-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
και πίστεψε με εχει θησαυρό πάνω του.
Για πες, για πες...εγώ το είχα δει πίσω απο το συρματόπλεγμα μόνο...
Τι εχει πανω του δηλαδη ;
-
Ο χρήστης fulvia_corsa έγραψε:
Ok δικός σου.Ευχαριστώ! Αναμένω ειδοποίηση όταν είσαι έτοιμος!
-
Θα ανεβάσω σύντομα λίστα και φωτο με οτι εχει απο μάσκες, νίκελ, προφυλακτήρες, παραθυρα μήπως και χρειάζεται κάποιος κάτι.
-
Ο χρήστης fulvia_corsa έγραψε:
Θα ανεβάσω σύντομα λίστα και φωτο με οτι εχει απο μάσκες, νίκελ, προφυλακτήρες, παραθυρα μήπως και χρειάζεται κάποιος κάτι.τι εγινε παρατας το προτζεκτ σου?
γνωμη μου αν μπορεις μην το παρατησεις γιατι οποιος ψαχνει εστω και καθυστερημενα βρισκει!!!
πχ
http://cgi.ebay.fr/NOTICE-DENTRETIEN-PE ... 3ca7851e11 -
τι εγινε παρατας το προτζεκτ σου?
Οχι ρε παιδιά, ακόμη δεν άρχισα. Αυτα που θα ανεβάσω είναι αυτά που ήταν πάνω στο αυτοκινητο οταν το πήρα. Ριξε μια ματια στις φωτο
-
Φιλε θα χρειαστεις ενα σωρο λεφτα για να το φτιαξεις και θες πολυ χρονο.Δεν ξερω αν αξιζει να ασχοληθεις και αν θα βρεις ανταλλακτικα.
-
ένα σωρό λεφτά θα χρειαστεί και χρόνο πολύ, αλλά όταν θα το δει τελειωμένο σίγουρα εκείνη η στιγμή θα αξίζει πολύ. Καλή αρχή
-
www.leclub404.com
http://pieces-auto.shop.ebay.fr/i.html? ... cat=135232για οτι πληροφοριεσ και ανταλλακτικα χρειαζεσαι. Σιγουρα αξιζει τον κοπο να φτιαχτει, ειναι ενα πανεμορφο μοντελο. Το μεγαλυτερο εξοδο θα ειναι η λαμαρινα, οποτε λογω επαγγελματοσ εισαι ηδη μπροστα. Αν δεν σα ενδιαφερει η γνησιοτητα, τοτε το εργο ειναι σχετικα ευκολο. Ταιριαζουν παρα πολλα απο το τετραπορτο, διλιτρη μηχανη απο 504, φαναρια απο αλλα μοντελα κλπ.
Καλη τυχη
-
ThanosK
Σ'ευχαριστω πάρα πολύ. Βρήκα απίστευτα πραγματα στα site που μου εδωσες. Απλα δε ξέρω γαλλικά και δε μπορω να χρησιμοποιήσω το ψαχτιρι. Ευχαριστω. Για τις λαμαρίνες δεν ανησυχω ουτε εγω, είναι recoverable και δεν είναι και τοσο χάλια όσο φαίνεται. Ετσι και αλλιώς δε θα γίνει αμμοβολή αλλά θα δοκιμάσω κάτι καινούργιο με αζωτο για καθαρισμα. -
Aν έβρισκα εγώ 619 ανταλλακτικά προς πώληση στο ebay για οποιοδήποτε αυτοκίνητό μου θα πετούσα στα ουράνια! Υπομονή και ψάξτα ένα-ένα! Θα εξοικειωθείς πολύ γρήγορα με την γαλλική ορολογία, άλλωστε οι περισσότερες λέξεις που χρησιμοποιούμε σήμερα και αφορούν το αυτοκίνητο προέρχονται από τις αντίστοιχες γαλλικές. Έχω φτιάξει ένα μινι Γαλλο-Ελληνικό λεξικό ορολογίας, αλλά δεν το έχω σε ηλεκτρονική μορφή για να σου το στείλω. Κάποια στιγμή πρέπει να το περάσω σε ένα excel....
Αλλά εδώ έχουμε τον μαιτρ των Γαλλικών αυτοκινήτων οπότε μπορείς να έχεις οn line λεξικό!
-
Οσο μπορω θα βοηθησω κι εγω στα Γαλλικα
-
Καλη αρχη και απο εμενα.
-
Ο χρήστης ThanosK έγραψε:
Αν δεν σα ενδιαφερει η γνησιοτητα, τοτε το εργο ειναι σχετικα ευκολο. Ταιριαζουν παρα πολλα απο το τετραπορτο, διλιτρη μηχανη απο 504, φαναρια απο αλλα μοντελα κλπ.Αν δεν σε ενδιαφέρει η γνησιότητα, ειδικά το συγκεκριμένο μοντέλο, το παρατάς και ψάχνεις κάτι άλλο.
Απο το δε τετράπορτο, ταιριάζουν μόνο τα μηχανικά , και αυτά μόνο απο την πρώτη σειρά.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Αν δεν σα ενδιαφερει η γνησιοτητα, τοτε το εργο ειναι σχετικα ευκολο. Ταιριαζουν παρα πολλα απο το τετραπορτο, διλιτρη μηχανη απο 504, φαναρια απο αλλα μοντελα κλπ.
Αν δεν σε ενδιαφέρει η γνησιότητα, ειδικά το συγκεκριμένο μοντέλο, το παρατάς και ψάχνεις κάτι άλλο.
Απο το δε τετράπορτο, ταιριάζουν μόνο τα μηχανικά , και αυτά μόνο απο την πρώτη σειρά.Σωστα, προτιμας να παει στην πρεσσα γιατι δεν υπαρχει το hydrovac των φρενων π.χ. το οποιο δεν εχει καμμια σχεση με το πνευμα του αυτοκινητου. Βασικα αυτη ειναι μια μεγαλη συζητηση και κατ'εμε ανευ ουσιας, οπως ειπε ο βατραχος δικο μου ειναι και οτι θελω το κανω. Το δικο σου φτιαξτο οπως θες. For the record, ομως, οι Αυστραλοι εχουν βαλει εξακυλινδρες απο 604, μπλοκε απο 505 στεισον και αλλα πολλα που κατα την γνωμη μου το κανουν ενα καταπληκτικο αυτοκινητο, απλως διαφορετικο απο αυτο που εφτιαξε η Peugeot πριν απο 40 χρονια. Κατι ομορφο, ξεχωριστο, αλλα αξιοπιστο γρηγορο και ασφαλες που στριβει και φρεναρει. Να του βαλουμε και σαμπρελες για να το κρατησουμε γνησιο? Δεν θελω να εμπλακω σε μια ατελειωτη συζητηση για αυτο το θεμα, ο καθενας δικαιουται την γνωμη του. Ο σκοπος μου ηταν να πληροφορησω τον ιδιοκτητη οτι εχει επιλογες.
Φιλικα παντα
Θανος Καρυδας
-
For the record, ομως, οι Αυστραλοι εχουν βαλει εξακυλινδρες απο 604, μπλοκε απο 505 στεισον και αλλα πολλα που κατα την γνωμη μου το κανουν ενα καταπληκτικο αυτοκινητο, απλως διαφορετικο απο αυτο που εφτιαξε η Peugeot πριν απο 40 χρονια.Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάποιος αναλαμβάνει να ανακατασκευάσει ένα σχετικά σπάνιο μοντέλο όπως αυτό για το οποίο γίνεται λόγος, πιθανόν να πρέπει να σκεφτεί και την ευθύνη που έχει, για τη διατήρηση ενός κομματιού της ιστορίας της Peugeot. Σκεπτόμενος εγωιστικά σαφώς και μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα. Ειδικά αν κάποιος σέβεται τη φίρμα και τους μηχανικούς που το δημιούργησαν.
-
γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι όταν λέμε ιστορικό εννοούμε ιστορικό.
άσχετο ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι του αρέσει και ότι θέλει. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι όταν λέμε ιστορικό εννοούμε ιστορικό.Καταλαβαινω πολυ καλα τι εννοεισ, και εσυ και οι ομοιδεατεσ σου και σεβομαι τισ γνωμεσ σασ. Απλωσ διαφωνω...
Οδηγω ενα 504 κουπε καθημερινα, με αγωνιστικα φρενα και αναρτηση, μηχανη με ροικη, χταποδι και μπλοκε. Και ο κοσμοσ βλεπει ενα αυτοκινητο που δεν εχει δει ποτε στην Ελλαδα, που αν το κρατουσα 'γνησιο' θα εβγαινε δυο φορεσ τον χρονο. Και ασ μην ξεχναμε οτι το ιδιο το εργοστασιο ναβαθμιζε τα αγωνιστικα του κατ'αυτον το τροπο.
-
Παρεμβάσεις ή αναβαθμίσεις στο πνεύμα που τις περιγράφεις λογικά είναι αποδεκτές, αλλά αν δεν βρει προφυλακτήρα πουθενά τι θα κάνει; θα κρατήσει του Audi;
-
Οδηγω ενα 504 κουπε καθημερινα, με αγωνιστικα φρενα και αναρτηση, μηχανη με ροικη, χταποδι και μπλοκε. Και ο κοσμοσ βλεπει ενα αυτοκινητο που δεν εχει δει ποτε στην Ελλαδα, που αν το κρατουσα 'γνησιο' θα εβγαινε δυο φορεσ τον χρονο. Και ασ μην ξεχναμε οτι το ιδιο το εργοστασιο ναβαθμιζε τα αγωνιστικα του κατ'αυτον το τροπο.
Γιατί αν το 504 coupe ήταν γνήσιο θα έπρεπε να βγαίνει μόνο 2 φορές το χρόνο;
Δέχομαι ότι σε ένα αυτοκίνητο που θέλεις να το κυκλοφορείς καθημερινά, δεν είναι τραγικό να κάνεις κάποιες διακριτικές και αναστρέψιμες αλλαγές, για καλύτερα φρένα, λίγο πιο δυνατό κινητήρα, διαφορετικές σχέσεις μετάδοσης και ρυθμίσεις ανάρτησης. Ισχύει όμως το ίδιο και για ένα 404 cabriolet;
Το εργοστάσιο αναβάθμιζε τα αγωνιστικά, αλλά με ένα σκοπό, τους αγώνες!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Παρεμβάσεις ή αναβαθμίσεις στο πνεύμα που τις περιγράφεις λογικά είναι αποδεκτές, αλλά αν δεν βρει προφυλακτήρα πουθενά τι θα κάνει; θα κρατήσει του Audi;Η κατι αλλο που να ταιριαζει, εσυ θα προτιμουσεσ να πεταξει το αυτοκινητο αν δεν εβρισκε το γνησιο? Το ωραιο δεν ειναι αποκλειστικοτητα του εργοστασιου, δηλαδη καθε παρεμβαση ειναι βεβηλωση? Ολο το concept του hot rod βασιζεται στην εφαρμογη νεωτερων υλικων και τεχνολογιασ για να δημιουργηθει κατι ομορφο και κατα πολλουσ χρηστικο, που παραπεμπει στο παλαιο. Τα δημοφιλεστατα αυτα αυτοκινητα (απ'οτι φαινεται δεν συμφωνουν ολοι με τουσ purists), αναζωοπυρωνουν επισησ το ενδιαφερον για τα παλια και 'γνησια'.
Classic Peugeot Forum