-
Είναι ζήτημα εάν έχει περάσει ολόκληρη ημέρα χωρίς θύματα στην άσφαλτο...
http://www.astynomia.gr/index.php?optio ... =324&lang=
-
τραγική λίστα...
ακουσα τωρα και για 2 νεα παιδια που παρασυρθηκαν για πανω απο 100 (!) μετρα απο ιχ που ειχε προσκρουσει και σε παρκαρισμενα στις 6 το πρωι και φυσικα 'χαθηκαν'.
ειδα και σε πλανα πως εγινε το κορσα του ατυχηματος στην παραλιακη...κριμα ρε γμτ.
μια στιγμη και χαθηκες... -
Σάββατο βράδυ 0300 .. Κηφισίας στην καλή την αριστερη στο Μαρούσι ένα C2 έγινε σπαράλια και 'πάρκαρε' στην είσοδο της μονοκατοικίας .... υπήρχαν και φλόγες.
Θέλω να πιστεύω ότι γλύτωσε ο οδηγός -
Νεκρός σε τροχαίο ο ηθοποιός Κων/νος Παπαχρόνης
Σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα (2/12) στη συμβολή της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Ξενοφώντος, στο κέντρο της Αθήνας, έχασε τη ζωή του 31χρονος ηθοποιός Κωνσταντίνος Παπαχρόνης.
Ο νεαρός ηθοποιός, με πλήρη εξάρτηση και κράνος, μπήκε με τη μηχανή του στη λεωφορειολωρίδα της Λεωφόρου Αμαλίας, στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Συγγρού.Στη συμβολή της Αμαλίας, με την οδό Ξενοφώντος, η μηχανή του ηθοποιού συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα ο νεαρός ηθοποιός, να χάσει τη ζωή του.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί η τροχαία Αθηνών.
Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Το ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκτιτ που ανεβάζει η Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. «Για μένα, το θέατρο παραμένει μια πολιτική πράξη είτε παίζεις είτε βλέπεις» είχε πει.
Απόφοιτος της σχολής του Εθνικού (2000), με χόμπι την μουσική, έπαιξε στο ΚΘΒΕ, ξεχώρισε με τον «Κύριο Ρίπλεϊ» και τις παραστάσεις στο Αμόρε, ενώ έκανε και λίγη τηλεόραση (με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου) πριν και μετά «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη.
-
Ο οδηγος του corsa της προηγουμενης σελιδας ειναι γιος συναδελφου της μητερας μου.
Απ'οτι λεει, ο μεσηλικας οδηγος του sierra εκανε σφηνα απο τη μεσαια λωριδα στη δεξια και τους χτυπησε, στελνοντας τους στη κολωνα της shell. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ο οδηγος του corsa της προηγουμενης σελιδας ειναι γιος συναδελφου της μητερας μου.
Απ'οτι λεει, ο μεσηλικας οδηγος του sierra εκανε σφηνα απο τη μεσαια λωριδα στη δεξια και τους χτυπησε, στελνοντας τους στη κολωνα της shell.Το sierra αν είδα καλά είχε μπαρόμετρα και καλούδια μέσα
-
είχε πειραγμένο εγκέφαλο και κάτω απο το καπό εκτός απο πίσω απο το τιμόνι όπως φαίνεται...
-
Γνωστός τρακάρισε (σχετικά καλά) μέσα σε πάρκινγκ γνωστού Supermarket.
Κάλεσαν την τροχαία, η οποία είπε οτι είναι ιδιωτικος χώρος και δεν έχει δικαιοδοσία.
Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ;
-
Εχμ:
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#
viewtopic.php?f=5&t=28595&start=960 -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
...αλλα με 40 το πολυ χαω ειναι τοσο ευκολο να τουμπαρει ενα αυτοκινητο???http://www.youtube.com/watch?v=q3YoIV6aw1M' target='_blank
-
Την Κυριακή γυρνώντας από την πίστα των Σερρών, στο κομμάτι της Εγνατίας Οδού που είναι με κορύνες ακόμα είχε αρκετή κίνηση. Η ταχύτητα δεν ξεπερνούσε τα 40 χλ/ω, άλλες φορές με 30, κάπου εκεί.
Κάποια στιγμή όπως οδηγούσα βλέπω στην δίπλα λωρίδα να πετάγεται κάτι και συνειδητοποιώ πως είναι σκύλος ο οποίος έκανε τούμπες από το δυνατό χτύπημα που έφαγε 2 αυτοκίνητα μπροστά από μένα!!!
Βλέπω τον μπροστινό μου να πλακώνεται στα φρένα και φυσικά το ίδιο κάνω κι εγώ! Ευτυχώς που έστριψα και λίγο προς τα δεξιά γιατί θα έπεφτα σίγουρα πάνω του!!Πήγε η καρδιά μου στην κούλουρη!!!!
-
To ζώο...; dead;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Γνωστός τρακάρισε (σχετικά καλά) μέσα σε πάρκινγκ γνωστού Supermarket.Κάλεσαν την τροχαία, η οποία είπε οτι είναι ιδιωτικος χώρος και δεν έχει δικαιοδοσία.
Ούτε η Τροχαία ούτε οι ασφαλιστικές μπορούν να κάνουν τίποτε, οπότε:
α. πληρώνει ο υπαίτιος από την τσέπη του τις ζημιές του και του οχήματος που τράκαρε.
β. αν ο άλλος εμπλεκόμενος είναι συνεργάσιμος, κάνουν φιλική δήλωση ατυχήματος στην οποία γράφουν πως το τρακάρισμα συνέβη στο δρόμο. Τις συνθήκες τις καθορίζουν οι ίδιοι, αρκεί φυσικά να είναι πειστικές ως προς τις ζημιές. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι ασφαλιστικές.Την δεύτερη περίπτωση την έκανα εγώ. Ο άνθρωπος νά 'ναι καλά, μου πρότεινε τη λύση αυτή και έτσι γράψαμε πως το τρακάρισμα συνέβη στο δρόμο επάνω από το σούπερ μάρκετ. 'Ήταν και εύκολο βέβαια λόγω της φύσης του τρακαρίσματος (πίσω γωνία προφυλακτήρα δικού μου με εμπρός φλας και φτερό του ανθρώπου).
-
Γνωστός τρακάρισε (σχετικά καλά) μέσα σε πάρκινγκ γνωστού Supermarket.Κάλεσαν την τροχαία, η οποία είπε οτι είναι ιδιωτικος χώρος και δεν έχει δικαιοδοσία.
Σε υπόγειο ή σε ανοιχτό parking; Αν θυμάμαι καλά, στο ανοιχτό parking του Praktiker* στον Ταύρο υπάρχει ταμπέλα που λέει ότι ισχύει ο ΚΟΚ εντός του parking.
Καλύτερα να κάνεις την ερώτηση και στο θέμα με τις Νομικές Ερωτήσεις.*: Δεν είμαι σίγουρος ότι το είδα εκεί. Πάντως ήταν σε μεγάλο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Πήγε η καρδιά μου στην κούλουρη!!!!
Του σκύλου, από την άλλη, πήγε πιό μακρυά.
-
Για τα Parking, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω κι εγώ ότι ισχύει ο ΚΟΚ, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στο καθένα με κατάλληλη σήμανση. Εγώ, πάντως, κάτι χρόνια πριν είχα τρακάρει σε Parking, και μάλιστα στην Πολυτεχνειούπολη (άσυλο..) και δεν είχα κανένα πρόβλημα με ασφαλιστικές, σα να ήμουν στο δρόμο το αντιμετώπισαν.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
To ζώο...; dead;Δεν γνωρίζω για το σκύλο, πιθανότατα ναι. Τρόμαξα πολύ που ούτε καν σκέφτηκα το καημένο το σκυλί. Αφού γλίτωσα και δεν έπεσα πάνω στον μπροστινό μου και δεν έπεσε κι ο πίσω μου επάνω σε μένα, πάλι καλά να λέω..
Ευτυχώς που πάντα αφήνω αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα κι όχι σαν κάποια ζώα που έρχονται και κολλάνε από πίσω και ειδικά το βράδυ.
-
Κων. Παπαχρόνης: «Εφυγε» πρόωρα
Ναυτεμπορική, Τεταρτη, 3 Δεκεμβριου 2008 07:00
Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Παπαχρόνης σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε τροχαίο δυστύχημα. Περίπου στις 4 τα ξημερώματα, και ενώ επέβαινε στη μοτοσικλέτα του, συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο. Αν και φορούσε κράνος, πέφτοντας χτύπησε στον αυχένα και εξέπνευσε λίγο αργότερα. Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη.Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης μόλις 31 ετών, εραστής της μουσικής, κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Rockin' Bones - και λάτρης της θεατρικής τέχνης, πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Το ξύπνημα της Άνοιξης» του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει παίξει στην ταινία «Σκλάβοι στα δεσμά τους» -που δεν έχει προβληθεί ακόμα στις κινηματογραφικές αίθουσες-, καθώς και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως οι «Πάλι απ' την αρχή», «Μοβ-ροζ», «Έτσι ξαφνικά», «Βαθύ Κόκκινο». Στο θέατρο -μεταξύ άλλων- έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις Ο Δον Ζουάν στο Σόχο, Δαίμονες και Δαιμονισμένοι, Οθέλλος, Το Γάλα, Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ.
Η αυλαία για τον άτυχο ηθοποιό θα πέσει αύριο στις 11.30 π.μ. στη γενέτειρά του Κατερίνη.
-
Πες του να διαβάσει αυτό εδώ!
Τροχαίο εντός Ιδιωτικού Χώρου
Ένσταση Παθητικής Νομιμοποίησης
Ασφαλιστικής Εταιρίας - Απορριπτέα (1)
Απόφ. Α.Π. 1529/2007
Προεδρέων : Αχ. Νταφούλης
Εισηγητής : ΑνΠαπαθεοδώρου
Δικηγόροι : Λάζ. Xατζηθέμελης & Ιωάν.Γκρίτζαλης Περ. ΚατσαούνηςΤο ατύχημα κρίθηκε ότι άρχισε μεν να διαδραματίζεται σε ανώνυμη δημοτική οδό, όταν το όχημα άρχισε να εκτρέπεται της πορείας του, τελειώθηκε όμως στον ιδιωτικό χώρο (πάρκιγκ) του πρώτου εναγομένου, (υπαιτίου οδηγού) όπου αυτός, κατά το προηγούμενο ακαθόριστο & χρονικό διάστημα, κυκλοφορούσε το ζημιογόνο αυτοκίνητό του, κατά την διαδικασία της σταθμεύσεώς του.
Συνεπώς το ατύχημα συνέβη κατά την κυκλοφορία του αυτοκινήτου σε δημόσια οδό ή σε εξομοιούμενη προς αυτήν κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε αριθμό προσώπων, δικαιουμένων να συχνάζουν σ αυτόν (άρθρο 2 παρ. 1 του ν. 489/1976), στην δ΄ έννοια του «γηπέδου» αυτού περιλαμβάνονται και ιδιωτικοί χώροι, στους οποίου επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά από άδεια του ιδιοκτήτη του χώρου, όπως π.χ. είναι και τα ιδιωτικά parking.Αναιρετική Διαδικασία
Απορρίπτεται ο εκ του αρθρ. 559 αρ.8 του ΚΠολΔ λόγος αναίρεσης, αφενός ως αόριστος, καθόσον δεν αναφέρεται στο αναιρετήριο, εάν ο προταθείς ισχυρισμός προτάθηκε παραδεκτώς και αφετέρου ως αβάσιμος καθότι το εφετείο για τον σχηματισμό της δικανικής του κρίσεως, έλαβε υπόψη τους προταθέντες από την αναιρεσίουσα ασφαλιστική εταιρίας ισχυρισμούς (πράγματα)
περί περί εξαιρέσεως της ασφαλιστικής καλύψεως του συγκεκριμένου τροχαίου ατυχήματος, ως λαβόντος χώρα εντός του περιφραγμένου αυλείου χώρου οικίαςΑπόφ. Α.Π. 1529/2007
Προεδρέων : Αχ. Νταφούλης
Εισηγητής : ΑνΠαπαθεοδώρου
Δικηγόροι : Λάζ. Xατζηθέμελης & Ιωάν.Γκρίτζαλης Περ. ΚατσαούνηςΣχόλια & Παρατηρήσεις
- Επικυρώνονται οι τα αυτά δεχθείσες Μον.Πρ.Τριπολ. 97/2004 και Εφ.Ναυπλ. 26/2006 δημοσιευθείσα στο περιοδικό μας 2006/354
Η κατωτέρω δημοσιευόμενη απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού μας δικαστηρίου δικαιώνει και τις θέσεις μας που παρουσιάσαμε σχολιάζοντας την ανωτέρω απόφαση του Εφ.Ναυπλ. 26/2006 στον τόμο μας 2006 Σελ. 356, όπου τονίζαμε μεταξύ άλλων ότι ουσιαστικά το ατύχημα έλαβε χώρα
κατά την κυκλοφορία του αυτοκινήτου σε δημόσια οδό ή σε εξομοιούμενη προς αυτήν (κυκλοφορία σε δημόσια οδό), όπως είναι η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε αριθμό προσώπων, δικαιουμένων να συχνάζουν σ αυτόν (άρθρο 2 παρ. 1 του ν. 489/1976), στην δε έννοια του «γηπέδου» αυτού περιλαμβάνονται και ιδιωτικοί χώροι , στους οποίους επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά από άδεια του ιδιοκτήτη του χώρου , όπως π.χ. είναι και τα ιδιωτικά parking (πυλωτές κλπ).
βλ. και Εφ.Αθ. 11728/1987 ΕΣυγκΔ 1986/ 487 που έκρινε ότι πεδίο (χώρος) εφαρμογής του ΚΟΚ (και ευθύνη του ασφαλιστού), νοείται και το εστεγασμένο πάρκιγκ, αφού πρόκειται για χώρο προσιτό στο κοινό ή κάποιο αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ΄αυτόν, οπότε εξομοιώνεται με την κυκλοφορία επί της οδού.
- Επικυρώνονται οι τα αυτά δεχθείσες Μον.Πρ.Τριπολ. 97/2004 και Εφ.Ναυπλ. 26/2006 δημοσιευθείσα στο περιοδικό μας 2006/354
-
Τρίχες, αν είναι να φτάσουν στα δικαστήρια λόγω δεδικασμένου για ένα τρακάρισμα ας κάνουν καλύτερα αυτό που περιέγραψα πιο πάνω.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#