-
Από τα λίγα που ξέρω έχω την εντύπωση ότι το F16 είναι για κλειστές αερομαχίες και για περιοχές στενές όπως το αιγαίο ενώ το F18 είναι αεροσκάφος αεροπλανοφόρου. Για μεγάλες περιοχές. Γι αυτό νομίζω το έχουν λίγες χώρες και ψιλοαχανείς όπως Καναδάς ή Αυστραλία.
-
Από τη στιγμή που θα'χουν χαθεί ραντάρ, μέσα ηλεκτρονικού πολέμου κλπ (δηλαδή περίπου στην 3η με 4η μέρα ενός πολέμου), πάμε πλέον - στον ουρανό του Αιγαίου τουλάχιστον - σε κλειστές αερομαχίες και σε καταρρίψεις με μικρής εμβέλειας πυράυλους, για να μην πω με ΠΟΛΥΒΟΛΑ.
-
-
Πιστέυετε ειλικρινά ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμερικάνικο αεροσκάφος εναντίον αμερικάνων (ή συμφερόντων;). Ένα κλίκ θα κάνουν και θα καθηλωθεί όλος ο στόλος.
-
Θυμίζω τα Φώκλαντ το '82 που η Θάτσερ απαιτούσε από την γαλλική κυβέρνηση τους κωδικούς των πυραύλων exocet γιατί η αργεντίνικη αεροπορία είχε ρημάξει το στόλο της με αυτά...
-
http://www.youtube.com/watch?v=EWzt6Dji ... ed&search= από άσκηση ετοιμότητας εναντίον αλβανών παραστρατιωτικών και ντόπιων προοδευτικών συμπαθούντων τους
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
εναντίον αλβανών παραστρατιωτικών και ντόπιων προοδευτικών συμπαθούντων τουςAπο που το βγαινει αυτο;Στο βιντεο δεν ακουσα κατι τετοιο
-
Κι όμως το λέει...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κι όμως το λέει...Σε ποιο χρονικο σημειο;
-
Λεει μονο για Αλβανους παραστρατιωτικους (στο πρωτο λεπτο),το αλλο για ντοπιους συμπαθουντας ειναι το αλατοπιπερο του afonos.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Θυμίζω τα Φώκλαντ το '82 που η Θάτσερ απαιτούσε από την γαλλική κυβέρνηση τους κωδικούς των πυραύλων exocet γιατί η αργεντίνικη αεροπορία είχε ρημάξει το στόλο της με αυτά...Περισσότερο η παρομοιώδης αναξιοπιστία τών Βρεττανικών α/α μέσων έφταιγε που έχασαν 5 πλοία οι Εγγλέζοι, παρά ι προθέσεις των Γάλλων περί των μυστικών των εξοσέτ
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Λεει μονο για Αλβανους παραστρατιωτικους (στο πρωτο λεπτο),το αλλο για ντοπιους συμπαθουντας ειναι το αλατοπιπερο του afonos.Ε για τη γεύση το έβαλε...
@famas: πάντως η Θάτσερ είχε διαμαρτυρηθεί στον Μιτεράν νομίζω...
-
δεν προκειται ποτε να γινει αερομαχια στον ελληνικο εναεριο χωρο πανο απο το αιγαιο ηπα - τουρκιας γιατι ο εναεριος χωροσ πανω απο το αιγαιο δεν ανικει στην ελλαδα. εχει παραχωρηθει απο το καραμαν - αλη το 74 με την εξοδο μας απο το στρατιοτικο σκελος του νατο στο νατο και αυτο φροντιζει την ασφαλεια των πτησεων . ετσι και ι τουρκια εχει καθε δικαιομα να στελενι φ -16 στο αιγαιο ως χωρα του νατο. οποιος θελει το καταλαβενει τα υπολοιπα ειναι κονομα στο ονομα της πατριδος για ολο το βρωμοαλισβερισι
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Λεει μονο για Αλβανους παραστρατιωτικους (στο πρωτο λεπτο),το αλλο για ντοπιους συμπαθουντας ειναι το αλατοπιπερο του afonos.Ειπα μπας και εγω εβλεπα αλλο βιντεο.
-
Ο χρήστης dkit42001 έγραψε:
δεν προκειται ποτε να γινει αερομαχια στον ελληνικο εναεριο χωρο πανο απο το αιγαιο ηπα - τουρκιας γιατι ο εναεριος χωροσ πανω απο το αιγαιο δεν ανικει στην ελλαδα. εχει παραχωρηθει απο το καραμαν - αλη το 74 με την εξοδο μας απο το στρατιοτικο σκελος του νατο στο νατο και αυτο φροντιζει την ασφαλεια των πτησεων . ετσι και ι τουρκια εχει καθε δικαιομα να στελενι φ -16 στο αιγαιο ως χωρα του νατο. οποιος θελει το καταλαβενει τα υπολοιπα ειναι κονομα στο ονομα της πατριδος για ολο το βρωμοαλισβερισιΟ εναέριος χώρος πάνω από τα ελληνικά νησιά και την υφαλοκρηπίδα τους είναι τμήμα της ελληνικής επικράτειας και απαγορεύεται να πετάνε πολεμικά αεροσκάφη σ'αυτόν χωρίς την άδεια του κυρίαρχου κράτους.
Όπου βλέπεις γαλάζιο, δεν πετάει ούτε χαρταετός χωρίς ελληνική άδεια. Το ότι η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει ότι έχει δώσει σχετική άδεια σε οποιοδήποτε μέλος της συμμαχίας. Όπως ακριβώς η Τουρκία δεν είχε επιτρέψει στις ΗΠΑ να πετάξουν αμερικανικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της για να βομβαρδίσουν το Ιράκ στον Β' πόλεμο του Κόλπου.
Αν μάλιστα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ., όπως έχουμε δικαίωμα να πράξουμε, πάνω από το μισό Αιγαίο θα είναι κάργα ελληνικό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν μάλιστα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ., όπως έχουμε δικαίωμα να πράξουμε, πάνω από το μισό Αιγαίο θα είναι κάργα ελληνικό.
και μετά να πάρουμε τη Πόλη, τη Σμύρνη και όλες τις χαμένες πατρίδες..
-
To να ασκεί μια χώρα κυριαρχικά της δικαιώματα το θεωρείς επεκτατισμό;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
:hmmm:To να ασκεί μια χώρα **κυριαρχικά **της **δικαιώματα **το θεωρείς επεκτατισμό;
απλα με αφήνουν παγερά αδιάφορο όλες οι συζητήσεις περί αυτών...
εξ' άλλου όπως προείπα: 'το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του'
-
Σοβαρά ξεκίνησε αυτή η συζήτηση απο κάποιον που είπε οτι δεν θα αγόραζε αυτοκίνητο made in Turkey; Καλά λένε οτι οι Έλληνες και η πολιτικές ''συζητήσεις'' πάνε μαζί. Η πολιτική αυτή συζήτηση (την διάβασα απο την πρώτη σελίδα μέχρι εδώ) είχε ψιλοξεφύγει, με (στην καλύτερη) εθνικιστικές τάσεις και απόψεις απο κάποιους που εκνέυρησαν κάποιους άλλους. Εγώ λοιπόν ΔΕΝ θα μπορούσα ποτέ (με τα υπάρχοντα δεδομένα) να επιτρέψω στην Τουρκία να μπεί στην ΕΕ, πόσο μάλλον να αγοράσω αυτοκίνητο παρασκευασμένο. Όχι επειδή είμαι εθνικιστής (πατριώτης είμαι και το παραδέχομαι) αλλά εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Τουρκία κατέχει μια απο τις χειρότερες θέσεις στον κόσμο όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και μιάς και μιλάω για ανθρώπινα δικαιώματα ντρέπομαι πραγματικά που η Κίνα (άλλη μία χώρα με ανρώπινα δικαιώματα πεταμένα στα σκουπίδια) θα φιλοξενήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες. Πώς αποφασίστηκε κάτι τόσο τρομερό; Και είναι τρομερό αφού όπως μάλλον γνωρίζετε η Κινέζικη κυβέρνηση έδιωξε απο τα σπίτια τους οικογένεις ολόκληρες για να χτιστουν Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Οπότε Τουρκία και Κίνα, και όποια αλλη χώρα δίχως σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για μένα τουλάχιστον στη μαύρη λίστα με τις χώρες των οποίων τα προϊοντα δεν θα αγοράζω για να μην υποστηρίζω την οικονομία τους.
-
Όμηρε έχε υπόψη σου ότι σχεδόν όλα τα είδη ένδυσης και υπόδησης πολυεθνικών εταιρειών κατασκευάζονται σε χώρες όπου παραβιάζονται ασύστολα τα εργατικά δικαιώματα και όπου η παιδική εργασία βασιλεύει.
Καλό το εμπάργκο σαν θεωρία αλλά στην πράξη είναι σχεδόν απραγματοποίητο.
[Διάσπαση] Πατριωτισμός, ελληνοτουρκικά και άλλα...