-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
1.Ο τιτλος Aυτοκίνητο-προίκα για νεαρή εργαζόμενη, στα 30Κ Εuro ,ειναι σαφης ως προς τη χρηση που το προοριζει η κοπελα,τουλαχιστον ως προς την αρχικη διατυπωση.ασχετο αν τα μαζεψε μετα ο coyot.ΒΤW η προικα ως θεσμος ειναι παρωχημενος2.Η εισαγωγη και το υφος του coyot(χωρις να τον ψεγω) ηταν αυτα που επεφεραν την κατρακυλα του τοπικ στο βορβορο του χαβαλε
Η χρήση του ΟΡΟΥ προίκα είναι παρωχημένη. Η προίκα ως θεσμός είναι δήθεν παρωχημένος, για να τηρούμε τα προσχήματα και να δείχνουμε 'προοδευτικοί'. Δεν ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ τον όρο προίκα αλλά θέλουμε η κοπέλα να έχει το διαμερισματάκι της και ένα εξοχικό. Και παλαιότερα παντρευόντουσαν κοπέλες χωρίς προίκα, όπως και τώρα. Όμως όταν είχε γερή προίκα ή σήμερα έχει δύο-τρία διαμερίσματα η κοπέλα, ήταν και είναι πιο εύκολο να παντρευτεί.
Το Coyot σωστά ανέφερε με το όνομά του τον όρο προίκα, χιουμοριστικά κατηριάζοντας τους 'προοδευτικούς' που μόνο τον όρο έχουν καταργήσει, αλλά όχι τον θεσμό.
Τέρμα το off topic, να μην αρχίσουμε να μιλάμε για προγαμιαία συμβόλαια. Επιστροφή στο θέμα, καμιά πρόταση για αμάξι;
-
Καλό θα ήταν να είχαμε και κανένα input από την κοπέλα.
Από τα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα τι σκέφτεται?
Θα πάει να δοκιμάσει κανένα? Κι αν δοκίμασε πώς της φάνηκε.
Μήπως άρχισε να επαναπροσδιορίζει τις ανάγκες της?
Θα θέλαμε δηλαδή μια επιβεβαίωση από την ίδια για να δούμε προς τα πού θα το τραβήξουμε. Και αν τυχόν τελικά δεν είναι τόσο ένα αυτοκίνητο που ψάχνει αλλά άντρα τότε τουλάχιστον να μας το πει για να προσαρμοστούμε ανάλογα αλλά και για να αλλάξουμε και τον τίτλο.... -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Δεν ξύνει το μουνί της, .Δεν μιλας ωραια ομως...
-
μετα απο ολες τι λαλακιες μου γραψαμε ολοι μας δεν παιρνει μια γκαρσονιερα σε κανενα νησι....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μα ήδη τόνισα από μόνη μου τον άβυσο που χωρίζει το Corolla & το Civic με τη Lexus... Δεν νομίζεις;
Προσωπικά εγώ δεν σκέφτηκα ποτέ σαν Desperate Housewife αλλά πάνω στα στάνταρ που θετει ο φίλος μας, το αυτοκίνητο η κοπέλα το θέλει για μια ζωή... Τουτεστιν 7-10 χρόνια... Στα οποία ίσως να παντρευτεί ίσως να κάνει παιδιά, μπλα, μπλα, μπλα...
Τι λογική είναι αυτή τώρα!
Μήπως ν'αγοράσει μαζί και τα ...καρεκλάκια για τα μωρά;;
Ακόμη δεν τον βρήκαμε, Μήτσο τον βαφτίσαμε!
Ούτε παντρεμένη είναι, ούτε παιδιά έχει και μέχρι να φτάσει σ' αυτό το σημείο, πρέπει να οδηγεί ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ (= μόνη γυναίκα ψάχνει.... ) ένα γκουμουτσοειδές sedan!
Πολύ φοβάμαι πως δεν θα φτάσει στο γάμο, θα έχει πεθάνει νωρίτερα από ανία!Ν' αγοράσει κατι πιο γουστόζικο ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ δεν το σκέφτεσαι καθόλου; Πρέπει να πάρει την μαούνα , γιατί 'δεν μπορεί, θα κάνει παιδιά σε λίγο;'
Είπες την μαγική κουβέντα! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ να παρει κατι να το χαρεί! Αυτό θα κάνω και εγώ...
Παντως...κατά τα άλλα....υποστηρίζω Α3!
-
Εδώ που τα λέμε αφήσαμε τελείως εκτός κουβέντας το σενάριο του να πάρει ένα αρκετά πιο μικρό και φτηνό αμάξι (Ypsilon πχ) και με 7-8.000 να κάνει μια πλαστική βυζέων που στην τελική έχει και μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία και ως προίκα ( ) και γενικά από ένα τουρμπάτο Α3...
-
Παρωχημένοι είστε και φαίνεστε.
Μια χαρά κρατάει ο θεσμός εδώ γύρω, άσχετα αν δεν ονομάζεται έτσι, αλλά 'γονική παροχή' -
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
Δεν ξύνει το μουνί της, .
Δεν μιλας ωραια ομως...
Πράγματι δεν μιλάω ωραία κι αυτό το ξέρουν άριστα όσοι με γνωρίζουν.
Το χωρίο που παρέθεσες είναι ευκαιριακή αιχμή για όσες το κάνουν, και επαινετικό για την συγκεκριμένη, που ούτε το κάνει (αντιθέτως κάνει μια εξαιρετικά απαιτητική δουλειά), ούτε 'προίκα' χρειάζεται (ίσως ούτε και γαμπρό - δεν ξέρω).
-
Κι αφου το γυρισαμε στο σοβαρο εγω θα προτεινα κατι αναμεσα στο νεο Focus και στο νεο Mazda 6.
Και φυσικα ας δει και την 320 προς τα πανω
-
Λοιπόν, η συνάδελφος θα πάρει Α3 Σπόρτμπακ, μπροστοκούνα ντήζελ._
-
140 ή 170? Να βάλει και το S-tronic να της πείς
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Λοιπόν, η συνάδελφος θα πάρει Α3 Σπόρτμπακ, μπροστοκούνα ντήζελ._την B-Class την είδε?
ρώτα αν θες γιατί προτίμησε το Audi. thanks -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Λοιπόν, η συνάδελφος θα πάρει Α3 Σπόρτμπακ, μπροστοκούνα ντήζελ._Κάνει πολλά χιλιόμετρα και θα έχει οικονομία από το ντίζελ ή θα έχει καλύτερη μεταπώληση;
-
Ντίζελ;;; Τη νομοθεσία τη γνωρίζει;;
-
Τον γαμπρο τον ρωτησε?
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Λοιπόν, η συνάδελφος θα πάρει Α3 Σπόρτμπακ, μπροστοκούνα ντήζελ._Μια χαρά επιλογή είναι! ... κι ας λέμε εμείς ό,τι θέλουμε!
Πες μας αν θέλεις και πώς κατέληξε σε αυτό. Δηλαδή τι είδε τι απέκλεισε και γιατί κλπ. -
Θα πώ κι εγω τη γνώμη μου,αν και τώρα είδα το τόπικ (δεν πολυμπαίνω στο φόρουμ):
Υπάρχουν λοιπόν επίσης και οι 118d 143ps,120d 177ps,123d 204ps...
Ολες με δίλιτρο μοτέρ ντήζελ με την τεχνολογία efficiency dynamics της BMW...
Mιλάμε για τεχνολογία αιχμής με απόδοση ζηλευτή...
Ποτέ δεν είναι αργά πάντως να αποφύγει τους μέτριους ντήζελ της VAG... -
μετριους Diesel οπως ... Le Mans?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ντίζελ;;; Τη νομοθεσία τη γνωρίζει;;Στη Θεσσαλονικη που γνωριζω,μετα απο προσφυγες εχουν εκδοθει 2 αθωωτικες αποφασεις(τελεσιδικες) που σημαινει και να σε πιασουν υπαρχει δικαστικο προηγουμενο και την σκαπουλαρεις.Με καθε επιφυλαξη.
Γι'αυτο εχει δοθει μια εντολη χαλαροτητας προς τους τροχαιους(τις προαλλες μονο παντιλικια δεν καναμε με πετρελαιοκινητη BMW μπροστα απο περιπολικο και δε μας ειπαν τπτ),μεχρις ωτου καποια προεκλογικη περιοδο βγει ο οποιος πρωθυπουργος και ανακοινωσει την 'απελευθερωση' των μεγαλων αστικων κεντρων απο την απαγορευση χρησης πετρελαιοκινητων για ιδιωτες,για να χαθει η φωνη του μεσα στους πανηγυρισμους των αυτιστικων με τα σημαιακια απο κατω...
Λοιπόν, η συνάδελφος θα πάρει Α3 Σπόρτμπακ, μπροστοκούνα ντήζελ._
Σε παρακαλω οταν ειναι τελικο και παραλαβει η κοπελα,πες το μας να κλεισουμε κανα ματι
-
Αν εμπλακείς σε ατύχημα όμως και όχι σε απλό έλεγχο κλάφτα...
Η άδεια που σου δίνει το υπουργείο συγκοινωνιών γράφει επάνω:'Απαγορεύεται η κυκλοφορία στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης πλην περιφεριακής οδού και άνω'. Άρα δεν έχεις άδεια κυκλοφορίας, άρα κυκλοφορούσες παράνομα κατά τον ΚΟΚ, άρα δε σε καλύπτει η ασφάλεια.
Δε γνωρίζω τι θα γίνει αν το κυνηγήσεις νομικά. Προφανώς όμως θα χάσεις χρόνο(πολύ χρόνο) και χρήμα. Το ότι βγήκε αθωωτική απόφαση για κάποιον, δεν εξασφαλίζει ότι θα γίνει και για τον επόμενο.
Έχω γνωστό με αγροτικό από Χαλκιδική που μπήκε μέσα στην πόλη 'παράνομα'. Τράκαρε με ένα Clio, που έπεσε πάνω του. Δυστηχώς για αυτόν, δε τα βρήκαν μεταξύ τους. Ήρθε η τροχαία και του έκοψε ένα πολύ τσουχτερο πρόστιμο. Η ασφαλιστική του δεν αναγνώριζε τίποτα και η ασφαλιστική του Clio κάλυψε τον πελάτη της για 'ζημιά από ανασφάλιστο όχημα' και τον τρέχει ακόμα στα δικαστήρια!!!
Ηλίθια η νομοθεσία και άδικη(όχι μόνο σε αυτό). Αλλά να μη φταις(αν υποθέσουμε ότι δεν παρανόμησες αρχικά), και να σε τρέχουν;;Off topic και την έκανα
Aυτοκίνητο-προίκα για νεαρή εργαζόμενη, στα 30Κ Εuro