-
@ dirtoulios Με τίποτα μην αρκείσαι στην τηλεφωνική διαβεβαίωση ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα. Κάνε τον κόπο να πας στην Τράπεζα για να πάρεις τα πάντα* γραπτά.
- Την απόφαση της Τράπεζας για ασφάλιση του εγγυητή, τις χρεώσεις, τις ακυρώσεις των χρεώσεων, τη βεβαίωση ότι δεν θα γίνει άλλη χρέωση του λογαριασμού σου χωρίς τη συγκατάθεσή σου.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Μια φίλη με πήρε πριν μερικές μέρες για να μου πει για μια πολύ καλή επαγγελματική ευκαιρία.
Αλλά, δεν μπορούσε να μου πει λεπτομέρειες, έπρεπε να πάω σε μία παρουσίαση στο Ledra Marriot , το ξενοδοχείο στη Συγγρού.
Πήγα και τι να δω: μια γελοία παρουσίαση με κοινωνικο - οικονομική ανάλυση του κώλου, από δω οι φτωχοί, από κει οι πλούσιοι, πώς να πάτε από τη μία κατηγορία στη άλλη κλπ.
Αφού μας ζάλισε με τετοιες βαθυστόχαστες αναλύσεις (έριξα πολύ γέλιο, σ'αυτό δεν έχω παράπονο), μπήκε στην ουσία: δεν θα σας κοστίσει τίποτα, μόνο 50 ευρώ (50 ευρώ = τίποτα), με αυτά θα πάρετε κωδικό με τον οποίο θα αγοράζετε προιόντα από τις καλύτερες εταιρείες του κόσμου, όπως η AmWay, με έκπτωση 21%(είχαν κι άλλες εταιρείες, η χειρότερη απ' αυτές είναι η δεύτερη πολυεθνική στον κόσμο, οι άλλες είναι απλά πρώτες,αλλά είχα λυθεί στα γέλια και δε συγκράτησα ονόματα). ΑΛΛΑ, μπορείτε να βγάλετε πολλά λεφτά αν πείσετε τους φίλους και γνωστούς σας να γραφτούν κι αυτοί και να αγοράζουν προιόντα μας.
Με λίγα λόγια πυραμίδες, που και καλά τα κονομάς.
Το 'πα στη φίλη μου ότι πρόκειται περί απάτης, αλλά μου' πε ότι βγάζει λεφτά απ' αυτό! Που δεν το νομίζω, αλλά δεν το αποκλείω να 'χει γράψει αρκετούς ώστε κάτι να 'χει βγάλει. Το πιθανότερο είναι να 'χει πετύχει η πλύση εγκεφάλου που της έχουνε κάνει.
Πάντως, την καραφλίτιδα δεν τη γλίτωσα μ' αυτά που άκουσα στην 'παρουσίαση'
Μετά έβλεπα και κάτι νεφελίμ στο δρόμο.Είχα πάει πριν μερικές μέρες με το αμόρε για ψαράκι στο Καβουρι, και πάρκαρα μερικά μέτρα από το ξενοδοχείο Divani. Με το που βγαίνω, βλέπω μπροστά μου Cherokee με αυτοκόλλητο στο πίσω παρμπριζ ('Θέλεις να βγάλεις έξτρα εισόδημα;' Τηλεφώνησέ μου μπλα -μπλα...). Πιο κάτω μια Ε200 με παρόμοιο αυτοκόλλητο , πιο μετά μια 116 με αυτοκόλλητα παντού της εταιρείας (Herbalife) και φτάνοντας πια στο ξενοδοχείο, μόλις είχε τελειώσει το σεμινάριο μάλλον, γιατί ήταν τίγκα στους τύπους με κοστούμια και στις γκόμενες με 'τα καλά τους' (Είχε και μερικά ωραία κομμάτια παρεμπιπτόντως! )
Μιλάμε για πολύ έξτρα εισόδημα , τι να σας λέω! Τόσο πολύ εισόδημα είχαν, που οι ψαροταβέρνες της περιοχής τους φαίνονταν φτηνές, όσο ήμασταν εκεί, κανείς απ' όλους αυτούς δεν ήρθε να φάει ψαράκι μαζί μας, φύγανε γι' αλλού!Το συγκεκριμένο σύστημα σαφώς και είναι πυραμίδα και σαφώς μπορεί να δουλέψει για λίγο, όσο βρίσκεις ...κορόϊδα για να γραφτούν ...στην πυραμίδα σου. Όσο αυτοί που γράφεις είναι ενεργοί και τρέχουν και γράφουν κόσμο, τόσο κερδίζεις. Αλλά επειδή γρήγορα οι περισσότεροι κουράζονται και τα παρατάνε, παύει να έρχεται και το χρήμα...
Ειδικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς που είμαστε, πουλάνε ελπίδα, αλλά μάλλον ειδικά τώρα, με τις πωλήσεις του λιανεμπορίου να αγγίζουν ιστορικά χαμηλά, το βρίσκω δύσκολο έως απίθανο να κερδίσεις κάποιο σοβαρό ποσό με τέτοιο τρόπο...
ΣΗΜ: Κάνοντας βόλτα στην Γλυφάδα , στις 30/12, είδα ένα ωραίο επώνυμο δερμάτινο σε μαγαζί που κάποτε ακόμη και στις εκπτώσεις άντε να έφτανε το 30%... Σε χαρτί πρόχειρο, έγραφε 'Σήμερα προσφορές στα μπουφάν-παλτά 50%'. Κοιτάζω την τιμή του μπουφάν 570€. Ε, μπαίνω μέσα και ρωτάω αν η προσφορά ισχύει για το συγκεκριμένο και μου λέει πως βέβαια και ισχύει. Πάω το δοκιμάζω και λέω αμέσως πως το αγοράζω. Τέτοια χαρά για...πώληση τι να πω! Μιλάμε μας παρακαλούσαν να δούμε και κάτι άλλο, πως έχουν και καλές τιμές και σε άλλα ρούχα (πχ είδα την μικρή να κοιτάζει παντελόνια και της λέω να της κάνω ένα δώρο και μιλάμε μας κυνηγούσαν σχεδόν!).
Και μιλάμε για μαγαζιά που μπορεί να έχουν κάμποσα χιλιάρικα ενοίκιο και προσωπικό κλπ κλπ... Αν είναι να ...ενθουσιάζονται με μια πώληση των 285€, και μάλιστα στην εορταστική περίοδο που παραδοσιακά πηγαίνουν καλά, πάει να πει πως τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ δύσκολα στην αγορά!
-
Με πήρε γνωστός στο τηλέφωνο σήμερα για να συμμετέχω σε μεγάλη έκθεση που γίνεται κάθε 2 χρόνια, είχα λάβει μέρος πριν από αρκετά χρόνια στην 1η του για να την ενισχύσω που είναι κλαδική για εμένα, με το γνωστό αυτό βλεπόμαστε μόνο στις εκθέσεις, κατά τα άλλα υπήρχε μια απαξίωση με πολύ ευγένεια, για να πάρει λοιπόν ο ίδιος προσωπικά τηλέφωνο σημαίνει ότι τα χάλια της αγοράς είναι πολύ μεγάλα, πιστεύω ότι στο πρώτο 5μηνο του 2010 θα δούμε πολλά ακόμα.
Βοήθειά μας. -
@dirtoulios
Πες μας ποια τράπεζα είναι, δεν είναι κακό. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
@dirtoulios
Πες μας ποια τράπεζα είναι, δεν είναι κακό.Ναι, παράλειψή μου. 'Δάνειο Εθνικής Τραπέζης' (παρακαλώ...). Και πείτε μου τώρα: εγώ το πήρα πρέφα, όπως και πολλοί ακόμη, φαντάζομαι. Αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι τόσοι που δεν το έχουν καταλάβει (άσε που, από αυτούς που το κατάλαβαν, κάποιοι θα δέχτηκαν αυτό το 'εξτραδάκι').
Πόσα άραγε επιπλέον χρηματα να έπωφελείται πλέον η ΕΤΕ με αυτό το 'κολπάκι'? -
Κατι σχετικό: οι χρεώσεις για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, έχουν καταργηθεί τελικά;
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Κατι σχετικό: οι χρεώσεις για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, έχουν καταργηθεί τελικά;ναι δια του νόμου, αλλά κάποιες τράπεζες ακόμα το παίζουν 'χαζές'.
Κάποιες το έχουν καταργήσει, κάποιες άλλες όχι.επίσης εδώ και καιρό πριν, κάποιες τράπεζες δεν σε χρέωναν αν κατέθετες σε λογαριασμό τρίτου μέσω APS (αυτόματο μηχάνημα συναλλαγής - όχι το ΑΤΜ ) και καλά ως κίνητρο για να μην στέκεσαι στην ουρά του ταμείου και να αποσυμφορίζεται το ταμείο.
-
Συνήθης τακτική για τη χρέωση προμήθειας σε κατάθεση λογαριασμού τρίτου είναι ότι αμα θες να αναγράφεται το όνομά σου ως καταθέτης θα πληρώσεις αυτά τα 0,30 € (ή όσα είναι), αν όχι δε θα πληρώσεις τίποτα. Ε το λογικό είναι όμως ότι θα θες να φαίνεται ότι εσύ τα κατέθεσες... ωραία κομπίνα
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Συνήθης τακτική για τη χρέωση προμήθειας σε κατάθεση λογαριασμού τρίτου είναι ότι αμα θες να αναγράφεται το όνομά σου ως καταθέτης θα πληρώσεις αυτά τα 0,30 € (ή όσα είναι), αν όχι δε θα πληρώσεις τίποτα. Ε το λογικό είναι όμως ότι θα θες να φαίνεται ότι εσύ τα κατέθεσες... ωραία κομπίναΗ Alpha Bank έχει μηχάνημα μέσα στα καταστήματα όπου μπορείς μόνος σου να κάνεις κατάθεση χωρίς να πληρώσεις προμήθεια. Για άλλες τράπεζες δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η Alpha Bank έχει μηχάνημα μέσα στα καταστήματα όπου μπορείς μόνος σου να κάνεις κατάθεση χωρίς να πληρώσεις προμήθεια. Για άλλες τράπεζες δεν ξέρω.
+€bank + Πειραιώς (APS νομιζω λεγεται το μηχανημα)
-
Καποιος (οχι μυθομανης,σοβαρο ατομο) μου ειπε οτι ανακαλυψε οτι η Εθνικη τον χρεωσε μια προμηθεια γιατι 'επι 6 μηνες δεν πηγε στο γκισε με το βιβλιάριο για να παρει κινηση'
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καποιος (οχι μυθομανης,σοβαρο ατομο) μου ειπε οτι ανακαλυψε οτι η Εθνικη τον χρεωσε μια προμηθεια γιατι 'επι 6 μηνες δεν πηγε στο γκισε με το βιβλιάριο για να παρει κινηση'Δεν παιζει (ή κατι μεταφερθηκε λαθος). Στην Εθνικη ειχα να παρω κινηση απο τοτε που ειχαμε δραχμες.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καποιος (οχι μυθομανης,σοβαρο ατομο) μου ειπε οτι ανακαλυψε οτι η Εθνικη τον χρεωσε μια προμηθεια γιατι 'επι 6 μηνες δεν πηγε στο γκισε με το βιβλιάριο για να παρει κινηση'Στην Γερμανία η τράπεζα του κρατιδίου της Βάδη Βυτεμβέργης απαιτούσε μια φορά τον μήνα να πηγαίνεις και να εκτυπώνεις όλη την κίνηση του λογαριασμού σου από το γκισέ η απο μηχάνημα αλλιώς σε χρέωνε για την εκτύπωση και την αποστολή στο σπίτι
-
Εγώ είχα έναν ξεχασμένο λογαριασμό στην Εθνική ο οποίος είχε να κινηθεί από το 2002. Πριν από ένα χρόνο περίπου που έτυχε και βρέθηκα στην Εθνική, ενημέρωσα το βιβλιάριο και διαπίστωσα ότι κάθε εξάμηνο, από τις 30/6/2003 και μετά, με χρέωναν προμήθεια . Έτσι, το υπόλοιπο του λογαριασμού κατέληξε από 1.025 ευρώ στις 30/6/2003, στα 990 ευρώ στις 31/1/2009. Φυσικά έκλεισα αμέσως το λογαριασμό και χαιρέτησα τα κλεφτόπουλα με το όνομά τους.
-
Eμενα στον 1 χρονο χωρις κινηση η HSBC μου τον εκανε suspend τον λογαριασμο, και ετρεχα να τους παω βεβαιωση εργοδοτη, εκαθαριστικο κλπ
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Eμενα στον 1 χρονο χωρις κινηση η HSBC μου τον εκανε suspend τον λογαριασμο, και ετρεχα να τους παω βεβαιωση εργοδοτη, εκαθαριστικο κλπΜια από τα ίδια. Κι εμένα από το 2000 που έχω λογαριασμό στην HSBC το ίδιο μου κάνει κάθε χρόνο Καλά που μου το θύμησες να πάω να σηκώσω κανά 10ρικο από το atm μην τρέχω πάλι για ενεργοποιήσεις
-
Eγω ρε συ, το ειδα περυσι 3 μερες πριν φυγω για Αγγλια, και ετρεχα να εενργοποιησω παλι το λογαριασμο μου, για να τραβαω λιρες πανω χωρις προμηθειες και μαλακιες
Πλακα πλάκα τετοιες μερες γυρνουσα απο Αγγλια περυσι....πρεπει και εγω να παω να τραβηξω ενα 20ρικο
-
Μια απατη επικαιρη που παιζει τελευταια
Πηγαν στον απεναντι μου που εχει ενα μινι μαρκετ δυο τυποι για να του αλλαξουν στην ταμειακη το φπα , εκαναν εκει πως κατι εφτιαχναν και στο τελος του λενε οκ ετοιμο , τους δινει 50 ευρω που ειχαν συμφωνησει και φευγουν .
Τελικα η μηχανη δεν φτιαχτηκε και απλα αυτοι ηταν απατεωνες ο ανθρωπος περιμενε την εταιρεια ετσι κι αλλιως για να του ρυθμισουν την μηχανη ,του ειχαν πει μες την βδομαδα θα ερθουμε και αυτος νομιζε πως ηταν αυτοι -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Μια απατη επικαιρη που παιζει τελευταιαΠηγαν στον απεναντι μου που εχει ενα μινι μαρκετ δυο τυποι για να του αλλαξουν στην ταμειακη το φπα , εκαναν εκει πως κατι εφτιαχναν και στο τελος του λενε οκ ετοιμο , τους δινει 50 ευρω που ειχαν συμφωνησει και φευγουν .
Τελικα η μηχανη δεν φτιαχτηκε και απλα αυτοι ηταν απατεωνες ο ανθρωπος περιμενε την εταιρεια ετσι κι αλλιως για να του ρυθμισουν την μηχανη ,του ειχαν πει μες την βδομαδα θα ερθουμε και αυτος νομιζε πως ηταν αυτοιΚαι που το ήξεραν αυτοί πως ο καταστηματάρχης κάποιους περιμένει για τη συγκεκριμένη αλλαγή; Τυχαίο;
-
Προφανώς βγήκαν στη γύρα και όποιος τσιμπήσει τσίμπησε...
Το άλλο που μου κάνει εντύπωση, είναι πως επαγγελματίας άνθρωπος δέχτηκε να τους δώσει το 50ευρω έτσι χωρίς απόδειξη ή κάποιο παραστατικό (γιατί από ότι κατάλαβα το τσίμπησαν και έφυγαν)
Άλλη μια απάτη που παίζει τελευταία