ν.μ. που πέτυχα στο Διαδίκτυο βλέπω ότι το έχουμε ξεπεράσει.
      Τέλος, χάρη στη μικρή έρευνα για τις ΔΟΚιμαστικές προέκυψε από σπόντα και μια λαρισαϊκή:
      ΡΡΑ 643 (χαρτί) σε BMW R1200 (ταξινόμηση κάπου στα τέλη Μαΐου)

Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
      guru, omg γιατι η αμέσως προηγουμενη παρατηρηση ειναι σχετικά προσφατη - τουλάχιστον έτσι νομιζω - σε σχέση με τους ρυθμους του κλάδου.

Έχεις δίκιο, δεν κατάλαβα τι εννοούσες. Μικρομεσαίος νομός το Λασίθι, και με 3 κλάδους μάλιστα. Ως Αθηναίος έχω συνηθίσει στις πιο... αλματώδεις αλλαγές, οπότε διαφορά 150 αυτοκινήτων δε μου λέει και πολλά. Αν έμενα στο Καρπενήσι ή στην Άμφισσα, βέβαια...

G
      guru

Ο χρήστης Arielis έγραψε:

Μου γεννήθηκε η εξής απορία.
      Που χρησιμεύουν οι πινακίδες ΔΟΚ; Στη Wikipedia λέει οτι είναι δοκιμαστικές. Κάθε φορά που έρχεται κάποιο καινούργιο μοντέλο, 'ταξινομείται' προσωρινά με αυτές για παράδειγμα; Υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο που το αυτοκίνητο να είναι ταξινομημένο με αυτές;
      Επίσης με ποια κρητήρια μπορεί κάποιος να πάρει αυτές τις πινακίδες;

Κάποιος να απαντήσει την απορία μου;

Παλιότερα (προτού γνωρίσω τον thaliarque και βέβαια προτού ανακαλύψω τη συζήτηση περί πινακίδων στο φόρουμ των 4Τ) με είχε απασχολήσει κι εμένα και κάτι λίγα είχα βρει: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=612485#post612485 (παρεμπιπτόντως, να τι έγραφα ως αρχάριος... πινακιδολόγος). Τώρα βάζοντας «ΔΟΚ» και «πινακίδες ΔΟΚ» στο google βρήκα μερικά στοιχεία:

*** Νομικό πλαίσιο: http://www.seeae.gr/ViewShopArticle.aspx?ArticleId=5368

http://www.europarl.europa.eu/dg7/questions/qe/98/qr/C45/el/E-1200-97.htm
      http://nomarxia.gr/odigos/docs/3.4.1.7.htm

(Ξεθάβω και λίγο παλιότερα:)

Ρε παιδιά, πάντα είχα αυτή την απορία, οδηγείτε και κοιτάτε τις πινακίδες των αυτοκινήτων?
      Είναι από τα πιο καμμένα τόπικ όμως έτσι?!

Tώρα χωρίς πλάκα υπάρχει κάποιος λόγος, δηλαδή καταλαβαίνουμε κάτι στατιστικό με αυτό τον τρόπο, ή είναι απλά ένα χόμπυ-βίτσιο*? Έχω ειλικρινή απορία.

*και μαγκιά σας εννοείται.

Φαντάσου ότι σε άλλες χώρες υπάρχουν ολόκληρα site αφιερωμένα στις πινακίδες! π.χ. το γαλλικό Site Francophone des Plaques d'Immatriculation.

G
      guru

ΧΤΙ 834

Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
      ANK 932*

γιατί OMG; κλάδος Ιεράπετρας!
      viewtopic.php?f=5&t=28662#p1115052' target='_blank : ο κλάδος τελειώνει στο ΑΝΚ-9999

στο δρόμο από Ζαχάρω προς Κυπαρισσία

Κάπου στη μέση αυτού του δρόμου είναι το χωριό του πατέρα μου, το τελευταίο του νομού Ηλείας

G
      guru

προχτές
      ΖΤΧ 800 σε μηχανή
      (και λίγο μετά ΔΟΚ 806 χαρτί! επίσης σε μοτοσυκλέτα στην περιφερειακή Υμηττού)
      ΚΧΥ-2765 σε Mini
      ΑΖΒ-3346

και χτες
      ΙΗΚ-9495 (... σύντομα ΙΚΒ)

Και στα αβέβαια: 90% είδα δίκυκλο με πινακίδα ΒΚΗ 536 (εκτός και αν ήταν ΒΚΒ άλλα το είδα 2-3 φορές και μου φάνηκε Η) και ΖΧΖ 8686 σε επαγγελματικό ( μη σίγουρο καθώς το είδα μόνο από πίσω και δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς είναι)

Το ίδιο είχα πάθει κι εγώ πριν κανένα μήνα, όταν βιαστικά είδα ΒΚΗ ή ΒΚΒ με τριψήφιο αριθμό. Λέω δε μπορεί να προχώρησαν τόσο γρήγορα, ΒΚΒ θα είναι. Όμως είδα προχτές ΒΚΗ 321, ενώ ΒΚΕ και ΒΚΖ δεν έχω πετύχει. Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει, θα δείξει. Στα προηγούμενα πάντως έχω δει μέχρι ΒΚΑ 918.

ΜΗΟ-880* του guru προ δεκαημέρου και το χθεσινό ΜΗΟ-8855 του www2000 πρέπει να είναι από τον ίδιο, νέο
      κλάδο της Αθήνας, κατά πάσα πιθανότητα από Δυτική Αθήνα, ενώ τα ΜΗΟ-84 και 85 που έχουν αναφερθεί
      είναι λογικά από άλλον κλάδο (αφού δεν έχουμε δει 86 και 87), ίσως Πειραιά.

Σημειωτέον ότι ήταν στρογγυλό, 8800.

G
      guru
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST