-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
αυτά να τα ακούει ο tm ή κατα κόσμον Τριαντάφυλλος...την μισείς πολύ την κοπέλα ε;
Ρε σεις, εχουμε χασει καθε μετρο και αισθηση της λογικης. Εγραψε ο αλεφαντος οτι στις προσπερασεις ειναι αθλιο, θελει ακομα και τριτη, ενω η καταναλωση ειναι σαν 1400 οταν πας με 120-130.
ενταξει, και το S, ρε μαγκες για να κανεις προσπεραση θελει να κατεβασεις απο 6η, 3η για να δουλεψει και εχει καταναλωση Evo, αν το πηγαινεις ψηλα. Αυτο που δεν μπορειτε να συλλαβετε ειναι οτι το 120-130 ειναι κοντα στην τελικη που δινει ο κατασκευασης (140 δινει)!
Παρτε ολοι τα αυτοκινητα σας, πηγαιντε τα ταξιδι στην τελικη τους κοντα, και ελατε να κανουμε συγκρισεις καταναλωσης!
Αν δεν μπορειτε να συνειδητοποιησετε τις δυνατοτητες του καθε αυτοκινητου και την χρηση του, τοτε δεν φταιει το αυτοκινητο, ετσι?
Επισης, καποιος να μας πει, ποσο κοστιζει ενας πολλαπλασιαστης για το fiesta και ποσο κοστιζει αλλαγη δισκου και αν μπορεις να τα βρεις εκτος ford
Α! και επειδη η κοπελα ειπε ο 'θειος' μένει γιάννενα, να μας πουν οι ειδικοι, σε ποια ακριβως εθνικη, θα κανει η κοπελιτσα προσπερασεις με οποιοδηποτε αυτοκινητο απο τα 2 κι αν επιλεξει!και για να εχουμε καποια στοιχεια:
Getz: 66 αλογα σε 949 κιλα / ροπη 7,4/3.200
Fiesta: 68 αλογα σε 1045 - ροπη 10,8/2.8000-100: Getz 16,1 | Ford: 15,8
Ενταξει, χαοτικες διαφορες! Fiesta, δαγκωτο!
(Asimov, συγκεντρωωωσουυυυυυ!) -
Συγκεντρωμενος ειμαι Νταξει, οχι πολυ, ακομα ζαλιζομαι απο χτες το βραδυ :lol:
Προσωπικα δε διαφωνω με κατι απο αυτα που λες
Οι διαδρομες που θα κανει εκτος πολης ειναι Τρικαλα-Γιαννενα και πισω.Ο χρήστης tm έγραψε:
Επισης, καποιος να μας πει, ποσο κοστιζει ενας πολλαπλασιαστης για το fiesta και ποσο κοστιζει αλλαγη δισκου και αν μπορεις να τα βρεις εκτος ford
Αυτο εξηγησε το, γιατι δεν το επιασα Για το παλιο Focus εβρισκα ευκολα ανταλλακτικα σε τιμες κατω απο το μεσο ορο...(για το καινουριο δεν ξερω, ουτως ή αλλως η συντηρηση θα γινεται σε εξουσιοδοτημενο ) Για ενα Fiesta (1.4) που υπαρχει στην οικογενεια, το σετ δισκου με τα εργατικα κοστισε 450 ευρω στην αντιπροσωπεια...
-
και μια γνωστη μου 500 ευρω ειχε πληρωσει.. Το ολο συστημα ειναι υδραυλικο, ενω ηθελε και αλλαγη ρουλεμαν (ειναι βαπτιζομενο και κατι τετοιες παπαριες) και το θεμα ειναι οτι δεν μπορουσαμε να βρουμε ΟΕΜ ανταλλακτικα για να τα αλλαξει..
εστω 450, ομως, δεν ειναι πολλα?edit: Skoda fabia 1.2??
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
και μια γνωστη μου 500 ευρω ειχε πληρωσει.. Το ολο συστημα ειναι υδραυλικο, ενω ηθελε και αλλαγη ρουλεμαν (ειναι βαπτιζομενο και κατι τετοιες παπαριες) και το θεμα ειναι οτι δεν μπορουσαμε να βρουμε ΟΕΜ ανταλλακτικα για να τα αλλαξει..
εστω 450, ομως, δεν ειναι πολλα?edit: Skoda fabia 1.2??
Σε αλλη εταιρεια ειναι φτηνοτερο; Για σερβις και λοιπα ανταλλακτικα, παντως, οι τιμες ειναι αξιοπρεπεστατες.... Μια γκομενα που ειχα, με Punto, καπου τοσα ειχε πληρωσει επισης
To fabia το τρικυλιδρο εννοεις; Ξερω 'γω; Ακουγεται καπως.... Ειναι ο ιδιος που φοραει το Fox και το -666 the number of the beast - Polo, ετσι;
Ασε που, ακομα και το 60αρι, βγαινει γυρω στα 11,5 οποτε ειναι εκτος μπατζετ.... -
Να πω κι εγώ μια γνώμη σαν ...εχμ...τοπικός (Γιαννιώτης που και λόγω δουλειάς θα πηγαίνω συχνά εκεί...).
- Το να κάνεις ταξίδι Γιάννενα - Τρίκαλα με 1.1 είναι περίπου αυτοκτονικό με τον υπάρχοντα δρόμο, αλλά σε 1-2 χρονάκια που θα έχει γίνει η Εγνατία σε ένα μεγάλο μέρος μπορεί να ελπίζει!
Πληροφορίες εκ των έσω !
Το ζήτημα δεν είναι να πιάνει 140, αφού και τα 120 είναι μια χαρά, αλλά αν βρει νταλίκα ή ένα φορτηγό στον παλιό δρόμο, το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι σταση για κατούρημα ελπίζοντας πως δεν θα βρει και δεύτερο μετά!
- Δεν καταλαβαίνω το κόλλημα με το μέγεθος επίσης! Αν στο Getz βάλεις 4 άτομα, θα δυσκολεύεται να ξεκινήσει!
Τι να τους κάνει τους χώρους; Καλύτερα ένα Picanto που θα είναι και σβέλτο και μια χαρά θα κάνει την δουλειά της! - Αν επιμένει καλά και σώνει γι' αυτή την κατηγορία, τότε το GPunto είναι η καλύτερη πρόταση, ενώ δεν γνωρίζω αν πουλάνε ακόμη το 206 , που παρότι παλιό, είναι μια χαρά για την χρήση που το θέλει και απείρως καλύτερο από το Getz. Οχι όμως 1.1 ρε Ισαακ! Το 1.4 πόσο ακριβότερο είναι δηλαδή; 1000
-
Τα οικονομικα της δυστυχως ειναι πολυ περιορισμενα (σκεψου απλως ποσο αμοιβεται ενας διδακτορικος φοιτητης στα ελληνικα πανεπιστημια, σε συνδυασμο με το κοστος ενοικιων και διατροφης στα Γιαννενα... ), οποτε περιθωρια για υπερβασεις δεν παιζουν...
Στα περισσοτερα συμφωνω, αλλα τους χωρους δεν τους θελει για μεταφορες ανθρωπων.
Τον δρομο Γιαννενα-Τρικαλα, τον ξερω κι εγω απ' εξω κι ανακατωτα, αλλα τι να κανεις: Πορευεσαι με ο,τι διαθετεις... Αμα κανει ενα-δυο χρονακια ακομα η Εγνατια, μαλλον θα εχει τελειωσει το διδακτορικο, οποτε....
Η σωτηρια θα ηταν ενα αξιοπρεπες μεταχειρισμενο, αλλα τα φοβαται (για λογους αξιοπιστιας) και αδυνατω να την πεισω για το αντιθετο.... -
Ας πάρει τότε το Fiesta. Είναι χίλιες φορές καλύτερη λύση.
-
Το 206 υπάρχει ακόμα με κινητήρες 1.4 & 1.6. Δεν ξέρω κόστος για το 1.4 όμως, και μάλλον βγαίνει εκτός προϋπολογισμού και αυτό.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Το 206 υπάρχει ακόμα με κινητήρες 1.4 & 1.6. Δεν ξέρω κόστος για το 1.4 όμως, και μάλλον βγαίνει εκτός προϋπολογισμού και αυτό.δεν αξίζει. Έχουν κόψει τις προσφορές εδώ και καιρό. Τιμητικά το έχουν στη γκάμα
-
Το Getz εχει 7.4 ροπή ενώ το Fiesta 10,8 οποτε παει δακγωτο για το Ford αναμεσα στα 2!
Εγω παντως μαλλον θα πηγαινα για Kia rio αδερφε, ειδικα αν ειχα να κανω και ταξιδια! Ειναι σε προσφορα με τον 1.4 97 αλογατα βγαινει στα 10 χιλιαρικα
-
HighFidelity
πέστα ρε Γρηγόρη!
Ρε Τριαντάφυλε tm ... δεν είπα να πάρει το ΤSi...είπα ότι εφόσον μιλάμε για ένα απαράδεκτο αυτοκίνητο σε θέματα ενεργητικής ασφάλειας (Getz αλλά και Fiesta) γιατί να μην πάρει το Cuore με 70 άλογα του (τσέκαρε επιδόσεις) και τους ισάξιους χώρους του;
Εφόσον το 1,1 Getz πάλι και να το φορτώσει δεν θα πηγαίνει και θα είναι επικίνδυνο (ειδικά για γυναίκα). Δεν μιλάω να το τελικιάζει και να μπαίνει στις στροφές ...με παρεξήγησες αλλά να μπορεί να κάνει την δουλειά της.
Ειλικρινά το Cuore είναι ότι καλύτερο για αυτήν.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τα οικονομικα της δυστυχως ειναι πολυ περιορισμενα (σκεψου απλως ποσο αμοιβεται ενας διδακτορικος φοιτητης στα ελληνικα πανεπιστημια, σε συνδυασμο με το κοστος ενοικιων και διατροφης στα Γιαννενα... ), οποτε περιθωρια για υπερβασεις δεν παιζουν...
Στα περισσοτερα συμφωνω, αλλα τους χωρους δεν τους θελει για μεταφορες ανθρωπων.
Τον δρομο Γιαννενα-Τρικαλα, τον ξερω κι εγω απ' εξω κι ανακατωτα, αλλα τι να κανεις: Πορευεσαι με ο,τι διαθετεις... Αμα κανει ενα-δυο χρονακια ακομα η Εγνατια, μαλλον θα εχει τελειωσει το διδακτορικο, οποτε....
Η σωτηρια θα ηταν ενα αξιοπρεπες μεταχειρισμενο, αλλα τα φοβαται (για λογους αξιοπιστιας) και αδυνατω να την πεισω για το αντιθετο....Εντάξει, καταλαβαίνω το στρίμωγμα της, αλλά σ' αυτή την περίπτωση , καλύτερα να πάει σε κανένα μεταχειρο Getz που θα είναι και εντός εγγύησης οπότε δεν έχει να φοβάται κάτι και θα γλιτώσει 2 χιλιάρικα το λιγότερο!
Τέλος, τα ενοίκια στα Γιάννενα έχουν φτιάξει απίστευτα, πες της αν πληρώνει πάνω από 300 -
Εγω δεν σε λυπαμε καθολου, μενεις στο Ελληνικο παλιο λαμογιο των Ν. Προαστιων και μιλας?
-
Πιστεύω πως μέχρι ενός σημείου υπερβάλλετε. Και αυτό διότι βάζετε τη θέση σας στη θέση της κοπέλας. Η πλειοψηφία των γυναικών θέλουν ένα αυτοκινητάκι αξιόπιστο (που δεν θα χαλάει) να τις μετακινεί (οικονομικά) από το ένα σημείο στο άλλο, και περιορισμένων διαστάσεων να τις διευκολύνει στο παρκάρισμα. Δεν ενδιαφέρονται για τα 0-100χλμ/ώρα ή τις ρεπρίζ. Συνήθως άλλωστε σε ανοιχτό δρόμο θα κινηθούν με ταχύτητα 100-120χλμ και όχι τελικιάσματα. Λίγες είναι οι καμμένες σαν εμάς...
Με αυτή τη λογική που αναφέρετε, κάποια που έχει Seicento δηλ κινείται όλη την ώρα στο όριο? Αν προσέξετε γύρω σας θα λάβετε αρνητική απάντηση. Κινούνται βάσει των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου και στις περισσότερες των περιπτώσεων τους αρκεί.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πιστεύω πως μέχρι ενός σημείου υπερβάλλετε. Και αυτό διότι βάζετε τη θέση σας στη θέση της κοπέλας. Η πλειοψηφία των γυναικών θέλουν ένα αυτοκινητάκι αξιόπιστο (που δεν θα χαλάει) να τις μετακινεί (οικονομικά) από το ένα σημείο στο άλλο, και περιορισμένων διαστάσεων να τις διευκολύνει στο παρκάρισμα. Δεν ενδιαφέρονται για τα 0-100χλμ/ώρα ή τις ρεπρίζ. Συνήθως άλλωστε σε ανοιχτό δρόμο θα κινηθούν με ταχύτητα 100-120χλμ και όχι τελικιάσματα. Λίγες είναι οι καμμένες σαν εμάς...και γιατί δηλ της ταιριάζει το Getz 1,1 και όχι το Cuore 1,0 ...?
αυτό λέω τόση ώρα ο δύσμοιρος.
αφού πιο πολύ στην πολη θα το κυκλοφορεί ενώ τα ταξιδάκια των 200χλμ εντάξει δεν είναι κ τίποτα σημαντικό, εδώ άλλοι τα κάνουν με Smart.
-
Γιατί έχουμε ένα θέμα με όνομα συγκεκριμένο όσο παίρνει! 'Getz 1.1 ή Fiesta 1.3;'
Αν ο Asimov ζητήσει εναλλακτικές να τις δώσουμε με χαρά όλοι. Τώρα που ρωτάει για να επιλέξει μεταξύ αυτών των δύο γιατί να του χαλάμε το θέμα με άλλες επιλογές (που αντικειμενικά είναι πάρα πολλές);
@νδρέας
-
μάλιστα....
πάσο...ας πάρει ότι θέλει...δικό της το πορτοφόλι.
-
Το Fiesta 1.3 υπάρχει ακόμα; Γιατί δεν το βρίσκω ούτε στον καταλογο των 4Τ ούτε στο site της Ford...
Πάντως το Getz 1.1 είναι πολύ καλό για τα λεφτά του. Είχα συμβιώσει με ένα για λίγο καιρό και μου φάνηκε μια χαρά. Ασφαλής οδική συμπεριφορά, ευκολία στη χρήση, καλοί χώροι και αξιοπρεπέστατες επιδόσεις για 1100 (από το Panda 1.2 πάντως είναι πιο γρήγορο...). -
Το Colt 1.100. Το θεωρώ ό,τι καλύτερο για αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων καθώς έχει καλύτερο εσωτερικό από το απαράδεκτο του Getz (έχω συμβιώσει με τέτοιο), χαμηλούς φόρους ασφάλιστρα γενικώς λειτουργικά έξοδα, τον καλύτερο κινητήρα σε αυτά τα κυβικά και είναι πολύ αξιόπιστο. Υπερβαίνει όμως το budget. Οπότε Picanto.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το Colt 1.100. Το θεωρώ ό,τι καλύτερο για αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων καθώς έχει καλύτερο εσωτερικό από το απαράδεκτο του Getz (έχω συμβιώσει με τέτοιο), χαμηλούς φόρους ασφάλιστρα γενικώς λειτουργικά έξοδα, τον καλύτερο κινητήρα σε αυτά τα κυβικά και είναι πολύ αξιόπιστο. Υπερβαίνει όμως το budget. Οπότε Picanto.Θεωρείς το Picanto καλύτερο απ' το Getz;
Getz 1.1 ή Fiesta 1.3;