-
μπα.....
προτειμώ τον Opera ή Firefox...... -
Εγώ τώρα χρησιμοποιώ Opera.
Εσύ Θόδωρα; -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Εγώ τώρα χρησιμοποιώ Opera.
Εσύ Θόδωρα;το ίδιο.....
ο Google Chrome νομίζω ότι δεν είναι η τελική έκδοση ακόμα....... -
Λιτός απλός και σφαιράτος ο Κρομ. Μένει μέχρι νεωτέρας παράλληλα με FF γιατί μου αρέσει πολύ.
Τον έβαλα και μου έφτιαξε τα μπουκμαρκς όπως ακριβώς τα είχα στον FF.Τα μόνα που μου λείπουν από το FF είναι το adblock. Τόσο καιρό με FF έιχα ξεχάσει πως είναι τα διαφημιστικά μπανεράκια.
Τογιοταμαν ε ναι η μπέτα είναι...το λέει ξεκάθαρα.
-
εκεί είναι και όλο το ζουμί με το ff
τα extensions
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
**Οι μηχανικοί της εταιρείας βασίστηκαν σε υλικό από μια ποικιλία προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα, όπως το WebKit της Apple και ο Firefox του ιδρύματος Mozilla. O κώδικας του τελικού προϊόντος θα είναι ανοιχτός σε άλλους προγραμματιστές για τη βελτίωση και την επέκτασή του, ανακοίνωσε η Google.
Xαίρομαι που επιβεβαιωνομαι για ακόμα μια φορά
Κάτι λέγαμε τις προάλες για ανοιχτό λογισμικό,συναγωνισμό κλπ......Το 2006, η Google κατήγγειλε στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ότι η Microsoft είχε προχωρήσει σε αλλαγές του λογισμικού που καθιστούν δυσκολότερη την εγκατάσταση ανταγωνιστικών εργαλείων αναζήτησης.
Αν και η Δικαιοσύνη αποφάσισε να μην παρέμβει, η Microsoft προχώρησε σε αλλαγές στον τρόπο που ο IE διαχειρίζεται τις διαθέσιμες εργαλειοθήκες.
H διεύθυνση του Google Chrome (http://www.google.com/chrome' target='_blank) δεν είναι ακόμα διαθέσιμη το μεσημέρι της Τρίτης.**
Πόσες ακόμα τρικλοποδιές,εμπόδια,απειλές και αντιγραφές θα καταχραστεί η microsoft για να εκμεταλευτεί καταχραστικά το μονωπόλιο?
Ε δε μπορεί,μια δύο τρείς..........
Η αρχή έγινε ήδη με τους internt browser,οπου ο ΙΕ παιρνει σταθερά την κατιούσα,ένα κομμάτι του λειτουργικού που αντικαθίστατε χρόνο με το χρόνο απ τους χρήστες στην ποιό ήπιά του μετάβαση.
Να περιμένουμε αλλαγές και στα λειτουργικά............ -
O chrome για την ώρα φαίνεται να είναι ταχύτατος και επιπλέον έχει το μεγάλο ατού ότι κάθε tab που ανοίγει έχει ξεχωριστό process. Έτσι αν κολλήσει κάποιο tab δε χρειάζεται να σκοτώνεις ολόκληρο το browser αλλά μόνο το ένα tab...
Για την ώρα είναι beta μη ξεχνιόμαστε!!!
-
Ο χρήστης To blog Gizmodo έγραψε:
google chrome eula claims ownership of everything you create on chrome from blog posts to e-mails
So, are you enjoying the snappy, clean performance of Google Chrome since downloading yesterday? If so, you might want to take a closer peek at the end user license agreement you didn't pay any attention to when downloading and installing it. Because according to what you agreed to, Google owns everything you publish and create while using Chrome. Ah-whaaa?
Here are the juicy bits in question:
- Content license from you
11.1 You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services. By submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content which you submit, post or display on or through, the Services. This license is for the sole purpose of enabling Google to display, distribute and promote the Services and may be revoked for certain Services as defined in the Additional Terms of those Services.
11.2 You agree that this license includes a right for Google to make such Content available to other companies, organizations or individuals with whom Google has relationships for the provision of syndicated services, and to use such Content in connection with the provision of those services.
11.3 You understand that Google, in performing the required technical steps to provide the Services to our users, may (a) transmit or distribute your Content over various public networks and in various media; and (b) make such changes to your Content as are necessary to conform and adapt that Content to the technical requirements of connecting networks, devices, services or media. You agree that this license shall permit Google to take these actions.
11.4 You confirm and warrant to Google that you have all the rights, power and authority necessary to grant the above license.
Well, I guess I shouldn't have used Chrome to put some posts up yesterday, because I certainly do not have the rights, power or authority to hand over my work from Gawker to the Googe. Oops! You'll have to pry the rights to my posts from Nick Denton's cold, dead hands, Google.
In any case, it's a pretty unnecessary and unreasonable thing to put in the EULA for a browser, of all pieces of software, which makes it pretty questionable. Why in the hell would Google want ownership of every single blog post or email written in its browser? It's so unreasonable that it borders on the insane. I can't really imagine Google actually invoking this and suddenly publishing heavily edited entries from your LiveJournal for profit, but I think a lot of people would feel much better about hopping on board with Chrome if this little piece of sketchy legalese was axed.
What say you, Google overlords?
- Content license from you
-
Really weird αυτό αλλά η απαθέστατη -κατά πολλούς- αλλά ειλικρινέστατη και ουσιαστικότατη απάντηση που έλαβα από twitterers ήταν:
They probably own you already anyways...
Ναι, μου την σπάει + με ενοχλεί αυτός ο όρος αλλά...
-
-
Κάνει κάποια κολληματάκια όταν πας να τρέξεις pdf ή αν κατεβάζεις κάτι από youtube και θες να πας κάπου στη μέση του video αν η αρχή δε σε ενδιαφέρει.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Really weird αυτό αλλά η απαθέστατη -κατά πολλούς- αλλά ειλικρινέστατη και ουσιαστικότατη απάντηση που έλαβα από twitterers ήταν:They probably own you already anyways...
Ναι, μου την σπάει + με ενοχλεί αυτός ο όρος αλλά...
αλλά... so very true. Από αυτή την άποψη, δεν τους κάνω τη χάρη να παίζω ΚΑΙ με τον browser τους, κι ας είναι καλός.
-
IMHO
το google γενικα:
α) εχει καλες ιδεες
β) παιζει εκ του ασφαλους
γ) υποσχεται περισσοτερα αποσα δινει
το οτι o chrome ειναι beta δε σημαινει τιποτα , μπορει να ειναι beta για παντα.(και φυσικα δεν σκοπευουν να φτιαξουν ΤΟΝ browser αλλα να βγαλουν απο αλλου τα λεφτα τους..διαφημισεις , κυριαρχια στον ιντερνετ κλπ)G60 κοψε λιγο τα ονειρα καταστροφης της microsoft , pliz?
-
α) συμφωνούμε
β) γιατί?
γ) που το κανε αυτό?δ)Η google είναι από τις λίγες εταιρίες που τιμάνε το beta..
-
β)γιατι μπαινει εκ των υστερων. βλεπει τι συμβαινει , το προσαρμοζει στα μετρα του και χωνεται , δεν εχει προσδοκιες για μεριδιο αγορας , αρκει να φαει κατι απο τους αλλους. ετσι πιστευω θα μπει σε ολες τις αγορες.
γ)αυτο που ποσταρατε πριν για τα δικαιωματα της google? ναι δεν ειναι οτι υποσχεται περισσοτερα αλλα οτι κανει κατι κατω απο το τραπεζι.
στο android το λειτουργικο για τα κινητα , εδωσαν νεο SDK σε 50 επιλεκτους (μεσω ενος διαγωνισμου κλπ κλπ ενω ολοι οι αλλοι ειχαν μηνες να δουν update ) δε ξερω γιατι το εκαναν, αλλα το μυαλο των περισσοτερων πηγε στο οτι τελικα δεν θα εχουν τις ιδιες δυνατοτητες αναπτυξης software. -
β) με το google docs πώς μπήκε εκ των υστέρων? Πρωτοποριακή υπηρεσία.. Το google code? Μα η google δεν βγάζει λεφτά από τα προιόντα (docs, code, reader, calendar, chrome), βγάζει από διαφημίσεις. Αυτό που κάνει είναι να διατηρεί ψηλά το brand loyalty (δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στα ίδια ποσοστά με την Apple) έτσι ώστε να έχει παράπλευρα οφέλη. Την συμφέρει ένα ισχυρό web.. Γι αυτό εξάλλου είναι ο κύριος χρηματοδότης της Mozilla.. Διάβασα στο twitter προχθές την γνώμη κάποιου και έλεγε ότι δεν ενδιαφέρει την google να πάρει ποσοστό με το chrome, της αρκεί οι τεχνολογίες του Chrome να περάσουν και σε άλλους browsers -> καλύτερο web. Γι αυτό είναι και open και δεν το έκλεισε..
γ) Πρώτη φορά κάνει κάτι τέτοιο (ή εγώ δεν έχω δει άλλο αντίστοιχο περιστατικό), δεν είναι πάγια τακτική της.
Το android είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης, δεν έχει μπει ακόμα σε κινητό, οπότε και αυτοί οι 50 που το πήραν, πολλοί μου φαίνονται. Το SDK δεν είναι ολοκληρωμένο, απλά έχει ξεκαθαριστεί ότι κάποια κομμάτια του δεν πρόκειται να αλλάξουν όταν κυκλοφορήσει επίσημα. Αν δίναν το SDK σε όλους, φαντάζεσαι τι χαμός θα γινόταν όταν η google θα έλεγε 'Καινούρια έκδοση, τα features άλλαξαν, όλα τα apps που χτίσατε είναι σχεδόν άχρηστα. Κρίμα για την δουλειά σας'. Και σκέψου ότι (και) η Google πάει να ανοίξει ένα αντίστοιχο app store, δεν μπορεί να το ξεκινήσει με λάθος κινήσεις όπως αυτή που περιγράφω παραπάνω.
Δυνατότητες ανάπτυξης σίγουρα υπάρχουν. Το θέμα όμως είναι ότι καλούς developers βρίσκεις, ενώ οι καλές ιδέες (είτε στο web, είτε στην ανάπτυξη αλγορίθμων) είναι πολύ λιγότερες. Και γι αυτό κοστίζουν τόσο πολύ. Οπότε η google προτιμάει να έχει 50 (τυχαίο νούμερο) καλούς developers για το χτίσιμο του android & να δώσει το SDK για να δουλέψουν πάνω σε αυτό άλλες 50.000 καλοί developers.. Win/Win situation..
Ο chrome αποδεικνύει αυτό ακριβώς. Σαν υλοποίηση ένας multi-proccessing web-browser δεν είναι τίποτα το τρομερό. Εγώ στο δεύτερο έτος της σχολής μου έφτιαξα έναν multi-threading web-browser, οπότε φαντάσου πόσο απλό είναι να χτιστεί ένας τέτοιος browser από τα σαΐνια του MIT και του Stanford που έχει η google.. Αλλά ποιος είχε την ιδέα? Η google και όχι εγώ. (Σίγουρα είναι πολλά παραπάνω από ένα project ενός πανεπιστημίου στην άνω ραχούλα, αλλά νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω)
-
http://www.pestaola.gr/breaking-google- ... es-island/
Google Chrome event στην.. Ρόδο?
-
αυτο που λες με τις εκδοσεις εχει γινει ηδη... αλλα δεν ειναι εκει το προβλημα , anyway εχει μπει εδω και μηνες σε κινητο , τωρα οπου ναναι βγαινουν και στην αγορα , ουσιαστικα εδωσαν σε αυτους τους 50 προβαδισμα στην αναπτυξη εφαρμογων.
-
Ο χρήστης Το Trusted Reviews έγραψε:
Google Chrome Takes 1% of Browser Market In 48 Hours
Boy, Google has a high standing on the Internet...
Less than 48 hours since the search giant launched 'Chrome', its first web browser, StatCounter Blog claims the software has taken no less than one per cent of the global browser market. That may not sound like much but to put it into perspective: that is more than Opera has attained in its lifespan to date. By comparison Safari has approximately 6.5 per cent, Firefox 22 per cent and Internet Explorer 70 per cent.
“This is a phenomenal performance,” commented StatCounter's Aodhan Cullen, “this is war on Microsoft but the big loser could be Firefox.” This makes sense given the more cutting edge nature of Firefox users with many IE users less technical and often unaware of the choices available to them beyond what came installed on their systems.
Of course initial interest doesn't mean long term adoption but Chrome has seemingly made a positive early impression despite its current lack of third party add-ons (this should change with it being open source) and, in many ways, radical alterations to the stereotypical browser experience.
On a less positive note however eagle eyed surfers have caught wind of a particularly scary clause in Chrome's user licence, #11 states 'By submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content which you submit, post or display on or through, the Service'.
To be fair Google has responded quickly to this saying it was an over generalisation and they 'are working quickly to remove language from Section 11 of the current Google Chrome terms of service. This change will apply retroactively to all users who have downloaded Google Chrome.”
Hopefully that clears that up. Now on with Beta version 2.0!
Update
The controversial section 11 is now fixed as such:
**11. Content licence from you **
11.1 You retain copyright and any other rights that you already hold in Content that you submit, post or display on or through the Services.
-
επισης γαματο ειναι το google health (αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να το δουμε στην ελλαδα)
Ποιόν web browser χρησιμοποιείτε;