-
Θα ηθελα τη συμβουλη σας σχετικα με ενα προβλημα(?).Το Punto μου καιει περιπου 200 ml / 1000 km και εχει κανει 21000Km.Μεχρι τα 16000Km δεν ειχε καψει σταγονα , και ξαφνικα απο εκει και περα καει συνεχεια.Πρωτη φορα
του αλλαξα λαδια στα 6000 Km μετα στα 14000 και τωρα θα του αλλαξω στα 24000Km(κομπλεξ...).Τα λαδια που μου δινει η φιατ ειναι τα Selenia 5W 40(ειναι καλα?).
Καποιος μου ειχε πει οτι ειναι πολυ λεπτα και οτι επρεπε να βαλω τα 10W 40.
Τι προτεινετε?Επισης ειναι γεγονος οτι μετα το στρωσιμο των 2000Km του βγαζω (μερικες φορες) την πιστη...(αλλα αφου ειναι μαμα δεν πιστευω να επηρεαζεται)
-
Θα ηθελα τη συμβουλη σας σχετικα με ενα προβλημα(?).Το Punto μου καιει περιπου 200 ml / 1000 km και εχει κανει 21000Km.Μεχρι τα 16000Km δεν ειχε καψει σταγονα , και ξαφνικα απο εκει και περα καει συνεχεια.Πρωτη φορα
του αλλαξα λαδια στα 6000 Km μετα στα 14000 και τωρα θα του αλλαξω στα 24000Km(κομπλεξ...).Τα λαδια που μου δινει η φιατ ειναι τα Selenia 5W 40(ειναι καλα?).
Τι προτεινετε?Επισης ειναι γεγονος οτι μετα το στρωσιμο των 2000Km του βγαζω (μερικες φορες) την πιστη...(αλλα αφου ειναι μαμα δεν πιστευω να επηρεαζεται)
-
-
Με κάθε επιφύλαξη τα Selenia Gold της Fiat (τα πλήρως συνθετικά που χρησιμοποιεί δηλαδή) δεν είναι 10W-40;
-
Yπαρχουν και τα Star αλλα και τα Κ που ειναι 5-40.Τα χρυσα δεν ειναι συνθετικα αλλα συνθετικης βασης,δλδ ημισυνθετικα.
-
Η Selenia προτείνει για το αυτοκίνητό σου το ημισυνθετικό 20Κ 10w-40. Τεχνικά χαρακτηριστικά http://testfl.onion.it/iframe_main_cata ... tegoria=8#
-
Με καθε επιφύλαξη, δεν νομίζω οτι το 5W-40 είναι το σωστο λάδι για αυτό το αυτοκίνητο αλλά το 10W-40.
Επίσης μετά από υπερβολικό σκίσιμο είναι λογικό να πιεί λίγο λάδι...
-
τράβα στην αντιπροσωπεία να σου μετρήσουνε πόσο καίει ανα 1000χλμ, έστω βάζοντας 10\40, που μάλλον αυτό θα σου βάλαν αφού το πας στην αντιπροσωπεία.Από ότι έχω καταλάβει εγώ, αν καίει 200ml\1000xlm θα συνεχίσει να καίει ότι λάδι και να βάζεις, ακόμα και 20-50 κτλ
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
ΠΑΡΕ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ.....165000ΧΛΜ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ...
-
Μήπως φταίνε τα λάδια που έβαλες στα 14000 χλμ; Αφού πρόσεξες ότι άρχισε να καίει λάδια στα 16000, ίσως να άρχισε από τα 14000 και να μην το είχες πάρει είδηση.
Μήπως δηλαδή σου έβαλαν διαφορετικά λάδια και αυτά δεν ταιριάζουν στον κινητήρα σου;
Το είχα ξαναπεί ότι εμένα το αμάξι μου δεν έκαιγε σταγόνα λάδι και βάζοντας τα λεπτόρευστα Shell Helix Ultra 5W-40 την πρώτη φορά έκαψε 1 λίτρο σε ~5000 χλμ. Από κει και πέρα όμως σταμάτησε και πάλι να καίει λάδι και πλέον στα 10000 χλμ που τα αλλάζω δε χρειάζεται να προσθέσω λάδι. Πρόκειται δε για κινητήρα 15 ετών, έστω και με μόλις 80000 χλμ.
-
Amsoil AMO 10W40.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Amsoil AMO 10W40.Πολυ χοντρο λαδι
Καλυτερα ενα 5-40..Οχι selenia.
Βαλε Μotul 8100 5-40 x-cess με αλλαγες ανα 7500
Θα καψει την πρωτη αλλαγη μετα θα μειωθει αρκετα εως και ελαχιστα.
Τα σελενια καταρρεουν μετα απο 5.000χλμ
Δεν εχει προβλημα το αμαξακι σου,ειναι η κατασκευη των μοτερ τετοια. -
Παντως και τις 2 φορες που αλλαξα λαδια , μου βαλανε 5W 40 , εχω και τα κουτια ακομα.Παντως οσους φιλους μου εχω ρωτησει και εχουν παρομιο αμαξι (πχ polo ) στα ιδια κυβικα ,η εταιρια τους βαζει 10w 40 , εμενα γιατι μου βαζει 5W????????(Μηπως ειναι πιο φτηνα ?)
Την επομενη φορα που θα του αλλαξω λαδια , θα βαλω 10W 40 και οχι selenia.
Α να ρωτησω και κατι αλλο.Αφου τα 5W ειναι πιο λεπτα απο τα 10W, αυτο δεν
σημαινει οτι ειναι και για πιο χαμηλες θερμοκρασιες?Ευχαριστω
-
Γενικά τα 5W-40 νομίζω ότι είναι πιο ακριβά από τα 10W-40.
Άρα ίσως εσένα σου βάζουν καλύτερα λάδια, τα οποία όμως λόγω του ότι είναι και πιο λευπόρευστα τα καίει το μοτέρ σου.
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Δεν εχει προβλημα το αμαξακι σου,ειναι η κατασκευη των μοτερ τετοια.
Και ενός φίλου,πού'χει Stilo 1,4 95 ίππων,το καίει το λαδάκι του...
Αρα συμφωνώ με τον φίλτατο pilotos,ότι μάλλον έτσι είναι η φύση του μοτέρ αυτού και ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα εν τέλει.
-
Υπομονή μέχρι να απαντήσει ο χρήστης pasxos...
-
Καλυτερα Ιταλικο και να καιει λαδακι παρα Κορεατικο και κατ'ευθειαν στο χαντακι!
-
Καλα ξεκαβαλα λιγο
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Τα λαδια που μου δινει η φιατ ειναι τα Selenia 5W 40(ειναι καλα?).
Τι προτεινετε?Δοκίμασε διαφορετική μάρκα (ή τύπο) λάδια. Δεν χρειάζεται να είναι πιο χοντρά. Θα βρεις κάποιο που ταιριάζει στο κινητήρα σου και θα έχει μικρότερη κατανάλωση από 200ml/1000km (πάντως είναι φυσιολογική κατανάλωση, αν και στο πάνω όριο - το ιδανικό είναι να καίει 50-100ml/1000km για να έχει μακροζωία ο κινητήρας).
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καλα ξεκαβαλα λιγοΚι εσυ πιο σεμνα στο φιλο ΡΕ..
Evgenie προφανως εφοσον το σκιζεις εστω και ελαχιστες φορες και προκειται για λεπτορευστο λαδι μια τετοια ποσοτητα ειναι ισως αποδεκτη.Θα δοκιμασεις λοιπον ενα πιο χοντρο που ενδυκνυται και για το μοτερ σου συνεχιζοντας την ιδια οδηγηση.Σχολια οτι καιει το μοτερ σου απο κατασκευης κλπ,νταξ... Δε μιλαμε για κανα ρχ8 ρε παιδια..
Grande Punto 1.4 95 16v 2006 καει λαδια(?)...