-
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαστε προ της αγοράς νέου αυτοκινήτου στην οικογένεια.. Οι επιλογές που έχουμε καταλήξει με τον πατέρα μου(δε θα το οδηγεί μόνο αυτός ) είναι αυτές οι 2. Παίζει και το focus 1.6(η έκδοση sport) αλλα λιγότερο, ως πιο 'οικονομική' επιλογή.
Θα ήθελα να πείτε καμιά γνώμη κυρίως μεταξύ των 2 παραπάνω κ αν είναι εύκολο με αντικειμενικότητα και τεκμηρίωση...Οι ενδοιασμοί για το golf είναι η αξιοπιστία του TSI και ότι σε 1 χρόνο βγαίνει το καινούριο..
Αντίστοιχα για το Civic είναι ο Σαρακάκης , ότι είναι 3-4.000 πιο ακριβό, τα όχι καλά λόγια που γράφονται για την ανάρτηση λόγω ημιάκαμπτου πίσω κλπ. και ότι δεν αρέσουν τα πίσω φώτα στον πατέρα μου(αυτό αντιμετωπίζεται):lol:.Για πείτε!!!
-
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαστε προ της αγοράς νέου αυτοκινήτου στην οικογένεια.. Οι επιλογές που έχουμε καταλήξει με τον πατέρα μου(δε θα το οδηγεί μόνο αυτός ) είναι αυτές οι 2. Παίζει και το focus 1.6(η έκδοση sport) αλλα λιγότερο, ως πιο 'οικονομική' επιλογή.
Θα ήθελα να πείτε καμιά γνώμη κυρίως μεταξύ των 2 παραπάνω κ αν είναι εύκολο με αντικειμενικότητα και τεκμηρίωση...Οι ενδοιασμοί για το golf είναι η αξιοπιστία του TSI και ότι σε 1 χρόνο βγαίνει το καινούριο..
Αντίστοιχα για το Civic είναι ο Σαρακάκης , ότι είναι 3-4.000 πιο ακριβό, τα όχι καλά λόγια που γράφονται για την ανάρτηση λόγω ημιάκαμπτου πίσω κλπ. και ότι δεν αρέσουν τα πίσω φώτα στον πατέρα μου(αυτό αντιμετωπίζεται):lol:.Για πείτε!!!
-
Καλησπέρα σε όλους!
-
Άσχετο αλλά γιατί δεν έχεις στη σύγκριση το κοντινής τιμής GT ή έστω το ίδιας ονομαστικής ιπποδύναμης TSI 140;
-
Αρχικά πηγαίνεις και τα οδηγείς...πρώτα το γκολφ και μετά το σιβικ. Αν σου φτάνει η άνεση της ανάρτησης τότε για μένα πας στο σιβικ.
Στο γκολφ όμως δίνω ένα μεγάλο +. Πρόκειται για την ροπή χαμηλά συγκριτικά με το σιβικ. Ως τούρμπο είναι πιο ροπάτο χαμηλά και ίσως αυτό σε εντυπωσιάσει. Για μένα στα υπόλοιπα υπερτερεί το σιβικ.
Υπάρχει βέβαια και η διαφορά της τιμής...
Η συμβουλή μου είναι η εξής:Ιεράρχησε τις ανάγκες σου και επέλεξε μετά αφού οδηγήσεις ΟΛΑ τα μοντέλα που σ' ενδιαφέρουν. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Άσχετο αλλά γιατί δεν έχεις στη σύγκριση το κοντινής τιμής GT ή έστω το ίδιας ονομαστικής ιπποδύναμης TSI 140;όντως. Είστε διετεθειμένοι να δώσετε 3-4χιλ. παραπάνω για το civic, αλλά όχι 1 παραπάνω για το TSI 140 ?
Μεταξύ των δύο -για μένα- μόνο λόγω χρημάτων ή αν έβρισκα το civic αποκρουστικό θα είχε νόημα το Golf.
Με το TSI 140 έχεις λόγους να σκεφτείς....
-
Angel!!!!, mjacob: Γιατί η διαφορά με το TSI 140ps ειναι μικρή σε επιδοσεις απ'οτι ξέρω και έχουν και την ίδια ροπή με το 122. Επίσης το GT δεν παίζει γιατί αν είναι να φτάσει στα λεφτα αυτά ο πατέρας μου προτιμά την αξιοπιστία του Honda από τις καλύτερες επιδόσεις κ στησιμο του GT.
Για τους TSI ως αξιοπιστία ποια είναι η γνώμη σας? Έχω ακούσει για προβλήματα στα GT αλλα στα TSI όχι(ακόμα τουλάχιστον...)
-
παρε το απλο 122...γλυτωνεις και το αγχος..
-
Αν καταλήξεις στο Golf, ζήτα την επέκταση εγγύησης (+2 χρόνια).
Στα service πλεονεκτεί το Golf έναντι του Civic. Κάθε 2 χρόνια (ή 30.000km) ή όταν σου βγάλει την σχετική ένδειξη στο καντράν για το Golf, κάθε 6 μήνες (νομίζω αυτό άλλαξε σε 1 χρόνο ή όχι; ) για το Civic.
-
το golf tsi κάθε ποτε αλλαγή λαδιών ?
-
Κάθε 15.000 αλλαγή λαδιών(ίσως είναι πολλά) και κάθε 30.000 το service μας είπαν στη VW. Για το civic απ'όσο ξέρω είναι κάθε 6 μήνες. Αν έγινε 1 χρόνος θα είναι πολύ καλό γιατί όπως είναι τώρα το θεωρώ μεγάλο κλέψιμο. Αν ξέρει κάποιος αν άλλαξε αυτό ας το πει!
Αν πάμε στο golf εννοείται ότι θα πάρουμε την επέκταση εγγύησης.. το θέμα όμως είναι μετά τι γίνεται...! -
Προσωπικά με κάλυψε απόλυτα ο spyros.s!
Οπωσδήποτε να τα οδηγήσεις αμφότερα(το'χω?)!
Είναι παράλογο να δώσεις τόσα λεφτα και τελικά να αγοράσεις κάτι 'στα τυφλά' ή επειδή το λένε τα περιοδικά, το 4ΤF κλπ.Προσωπικά με χάλασε η πίσω ανάρτηση του Civic (και ως επιλογή,αρχικά και ως εφαρμογή-ανεση στο test-drive) αλλά αυτό πρέπει να το κρίνεις ο ίδιος.
Απ'ότι κατάλαβα δεν 'καίγεστε' για τις καλύτερες επιδόσεις του Golf... δεν είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Οπότε, πέραν της άνεσης, ψηφίζω κι εγώ Civic!
-
Προσωπικά, βρίσκω ολίγον τι κοροϊδία το 140αρι. Αν είναι να επιλέξεις ένα εκ των δύο, ασυζητητί στο 122αρι, και βάζεις με τα ρέστα και το 7αρι DSG.
-
Το Civic δεν πιστεύω ότι μπορεί να δικαιολογήσει την διαφορά των 3-4.000 ευρώ. Τι έχει τόσο καλύτερο πια; Ανάρτηση; Κινητήρα; Ποιότητα; Άνεση; Τιμόνι; Έχει πιο εντυπωσιακό σχέδιο αλλά όχι και 15% πάνω η τιμή για το σχέδιο. Αν κόστιζε όσο και το Golf το 140 τότε θα ήταν λογικό να υπάρχει σύγκριση αλλά τώρα είναι απλώς... πανάκριβο!
-
To 140άρι έχει ένα Kompressor και 18 άλογα για μόλις 1000 Ευρώ.
Θα έλεγα το 1.4 TSi 140 άλογα με την επέκταση της εγγύησης καθαρά λόγω διαφοράς τιμής.
Πάντως αν δεν τα οδηγήσεις μην αγοράσεις. Πρέπει να απαιτήσεις ένα test-drive ακόμα και από τα οχήματα που έχεις θέσει εκτός.
Τώρα στο διά ταύτα.
Το HONDA είναι το Enterprize της υπόθεσης με το GOLF να είναι τόσο πιο συμβατικό στη σχεδίαση που άνετα θα έλεγε κάποιος ότι προέρχεται από τον 20ο αιώνα. Σε θέματα ποιότητας υλικών (απτής και στο χρόνο) προσοχή στο GOLF καθώς είναι ευαίσθητο αλλά και το HONDA δεν πάει πίσω ειδικά σε θέματα που αφορούν τις γρατσουνιές.
Στην οδική συμπεριφορά ΙΜΗΟ το HONDA είναι ολίγον καλύτερο κυρίως λόγω των ελαστικών. Εκεί που μας τα χάλασε η ΗΟΝDA είναι με τον ημιάκαμπτο πίσω.
Στους χώρους ασυζητί HONDA.
Στην άνεση ασυζητητί VW.
Στον κινητήρα τώρα. Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες (Turbo VS VTEC) στις καλύτερες υλοποιήσεις τους (2 βραβεία το TSi παρακαλώ στην Ιαπωνία). Αν σου αρέσει ο θόρυβος του VTEC δεν πρόκειται να αγοράσεις οτιδήποτε άλλο αν τώρα θέλεις ροπή από το μηδέν ως εκεί που το VTEC αρχίζει και αναπνέει τότε TSi.
Κατανάλωση. Έχει πέσει πολύ πληκτρολόγηση επί του συγκεκριμένου. ΙΜΗΟ μέσα στη πόλη το ΤSi λόγω μικρότερης χωρητικότητας θα έχει το προβάδισμα αλλά υπό σταθερές συνθήκες η υψηλότερη συμπίεση του VTEC θα δώσει το προβάδισμα στο HONDA.
Κόστος χρήσης - κτήσης κ.λπ. Το TSi θέλει 100άρα ενώ το VTEC θέλει 95. Αυτό συνεπάγεται 7 ως 10 cent το λίτρο και με μέση κατανάλωση κάπου στα 9.5~10 λίτρα και 20000 χιλιόμετρα αυτό συνεπάγεται 140~200 Ευρώ παραπάνω. Τέλη κυκλοφορίας τα ίδια, ασφάλιστρα τα ίδια (για την ώρα) αν και η υψηλότερη τιμή του Civic θα σε οδηγήσει σε ένα επιπλέον κόστος των 50~70 ευρώ. Από την άλλη η Σ bros σου ζητά κάθε εξάμηνο να αλλάζεις λάδια όταν με το TSi θα ξεμπερδεύεις μία και καλή στο έτος. ΙΜΗΟ τρέχοντα έξοδα θα σου έρχονται μία ή άλλη (δεν είναι φθηνή η VW) και μένει το κόστος της απόσβεσης της αγοράς όπου εδώ το VW υπερτερεί.
Φρένα. Εδώ τα πράγματα δεν είναι καλά για το Golf.
Τιμή μεταπώλησης. Εδώ τα πράγματα είναι στο break -even point. Στην 5ετία μετράνε τα ακόμα 2 χρόνια του Σ αν και από όσο γνωρίζω οι χρήστες των HONDA αλλάζουν σπάνια όχημα (περίπου 7 έτη).
Αυτά και καλή αγορά...
Υ.Σ. Στην περίπτωση που οπτάρεις για το DSG να σου υπενθυμίσω ότι πέρα των 2000 Ευρώ που θα σκάσεις θα έχεις και κάποια επιπλέον έξοδα συντήρησης σε σχέση με το μηχανικό. Όμως η ευκολία του DSG δεν παίζεται.
-
Το TSi καίει κανονικά και 95άρα (στην τάπα της βενζίνης γράφει RON95), αλλά γενικώς όποιον και να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία θα σου πει 'συστήνεται 100άρα'. Πάντως σε αυτά τα λεφτά παίρνεις Leon 1.8TFSI που είναι επίσης πολύ ολοκληρωμένο, ρίξτου μια ματιά.
-
Θεωρώ καλύτερο το Honda σε αξιοπιστία (σε βάθος χρόνου) και design..
Ως κάτοχος του GT εδώ και ένα χρόνο (~20.000 km) δεν έχω να αναφέρω κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο, το οποίο είναι ταχύτατο, πολύ άνετο στο ταξίδι και οικονομικό αν ο οδηγός δεν το πλακώνει συνεχώς.. -
Καλησπέρα σε όλους κ ευχαριστώ οσους ειχαν απαντησει.. Επαναφέρω το θέμα για να ζητήσω τη γνώμη σας άλλη μια φορα.
Τελικα καταληξαμε στο Golf αλλα εχει τεθει ενα τελευταιο δίλλημα!
TSI 122ps ή TSI 140ps. Απ'όσα εχω διαβασει σε δοκιμές περιοδικών κλπ. οι διαφορες σε χρονους και σε 0-100 και σε ρεπριζ ειναι μικρες. π.χ. 0,2 δευτερολεπτα σε 0-100(αφου το 140αρι ειναι λιγα δεκατα πιο αργο απ'οτι λεει η VW) και 5-7χλμ. τελικη. Οποτε διαβαζοντας αυτα θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος να παμε στο 140αρι με επιβαρυνση 1000€. + οτι θεωρω πως θα ειναι κ πιο 'ευαισθητο' λογικα σε αξιοπιστια λογω κομπρεσσορα..Θα ηθελα να μου πειτε και ειδικα οσοι εχετε καποιο απο τα δυο, αν διαφωνειτε επι τουτου κ αν θεωρειτε οτι αξιζει ο 140 εναντι του 122..
-
Αν και διάλεξες, δες και αυτό
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 16#1115916
Πάντως από εμένα εάν golf, τότε TSi 140, πραγματικά εντυπωσιακά καλό με 1200+ στροφές! Τη διαφορά θα την αποσβέσεις από τη κατανάλωση στην πόλη.
http://www.youtube.com/watch?v=oyBqqumVaTg
Youtube Video -
Κατ'αρχην ευχαριστώ φιλε gatoz για την αμεση ανταποκριση!
Οσον αφορα το πρωτο σκελος, αν ηταν δικη μου η επιλογη θα αγοραζα χωρις δεύτερη σκεψη το Civic σε μαυρο με τη μασκα του type-r ! Επειδη ομως το αμαξι δε θα το πληρωσω εγω, ουτε προοριζεται αποκλειστικα για δικη μου χρηση δεν εχω την τελικη αποφαση! Ο πατερας μου δεν πειστηκε λογω οτι θελει πιο κλασικο αμαξι και εξωτερικα και εσωτερικα οποτε παμε στο Golf.
Ξερω οτι το 140αρι τα παει καλα σε επιδοσεις απλα δεν ξερω αν αξιζει σε σχεση με το 122αρι. Συγκεκριμενα με τα χρηματα που κανει το 140αρι τελικη τιμη, παιρνουμε το 122 με δερματινο σαλονι απο τη VW(αμφιβαλλω για την ποιοτητα του δερματος βεβαια) οποτε εξου κ το διλλημα!!
Αυτο με την αποσβεση απο την καταναλωση δεν το καταλαβα.. εννοεις οτι εχει μικροτερη απο τον 140??
Golf TSI 122ps VS Honda Civic 1.8 5θ