-
φιλε μου εγω σε αντιθεση με μερικους μερικους παραδεχομαι οτι το αυτοκινητο μου εχει αρνητικα
η αναρτηση δεν ειναι μαλακη, δλδ σε φαση να παιρνει κλισεις, ομως αποροφαει τις υπερβολικα τις ανωμαλιες για σπορ αυτοκινητο.
βεβαια αυτο εμενα δε με ενοχλει, το αντιθετο μαλιστα, απλα θεωρω οτι αν η αναρτηση δεν ειναι κουτσουρο δε μπορει να σε πληροφορησει για το τι ακριβως συμβαινει στο οδοστρωμα.
αυτο θεωρω οτι ειναι πιο σημαντικο απο την 'αισθηση' ενος βαριου τιμονιου,αλλωστε πολλα τιμονια ειναι τεχνητα βαρια(πχ υδραυλικα που θεωρουνεται κορυφαια).
ας παρω ομως για παραδειγμα το citroen μου,το οποιο εχει τιμονι πουπουλο και gay για πολλους,ομως οι 2,6 στροφες και η παραμικρη πληροφορηση για το τελευταιο χαλικακι το κανουν κορυφαιο (για τα δικα μου παντα γουστα ),παρα τη μαλακοτητα του.
συνεχιζω να πιστευω ομως οτι αυτη η πληροφορηση ειναι αποτελεσμα της αναρτησης κουτσουρο..στο s3 πχ καμια φορα δεν αντιλαμβανομαι υδρολισθηση και μπορει να μην τη καταλαβω ποτε αν δε γλιστρισει ολο το αυτοκινητο
-
Γι'αυτό που λές για το 'ντεμέκ' βάρος, τρανό παράδειγμα είναι η SLK που απο βάρος να φαν' και οι κότες...
αλλά έχει τόσο κακή αίσθηση που τα δικά μας μοιάζουν αγωνιάρικα...Πάντως γι'αυτό που πιστεύεις, οτι αν η ανάρτηση δεν είναι κούτσουρο δεν μπορεί να σε πληροφορήσει σωστά το τιμόνι, δεν ισχύει...
Όταν η αναρτηση είναι κούτσουρο σε πληροφορεί καλύτερα το αμάξωμα, (και σε συνδυασμό με ένα bucket 'φοράς' το αυτοκίνητο και καταλαβαίνεις πολύ πιο γρήγορα τις αντιδράσεις του) το οποίο παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο εκτός του τιμονιού, αλλά στον βωμό της άνεσης έχει ξεχαστεί και πλέον τα περιμένουμε όλα απο το τιμόνι...Υπάρχουν 'κατσίκια' με πολύ καλή πληροφόρηση στο τιμόνι και 'σαύρες' με κάκιστη...
-
μαλλον δεν εθεσα σωστα πριν τη σκεψη μου
αν θυμαμαι καλα πριν ειχες ενα cooper s mk I .το συγκεκριμενο αυτοκινητο συγκριτικα με το σκληρο(οχι για μενα) s3 ειναι πραγματικο κατσικι,κοπαναει απιστευτα.
Συνεπεια αυτου ειναι να περνανε πιο πολλες πληροφοριες οπως σωστα ειπες σε ολο το αμαξωμα, αρα (οπως ειπα εγω) και στο τιμονι.
δλδ θα καταλαβεις πιο καλα τη λακουβα,θα καταλαβεις πιο καλα ποτε αλλαζει η ποιοτητα του οδοστρωματος αρα θα χεις πιο καλη αισθηση.Ετσι το εννουσα τοση ωρα,οτι δηλαδη περα απο τη πληροφορηση που θα παρεις απο το τρανταγμα ολου του αμαξωματος θα παρεις και επιπλεον πληροφορηση και απο το τιμονι το οποιο τρανταζεται μαζι του.
επειδη μεσω των χεριων μας μπορουμε να καταλαβουμε περισσοτερα απο οτι μεσω του πωπου μας
ειδικα οταν δεν ειμαστε πανω σε bucket που σπανε μεσες.τα audi ειναι σχετικα αποκομμενα απο το εξωτερικο περιβαλλον κυριως λογω αναρτησης(ειναι κι αλλα οπως η ηχομονωση),καθως μπορει μεν το αυτοκινητο να μην ειναι βαρκα, αλλα παραλληλα στοχος ειναι και να μην ενοχλειται ο επιβατης.
αυτα τα 2 συνδυαζονται ιδανικα στο s3 συγκριτικα με το cooper s παρα την υπαρξη ανεξαρτησης αναρτησης και στα 2 αυτοκινητα.βεβαια αλλος ο προσανατολισμος του ενος και αλλος του αλλου.
τα τιμονια των audi παντως, ειναι καπως αδικημενα για να ειμαστε ειλικρινεις..
Σιγουρα δεν ειναι τελεια, απεχουν αρκετα απο αυτο, αλλα κανουν σωστα τη δουλεια τους και ειναι αρκετα ακριβη και σχετικα γρηγορα στις εντολες.το μονο που πραγματικα θα θελα διαφορετικο, θα ταν λιγοτερες στροφες για ακομα γρηγοροτερη αποκριση(οχι αλα 156, κανονικες λιγες στροφες).
το βαρος και λοιπα hardcore χαρακτηριστικα δε με νοιαζουν ουτε στο ελαχιστο, μου αρεσει αλλωστε να το γυριζω με το ενα δακτυλακιΟ χρήστης morpheus έγραψε:
Γι'αυτό που λές για το 'ντεμέκ' βάρος, τρανό παράδειγμα είναι η SLK που απο βάρος να φαν' και οι κότες...
αλλά έχει τόσο κακή αίσθηση που τα δικά μας μοιάζουν αγωνιάρικα...το 'ντεμεκ' βαρος ομως παρασυρει πολυ κοσμο που μολις δει βαρυ τιμονι αυτοματα το βαφτιζει θεικο
Για αυτο ποτε δεν προκειται ποτε να με ενδιαφερει αυτο το χαρακτηριστικο, οπως και διαφορα αλλα 'κλισε' της σπορ οδηγησης -
Πόσες στροφές έχει το τιμόνι του S3;
-
Qsis, το αν η μετάδοση της λακκούβας από το τιμόνι είναι πληροφορία παίζει... Πάντως το σίγουρο είναι πως υπάρχουν αμάξια με πολύ καλά τιμόνια χωρίς να είναι κούτσουρα.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Πόσες στροφές έχει το τιμόνι του S3;2.9 - 3.0 δε θυμαμαι ακριβως
-
Έχει αρκετές.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Qsis, το αν η μετάδοση της λακκούβας από το τιμόνι είναι πληροφορία παίζει... Πάντως το σίγουρο είναι πως υπάρχουν αμάξια με πολύ καλά τιμόνια χωρίς να είναι κούτσουρα.ναι ενταξει αλλο ειχα εγω στο νου μου γραψε λαθος
επισης συμφωνω οτι υπαρχουν καλυτερα τιμονια σε αλλα αυτοκινητα που δεν ειναι κουτσουρα οπως η bmw
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Έχει αρκετές.ναι εχει, 3 ειναι τελικα βρηκα και πιο ακριβη χαρακτηριστικα του
wheel turn lock to lock: 3
Steering ratio: 16.2; Turning circle (D102): 10.7 -
QsisVTS μη στεναχωριεσαι, ερχεται το Focus RS...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Qsis, το αν η μετάδοση της λακκούβας από το τιμόνι είναι πληροφορία παίζει... Πάντως το σίγουρο είναι πως υπάρχουν αμάξια με πολύ καλά τιμόνια χωρίς να είναι κούτσουρα.Tιμόνι αποκτάς από 3 πράγματα:
α) χαμηλό προφίλ ελαστικού και φαρδύτερο πέλμα
β) γρηγορότερες αποσβέσεις αμορτισέρ και σκληρότερα ελατήρια
γ) γεωμετρία ανάρτησης -----> κάμπερ, κάστερ και συγκλίση-απόκλιση.Την μεγαλύτερη διαφορά από τα 3 παραπάνω την κάνει το 'γ'....
Οι γωνίες είναι αυτές που κάνουν ένα τιμόνι ταχύ, βαρύ, κοφτερό, αργό, ελαφρύ, νωθρό.
Στις Alfa Romeo δε, πέρα από τις κατάλληλες ρυθμίσεις αυτό συνοδεύτηκε από λίγες στροφές στο τιμόνι από άκρη σε άκρη και έγινε αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται όταν τις οδηγούν. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μαλλον δεν εθεσα σωστα πριν τη σκεψη μουαν θυμαμαι καλα πριν ειχες ενα cooper s mk I .το συγκεκριμενο αυτοκινητο συγκριτικα με το σκληρο(οχι για μενα) s3 ειναι πραγματικο κατσικι,κοπαναει απιστευτα.
Συνεπεια αυτου ειναι να περνανε πιο πολλες πληροφοριες οπως σωστα ειπες σε ολο το αμαξωμα, αρα (οπως ειπα εγω) και στο τιμονι.
δλδ θα καταλαβεις πιο καλα τη λακουβα,θα καταλαβεις πιο καλα ποτε αλλαζει η ποιοτητα του οδοστρωματος αρα θα χεις πιο καλη αισθηση.Ετσι το εννουσα τοση ωρα,οτι δηλαδη περα απο τη πληροφορηση που θα παρεις απο το τρανταγμα ολου του αμαξωματος θα παρεις και επιπλεον πληροφορηση και απο το τιμονι το οποιο τρανταζεται μαζι του.
επειδη μεσω των χεριων μας μπορουμε να καταλαβουμε περισσοτερα απο οτι μεσω του πωπου μας
ειδικα οταν δεν ειμαστε πανω σε bucket που σπανε μεσες.τα audi ειναι σχετικα αποκομμενα απο το εξωτερικο περιβαλλον κυριως λογω αναρτησης(ειναι κι αλλα οπως η ηχομονωση),καθως μπορει μεν το αυτοκινητο να μην ειναι βαρκα, αλλα παραλληλα στοχος ειναι και να μην ενοχλειται ο επιβατης.
αυτα τα 2 συνδυαζονται ιδανικα στο s3 συγκριτικα με το cooper s παρα την υπαρξη ανεξαρτησης αναρτησης και στα 2 αυτοκινητα.βεβαια αλλος ο προσανατολισμος του ενος και αλλος του αλλου.
Ναι σωστά θυμάσαι, και ναι συμφωνούμε οτι το MCS ήταν πραγματικά σκληρό (αλλά ταίριαζε γάντι στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, με εξαίρεση τα τουβλοειδή ρανφλάτ τα οποία είναι για αλλαγή με το καλημέρα).
Το οποίο MCS είχε ένα κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό τιμόνι, παρότι η/υδ, ήταν καλύτερο απο ότι BMW (πλην Μ3) και Alfa έχω οδηγήσει, και σε αίσθηση/βάρος/ακρίβεια αλλά και σε ταχύτητα (και ας είχε 'μονο' 2.5 στροφές αντί 2.2 και 1.7).
Όμως δεν θα έλεγα οτι ευθύνεται γι'αυτό τόσο το οτι ήταν κούτσουρο, όσο το ίδιο το σύστημα διεύθυνσης και οι ρυθμίσεις του.Για τα S3-TT προφανώς και δεν εννοώ κάτι τέτοιο, αλλά το ότι είναι αρκετά σφιχτά σε σχέση με τον τρόπο που φιλτράρουν τις ανωμαλίες, όπως λες κι'εσυ... τέτοια απόσβεση, ως επι το πλείστον, συναντάς σε μαλακότερα αυτοκίνητα, και αν...
Όχι οτι είναι σκληρά με την έννοια του κοπανήματος (ή των άφτερμαρκετ κόνι-άιμπαχ-έιτςάρ-μπιλστάιν που όλοι είχαμε κάποτε ).Όταν λέμε τιμόνι με καλή πληροφόρηση πάντως, σίγουρα δεν εννούμε αυτό που παίρνει κραδασμούς και κοπανήματα απο το αμάξωμα και τα μεταφέρει στα χέρια μας.
Το σωστό τιμόνι -το πρόστυχο- εκτός απο ακριβές, γρήγορο και με καλή επαναφορά, πρέπει να μας μεταφέρει την κατάσταση του οδοστρώματος και τα περιθώρια πρόσφυσης που υπάρχουν... και ο μοναδικός τρόπος να το κάνει είναι με το βάρος του και τις μεταβολές ανάδρασης.
Οπότε όσο και αν δεν σε ενδιαφέρει το βάρος, είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας του με τον οδηγό όταν αυτό γίνεται σωστά (αλλιώς έχουμε το αποτέλεσμα τεχνητού βάρους που λέγαμε παραπάνω) μιας και δεν υπάρχουν ακόμη τιμόνια με λαμπάκια, μπίπερ και data log monitoring, που να σου φωνάζουν 'μαλ@κα γλυστράς'...! .
Όταν πχ πρέπει να σου μεταφέρει απώλεια πρόσφυσης, πρέπει να ελαφρύνει... αλλά πως να το κάνει αυτό όταν είναι ήδη πανάλαφρο και τα σήματα καπνού αργούν...?Tιμόνι αποκτάς από 3 πράγματα:
α) χαμηλό προφίλ ελαστικού και φαρδύτερο πέλμα
β) γρηγορότερες αποσβέσεις αμορτισέρ και σκληρότερα ελατήρια
γ) γεωμετρία ανάρτησης -----> κάμπερ, κάστερ και συγκλίση-απόκλιση.Την μεγαλύτερη διαφορά από τα 3 παραπάνω την κάνει το 'γ'....
Οι γωνίες είναι αυτές που κάνουν ένα τιμόνι ταχύ, βαρύ, κοφτερό, αργό, ελαφρύ, νωθρό.
Στις Alfa Romeo δε, πέρα από τις κατάλληλες ρυθμίσεις αυτό συνοδεύτηκε από λίγες στροφές στο τιμόνι από άκρη σε άκρη και έγινε αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται όταν τις οδηγούν.Τιμόνι αποκτάς οταν το σύστημα διεύθυνσης κατα κύριο λόγο, και η γεωμετρία ανάρτησης κατα δεύτερο, στο επιτρέπουν.
Όλα τα υπόλοιπα είναι να σε κάψω Γιάννη μου να σ' αλείψω λάδι...
Πάρε ένα Polo κάντο κούτσουρο και άλλαξε του τα φώτα στις ρυθμίσεις... και πάλι χειρότερο τιμόνι θα έχει απο μια βάρκα-γιαλό με ψηλοπρόφιλα 147... (το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο).
Άσε που με τα παραπάνω κινδυνεύεις να βελτιώνεις το ένα και να καταστρέφεις το άλλο (επαναφορά κλπ). -
Aν δεν υπήρχε θέμα χρημάτων, εγώ πάντως S3 θα έπαιρνα χαλαρά...αν και ειναι αρκετα υπερτιμημενο αλλα πανεμορφοοοοοο. Και το Honda εμενα μου αρεσει αλλα πολυ hi tech σχεδιαση σκεψου λιγακι και την μεταπωκητικη αξια που θα εχει το καθε οχημα αργοτερα.
-
type-r και παλι type-r,δεν το αλλαζω με τιποτα στον κοσμο!!!1,5 χρονο εχω το καινουργιο του εχω πιει κυριολεκτικα το αιμα και δεν εχει ζητησει τιποτα,15000 ΧΛΜ,τα 7000 ειναι σιγουρα πανω απο 7αρες,μιλαμε για πορωση,δεν το αλλαζω με τιποτα αλλο στον κοσμο,τερας αξιοπιστιας ο Κ20...αν τα κκανεις αυτα με ενα s3τα πηρες τα καπακια στα χερια.
-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
type-r και παλι type-r,δεν το αλλαζω με τιποτα στον κοσμο!!!1,5 χρονο εχω το καινουργιο του εχω πιει κυριολεκτικα το αιμα και δεν εχει ζητησει τιποτα,15000 ΧΛΜ,τα 7000 ειναι σιγουρα πανω απο 7αρες,μιλαμε για πορωση,δεν το αλλαζω με τιποτα αλλο στον κοσμο,τερας αξιοπιστιας ο Κ20...αν τα κκανεις αυτα με ενα s3τα πηρες τα καπακια στα χερια.Πολυ πιθανο το τελευταιο που λες μιας και τα μοτερ αυτα ειναι σχεδον
τελεια 'ζυγισμενα'. Επιπλεον ειναι και διαφορετικης φιλοσοφιας.
Η διαφορα ειναι οτι με το S3 εισαι πιο γρηγορος ΠΑΝΤΟΥ και ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ.
Ειναι βεβαια και θεμα στυλ οδηγησης του καθενος.
Αν θες να παλευεις, το type r μαλλον ειναι σχεδον οτι καλυτερο στην κατηγορια και οχι μονο, (υπαρχει και το clio RS).
Αν θες το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα σε υψηλες μεσες ταχυτητες κατω απο ολες τις συνθηκες, με ανεση, σχετικη ευκολια (πανω απο τα ορια) αλλα και λιγο πιο αποκομμενη αισθηση, το S3 ξεχωριζει...
Αυτα βεβαια νομιζω τα εχουμε ξαναγραψει αρκετες σελιδες πιο πισω... -
Από 26683Ευρώ το TypeR με τη μείωση των τελών ταξιμόμησης. Όχι άσχημα θα έλεγα......
-
Αν θες το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα σε υψηλες μεσες ταχυτητες κατω απο ολες τις συνθηκες, με ανεση, σχετικη ευκολια (πανω απο τα ορια) αλλα και λιγο πιο αποκομμενη αισθηση, το S3 ξεχωριζει...
Αυτα βεβαια νομιζω τα εχουμε ξαναγραψει αρκετες σελιδες πιο πισω... [/quote]για 9 μηνες τον χρονο ομως,τους 3 του καλοκαιριου πιο πολυ προσεκτικα...για τον σαλιγκαρο.τα λες καλα ομως και ξερεις τι παιζει με το καθε αυτοκινητο...
φιλε και το type-r ευκαιρια ειναι κ το s3 ευκαιρία ειναι...αλλα δεν νομιζω να τα παρει κανεις γιατι ο φοβος της ανεργιας καλυπτει την πορωση,στο www.gratsias.gr ο γρατσιας εκανε εκπτωση στο s3 3000 ηδη και με την μειωση φορου εχεις συνολικο κερδος 6400...αλλα ετσι οπως ειναι η κατασταση πολλοι λιγοι θα τα δωσουν,αλλωστε αλλαζουν κ μοντελα σε 1-1,5 χρονο
-
='Giuseppe Busso'
Στις Alfa Romeo δε, πέρα από τις κατάλληλες ρυθμίσεις αυτό συνοδεύτηκε από λίγες στροφές στο τιμόνι από άκρη σε άκρη και έγινε αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται όταν τις οδηγούν.H GT εχει αισθηση η mito δεν εχει καθολου καλη αισθηση και οτι και αν λετε ειναι εκτος τοπου και χρονου και ειστε απλα ψευτες!!!! προέρχομαι απο πολλα peugeot και ραλλυ και το τιμονι της mito ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ .... και δεν το λεω μονο εγω ο πεζακιας αλλα και πολλοι alfisti!
-
και πιο καινουριο εχει καλη αισθηση;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
και πιο καινουριο εχει καλη αισθηση;Η BMW σειρα 1 αλλα της λειπουν δυναμη (και εμφανιση για μενα) τουλαχιστον
σε ενα προσιτο πακετο...
AUDI S3 Ή HONDA CIVIC TYPE-R