-
1ον δεν προτινει ατιμωρησια ή αναλγησια, την πραγματικοτητα σχολιαζει. Απο κει και περα, αν εγω ημουν κατοχος κοκκινου C3 και δεν ειχα καμμια σχεση με το συμβαν, σε ανακοινωσεις τυπου 'ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΗ' απλα θα γελαγα και θα τους ελεγα να πανε να πηδηχτουνε. Σπασμωδικες κινησεις και ανακοινωσεις του κωλου για εντυπωσιασμο και μονο ειναι αυτες.
-
...αναμφίβολα συμβαίνουν καθημερινά και δεν αναφέρονται πουθενά.....στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι δόθηκε πολύ μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα...μαθεύτηκε άμεσα και απο την στιγμη που το παρέλαβαν οι δημοσιογράφοι και το έβγαλαν στα κανάλια και τις εφημερίδες αυτός που το έκανε όχι μόνο θα πιαστεί (για το γόητρο και καλά) αλλά και την έχει βάψει........θα πληρώσει και αυτα που δεν έχει κάνει (πάμε στοίχημα ότι θα τον τρέχουν με αλεξίσφαιρα???) .......και όλα αυτά για δυο μέρες τηλεθέασης......μετα αλλάζουμε θέμα........(όπως συμβαίνει πάντα.....τα κοράκια θα πέσουν αλλού)
φυσικά και δεν είμαι υπέρ της ατιμωρησίας ούτε κατά της προσαγωγής όλων των κατόχων c3 προκειμένου (αν βοηθήσει) να βρεθεί.............όμως αυτη η επιλεκτική έρευνα (ποτέ δεν κάλεσαν άλλους για άλλα συμβάντα ) είναι λίγο καρακγκιοζηλίκι και λίγο κοροιδία.............
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
παω να δεσω τη θηλια στο Λυκαβητο....μηπως να ηρεμησουμε λιγακι? καθε μερα χανονται ανθρωποι ετσι και δυστυχως δε προκειται να γινει τιποτα . ειδικα μεσα στην πολη καθε μερα τετοια περιστατικα γινονται ,** δε νομιζω ομως οτι θα αποτρεψει καποιον η τιμωρια**.
Αν οι νόμοι εφαρμόζονταν ή έστω και αργά εφαρμοστούν, σωστά τότε μάλλον θα απέτρεπε πάρα πολλούς η τιμωρία.
-
Πριν αρκετά χρόνια, είχα αγοράσει από έναν πάγκο με βιβλία ένα μικρό αφήγημα με τίτλο 'Η σύγκρουση'. Συγγραφέας άγνωστος Άγγλος (Nigel Hinton), βιβλιοδεσία-εκτύπωση φτηνιάρικα και εξώφυλλο κάτω του μετρίου.
Ο μόνος λόγος που το πήρα ήταν η περίληψη που είδα στο οπισθόφυλλο: έφηβος βουτάει μια μηχανή για να κάνει μια βόλτα και από την απειρία του σκοτώνει μια γυναίκα.
Ο συγγραφέας καταπιάνεται επιδερμικά με το ζήτημα, η μετάφραση δεν διεκδικεί βραβείο και το βιβλίο τελειώνει μέσα σε λίγες ώρες. Το σημαντικό είναι ότι η περιγραφή γίνεται απ' τη μεριά του δράστη και, έστω περιληπτικά, γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής των συναισθημάτων του και των διαφορετικών φάσεων της ψυχολογικής του κατάστασης.
Αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς και να προβληματιστεί λίγο για το πόσο εύκολα μπορεί σχεδόν ο οποιοσδήποτε να βρεθεί από την 'άλλη πλευρά', αυτή του παράνομου και κυνηγημένου.
Από 'κει και πέρα η δημοσιότητα που πήρε το θέμα αποδεικνύει πολλά πράγματα. Μερικά από αυτά:
[list:1ekcdx71]τη δύναμη του Διαδικτύου
την πραγματική συμπαράσταση και τα αισθήματα αλληλεγγύης που μπορεί να προσελκύσει μια αξιοπρεπής και ψύχραιμη στάση (αναφέρομαι στον αδελφό του θύματος)
την έντονη παρουσία του 'Μεγάλου Αδελφού' (κάμερες κατέγραψαν το περιστατικό - είναι όμως αρκετά πληροφοριακό το βίντεο;) και, τέλος,
πόσο επικίνδυνοι παραμένουν όλοι ανεξαιρέτως οι δρόμοι.[/list:u:1ekcdx71]
Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του θύματος. -
Για να λενε τετοιες μαλακιες οι μπατσοι (οτι θα καλεσουν ολους τους ιδιοκτητες κοκκινου c3 να καταθεσουν....)παει να πει οτι απλα δεν μπορουν να τον βρουν και ριχνουν αδεια να πιασουν γεματα
-
το να βρεθει ο δολοφονος ειναι αρκετα δυσκολο,δυστηχως ακομα πιο δυσκολο ειναι να πεισεις ολους τους σουμαχερ και τους Ροσι που τρεχουν αναμεσα μας οτι το να ακους τη σκαστρα σου σε ενα στενο 20 μετρων δεν ειναι μαγκια (ουτε ολα τα αλλα που βλεπουμε καθε μερα)
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Για να λενε τετοιες μαλακιες οι μπατσοι (οτι θα καλεσουν ολους τους ιδιοκτητες κοκκινου c3 να καταθεσουν....)παει να πει οτι απλα δεν μπορουν να τον βρουν και ριχνουν αδεια να πιασουν γεματα+1
-
Συλλυπητηρια στην οικογένεια του.
Νομίζω ότι είναι το μόνο που μπορουμε να πούμε αυτή τη στιγμή.
Αλλωστε το να παραθέσουμε την δική μας άποψη δεν πρόκειτε να οφελήσει κανέναν , δεν πρόκειτε να ευαισθητοποιηθεί κανένας , ακόμα και εμεις οι ίδιοι θα παραμείνουμε αναίσθητοι.Δλδ ποιός άλλαξε τον τρόπο οδήγησής του απο το Σαββατο μέχρι σήμερα ?
Τι αξία έχει να κάνουμε κοινωνιολογικές προσεγγίσεις για την ψυχολογία του δράστη ?
Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά . Δεν μπορουμε να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μια τέτοια κατάσταση . -
Ο χρήστης psychoKiller έγραψε:
Τι αξία έχει να κάνουμε κοινωνιολογικές προσεγγίσεις για την ψυχολογία του δράστη ?
Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά . Δεν μπορουμε να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μια τέτοια κατάσταση .Σε εναν τόπο συζητησεων,ως συνηθως,συζητιούνται απλά πραγματα και καταστασεις φίλε μου.
Ομοίως δηλαδη θα μπορούσε καποιος να πει:'τι αξια είχε η γραπτη διαμαρτυρία του psychoKiller προς τις δημοσιεύσεις των χρηστων για την κοινωνιολογική προσεγγιση για την ψυχολογία του δραστη,που τον αφηνει αδιάφορο';
Αλλα τοτε,δε χρειαζονται πλέον να γίνονται συζητησεις,οπότε κλεινουμε τα πι-σί μας,και κοιταμε τις δουλειές μας.Και φυσικά κανεις δεν ψαχνει να βρει ελαφρυντικά για το δραστη.Λαθος συμπέρασμα εβγαλες
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά . Δεν μπορουμε να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μια τέτοια κατάσταση .Σε εναν τόπο συζητησεων,ως συνηθως,συζητιούνται απλά πραγματα και καταστασεις φίλε μου.
Ομοίως δηλαδη θα μπορούσε καποιος να πει:'τι αξια είχε η γραπτη διαμαρτυρία του psychoKiller προς τις δημοσιεύσεις των χρηστων για την κοινωνιολογική προσεγγιση για την ψυχολογία του δραστη,που τον αφηνει αδιάφορο';
Αλλα τοτε,δε χρειαζονται πλέον να γίνονται συζητησεις,οπότε κλεινουμε τα πι-σί μας,και κοιταμε τις δουλειές μας.
Και φυσικά κανεις δεν ψαχνει να βρει ελαφρυντικά για το δραστη.Λαθος συμπέρασμα εβγαλεςΣε 10 ημέρες θα κάνεις κάτι διαφορετικό (συγνώμη δεν είναι προσωπικό αν και φαίνετε ώς τέτοιο) , δλδ εντάξει λέμε όλοι κάτι και ίσως μερικοι να ευαισθητοποιούντε για κάποια στιγμή (ίσως την στιγμή που γράφουν) και μετά δε γίνετε τίποτα , άλλωστε η αυξηση των τροχαίων ατυχημάτων - νεκρών - παραπληγικών - πολυτραυματιων αυξάνει, πράγμα που σημαίνει πραγματικά ότι ώς κοινωνία απλά περιμένουμε να έρθει και δεν κάνουμε επι της ουσίας τίποτα .(Φτου , και εγω σε κοινωνιολογικές αναλυσεις μπήκα)
-
Kάνεις λάθος. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική μείωση των νεκρών από τροχαία στην Ελλάδα.
-
Ναι, απλά τώρα με τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα, όσοι ήταν να σκοτωθούν, μένουν παραπληγικοί.
-
psychoKiller
Λιγο φαρδιά δεν ειναι η υπογραφη σου; -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ναι, απλά τώρα με τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα, όσοι ήταν να σκοτωθούν, μένουν παραπληγικοί.?????
-
ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ.
ΘΕΛΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ,ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΙΑ,ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ TOY internet ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΙΑΟΣ..ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ.
ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ..
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ CAPTAINDIM.
-
Το να χτυπησεις καποιον στον δρομο δυστηχως ειναι κατι που μπορει να συμβει σε ολους μας.Οι ενεργειες που θα κανουμε απο εκει και μετα ειναι οι σημαντηκες.Προτιμω να σταματησω και να τον βαλω τον ανθρωπο στο αμαξι και να παω στο νοσοκομειο ή να ειδοποιησω το εκαβ παρα να τον παρατησω εκει και να αισθανομαι (και να ειμαι) φονιας.
-
To μήνυμά σου έφτασε σήμερα στην πρώτη σελίδα της 'Καθημερινής'¨:
*Fwd: «Σημαντικό Εγκατάλειψη»
Του Νικου Γ. ΞυδακηΣτο δικό μου γραμματοκιβώτιο το μέιλ προωθήθηκε από μια ζωγράφο, που το είχε λάβει από αναισθησιολόγο του ΕΚΑΒ, που το είχε λάβει κ.λπ. O τίτλος δεν φαινόταν ολόκληρος, ήταν κάτι σαν «Σημαντικό Εγκατάλ-» το υπόλοιπο κοβόταν. Η πρώτη αντίδρασή μου ήταν να το προωθήσω στα σκουπίδια· σκέφτηκα ότι θα προειδοποιεί για κανα ιό, πιθανότατα φαρσοϊό, ή κάποιο ανέκδοτο για τα Ζωνιανά, καμιά ανακυκλούμενη ευχή, τέτοια πράγματα. Μηχανικά, το άνοιξα.
Το μήνυμα είχε περάσει από πολλά χέρια, προτού φτάσει σ’ εμένα. Και ήταν ένα σύντομο κείμενο, δραματικό. Τις πρώτες ώρες της 17ης Νοεμβρίου, Πέτρου Ράλλη και Αγίας Αννης, ένα κόκκινο Σιτροέν χτύπησε θανάσιμα ένα νέο άνδρα και τον εγκατέλειψε. Ο αδελφός του, αλαφιασμένος, 28 ώρες μετά το θανατικό, έριχνε ένα μπουκάλι στο Διαδίκτυο, μήπως βρεθεί ο ασυνείδητος, ο εγκληματίας.
Το μπουκάλι ταξίδεψε ακαριαία, από φόρουμ σε φόρουμ, από μπλογκ σε μπλογκ, κι από μέιλ σε μέιλ, και μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα βρέθηκε στον Τύπο και την τηλεόραση. Τώρα, φαίνεται να μην υπάρχει οδός διαφυγής για τον δειλό που εγκατέλειψε το θύμα του τροχαίου.
Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες μετά το εξομολογητικό - καταγγελτικό μπλογκ της καρκινοπαθούς Αμαλίας, που ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη για την ασυνειδησία μερίδας γιατρών. Και λίγους μήνες μετά τις «βουβές» διαδηλώσεις των μπλογκ και των SMS αμέσως μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού.
Η δύναμη του Διαδικτύου – ιδού ο πρώτος συνειρμός από αυτό το αυθόρμητο κύμα επικοινωνίας. Σωστά. Ο παγκόσμιος ιστός υπό την παρούσα μορφή του, του Web 2.0, καυχιέται ήδη για τα κοινωνικά δίκτυα που αναπτύσσονται εντός του, για τη δυναμική του ως social medium. Ας μείνουμε όμως στο πρώτο συνθετικό: στο κοινωνικό. Παρά τις Κασσάνδρες και τους στερεοτυπικούς θρήνους περί ολικής αποξένωσης, ή το αντίστροφο ισοδύναμο που παραδίδεται από τη λαίδη Θάτσερ, («δεν υπάρχει κοινωνία αλλά άτομα, άνδρες και γυναίκες...»), φαίνεται ότι κοινωνία υπάρχει. Η κοινωνία των ανθρώπων. Που νοιάζονται, συμμερίζονται τον πόνο, συμμερίζονται ηθικές αρχές, στέκονται σεβαστικοί ενώπιον του θανάτου, στέκονται αλληλέγγυοι στον άγνωστο διπλανό, συντρέχουν όπως μπορούν. Στέκονται μαζί, εν κοινωνία.
Ακόμη κι αν χρειάζεται ένα κόκκινο Σιτροέν, μια Αμαλία, μια Πάρνηθα, για να ξυπνήσουν*
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_250101
-
Παραδόθηκε στην αστυνομία Περιστερίου όπως μετέφερε και το αυτούσιο κείμενο ο lepes...
Θα αποδοθεί δικαιοσύνη όμως?
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
To μήνυμά σου έφτασε σήμερα στην πρώτη σελίδα της 'Καθημερινής'¨:*Fwd: «Σημαντικό Εγκατάλειψη»
Του Νικου Γ. ΞυδακηΣτο δικό μου γραμματοκιβώτιο το μέιλ προωθήθηκε από μια ζωγράφο, που το είχε λάβει από αναισθησιολόγο του ΕΚΑΒ, που το είχε λάβει κ.λπ. O τίτλος δεν φαινόταν ολόκληρος, ήταν κάτι σαν «Σημαντικό Εγκατάλ-» το υπόλοιπο κοβόταν. Η πρώτη αντίδρασή μου ήταν να το προωθήσω στα σκουπίδια· σκέφτηκα ότι θα προειδοποιεί για κανα ιό, πιθανότατα φαρσοϊό, ή κάποιο ανέκδοτο για τα Ζωνιανά, καμιά ανακυκλούμενη ευχή, τέτοια πράγματα. Μηχανικά, το άνοιξα.
Το μήνυμα είχε περάσει από πολλά χέρια, προτού φτάσει σ’ εμένα. Και ήταν ένα σύντομο κείμενο, δραματικό. Τις πρώτες ώρες της 17ης Νοεμβρίου, Πέτρου Ράλλη και Αγίας Αννης, ένα κόκκινο Σιτροέν χτύπησε θανάσιμα ένα νέο άνδρα και τον εγκατέλειψε. Ο αδελφός του, αλαφιασμένος, 28 ώρες μετά το θανατικό, έριχνε ένα μπουκάλι στο Διαδίκτυο, μήπως βρεθεί ο ασυνείδητος, ο εγκληματίας.
Το μπουκάλι ταξίδεψε ακαριαία, από φόρουμ σε φόρουμ, από μπλογκ σε μπλογκ, κι από μέιλ σε μέιλ, και μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα βρέθηκε στον Τύπο και την τηλεόραση. Τώρα, φαίνεται να μην υπάρχει οδός διαφυγής για τον δειλό που εγκατέλειψε το θύμα του τροχαίου.
Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες μετά το εξομολογητικό - καταγγελτικό μπλογκ της καρκινοπαθούς Αμαλίας, που ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη για την ασυνειδησία μερίδας γιατρών. Και λίγους μήνες μετά τις «βουβές» διαδηλώσεις των μπλογκ και των SMS αμέσως μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού.
Η δύναμη του Διαδικτύου – ιδού ο πρώτος συνειρμός από αυτό το αυθόρμητο κύμα επικοινωνίας. Σωστά. Ο παγκόσμιος ιστός υπό την παρούσα μορφή του, του Web 2.0, καυχιέται ήδη για τα κοινωνικά δίκτυα που αναπτύσσονται εντός του, για τη δυναμική του ως social medium. Ας μείνουμε όμως στο πρώτο συνθετικό: στο κοινωνικό. Παρά τις Κασσάνδρες και τους στερεοτυπικούς θρήνους περί ολικής αποξένωσης, ή το αντίστροφο ισοδύναμο που παραδίδεται από τη λαίδη Θάτσερ, («δεν υπάρχει κοινωνία αλλά άτομα, άνδρες και γυναίκες...»),** φαίνεται ότι κοινωνία υπάρχει. Η κοινωνία των ανθρώπων. Που νοιάζονται, συμμερίζονται τον πόνο, συμμερίζονται ηθικές αρχές, στέκονται σεβαστικοί ενώπιον του θανάτου, στέκονται αλληλέγγυοι στον άγνωστο διπλανό, συντρέχουν όπως μπορούν. Στέκονται μαζί, εν κοινωνία.**
Ακόμη κι αν χρειάζεται ένα κόκκινο Σιτροέν, μια Αμαλία, μια Πάρνηθα, για να ξυπνήσουν*
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_250101
Υπάρχει κοινωνία δε λέω. Μόνο που λειτουργεί με την λογική
'Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι'.
Όταν φτάσουμε στο αμήν κάνουμε κάνα μπάλωμα. Αυτό που δεν κάνουμε είναι να
μην φτάνουμε στο αμήν. -
Εγκατάλειψη θύματος
Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της ξημερώματα Σαββάτου στη Λεωφόρο Συγγρού όταν παρασύσρθηκε από αυτοκίνητο. Ο οδηγός έφυγε, εγκαταλείποντας το θύμα του.
Η Τροχαία απευθύνει έκκληση σε τυχόν μάρτυρες, προκειμένου να εντοπιστεί ο οδηγός.
Δυστυχώς συμβαίνουν καθημερινά.........απλά αυτο δεν πήρε την δημοσιότητα που πήρε το προηγούμενο συμβάν
ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΩΝ"