-
Ας αλλάξουμε σε κάτι αισιόδοξο:
Forever changes
http://www.youtube.com/watch?v=26vhE8WT ... re=related -
Δυστυχώς Μιχάλη δεν μπορώ να βγω από το συγκλονιστικό κλίμα που μας έβαλε ο Αλέξανδρος.
Έτσι αγαπητέ D Jet βάζω κάτι που το συζητούσαμε όταν πρωτογνωριστήκαμε (μερικούς μήνες πριν)
Έχω να πω πάντως πως είναι εξαιρετική εύνοια της τύχης που έχω γνωρίσει όλους εσάς και σας θεωρώ φίλους μου -
-
Ο χρήστης Μιχαήλ Δημάκης έγραψε:
Να' σαι καλά.
Να κι ο στρατηγός χειμώνας...
Youtube VideoΑς πάμε σπίτι μας,
Καληνύχτα John Boy....Άψογος
Όχι και καληνύχτα από τώρα -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Έχω να πω πάντως πως είναι εξαιρετική εύνοια της τύχης που έχω γνωρίσει όλους εσάς και σας θεωρώ φίλους μου
Και εγω το ίδιο, αγαπητε...
Θα σας χαιρετίσω προς το παρόν (και θα πάω να κόψω τη νυχτερινή΄μου βόλτα στο Πασαλιμανι) με μια αναδημοσίευση ενός παλιότερου post σε άλλο θεμα, για ενα από τα αγαπημένα μου έργα και την ιστορία που περιγράφει:
Καληνύχτα, παιδιά...
Και προσέξτε καλά τι θα ονειρευτείτε, δεν ξέρεις τι γίνεται...Berlioz: Symphonie Fantastique- 5th movement:Songe d'une Nuit de Sabbat
Ψάξτε, αν θέλετε, να το ακούσετε από την αρχή (5 μέρη στο σύνολο).... το στόρυ, χονδρικά, έχει ως εξής:Ένας νεαρός μουσικός έχει πεσει σε κατάθλιψη και τον παίρνει ο ύπνος μετά από μπόλικα οπιούχα...παραξενος ύπνος, όμως...
(1)Η αγαπημένη του γίνεται μελωδία που προσπαθεί να πιάσει πνιγμένος στη ζήλεια του. Σε κατάσταση έκστασης ονειρεύεται έναν χορό... είναι και αυτή εκεί(2)! (3)Μετά βρίσκεται σε ένα λιβάδι, όπου δυο βοσκοί παίζουν με τις φλογέρες τους απαντώντας ο ένας στη μουσική του άλλου ... γαλήνη... και ξαφνικά... αυτή! Και πάλι μπροστά του! Το αίμα του παγώνει και η ψυχή του πονά...ο ένας βοσκός προσπαθεί να συνεχίσει το παιγνίδι αλλά ο άλλος δεν ανταπαντά... ο ήλιος χάνεται σιγά σιγά... ησυχία... μοναξιά...
(4)Ναι...αυτός τη σκότωσε! Τώρα τον οδηγούν στο απόσπασμα... το μαρς που ακούγεται δεν επιτρέπει αμφιβολίες. Όσο και να προσπαθεί να θυμηθεί την αγάπη η μυρωδιά του θανάτου δεν τον αφήνει...
(5)Μάγισσες και τέρατα βρίσκονται εκεί να τον συνοδέψουν στην κηδεία του! Ανατριχιαστικοί ήχοι, βογγητά αλλά και σατανικά γέλια ακούγονται από όλες τις πλευρές... η αγαπημένη του μελωδία έρχεται στα αυτιά του αλλά έχει χάσει την αθωότητά της... Στη συνάντηση των μαγισσών είναι και αυτή! Στο παραλήρημα της κόλασης χτυπούν οι καμπάνες για τους νεκρούς (dies irae!-η ημέρα της κρίσης)... Οι μάγισσες χορεύουν... χορός και καμπάνες μαζί....(σύντομη ελεύθερη μετάφραση από έναν δίσκο του 1960...)
PS1 τι λέγαμε για psychedelic stuff; δεν έχω ιδέα τί έπαιρνε ο τύπος!
PS2 8:22 - τις ακούτε τις μαγισσούλες;(και που να το ακούσετε με τον Μητρόπουλο!!!!!)
Αφιερωμένο στην Alba μας!
-
Να' σαι καλά.
Να κι ο στρατηγός χειμώνας...
Youtube VideoΑς πάμε σπίτι μας,
Καληνύχτα John Boy....καληνυχτα ουιλιαμ...
καληνυχτα σου ελεν... -
Ο χρήστης APR έγραψε:
Εγω προτιμω τους πιανιστες ..........http://www.youtube.com/watch?v=2dSqkzsW ... re=related
-
O Bangle δεν έχει σχεδιάσει τίποτα για την BMW.Στην πραγματικότητα το τελευταίο αυτοκίνητο που βγήκε απο την πένα του ήταν το Fiat Coupe όταν εργαζόταν στο Centro Stile Fiat.Στην BMW παλιότερα και σήμερα στον όμιλο κατέχει διοικητικά πόσταγια πες...
-
Νάσο το or not αλλού πήγαινε: στην ομοιότητά του με το GT6, όπως είχαμε αποφανθεί και παλιότερα. Άρα λογικό να σου αρέσει επειδή σου αρέσει το GT6, αλλά δεν φαίνεται και τόσο πρωτότυπη ιδέα! Έχω άδικο;
-
Οι επικεφαλείς σχεδιασμού ολόκληρων ομίλων ή εταιρειών δεν σχεδιάζουν.Απλά εγκρίνουν αυτά που σχεδιάζουν άλλοι.Ούτε έχουν τον τελευταίο λόγο στο ποιά κατεύθυνση θα ακολουθήσει τελικά ο σχεδιασμός,καθώς εν τέλει είναι οι υπεύθυνοι marketing που έχουν αποφασιστική γνώμη πάνω στη σχεδιαστική γλώσσα που θα έχει μια ετειρεία.Αν δηλαδή θα είναι ακραία,ρηξικέλευθη ή συντηρητική.
O Bangle,στον οποίο χρεώνεται όλη η σχεδιαστική γραμμή της BMW,δεν έχει σχεδιάσει κανένα μοντέλο της.Το τελευταίο μοντέλο που σχεδίασε ο Bangle ήταν το Fiat Coupe.Η 7αρα της BMW,που σηματοδότησε και την αλλαγή πλεύσης στο σχεδιασμό της εταιρείας,σχεδιάστηκε από τον Van Hooydok,όταν ο Bangle ήταν διευθυντής σχεδιασμού της BMW.Mάλιστα τα τελευταία μοντέλα της δεν έχουν καν σχέση με τον αμερικάνο,καθώς αυτός είναι πλέον αντιπρόεδρος της βαυαρικής εταιρείας με αρμοδιότητα σε ζητήματα σχεδιασμού ολοκλήρου του ομίλου. -
.......να προσθέσω δε ότι καθώς η πένα του Van Hooydok είχε παραγίνει τολμηρή για τα γούστα των παραδοσιακών πελατών του Μονάχου....αποφάσισαν να του τη συνταξιοδοτήσουν,κάνοντας τον διευθυντή σχεδιασμού της BMW.Δηλαδή καμιά άμεση σχέση με το σχέδιο.Παλιά και συνεχιζόμενη πρακτική στην αυτοκινητοβιομηχανία.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Νάσο το or not αλλού πήγαινε: στην ομοιότητά του με το GT6, όπως είχαμε αποφανθεί και παλιότερα. Άρα λογικό να σου αρέσει επειδή σου αρέσει το GT6, αλλά δεν φαίνεται και τόσο πρωτότυπη ιδέα! Έχω άδικο;Δεν έχεις άδικο... Άσχετα με το αν θυμίζει GT6 ή όχι, το θεωρώ ένα από τα πιο όμορφα σημερινά (σχεδόν προσιτά) GT
-
Οι επικεφαλείς σχεδιασμού ολόκληρων ομίλων ή εταιρειών δεν σχεδιάζουν.Απλά εγκρίνουν αυτά που σχεδιάζουν άλλοι.Ούτε έχουν τον τελευταίο λόγο στο ποιά κατεύθυνση θα ακολουθήσει τελικά ο σχεδιασμός,καθώς εν τέλει είναι οι υπεύθυνοι marketing που έχουν αποφασιστική γνώμη πάνω στη σχεδιαστική γλώσσα που θα έχει μια ετειρεία.Αν δηλαδή θα είναι ακραία,ρηξικέλευθη ή συντηρητικήΌντως οι υπ.marketing αποφασίζουν για τη γραμμή.
Και οι επι κεφαλής σχεδιασμού καθοδηγούν τους σχεδιαστές για το πως θα περάσει καλύτερα η ζητούμενη γραμμή στο κοινό, μέσα από τα 'υποψήφια προς υλοποίηση' σχέδια...
Έτσι λοιπόν, πολύ σωστά 'χρεώνουμε' τα σχέδια στον κάθε κο Bangle....όπως η εγχείρηση χρεώνεται στον χειρούργο, η δίκη στον δικηγόρο και το μενού στον σεφ. Έστω και αν πίσω (ή κάτω) απ όλους αυτούς, δουλεύουν αρκετά περισσότεροι, οι οποίοι όμως για να αποδώσουν το ζητούμενο αποτέλεσμα...
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Έτσι λοιπόν, πολύ σωστά 'χρεώνουμε' τα σχέδια στον κάθε κο Bangle....όπως η εγχείρηση χρεώνεται στον χειρούργο,...
αν ειναι επιτυχης, ναι χρεωνεται στον χειρουργο, ενω αν οχι...ας μην το συζητησουμε
η δίκη στον δικηγόρο και το μενού στον σεφ. Έστω και αν πίσω (ή κάτω) απ όλους αυτούς, δουλεύουν αρκετά περισσότεροι, οι οποίοι όμως για να αποδώσουν το ζητούμενο αποτέλεσμα...
το αυτο και στον δικηγορο
edit
παλι ξεχασα τα emoticons -
Ο Pininfarina δε σχεδίασε ποτέ - νομίζω ούτε καν στα πρώτα χρόνια.
Οι άλλοι; Σχεδίαζαν όταν ήταν μικροί σε κάποιον μεγάλο και, όταν μεγάλωσαν, παρέδωσαν την πένα (ή το cad);
Υποθέτω ότι ο Gandini όντως σχεδίασε τη Miura και τη Stratos όταν ήταν στον Bertone, όπως σχεδίαζε και ο Giugiaro πριν. Ξανασχεδίασαν πραγματικά μετά;
Ο Frua σχεδίαζε όντως για τον Farina αρχικά. Για τον Ghia, την Aigle και τις τελευταίες δημιουργίες του;
Alba μου, να ένα πεδίο δόξης λαμπρόν - η αρχική 'εξηρτημένη' εργασία των μετέπειτα γνωστών σχεδιαστών - αναμονή για διατριβή.
Εγώ μένω με τον Pietro Castagnero, για τον οποίο είμαι σίγουρος (αλήθεια, το 124 spider ποιός το σχεδίασε πραγματικά;) -
;
Alba μου, να ένα πεδίο δόξης λαμπρόν - η αρχική 'εξηρτημένη' εργασία των μετέπειτα γνωστών σχεδιαστών - αναμονή για διατριβή.
Εγώ μένω με τον Pietro Castagnero, για τον οποίο είμαι σίγουρος (αλήθεια, το 124 spider ποιός το σχεδίασε πραγματικά;)Όπως τα λες είναι τα πράγματα.
Ο Gandini σχεδίασε όντως και Miura και Stratos και Μontreal και όλη τη γκάμα της Lamborghini και της Iso της δεκαετίας του 70.
Σχεδιαστής του 124 spider είναι ο αμερικανός Tom Tjaarda όταν δούλευε για τον Pininfarina.
Σε αυτόν ανήκει και το πρωτότυπο Chevrolet Corvette Rondine του 63,που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το σχεδιασμό των πίσω φτερών του 124 -
Ωραία, η Alba τσίμπησε. Κι άλλο, κι άλλο....
[Πάντα ήξερα ότι αυτή η αμερικανιά ήταν το πρότυπο του Fiat, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πώς του είχε έρθει του studio...]
-
http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/5
μια ομιλία του Chris Bangle απο το γνωστο πλεον TED Conference.
Δεν ήμουν ποτε φανατικός της 'γραμμης' Bangle. Ουτε το Coupe μου άρεσε ποτέ (πολύπλοκο σχέδιο.. σαν μια προσπάθεια να φωνάξει οτι ειναι διαφορετικό) ουτε οι BMW που τις βρίσκω ιδαίτερα 'στατικές' σα φόρμα. Ωστοσο, νομίζω οτι ειναι ενας πολυ καλός manager και 'πωλητής' της 'τεχνης' του.
(ασχετο) αξίζει να ψάξετε και αν δείτε και άλλες ομιλίες απο τα TEDs. Οχι οτι και όλες ειναι άξιες λόγου αλλά πάρα πολλές τουλάχιστον ειναι ενδιαφέρουσες.
-
Για όσους δεν το θυμούνται, ο G. Di Stefano ήταν το 'ζευγάρι' της Μαρίας πολύ συχνά εκείνα τα χρόνια...
Έφυγε χτες το πρωί...Καλό ταξίδι Pippo...
-
Lucia di Lammermoor, Verranno a te...
G.Donizetti, Μαρία και Di Stefano στα νιάτα τους!
[Διάσπαση] Περί "Σχολών Σχεδιασμού"