-
Οκ...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τεράστια νίκη στρατηγικής της μικροσοφτ πάντως. Να σκεφτείς ότι, στα πρώτα χρόνια της ευρείας διάδοσης του ίντερνετ, ο Netscape ήταν το κατεστημένο (και δικαίως).Όπως δικαίως τον εξαφάνισε ο IE στην έκδοση 5, γύρω στο 2000
(Βέβαια κάπου εκεί παρέμεινε ο ΙΕ, αλλά δεν πειράζει.. μπορεί να ξυπνήσουν κάποια στιγμή... ) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έβαλα τον firefox και μου κολλάει...
Σε τι πράγμα σου κολλάει;
Όταν ορισμένες φορές ανοίγω πάνω από δύο καρτέλες, κολλάει και δεν ανταποκρίνεται ο υπολογιστής που σημειωτέον είναι πολύ ισχυρός...
-
Θα μας πει κανείς πού να βρούμε τη συζήτηση αν δεν μπορεί να μας πει γιατί να προτιμήσουμε τον έναν από τον άλλον;
Υπάρχουν και άτομα που δεν ξέρουν εδώ, αν έχετε κάποια γνώμη πείτε την να τη μάθουμε ρε παιδιά!
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Έβαλα τον firefox και μου κολλάει...
Σε τι πράγμα σου κολλάει;
Όταν ορισμένες φορές ανοίγω πάνω από δύο καρτέλες, κολλάει και δεν ανταποκρίνεται ο υπολογιστής που σημειωτέον είναι πολύ ισχυρός...
Πρέπει να έχω ξεπεράσει και τις... 100 καρτέλες ανοιχτές (σβήνοντας spammers από το φόρουμ) και δεν κόλλησε ποτέ.
-
Πρέπει να έχω ξεπεράσει και τις... 100 καρτέλες ανοιχτές (σβήνοντας spammers από το φόρουμ) και δεν κόλλησε ποτέ.
Γιατί μου το κάνει αυτό γαμότο...
-
Θεωρώ τον ΙΕ7 καλό browser, προτιμώ FF, αλλά πραγματικά θέλω να μου πεις ΕΝΑ λόγο να χρησιμοποιεί κάποιος (που έχει επιλογή) τον ΙΕ6.Να σου πω εγώ που τον χρησιμοποιούσα ως σχετικά πρόσφατα.
1ον:Δεν ξέρει τι κάνουν καλύτερα οι άλλοι browsers, αυτός που χρησιμοποιεί τον καλύπτει και συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει η πλειοψηφία των χρηστών.
2ον: Η δύναμη της συνήθειας. Κάτι που το χρησιμοποιείς χρόνια καθημερινά, σου έχει γίνει δεύτερη φύση. Δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το καινούριο ακόμα και αν ξέρεις ότι είναι καλύτερο, γιατί βαριέσε να συνηθήσεις τις ιδιαιτερότητές του.
3ον: Γιατί αυτός που χρησιμοποιώ ΕΓΩ είναι ο καλύτερος, τον χρησιμοποιούν οι περισσότεροι και εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Τσοπάνη.Επι της ουσίας τώρα, κατά τη γνώμη μου είναι καθαρά θέμα κολλήματος. ΙΕ7 και Firefox ελάχιστες διαφορές έχουν. Η πλειοψηφία χρησιμοποιεί τον ΙΕ γιατί αυτόν ξέρει αυτόν εμπιστεύεται και τον Firefox γιατί ο άλλος είναι της Microsoft (ουυυυυυυυυυ 666, ουυυυυυυυυυυυυυ 666) ενώ ο Firefox είναι in.
Εγώ χρησιμοποιω ΙΕ7 γιατί τον έχω συνηθίσει, γιατί όταν πατάς το μεσαίο κουμπί του ποντικιού για να ανεβοκατεβάσεις την σελίδα ο FF μου κολλάει, γιατί στον FF κλείνει το tab ακόμα και όταν δεν είναι ενεργό αν πατήσεις πάνω στο x (πολύ σπαστικό) και γιατί δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με τα 3549 add-ons που κάνουν θαύματα.
Αν θέλει κάποιος ας γράψει γιατί χρησιμοποιεί Firefox.
Τα τραγικά: tabbed browsing (έλα;), είναι πιο γρήγορος (τι σκατά ρολόγια που μετράνε milisecond έχετε;), είναι πιο ασφαλής (τι πάθατε τόσο χρόνια από τον ανασφαλή IE;) και είναι πιο σταθερός (αμά κάνει δηλαδή σεισμό δεν κουνιέται;) δεν τα θεωρώ απαντήσεις. -
Opera...
[alfisti mode]
γιατί όταν είχε tabs, block content, block unwanted pop-ups, google search box κλπ οι άλλοι μαζεύαν βελανίδια
γιατί δεν το χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος
[/alfisti mode]
γιατί το back δεν κάνει ψευτο-reload [IE sux σε αυτό]
γιατί δεν είναι trendy σαν τον ff
γιατί δεν χρειάζεται κανένα add on
γιατί δεν θες να βλέπεις τις σελίδες έτσι όπως τις έφτιαξε ο δημιουργός τους
γιατί ActiveX controls δεν θα τρέξει ακόμα κι αν θες
γιατί σου δείχνει τι ακριβώς κατεβαίνει, από που και με τι ταχύτητα σε κάθε σελίδα που ανοίγεις [έλεος ΙΕ]
γιατί έχει integrated mailer για όλα τα μουφοmail accounts -για sign ups κλπ-
γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις copy-paste μια διεύθυνση που δεν είναι link για να την ακολουθησεις
γιατι μπορείς να κάνεις translation με δεξι click (χωρίς addon )
γιατί μπορείς να ένα default setup για αυτόματη συμπλήρωση των αληθινών personal information που πρέπει να συμπληρώνεις σε κάθε on-line registration
...
γιατί crashαρε όταν πήγα να βάλω το τελευταίο edit στο post μου -
γιατί αυτά (και άλλα) βαριόμουν να γράψω
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Κι ο HiFi ειναι μηχανικος και χρησιμοποει εμοτικονς (λιγοτερα βεβαια απο μενα αλλα πλησιαζει.. ).Να που πέρασα στο Hall of Fame και για ένα άλλο λόγο εκτός από την...αντιπάθειά μου στα Skoda, στους κάγκουρες και πρόσφατα στα...χειροκίνητα κιβώτια!
Πάντως, μηχανικός κι εγώ, αλλά μ' αρέσουν τα εμοτικονς, όπως και το...Photoshop (έχω περάσει ώρες επί ωρών πάνω του κι ας μην ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια!).
Τέλος, δεν μου αρέσουν χαρακτηρισμοί τέτοιοι, 'βάζει εμοτικον σαν γραφίστας', άρα εγώ τώρα που γράφω με τυφλό σύστημα, μάλλον είμαι...γραμματέας!Τέσπα, επί του προκειμένου, Firefox και για μένα, τον χρησιμοποίησα όταν ο ΙΕ6 είχε παλιώσει και δεν είχε Tabs. Οταν απέκτησε Tabs με τον ΙΕ7, δεν βρήκα λόγο να μην παραμείνω πιστός στον Firefox και επιπλέον έβαλα και τους γονείς μου στο τριπάκι! Τώρα σερφάρουν κι αυτοί με την αλεπού! Αν δεν το είχα κάνει και δεν τους είχα πείσει, ακόμη θα ήταν με τον ΙΕ6...
Κι αυτό δείχνει για ποιο λόγο οι πολλοί, δεν μπαίνουν στον κόπο ν' αλλάξουν κάτι που έχουν συνηθίσει να δουλεύουν...Πάντως, ΣΗΜΕΡΑ δεν βλέπω τραγικές διαφορές μεταξύ ΙΕ7 και Firefox, αυτό που ξέρω πάντως είναι πως σε κάποια sites ΔΕΝ μπορείς να μπεις με FireFox, επομένως, ΔΕΝ γίνεται να καταργήσεις τον ΙΕ (βλ. τράπεζες ή έστω το site της Microsoft όταν θέλεις να ενεργοποιήσεις έναν εταιρικό Windows 2003 Server , πραγματικό περιστατικό που μου έτυχε πριν μερικές μέρες, η σελίδα με τον FireFox ΔΕΝ λειτουργούσε! Τσατσιά της MS , αλλά τι να κάνεις; )
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
είναι πιο ασφαλής (τι πάθατε τόσο χρόνια από τον ανασφαλή IE;)Μας έχει κάνει πολλά, πάρα πολλά.
Ειδικά όταν χρειάζεται να φορμάρουμε επανειλημμένως υπολογιστές των οποίων οι ιδιοκτήτες εμμένουν να τον χρησιμοποιούν, και να πατούν σε όποιο link βρουν μπροστά τους (άσε που σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται ΚΑΝ να πατήσεις... σου έρχεται από την μολυσμένη διαφήμιση στην κατά τα άλλα -σχετικά ή μη- αθώα σελίδα που ανοίγεις.. ) -
Firefox στο σπιτι η IE 6. To IE 7 το εχω και ειναι σπασα$#%κο. Πολλες σελιδες δεν φορτωνουν και πολλες Ελληνικες τραπεζες δεν τους αρεσει.
Επισης εχω δουλεψει Οπερα (μ'αρεσει) και τωρα τελευταια και Σαφαρι.Στην δουλεια ΙΕ 6. (μια και επισημα αποαγορευεται να κατεβαζουμε/εγκαθιστουμε προγραματα).
Νικος
-
Ψηφίστε ποιόν web browser χρησιμοποιείτε και γιατί.
Εγώ χρησιμοποιώ Internet Explorer γιατί έχει πολύ καλύτερη γραμματοσειρά από τον Firefox.
Όσοι χρησιμοποιείτε Firefox γραψτε σε ποιούς τομείς τον θεωρείτε καλύτερο από τον Explorer και το αντίθετο.
Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους web browser.Εχω την αίσθηση ότ η λίστα θα έπρεπε οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τον Safari, τον default browser των mac που χρησιμοποιούν κάποιες χιλιάδες Ελλήνων χρηστών macintosh.
Παρεπιπτόντως πρόκειται για κορυφαίο εργαλείο.
Υ.Γ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και για PC.
-
εγω τον Opera , τον εβαλα πριν πολλα χρονια και εχω μεινει εκει , firefox χρησιμοποιω παντου αφου τον εχουν ολοι αλλα δε μου εχει κανει κλικ για να τον βαλω.
IE6 χρησιμοποιω στη δουλεια , δεν ειμαι εκει για serfing οποτε μια χαρα με καλυπτει.
εχω ενα firefox που τρεχει απο το flashακι χωρις install , σε περιπτωση που βρεθω σε κουλο pc αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε.
-
Μόλις τώρα κατέβασα τον Opera. Φαίνεται πολύ καλός!
Eίχα πρόβλημα με pop-ups και μου το έλυσε. Τα μπλοκάρει. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Opera...[alfisti mode]
γιατί όταν είχε tabs, block content, block unwanted pop-ups, google search box κλπ οι άλλοι μαζεύαν βελανίδια
γιατί δεν το χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος
[/alfisti mode]
γιατί το back δεν κάνει ψευτο-reload [IE sux σε αυτό]
γιατί δεν είναι trendy σαν τον ff
γιατί δεν χρειάζεται κανένα add on
γιατί δεν θες να βλέπεις τις σελίδες έτσι όπως τις έφτιαξε ο δημιουργός τους
γιατί ActiveX controls δεν θα τρέξει ακόμα κι αν θες
γιατί σου δείχνει τι ακριβώς κατεβαίνει, από που και με τι ταχύτητα σε κάθε σελίδα που ανοίγεις [έλεος ΙΕ]
γιατί έχει integrated mailer για όλα τα μουφοmail accounts -για sign ups κλπ-
γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις copy-paste μια διεύθυνση που δεν είναι link για να την ακολουθησεις
γιατι μπορείς να κάνεις translation με δεξι click (χωρίς addon )
γιατί μπορείς να ένα default setup για αυτόματη συμπλήρωση των αληθινών personal information που πρέπει να συμπληρώνεις σε κάθε on-line registration
...Κι εγώ opera.. Για όλα τα παράπανω και γιατί τον έχω συνηθίσει και με βολευει!
-
Μόλις τώρα κατέβασα τον Opera. Φαίνεται πολύ καλός!
Eίχα πρόβλημα με pop-ups και μου το έλυσε. Τα μπλοκάρει.και ο ΦΦ τα μπλοκάρει.....
προτιμήσεις απο το site.....
http://www.download.com/sort/3150-2356_4-0-1-4.html?tag=dir -
Firefox από την 0.8 έκδοσή του ...από όσο θυμάμαι.
γιατί:
έχει πολύ βολικό και απόλυτα παραμετροποιήσιμο interface
έχει add-ons όπως τα αναντικατάστα για μένα adblock, forecast weather, bbcode extra, smiley xtra & torrent toolbar.
έχει το Mozbackup που με μία κίνηση τραβάς ένα image του και ξενοιάζεις από ρυθμίσεις, bookmarks και addons.
είναι open source.
υπάρχει και στο Linux πράγμα που με βολεύει αφάνταστα.Firefox και ξερό παντεσπάνι!
-
Για τον τομέα ασφάλειας των browser.
Προχθές κατέβασα τον Opera που όντως είναι πιο γρήγορος από τον Firefox.
Στον τομέα ασφάλειας σε ένα σάιτ που επανηλλειμένως έχει δεχθεί επιθέσεις απο χάκερ από Explorer και Firefox έμπαινα χωρίς να υπάρχει καμμιά ειδοποίηση.
Μόλις πήγα να μπω από τον Opera μου έβγαλε ειδοποίηση ότι το συγκεκριμμένο σάιτ εχει πρόβλημα ασφάλειας και συνιστάται να μην γίνει είσοδος.
Μίλησα με τα παιδιά που είναι υπεύθυνα στο σάιτ και μου είπαν ότι όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από επιθέσεις από χάκερ.
Ο Firefox και ο Explorer όμως δεν μου εβγαλαν ειδοποιήσεις. -
Χρησιμοποιώ το safari της Apple. Aπλά ο πιο γρήγορος που υπάρχει.
Ποιόν web browser χρησιμοποιείτε;