-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Πολύ καλό υλικό SU-30.
Oι Κύπριοι φαίνεται να τα πήγαν εξαιρετικά καλά.Λογικό όταν 4 χρόνια πριν είχαν πολεμήσει (όσο πολέμησαν τελοσπάντων).
Πάλι καλά που υπάρχουν οι ΜΚ και διασώζουν λίγο τα προσχήματα στην ΕΦ.
-
Αν είναι αλήθεια, θα είναι μεγάλη ευχάριστη έκπληξη λίαν συντόμως έστω και με πολιτικό χαρακτήρα
Διαταγή με την οποία καλούνται να ετοιμάσουν τα κορυφαία οπλικά συστήματα της χώρας για την παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρέλαβαν πριν από μερικές ώρες, με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ανά την επικράτεια.
http://www.defence-point.gr/news/?p=86332Ετοιμάζω τόννους ξύδι για ορισμένους
-
Ουτε ψυλλος στον κορφο τους να ετοιμασουν αρματα, πυροβολα, φορεις κλπ και να κανουν δοκιμαστικες μεσα σε μολις 15 μερες... Εδω ακομα και με 1 μηνα περιθωριο και παλι ζοριζομασταν.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Αν είναι αλήθεια, θα είναι μεγάλη ευχάριστη έκπληξη λίαν συντόμως έστω και με πολιτικό χαρακτήρα
Διαταγή με την οποία καλούνται να ετοιμάσουν τα κορυφαία οπλικά συστήματα της χώρας για την παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρέλαβαν πριν από μερικές ώρες, με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ανά την επικράτεια.
http://www.defence-point.gr/news/?p=86332Ετοιμάζω τόννους ξύδι για ορισμένους
εεεε ρε και να μουν τώρα στην Σαμοθράκη, να γυάλιζα το G3Α4 μου. Ηταν οτι ποιο κορυφαιο διαθέταμε
Παντως ειχα την εντύπωση πως καταργήσαμε τις παρελάσεις λόγω κόστους, αλλα δώσαμε εντολή τώρα να ετοιμάσουν (για παρέλαση?) οτι γαμαουα έχουμε Είναι κάποιου ειδους στάχτη στα μάτια των ιθαγενών μου φαίνεται. Άρτος και θέαμα....
Τεσπα... εγω θέλω να ξαναδώ το F16 να κόβει βόλτες πάνω απο Θεσσαλονίκη στην 28ή... αν και κάτι μου λέει πως μετά τις εντονοτατες αντιδράσεις που υπήρξαν στο 4T φορουμ καρατομήθηκαν πολλοι ιθύνοντες.
-
ε αβραμοπουλος ειναι σοου και θεαμα μην σου πω οτι θα δουμε και αρχαγγελο με αυτον επανω..
-
Σε ένα από τα πολλά βίντεο του πρακτορείου ΑΝΝΑ στη Συρία, η τυχερή βολή RPG που σκότωσε τον οδηγό(περίπτωση CR-2 k rpg29). To άρμα είναι σχετικά ανέπαφο κι οδηγήθηκε από το περισυλλογής.
Youtube Video -
Δεν θα έπρεπε να υπάρξει διάτρηση πάντως, εκτός αν μιλάμε για 29άρι. Θα είχε ενδιαφέρον αντίστοιχη βολή σε Τ72 μη εξαγωγής.
-
Άλεξ, tο άρμα εβλήθη μερικές φορές όπως φαίνεται στο βίντεο κι έχει δύο εμφανής διατρήσεις στο κάτω μέρος του glacis, δεν ξέρουμε πόσο μέσα έφτασε, αλλά σκότωσε τον οδηγό. Αν μιλάμε για βολές εκ του σύνεγγυς, ενδεχομένως ακόμα και το απλό RPG-7 να είχε κάποια τυχερή βολή.
-
Πλήρης διάτρηση δεν νομίζω να υπήρξε αλλά ακόμα και αυτή που βλέπουμε μου κάνει εντύπωση για 7άρι. Αρκετή πάντως για να σκοτώσει τον οδηγό από ότι φάνηκε. Πιθανότατα από θραύσματα από το εσωτερικό του άρματος, ακριβώς όπως σκοτώνουν τα HEP.
ΥΓ: Αν μιλάμε για χημικής ενεργείας βλήμα, η απόσταση παίζει ελάχιστο ρόλο.
-
πολυ αμφιβαλλω να ειναι σημειο εισοδου για κατι αυτο..απο οπου και να το δεις αυτο δειχνει να εχει βληθει απο μεσα προς τα εξω
-
Δεν νομίζω. Τα χείλη της τρύπας προκαλούν αυτό το συμπέρασμα, ενώ στην ουσία είναι το αποτέλεσμα του πίδακα της γόμωσης απέναντι στο μέταλο.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Δεν νομίζω. Τα χείλη της τρύπας προκαλούν αυτό το συμπέρασμα, ενώ στην ουσία είναι το αποτέλεσμα του πίδακα της γόμωσης απέναντι στο μέταλο.και παλι δειχνει οτι η κρουση εγινει απο μεσα προς τα εξω δες το εσωτερικο μεταλλο 'δειχνει' προς τα εξω
-
σε ποιο ακριβως σημειο του βιντεο φαινεται η βολη?
επισης δεν ειναι πολυ κοντα? δε θελει μια ορισμενη αποσταση για να ενεργοοιηθει το βλμα του RPG?ΥΓ που ειναι οι Ρωσομαθεις οταν τους χρειαζεσαι, αμα ειχε κανα βιντεο με γκομενακια, θα κελαηδαγαν
Iant ακουει? -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
και παλι δειχνει οτι η κρουση εγινει απο μεσα προς τα εξω δες το εσωτερικο μεταλλο 'δειχνει' προς τα εξωΔεν είναι σπάνιο να υπάρχει όψη 'ηφαιστείου' σε χτυπήματα από πυρ/κα HEAT. Ο υπέρθερμος πίδακας λιώνει το μέταλλο και αυτό εκτοπίζεται προς τα πάνω αρχικά ενώ στην συνέχεια υπάρχει διάτρηση. Εξάλλου σε εκείνο το σημείο δεν θα μπορούσε να υπάρξει διάτρηση από το εσωτερικό.
επισης δεν ειναι πολυ κοντα? δε θελει μια ορισμενη αποσταση για να ενεργοοιηθει το βλμα του RPG?Στο 11:15.
Μπα, είναι φτιαγμένα για πολύ μικρές αποστάσεις. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
και παλι δειχνει οτι η κρουση εγινει απο μεσα προς τα εξω δες το εσωτερικο μεταλλο 'δειχνει' προς τα εξω
Δεν είναι σπάνιο να υπάρχει όψη 'ηφαιστείου' σε χτυπήματα από πυρ/κα HEAT. Ο υπέρθερμος πίδακας λιώνει το μέταλλο και αυτό εκτοπίζεται προς τα πάνω αρχικά ενώ στην συνέχεια υπάρχει διάτρηση. Εξάλλου σε εκείνο το σημείο δεν θα μπορούσε να υπάρξει διάτρηση από το εσωτερικό.
επισης δεν ειναι πολυ κοντα? δε θελει μια ορισμενη αποσταση για να ενεργοοιηθει το βλμα του RPG?Στο 11:15.
Μπα, είναι φτιαγμένα για πολύ μικρές αποστάσεις.βρε την ωρα που την τρωει λεω, οχι οταν δειχνουν το αποτελεσμα
μικρες αποστασεις πασο, εδω μιλαμε για 100-130 μετρα το πολυ απο το αρμα μεχρι την πολυκατοικια -
Στο 3:30 Trident Μπροστά στο άρμα σηκώνεται σκόνη και σταματά να κινείται, απλά η κάμερα λόγω της θέσης της πάνω στο άρμα δεν φαίνεται.
@ R Zeus -
Γι αυτό έβαλα τον κινητήρα μπροστά στο Merkavα οι Ισραηλινοί, προστασία πληρώματος
Israeli Innovations
Israeli innovations in three other areas contribute to the Merkava's effectiveness: reactive and heavy armor, enhanced crew protection, and efficient and simple maintenance and repair procedures. Armor descriptions and thicknesses are classified, but Israeli statistics compiled after the 1982 invasion of Lebanon show that there is a 61 percent chance that a round striking a tank will penetrate; during the invasion of Lebanon only 41 percent of rounds striking the Merkava penetrated, Of rounds striking a tank, there is a 30 percent chance of penetration into the crew compartment; only 13 percent of all rounds striking a Merkava penetrated the crew compartments. This was due to the placement of the Merkava's engine up front and the thickness of the glacis armor belt. Normally, 31 percent of all hits set a tank on fire, and fire destroys the tank 85 to 90 percent of the time. Only 15 percent of all hits caused fires in Merkavas, and only one Merkava was lost to fire as far as is known.
The Merkava was designed with fully armored, self-sealing fuel tanks; fireproof containers that provide one hour minimum protection for all ammunition; and a heavily armored crew compartment. All crewmembers are required to wear protective asbestos clothing, and the tanks are equipped with an extremely fast-reacting fire suppression system built by Spectronix.
http://science.howstuffworks.com/merkava.htm -
Πάντως, το να βάζεις τεθωρακισμένα να πολεμούν μέσα σε κατοικημένη περιοχή είναι ότι χειρότερο υπάρχει για τα άρματα.
Αδυναμία ελιγμών, περιορισμένο οπτικό πεδίο προς τα πάνω, εκατοντάδες πιθανές εχθρικές θέσεις.Νομίζω πως δεν υπάρχει μέχρι αυτήν τη στιγμή οπλικό σύστημα που να έχει φτιαχθεί για διεξαγωγή τέτοιου είδους μάχης.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Νομίζω πως δεν υπάρχει μέχρι αυτήν τη στιγμή οπλικό σύστημα που να έχει φτιαχθεί για διεξαγωγή τέτοιου είδους μάχης.Αμολάς ένα(ν) τέτοιο και καθαρίζεις:
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πάντως, το να βάζεις τεθωρακισμένα να πολεμούν μέσα σε κατοικημένη περιοχή είναι ότι χειρότερο υπάρχει για τα άρματα.
Αδυναμία ελιγμών, περιορισμένο οπτικό πεδίο προς τα πάνω, εκατοντάδες πιθανές εχθρικές θέσεις.Νομίζω πως δεν υπάρχει μέχρι αυτήν τη στιγμή οπλικό σύστημα που να έχει φτιαχθεί για διεξαγωγή τέτοιου είδους μάχης.
Είναι ότι χειρότερο, από την άλλη όμως είναι και το μοναδικό μέσο με βαρύ οπλισμό που μπορεί να υποστηρίξει το ΠΖ στην εκκαθάριση κατοικημένης περιοχής.
Με κατάλληλες τακτικές και συνεργασία με το πεζικό μπορεί να τα καταφέρει χωρίς μεγάλες απώλειες, το θέμα είναι ποιος αρματιστής ή πεζικάριος εκπαιδεύεται για κάτι τέτοιο.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)